matej_ je napisal/-a:Jaz ti priporočam, da pogledaš za polotom 1.2TSi. Če bi jaz zdejle kupoval novega polota bi sigurno to mašino vzel. Za tak mali avto je čisto dovolj.
@audi-fan; imaš napačno mišljenje, po moje. sam si lastim polota že 5 let pa z njim delam v povprečju 37.000km na leto(1.9tdi 100KM), pa ti povem, da če nebi potreboval več prostora (otrok) ga nebi zamenjal za nič na svetu. Je dost varen, hiter (mali, pobrijan, pocepan, opasan :P ), pa še poraba je kamot pod 5l/100km če lepo voziš.
Krazy je napisal/-a:@audi-fan: Slučajno veš kakšne so bile navedene številke za porabo Polota TDI in TSI?
Se pa ne bi strinjal, da Polo ni dovolj velik za takšne kilometre. Namreč imam podobne izkušnje kot matej_, s tem da imam Ibizo 1.9 tdi 100KM in sem sicer krajši čas delal nekje 45K km na letu brez težav, nova Ibiza je pa še bolj udobna in varna na cesti.
No pol sta pa Vidva svetle slovenske izjeme. Imam občutek da vsi kateri naredijo na leto več kot 12000km rabijo passate in to manj kot 140KM dizel ne sme bit

(vsaj tako je na forumih

)
1.2TSI polo je na testu (test je temeljil na primerjavi bencin:dizel) porabil 6.2l/100km, TDI 1.6 (105KM) pa 4,9L/100km. Testni vozniki so napisali še da se da s malo bolj pazljivo vožnjo TSI peljati za manj kot 6L brez da bi "bili" polži na cesti.
Drugače pa koga zanima nakup Polota je v aktualni številki revije AutoTest na 11 straneh opisana priporočljiva oprema ter motorizacija novega Pola.