Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed To dec 08, 2009 10:40 pm

Ma vse je v glavi.Lahko ima nek mlad voznik pri 18 dobr razpucano kaj lahko počne in kaj ne,lohk mamo pa nekoga ,ki že 20 let vozi pa se ne zna obnašat prometu primerno.
Pač če se misli malo hitreje zapeljat se verjetno nebo takrat,ko bo na cesti veliko prometa..na prazni cesti pa ni tak hud greh peljati mau hitreje..saj nas veliko to dela,kajne?
Tudi jst sem "frišen" voznik in se zavedam da imam malo izkušenj,toda vozim temu primerno.Me pa vsak dan znova preseneča kake pizdarije delajo po cesti "starejši in izkušeni" vozniki ki že 20-30 let vozjo.
Glede moči avta..Tud jst sm začel s 120 konji..in se mi ne zdi took zelo velik da nebi bilo obvladljivo.Pač ko ga kupiš se mau navadiš in spoznaš z avtom pa je.Vkončni fazi je bolj varno če maš mau več moči za kakšna prehitevanja.

Ti pa dobro preglej oglase,s sabo vzemi enega izkušenega mehanika pa nimaš česa zgrešit.Pomojem dizel ni slaba izbira..pač malo paziš ,ko je hladen potem pa lahko ravno tko mau pritisneš :-P Pa še en razred zavarovanja nižje kot pri bencincu si;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 08, 2009 10:40 pm

Tommy 31 nekam znan mi je tvoj avatar :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 08, 2009 10:40 pm

Na rampo mi pa res še ni ratalo prikolice postaviti, saj sem ponavadi moral zapeljati samo do nje. če je pa to njemu ratal :?: ja boga rampa+prikolica ;) :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 08, 2009 10:42 pm

need 4 speed je napisal/-a:Ma vse je v glavi.Lahko ima nek mlad voznik pri 18 dobr razpucano kaj lahko počne in kaj ne,lohk mamo pa nekoga ,ki že 20 let vozi pa se ne zna obnašat prometu primerno.
Pač če se misli malo hitreje zapeljat se verjetno nebo takrat,ko bo na cesti veliko prometa..na prazni cesti pa ni tak hud greh peljati mau hitreje..saj nas veliko to dela,kajne?
Tudi jst sem "frišen" voznik in se zavedam da imam malo izkušenj,toda vozim temu primerno.Me pa vsak dan znova preseneča kake pizdarije delajo po cesti "starejši in izkušeni" vozniki ki že 20-30 let vozjo.
Glede moči avta..Tud jst sm začel s 120 konji..in se mi ne zdi took zelo velik da nebi bilo obvladljivo.Pač ko ga kupiš se mau navadiš in spoznaš z avtom pa je.Vkončni fazi je bolj varno če maš mau več moči za kakšna prehitevanja.

Ti pa dobro preglej oglase,s sabo vzemi enega izkušenega mehanika pa nimaš česa zgrešit.Pomojem dizel ni slaba izbira..pač malo paziš ,ko je hladen potem pa lahko ravno tko mau pritisneš :-P Pa še en razred zavarovanja nižje kot pri bencincu si;)
Glej saj tukaj ni problem kok je konjev pa kaj obvladaš samo naslednja tema ki jo bo dečko odprl bo "ali sem zaradi tega pa tega ob izpit??"

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To dec 08, 2009 10:42 pm

čare je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:
samo mesarec je napisal/-a:no tole, da voziš od 13 leta je iz trte zvito, da si kdaj pa kdaj po dvorišču zapeljal, ti verjamem, da pa imaš nekaj izkušenj pa ne. nekje 100 000 boš moral narediti, da boš pravi šofer z občutkom, rutino in še kaj, tudi jaz parkiram avtobus in to s svojim šoferjem.

Mi je žal da mi ne vrjameš vendar sem bil že velikokrat na špediciji in parkiral na rampo.
Daj nauči še mene.A pa si to prakiral počasi na špegle al si pritišal pa z ročno direkt na rampo postavil??

Tudi jaz se ne norčujem iz vas!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 08, 2009 10:47 pm

čare je napisal/-a:Tommy 31 nekam znan mi je tvoj avatar :D

lumpii?

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To dec 08, 2009 10:48 pm

need 4 speed je napisal/-a:Ma vse je v glavi.Lahko ima nek mlad voznik pri 18 dobr razpucano kaj lahko počne in kaj ne,lohk mamo pa nekoga ,ki že 20 let vozi pa se ne zna obnašat prometu primerno.

Ja imaš čisto prav saj starejši mislijo da pač mladi vozniki ne znajo vozit in nimajo občutka za avto, ko pa 40 in 50 letniki povzročajo nesreče pa ne samo zaradi prehitre vožnje tudi zaradi njihovega cincanja nepregledni ovinki itd... pride do naleta in so vsega mladi šoferji krivi. Tako pač je ko bom enkrat star 30 let me bojo začeli jemati resno in po miljonu kilometrih bom dober šofer po njihovem mnenju.
Hvala

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a tommy31 To dec 08, 2009 10:50 pm

čare je napisal/-a:Tommy 31 nekam znan mi je tvoj avatar :D

Itak... :lol:
Bawarian Murder Weapon

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 08, 2009 10:52 pm

Ni problem tukaj v izkušenosti,samo pri 30-ih mi pa res niso več všeč izjave "mam težko nogo".....ker kaj se zdaj dogaja po naših cestah ni za nikamor pa naj bo star ali mlad voznik.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To dec 08, 2009 10:55 pm

BeMyWagen je napisal/-a:Ja imaš čisto prav saj starejši mislijo da pač mladi vozniki ne znajo vozit in nimajo občutka za avto, ko pa 40 in 50 letniki povzročajo nesreče pa ne samo zaradi prehitre vožnje tudi zaradi njihovega cincanja nepregledni ovinki itd... pride do naleta in so vsega mladi šoferji krivi. Tako pač je ko bom enkrat star 30 let me bojo začeli jemati resno in po miljonu kilometrih bom dober šofer po njihovem mnenju.
Hvala

Če si še enkrat prebereš svoj post, boš ugotovil zakaj imajo vozniki začetniki toliko nesreč.
(precenjevanje samega sebe) ko pa pride kriza, so pa na naslovnici črne kronike. :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a tommy31 To dec 08, 2009 10:58 pm

lancia hf je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:Ja imaš čisto prav saj starejši mislijo da pač mladi vozniki ne znajo vozit in nimajo občutka za avto, ko pa 40 in 50 letniki povzročajo nesreče pa ne samo zaradi prehitre vožnje tudi zaradi njihovega cincanja nepregledni ovinki itd... pride do naleta in so vsega mladi šoferji krivi. Tako pač je ko bom enkrat star 30 let me bojo začeli jemati resno in po miljonu kilometrih bom dober šofer po njihovem mnenju.
Hvala

Če si še enkrat prebereš svoj post, boš ugotovil zakaj imajo vozniki začetniki toliko nesreč.
(precenjevanje samega sebe) ko pa pride kriza, so pa na naslovnici črne kronike. :?

Točn tko...
Hrvati imajo dobro porihtano....prve 3 leta avto do 1600ccm in max 100KM. Ampak moraš biti lastnik avta po prometni...ne samo da voziš kao od fotra/mame avto.
Šele potem lahko kupiš avto z boljšimi perfomansami.
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To dec 08, 2009 10:59 pm

čare je napisal/-a:Ni problem tukaj v izkušenosti,samo pri 30-ih mi pa res niso več všeč izjave "mam težko nogo".....ker kaj se zdaj dogaja po naših cestah ni za nikamor pa naj bo star ali mlad voznik.

Ja lej js povem po pravici, kar je res za večina nesreč na naših cestah pa je kriv alkohol. Na srečo ne pijem:) Če pa bi pa pjan nebi furu. Drgač pa si lahk brez skrbi da mene ne boš vidu u cajtngih tolk pa sm previdn čeprav rad VOZIM avto, nesreč ne bom povzročal, če pa sem že v takšni situaciji pa raje drevo ali grabn

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To dec 08, 2009 11:01 pm

BeMyWagen je napisal/-a:Ja lej js povem po pravici, kar je res za večina nesreč na naših cestah pa je kriv alkohol. Na srečo ne pijem:) Če pa bi pa pjan nebi furu. Drgač pa si lahk brez skrbi da mene ne boš vidu u cajtngih tolk pa sm previdn čeprav rad VOZIM avto, nesreč ne bom povzročal, če pa sem že v takšni situaciji pa raje drevo ali grabn

zarečenega kruha se mende največ poje...

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To dec 08, 2009 11:05 pm

snikerson je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:Ja lej js povem po pravici, kar je res za večina nesreč na naših cestah pa je kriv alkohol. Na srečo ne pijem:) Če pa bi pa pjan nebi furu. Drgač pa si lahk brez skrbi da mene ne boš vidu u cajtngih tolk pa sm previdn čeprav rad VOZIM avto, nesreč ne bom povzročal, če pa sem že v takšni situaciji pa raje drevo ali grabn

zarečenega kruha se mende največ poje...

Hvala za spodbudne besede :D

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To dec 08, 2009 11:06 pm

sej ne, da ma e46 1500kil in v 318d 115 konjev, v 318i pa 140 al mal čez. :lol:
Sicer je res, da na spolzki cesti tudi tadva lahko odneseta rit če preveč stisneš gas, ampak gleda tolk nove avte, da imajo že vsi dsc(torej ESP in ASR, bolj po ljudsko povedano). Povrh vsega, vsaj d, zelo zvezno pospešuje, podvozje pa je predimenzionirano za ta motor in je treba že resno pretiravat da spraviš avto s tira. Pa še avto dost bolj podkrmari, kot pa se piše in govori okoli.
Uglavnem, za 318d lahko povem, da ni nek projektil, gre pa za svoje konje in težo zelo dobro, pa tudi poraba je normalna. Edino za kako težjo prikolico vlečit pa res ni primeren, čeprav se da :D
LP Rok

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To dec 08, 2009 11:11 pm

Drocky je napisal/-a:sej ne, da ma e46 1500kil in v 318d 115 konjev, v 318i pa 140 al mal čez. :lol:
Sicer je res, da na spolzki cesti tudi tadva lahko odneseta rit če preveč stisneš gas, ampak gleda tolk nove avte, da imajo že vsi dsc(torej ESP in ASR, bolj po ljudsko povedano). Povrh vsega, vsaj d, zelo zvezno pospešuje, podvozje pa je predimenzionirano za ta motor in je treba že resno pretiravat da spraviš avto s tira. Pa še avto dost bolj podkrmari, kot pa se piše in govori okoli.
Uglavnem, za 318d lahko povem, da ni nek projektil, gre pa za svoje konje in težo zelo dobro, pa tudi poraba je normalna. Edino za kako težjo prikolico vlečit pa res ni primeren, čeprav se da :D

Ma ja maš prav sej nerečem da auto ne gre nikamor sam pišejo pa tk ko da bi meu 300koju. za 1500kil težek auto 120 koju ni velik sploh pa ob useh sistemih ko jih ma.
Drgač pa če je mokra cesta pa oster ovink pomoje nebi šou noben b**** dat eno niži pa do konca gas, ko je promet na cesti.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 To dec 08, 2009 11:23 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:sej ne, da ma e46 1500kil in v 318d 115 konjev, v 318i pa 140 al mal čez. :lol:

Ma ja maš prav sej nerečem da auto ne gre nikamor sam pišejo pa tk ko da bi meu 300koju. za 1500kil težek auto 120 koju ni velik sploh pa ob useh sistemih ko jih ma.
Drgač pa če je mokra cesta pa oster ovink pomoje nebi šou noben b**** dat eno niži pa do konca gas, ko je promet na cesti.

seveda, najbolši po žlajvfah ala ?

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Re: Nakup bmw-ja bencin ali diesel

Napisal/-a BeMyWagen To dec 08, 2009 11:24 pm

tommy31 je napisal/-a:Še nimaš izpita, 1 avto bo BMW z zadnjim pogonom, pa še težko nogo imaš?????

Še en k bo ubil sebe, al pa še ene par ljudi v drugem avtu

Jaz ti priporočam reno twingo....za kako leto, da se sploh naučiš vozit, potem pa razmišljaj o avtu ki ima 100KM +.

Takšnega twingota se nebi branil.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3267994&show=1
Malo heca upam da neboš vzel resno :D

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To dec 08, 2009 11:36 pm

če hočeš imeti res dobre performanse si kupi 320d, sploh če ga boš kdaj pritisnil. Osebno mislim, da s težkim avtom nimaš kaj zgrešit pri 18it. Če si b**** se boš tko al tko vozil kot b**** in posledično tudi zakajlal. Če imaš pa vsaj malo občutka in veš kje lahko pohodiš in kje ne, pol nima kaj bit. Sam sodeč po tvojih postih mislim, da nimaš nekaj dosti občutka, vsaj po pisanju ne :D

Vsekakor ti predlagam dizla, verjetno moraš pa sam ugotoviti kaj je bolje; bencin ali dizel?;)
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 To dec 08, 2009 11:59 pm

Lahko bi malo prišli na on topic, če mene vprašate :D skos razglabljate kako naj vozi :) No uglavnem da bomo še malo na temi ostali. Tudi sam imam za prvi avto bmw 170 km tako da lahko rečem da če se znaš kontrolirati je vse uredu. Če veš kdaj lahko malo pritisneš vredu, če se pa misliš izpostavljati pa prekomerno imeti težko nogo ti ga pa res odsvetujem, ker boš resno končal tako kot ti je večina rekla, nekje v cajtngu. Drugače, če misliš delat malo kilometrov bi ti skoraj priporočal bencinarja. Dizel se ti splača, če delaš kar veliko kilometrov na leto. Moj ima 170km tako kot sem že napisal in imam povprečno porabo 10.1, mešane vožnje (malo avtoceste, malo mestne vožnje). Ti pa priporočam, da iščeš avto z tempomatom, boš veliko prišparal na porabu + to da boš lažje vozil po omejitvah, saj te ne bo noga tiščala da bi pritisnil še bolj na gas, saj je ne boš imel niti na pedalki ;) Drugače pa res, če imaš kot si napisal težko nogo, večino časa, se raje ne odloči za kaj takega. Ker tudi če že od 13 leta voziš, ziher nisi vozil kar po cestah ampak res samo po parkirišču (sklepam), na cesti, med prometom je čisto druga zgodba.
Pametno se odloči pa veliko sreče pri iskanju avta ;)
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov