Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne nov 29, 2009 4:39 pm

Tomas214 je napisal/-a:Cliota sem tudi gleda se v njega vsedel in malo okoli cene predabatiral ampak je bil 12.500€ tu nekje.Ne bi ga vzel ker je notranjost zelo plastična in se mi zdijo vw bolj zanesljivi.

Odvisno od paketa opreme; exception ma gumijasto armaturo, pa lakirano osrednjo konzolo. Pa usnje na zicih...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a tommy31 Ne nov 29, 2009 4:41 pm

Tomas214 je napisal/-a:
PIKSNA007 je napisal/-a:Kaj pa kakšna opel astra black & white :D za 14500€ jo že dobiš 1.6 16V 116km pa še dosi opreme ima :) ali se ti gre da je nujno dizel?
LP

Dizel je nujno ker nočem preveč tankat hodit :mrgreen: Avto pa bom itak dokler bo šel tak da bom razliko noter spravil.

Dizelca se kupi le v primeru, da delaš letno z njim vsaj 30Kkm, oziroma da se delajo daljše fure. Npr. za po LJ, po mestu, od vrat do vrat...je boljši bencinc - oziroma bo manj stroškov in okvar. Poraba po mestu pa morda odstopa max. 2 litra na 100 prevoženih
Bawarian Murder Weapon

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne nov 29, 2009 4:43 pm

@tommy
Ceed ima garandijo 10let na rjo. Če se pojavi jo odpelješ nazaj. In to je bila napaka na karavanih, ki so jo že zdavnaj rešli. Tako, da če kupi novega ni panike. Sicer pa jaz priporočam vse razen francoza.

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Po nov 30, 2009 7:44 am

Tomas214 je napisal/-a:Dizel je nujno ker nočem preveč tankat hodit :mrgreen: Avto pa bom itak dokler bo šel tak da bom razliko noter spravil.

Jaz bi na tvojem mestu vzel Polota 1.2 TSI (če "glih" hočeš nemca in polota). Poglej si primerjavo v zadnjem AutoBildu. Poseka TDI-ja vsepovsod, razlika v porabi pa ni nevem kako velika. Sicer pa dvomim da boš s polotom delal 20.000+ km. Za tako kilometrino se kupi "malo" večji avto :?: (vsaj po moje)

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Po nov 30, 2009 8:00 am

Jaz ti priporočam, da pogledaš za polotom 1.2TSi. Če bi jaz zdejle kupoval novega polota bi sigurno to mašino vzel. Za tak mali avto je čisto dovolj.

@audi-fan; imaš napačno mišljenje, po moje. sam si lastim polota že 5 let pa z njim delam v povprečju 37.000km na leto(1.9tdi 100KM), pa ti povem, da če nebi potreboval več prostora (otrok) ga nebi zamenjal za nič na svetu. Je dost varen, hiter (mali, pobrijan, pocepan, opasan :P ), pa še poraba je kamot pod 5l/100km če lepo voziš.

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Po nov 30, 2009 8:00 am

Jaz ti priporočam, da pogledaš za polotom 1.2TSi. Če bi jaz zdejle kupoval novega polota bi sigurno to mašino vzel. Za tak mali avto je čisto dovolj.

@audi-fan; imaš napačno mišljenje, po moje. sam si lastim polota že 5 let pa z njim delam v povprečju 37.000km na leto(1.9tdi 100KM), pa ti povem, da če nebi potreboval več prostora (otrok) ga nebi zamenjal za nič na svetu. Je dost varen, hiter (mali, pobrijan, pocepan, opasan :P ), pa še poraba je kamot pod 5l/100km če lepo voziš.

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Po nov 30, 2009 8:32 am

@audi-fan: Slučajno veš kakšne so bile navedene številke za porabo Polota TDI in TSI?
Se pa ne bi strinjal, da Polo ni dovolj velik za takšne kilometre. Namreč imam podobne izkušnje kot matej_, s tem da imam Ibizo 1.9 tdi 100KM in sem sicer krajši čas delal nekje 45K km na letu brez težav, nova Ibiza je pa še bolj udobna in varna na cesti.
Veselje do vožnje.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po nov 30, 2009 8:52 am

tommy31 je napisal/-a:Jaz priporočam vse samo, da ni korejec. Moj predlog je kak Renault Megane ali Opel Astra. Sicer prihaja nova Astra ampak je sedajšnja izredno poceni, ker jih morajo čimveč razprodati.

Zelo utemeljen in argumentiran odgovor. :roll: Sam, da je švabo, a ne?! Eni ste res... :roll:

ON: Zdaj če ti velikost Pola odgovarja (da ni premajhen), zakaj pa ne. Jaz osebno bi pri slednjem edino gledal 1.6 motor z 90 km (morda celo 105), enako tudi pri Ceed-u močnejšo verzijo 1.6 motorja. Pri slednjem sem vozil obe 1.6 različici (lastim si sicer 2.0 crdi) in razlika v prid močnejšemu je kar precejšnja, poraba pa praktično enaka.
Samo za info: močnejši 1.6 ne zaostaja dosti za 2.0, slednji se oddolži z 6 prestavami (sedaj jih ima novi 1.6 tudi 6) ter predvsem z boljšo prožnostjo in precej manjšo turbo luknjo.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Po nov 30, 2009 4:14 pm

matej_ je napisal/-a:Jaz ti priporočam, da pogledaš za polotom 1.2TSi. Če bi jaz zdejle kupoval novega polota bi sigurno to mašino vzel. Za tak mali avto je čisto dovolj.

Krazy je napisal/-a:@audi-fan: Slučajno veš kakšne so bile navedene številke za porabo Polota TDI in TSI?
Se pa ne bi strinjal, da Polo ni dovolj velik za takšne kilometre. Namreč imam podobne izkušnje kot matej_, s tem da imam Ibizo 1.9 tdi 100KM in sem sicer krajši čas delal nekje 45K km na letu brez težav, nova Ibiza je pa še bolj udobna in varna na cesti.

No pol sta pa Vidva svetle slovenske izjeme. Imam občutek da vsi kateri naredijo na leto več kot 12000km rabijo passate in to manj kot 140KM dizel ne sme bit ;) (vsaj tako je na forumih :-P )

1.2TSI polo je na testu (test je temeljil na primerjavi bencin:dizel) porabil 6.2l/100km, TDI 1.6 (105KM) pa 4,9L/100km. Testni vozniki so napisali še da se da s malo bolj pazljivo vožnjo TSI peljati za manj kot 6L brez da bi "bili" polži na cesti.
Drugače pa koga zanima nakup Polota je v aktualni številki revije AutoTest na 11 straneh opisana priporočljiva oprema ter motorizacija novega Pola.

pugi89
Novinec

Kraj: prevalje

Napisal/-a pugi89 Po nov 30, 2009 5:02 pm

če bi se odloču za kio, mislim da nebi kej velik zgrešiv, sem jo tudi sam že vozu ker jo ma fotr ter avto se mi zdi super, glede na opremo pa zmoglivosti pa njeno ceno je use skupaj super paket :)

jure22
Nov uporabnik

Napisal/-a jure22 Po nov 30, 2009 5:23 pm

Za 13000 eur dobiš tudi Hyundai accenta novega s komplet opremo,1.5 crdi, 110 km, poraba od 5-5,5 litra, rednis servisi okoli 150 eur, to je to. Velik avta za male pare. Ga imam že eno leto, samo redni servisi in gas.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po nov 30, 2009 6:50 pm

Sem mislo ignorirat to temo, pa ne morem. Novega Accenta za 13k € ??! Lepo te prosim. Za tak denar si pa res raje kupim avto kot pa en kup plastike.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po nov 30, 2009 7:08 pm

Polo za 13.000 bo že kar dostojen, glede kakovosti materialov in izdelave pa bo pustil boljši vtis kot novi ceed. Če o njem razmišljaš, potem ti najbrž ni premajhen, konec koncev pa najbrž ni nič manjši od Golfa 3.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po nov 30, 2009 7:10 pm

Courage™ je napisal/-a:Novega Accenta za 13k € ??! Lepo te prosim. Za tak denar si pa res raje kupim avto kot pa en kup plastike.
x 2

Polo za 13.000 bo že kar dostojen, glede kakovosti materialov in izdelave pa bo pustil boljši vtis kot novi ceed. Če o njem razmišljaš, potem ti najbrž ni premajhen, konec koncev pa najbrž ni nič manjši od Golfa 3.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po nov 30, 2009 7:11 pm

Ceed je napisal/-a:@tommy
Ceed ima garandijo 10let na rjo. Če se pojavi jo odpelješ nazaj. In to je bila napaka na karavanih, ki so jo že zdavnaj rešli. Tako, da če kupi novega ni panike. Sicer pa jaz priporočam vse razen francoza.

prerjavenje... dokler ni luknja, ni popravljanja :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po nov 30, 2009 7:43 pm

Courage™ je napisal/-a:Sem mislo ignorirat to temo, pa ne morem. Novega Accenta za 13k € ??! Lepo te prosim. Za tak denar si pa res raje kupim avto kot pa en kup plastike.

Enkrat si se pa hvalil, da si punci kupil Modusa.
Tisto je šele en kup plastike... tisto ima še vrata in blatnike plastične.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po nov 30, 2009 8:18 pm

nevermind je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Sem mislo ignorirat to temo, pa ne morem. Novega Accenta za 13k € ??! Lepo te prosim. Za tak denar si pa res raje kupim avto kot pa en kup plastike.

Enkrat si se pa hvalil, da si punci kupil Modusa.
Tisto je šele en kup plastike... tisto ima še vrata in blatnike plastične.

sm tud jst mislu ignorirat tole temo, samo me je to glede plastike mal razburlo

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

tolko glede plastike :twisted:

drugače pa...za če se stegneš še za jurja dobiš novega megana, ki je super avto. ali pa astre so tudi poceni, ker prihaja nov model, C4 tud ... za polota in cliota pa nebi nikol dal 13k evrov!
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po nov 30, 2009 8:27 pm

Pa novi polo ni zares nov; tudi velik je kot stari polo (kolikor sem sedel notri).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po nov 30, 2009 8:38 pm

rok46 je napisal/-a:

primerjaš 10 let starega volvota pa modusa vsaka čast! pa dejte si že dopovedat, da je renault plastičen (blatniki, vrata, bok) :roll: to pa nima nobene veze z varnostjo ampak prinaša svoje prednosti za tovarno.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po nov 30, 2009 9:35 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:

primerjaš 10 let starega volvota pa modusa vsaka čast! pa dejte si že dopovedat, da je renault plastičen (blatniki, vrata, bok) :roll: to pa nima nobene veze z varnostjo ampak prinaša svoje prednosti za tovarno.

pa kaj ti klamfaš zdej? sej usi zmer pravjo raje eno staro ladjko kot mala plastična jajčka. evo ti primer, kjer nazorno kaže da to ni res. bok je plastičen? vrata so plastična? pa kaj je s tabo? maš ti mogoče možgane plastične?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov