nebivedu je napisal/-a:ban je napisal/-a:če hočte res dober in trpežen avto kupte octavio. Drugo je vse tko-tko.
Očitno še nikoli nisi vozil subaruja, da bi vedel, kaj je to delaven avto. Delaš z njim ko svinja z mehom, pa avto dela, pa dela pa dela. Večini ga ne uspe uničit, pa četudi nič ne skrbijo zanj. Jaz sem 50.000km samo dolival olje, pa je avto delal. Ko ni bilo denarja za bencin sem mešanco za kosilnice kradu doma, da sem se lahko okol vozil. Pa avto še danes dela brez problemov.
2simpl je napisal/-a:ggorenc je napisal/-a:Jaz sem pred enim tednom kupil aktualno opel astro, 1.6 16V (115KM, bencinar), mp3 avtoradijo, avt. klima.. popust iz cca 18.200eur -> 12.500. Tako za info.
Karavan bi me prisel 300 eur drazje.
In kakšne so vozne lastnosti, npr. kako kaj vleče v hrib? Je dovolj močan motor?
Bom predlagal danes očetu megana, ampak najverjetneje mu nebo všeč oblika
Mighi je napisal/-a:Ko sem sam kupoval družinski avto (2006) sem probal Octavio 1,6 (105) in je bil prešvoh. Imela je 10 konjev manj kot Megane 1,6 in cca 200 kg več.
Z Meganom Grandtour sem zadovoljen, zaenkrat b.p.
Z Ceed'om pa nimam izkušenj...poraba vseh najbrž okrog 8 litrov/100
Treba si je vzet čas in probat...
4tuning_team je napisal/-a:...moje priporočilo...Octavia je dobra izbira, motor zanesljiv, pri tvojmu očetu, bo verjeten poraba okoli 7-8 litrov, če je to mestna vožnja malo več. Kot je bilo omenjeno, Astra pride nova, Kia pa meni osebno ni pri srcu...velik avtomobila za mal denarja, to je res, vendar končna obdelava, cene servisov in ostali stroški povezani z njo me je zmotilo...Business paket opreme pri Octavii ( ABS + ASR, klima, DCZ, ES, EO, usnjen volan - višina globina, sedež nastavljiv alu 16col, radio CD+Mp3, naslon za roko, str.nosilci, meglenke, dnevne luči, FL model, .... ) je cena temu primerna. Prostorsko največja, med omenjenimi vozili in kar se tiče stroškov, verjetno najugodnjejša in najbolj zanesljiva med ostalimi, ki jih naštevate.
Sicer pa, je to mnenje osebno in če bi jaz izbral bi imel vsekakor Octavio.
Boštjan
Ceed je napisal/-a:ESP je neumnost, v poštev pride sam omejenim voznikom.
CHAN je napisal/-a:Ceed je napisal/-a:ESP je neumnost, v poštev pride sam omejenim voznikom.
Prvič slišim, da bi bila varnostna komponenta neumnost?!?!?! Mislim, da je bilo prelitega že ogromno črnila ter pretipkanih premnogo tipkovnic, pa vendar (samo en izmed člankov):
http://rb-kwin.bosch.com/si/sl/safety_c ... p/esp.html
Še enkrat: v letu 2009, skoraj 2010 ter pri ceni 15.000 € (3.600.000 sit - mogoče komu za lažjo predstavo) so varnostne komponente NUJNOST! Tako pri pasivni, kakor aktivni varnosti (vsaj 6 x airbag, ESP). Pri ceni pod 10.000€ še nekako "zamižimo" ob manku kakšnega kosa varnostne opreme, vendar dolgo več ne bomo. Čas in napredek pač gre naprej, zakaj se torej ne bi posluževali naprednejšim sistemom?!? TV-jev s katodno cevjo tudi ne kupujemo več...
Ne razumem in ne bom nikdar razumel, da dandanes kupec več časa in svojega denarja namenja obrobnim opcijam, kot je kovinska barva ali izgled alu platišč, varčuje pa pri boljši obutvi (gumah) ter varnostnim pomočnikom.
lancia hf je napisal/-a:CHAN je napisal/-a:
varčuje pa pri boljši obutvi (gumah) ter varnostnim pomočnikom.
Nevem zakaj bi nekateri z superdruper opremo rabili avtomobil, če pa potem kupujejo "plastične" pnevmatike, ki še tako superdruper opremo naredijo povsem neuporabno.Saj je popolna bedarija ta oprema, če ti pnevmatike tega ne omogočajo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost