Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po nov 30, 2009 12:56 pm

Jaz bi pogledal za astro ali megana. Za max 16k eur dobis res dobro opremo pri obeh avtih-bencinska motorja sta zelo vredu. Raje bi se orbnil za tema avtomobiloma, ker bi za ta denar dobil visoko opremo in kakovost. ceed-a preprosto ne bi izbral-pac osebno mnenje po tem, ko sem ga videl. Octavia bi bila super, vendar bi jo za enak denar-kot astro ali grandtourja prakticno zelo tezko dobil-se posebej pa s tako veliko opreme.

Lp
:)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po nov 30, 2009 1:04 pm

Sicer je moč motorja malce pogojena tudi z načinom vožnje tvojega očeta, pa bi mu najbrž osnovna motorizacija odgovarjala. Vendar je vseeno 1.6 motor v Octaviji prešibak - sicer se ne bo za njim delala kolona, vendar bo imel zaradi priganjanja motorja v višje vrtljaje posledično višjo porabo. Konstantno priganjanje pa tudi ni v užitek. Cee'dov 1.6 motor sicer deluje prepričljiveje, bistvene razlike v performansah pa ni.
Ob predpostavki, da mu omenjena motorja odgovarjata, naj se odloči glede na ostale parametre - zgrešil z nobenim ne bo. Garancijske pogoje imata oba odlične, prtljažnika ogromna, vozne lastnosti so malenkostno na strani Octavie, opremljenost pa je izdatnejša v Cee'du. Na dolgi rok sta oba dva odlična (Auto Bild 100.000 km test).
Opcije so seveda primarno v motorizaciji (če ne diesel - katerega bi sam sicer edinega gledal pri Cee'du, pa pri Octaviji 1.4 T). Odlična opcija je novi Megane Grandtour (novi 1.4 Tci žal po vseh testih popije ogromno preveč - sam ga sicer nisem vozil), Astra je cenovno zanimiva, ker gre z modelom ven, opcija so še korejski dvojček I30 ter Fordov Focus, VW Golfov Variant pa sega cenovno že višje (Octavia je le ugodnejša ter subjektivno precej lepša).

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po nov 30, 2009 1:22 pm

nebivedu je napisal/-a:
ban je napisal/-a:če hočte res dober in trpežen avto kupte octavio. Drugo je vse tko-tko.

Očitno še nikoli nisi vozil subaruja, da bi vedel, kaj je to delaven avto. Delaš z njim ko svinja z mehom, pa avto dela, pa dela pa dela. Večini ga ne uspe uničit, pa četudi nič ne skrbijo zanj. Jaz sem 50.000km samo dolival olje, pa je avto delal. Ko ni bilo denarja za bencin sem mešanco za kosilnice kradu doma, da sem se lahko okol vozil. Pa avto še danes dela brez problemov.

Že mogoče res, sam subaruja za 15 jurjev ne dobiš.

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Po nov 30, 2009 2:47 pm

Ko sem sam kupoval družinski avto (2006) sem probal Octavio 1,6 (105) in je bil prešvoh. Imela je 10 konjev manj kot Megane 1,6 in cca 200 kg več.

Z Meganom Grandtour sem zadovoljen, zaenkrat b.p.

Z Ceed'om pa nimam izkušenj...poraba vseh najbrž okrog 8 litrov/100

Treba si je vzet čas in probat...

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Po nov 30, 2009 3:03 pm

2simpl je napisal/-a:
ggorenc je napisal/-a:Jaz sem pred enim tednom kupil aktualno opel astro, 1.6 16V (115KM, bencinar), mp3 avtoradijo, avt. klima.. popust iz cca 18.200eur -> 12.500. Tako za info.

Karavan bi me prisel 300 eur drazje. :D

In kakšne so vozne lastnosti, npr. kako kaj vleče v hrib? Je dovolj močan motor?

Bom predlagal danes očetu megana, ampak najverjetneje mu nebo všeč oblika :?

Cisto soliden motor je tale opel 1.6 s 115KM. Konec koncev je tudi avto relativno lahek in tako nima veliko dela. Ni pa to dizel raketa, chipan na 170KM. Ga vozim se dokaj pocasi in previdno, ker nimam vec kot 840 prevozenih km. Trenutna komplet poraba je 6.4 po BC>

Sicer pa je voznja nemcu podobna, trse podvozje, vseeno ne tako kot kaksen ford focus recimo. Znotraj solidno tih, malo manj kot novi golf VI. Kompakten in solidno izdelan. Mislim, da hyundai i30 in ceed ne prideta blizu, razen v ceni. Ena vecjih zamer je majhen rezervoar goriva (cca 55l). Glede ostalega sem pa za to ceno kar lepo tiho. Preveri se koliko pride redni servis za kijo ali hjundaja. Da te ne bo vrglo na rit, kakor se dogaja. ;)

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl To dec 01, 2009 10:07 pm

:? :?
Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To dec 01, 2009 10:35 pm

:roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To dec 01, 2009 10:44 pm

astra pride vsak čas vn nova...
kia je pač tolko že da ...

:twisted:

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr dec 02, 2009 7:11 am

Mighi je napisal/-a:Ko sem sam kupoval družinski avto (2006) sem probal Octavio 1,6 (105) in je bil prešvoh. Imela je 10 konjev manj kot Megane 1,6 in cca 200 kg več.

Z Meganom Grandtour sem zadovoljen, zaenkrat b.p.

Z Ceed'om pa nimam izkušenj...poraba vseh najbrž okrog 8 litrov/100

Treba si je vzet čas in probat...

Škoda octavia combi 1.6 8V ima 102KM pri 5600vrt, 148Nm/3800vrt in 1270kg
Renault megane grandtour 1.6 16V ima 110KM pri 6000vrt, 151Nm/4250vrt in 1275kg

Poglej mase. Megan ima mogoče boljše pospeške do 100, ampak v vsakodnevnem življenju je pa najbrž bolj uporabna škoda, ker ima max navor precej nižje.
Sam ne se kregat :P

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr dec 02, 2009 8:07 am

Ne moremo se zdaj mi odločit, kaj bo kupil, se bo moral kar sam.

Nobeden izmed teh dveh ni slab. Bi si celo upal trdil, da sta oba dobra. Enako velja za Octavio in novega Megana. Edino s predlogi, da je najboljši nakup rabljeni Focus se ne strinjam. Vsaj v temi, kjer se kupuje nov avto ne...

Testna vožnja bo pokazala, kateri mu bolj paše in, če bo dejansko lahko shajal s predlaganim motorjem... Se mi pa zdi dobrih 15 jurjev kar precej denarja za Kio z ročno klimatsko napravo in brez ESP, pa radkape so za kozlat (vem, da ni faktor pri odločitvi).

Osebno bi vzel Astro, se mi zdi, da za precej manj denarja nudi več (avtomatska klima, tempomat), še vedno pa ji manjka ESP in kakšen airbag.

4tuning_team
Novinec

Kraj: Podčetrtek

Napisal/-a 4tuning_team Sr dec 02, 2009 8:26 am

...moje priporočilo...Octavia je dobra izbira, motor zanesljiv, pri tvojmu očetu, bo verjeten poraba okoli 7-8 litrov, če je to mestna vožnja malo več. Kot je bilo omenjeno, Astra pride nova, Kia pa meni osebno ni pri srcu...velik avtomobila za mal denarja, to je res, vendar končna obdelava, cene servisov in ostali stroški povezani z njo me je zmotilo...Business paket opreme pri Octavii ( ABS + ASR, klima, DCZ, ES, EO, usnjen volan - višina globina, sedež nastavljiv alu 16col, radio CD+Mp3, naslon za roko, str.nosilci, meglenke, dnevne luči, FL model, .... ) je cena temu primerna. Prostorsko največja, med omenjenimi vozili in kar se tiče stroškov, verjetno najugodnjejša in najbolj zanesljiva med ostalimi, ki jih naštevate.
Sicer pa, je to mnenje osebno in če bi jaz izbral bi imel vsekakor Octavio.
Boštjan

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 02, 2009 8:47 am

Če bo gledal Kio naj bo spodnji rang opreme EX, ki vsebuje "samoumevne" pripomočke, kot je, za to ceno, OBVEZNI ESP, dvopodročna avtomatska klima, alu platišča, bluetooth,... Cena po ceniku je sicer okrog 16.000 €, vendar sem prepričan, da jo bo kakšen trgovec spustil za 1000€. Mi je pa trenutno nerazumljiva politika zviševanja cen, saj se je primerljivo opremljen model (sicer pred faceliftom) prodajal konkretno ceneje.
Astra je zanesljiv avtomobil, glede na konec proizvodnje modela - otroške bolezni so daleč v preteklosti. Uporabnika lahko sicer zmoti skorajšnji prihod nove (konkretno spremenjene). Nedavno nazaj sem jo imel priložnost voziti v karavanski različici (sicer 1.7 diesel s 100km), vendar me je zmotil malce zastarel koncept (objektivno mnenje) ter pomanjkanje opreme.
Octavia je najbrž najkorektnejši avtomobil v tem izboru (poleg kakšnega Golfa Varianta), vendar je v rangu 15.000 € podhranjen - motorsko ter opremsko. Primarno moti manko ESP (šele od elegance opreme dalje oz. ob doplačilu) ter še kakšna malenkost, ki jo konkurenca že davno ponuja (večfunkcijski volan, bluetooth, zatemnjena zadnja stekla,...). Osebno so me ravno takšne "malenkosti" odvrnile od nakupa Octavie, ki se je na koncu ob doplačilih meni samoumevnih kosov opreme izkazala za bistveno dražjega konkurenta (kljub nekajmesečni službeni uporabi ter dobrem poznavanju modela!).

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 02, 2009 8:52 am

4tuning_team je napisal/-a:...moje priporočilo...Octavia je dobra izbira, motor zanesljiv, pri tvojmu očetu, bo verjeten poraba okoli 7-8 litrov, če je to mestna vožnja malo več. Kot je bilo omenjeno, Astra pride nova, Kia pa meni osebno ni pri srcu...velik avtomobila za mal denarja, to je res, vendar končna obdelava, cene servisov in ostali stroški povezani z njo me je zmotilo...Business paket opreme pri Octavii ( ABS + ASR, klima, DCZ, ES, EO, usnjen volan - višina globina, sedež nastavljiv alu 16col, radio CD+Mp3, naslon za roko, str.nosilci, meglenke, dnevne luči, FL model, .... ) je cena temu primerna. Prostorsko največja, med omenjenimi vozili in kar se tiče stroškov, verjetno najugodnjejša in najbolj zanesljiva med ostalimi, ki jih naštevate.
Sicer pa, je to mnenje osebno in če bi jaz izbral bi imel vsekakor Octavio.
Boštjan

Točno tako. Sicer vozm drug model avta z takim motorjem in tak motor je čist spodobno motoriziran za nekoga, ki so mu pospeški postranskega pomena. Lepo zvezno vleče, poraba je odvisna od teže noge, glih s 5 litri se ne moreš okol vozt, moje povprečje je 8,2 litra, večinoma je to mestna vožnja. Na AC je poraba okol 7 litrov, na regionalki pa 6, po mestu na kratkih relacijah pa tudi 9.

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Sr dec 02, 2009 2:11 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:
Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 2:21 pm

Imam kolega tak model Škode in je po pol leta še vedno zadovoljen znjo, dela brezhibno, od sestre mož ima tudi takega in tudi dela brez problema samo včasih ima kašno lučko na armaturi viška prižgano. :lol: Drugače je pa definitivno bolj zanesljiva KIA.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 02, 2009 2:33 pm

ESP je neumnost, v poštev pride sam omejenim voznikom.
Kar se tiče astre in ceeda je tako, z nobenim ne bo zgrešil, je pa res, da je trenutne astre konec in prihaja nova. Osebno me pri astri motijo trde plastike armaturke in to, da nima enega odlagalnega predala, tako da moraš denarnico dajat v pepelnik. Mi je pa všeč pri astri 1.6, da ima precej navora že pri nizkih vrtljajih, za razliko od ceeda, ki pa ima boljši menjalnik.
Kar se tiče opreme ima ceed nekaj malenkosti več(USB, naslon), astra pa avt. klimo.
Zdaj je odvisno od očeta, kaj mu bolj pomeni pri avtu.

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Sr dec 02, 2009 2:33 pm

:? :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 02, 2009 2:56 pm

Ceed je napisal/-a:ESP je neumnost, v poštev pride sam omejenim voznikom.

Prvič slišim, da bi bila varnostna komponenta neumnost?!?!?! Mislim, da je bilo prelitega že ogromno črnila ter pretipkanih premnogo tipkovnic, pa vendar (samo en izmed člankov):
http://rb-kwin.bosch.com/si/sl/safety_c ... p/esp.html

Še enkrat: v letu 2009, skoraj 2010 ter pri ceni 15.000 € (3.600.000 sit - mogoče komu za lažjo predstavo) so varnostne komponente NUJNOST! Tako pri pasivni, kakor aktivni varnosti (vsaj 6 x airbag, ESP). Pri ceni pod 10.000€ še nekako "zamižimo" ob manku kakšnega kosa varnostne opreme, vendar dolgo več ne bomo. Čas in napredek pač gre naprej, zakaj se torej ne bi posluževali naprednejšim sistemom?!? TV-jev s katodno cevjo tudi ne kupujemo več...
Ne razumem in ne bom nikdar razumel, da dandanes kupec več časa in svojega denarja namenja obrobnim opcijam, kot je kovinska barva ali izgled alu platišč, varčuje pa pri boljši obutvi (gumah) ter varnostnim pomočnikom.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 3:05 pm

CHAN je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:ESP je neumnost, v poštev pride sam omejenim voznikom.

Prvič slišim, da bi bila varnostna komponenta neumnost?!?!?! Mislim, da je bilo prelitega že ogromno črnila ter pretipkanih premnogo tipkovnic, pa vendar (samo en izmed člankov):
http://rb-kwin.bosch.com/si/sl/safety_c ... p/esp.html

Še enkrat: v letu 2009, skoraj 2010 ter pri ceni 15.000 € (3.600.000 sit - mogoče komu za lažjo predstavo) so varnostne komponente NUJNOST! Tako pri pasivni, kakor aktivni varnosti (vsaj 6 x airbag, ESP). Pri ceni pod 10.000€ še nekako "zamižimo" ob manku kakšnega kosa varnostne opreme, vendar dolgo več ne bomo. Čas in napredek pač gre naprej, zakaj se torej ne bi posluževali naprednejšim sistemom?!? TV-jev s katodno cevjo tudi ne kupujemo več...
Ne razumem in ne bom nikdar razumel, da dandanes kupec več časa in svojega denarja namenja obrobnim opcijam, kot je kovinska barva ali izgled alu platišč, varčuje pa pri boljši obutvi (gumah) ter varnostnim pomočnikom.

Nevem zakaj bi nekateri z superdruper opremo rabili avtomobil, če pa potem kupujejo "plastične" pnevmatike, ki še tako superdruper opremo naredijo povsem neuporabno. :bonk Saj je popolna bedarija ta oprema, če ti pnevmatike tega ne omogočajo :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 02, 2009 3:07 pm

lancia hf je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:
varčuje pa pri boljši obutvi (gumah) ter varnostnim pomočnikom.

Nevem zakaj bi nekateri z superdruper opremo rabili avtomobil, če pa potem kupujejo "plastične" pnevmatike, ki še tako superdruper opremo naredijo povsem neuporabno. :bonk Saj je popolna bedarija ta oprema, če ti pnevmatike tega ne omogočajo :?

Saj takisto tudi omenjam...

Oprema ni ravno superduper temveč postaja samoumevnost, kakor 10 let nazaj ter še dlje servo volan, električni pomik stekel. O "superduper" opremi lahko govorimo še vedno pri kakšnih radarskih tempomatih, sistemih BLIS, ipd.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost