Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če dec 10, 2009 8:13 pm

gogo daj povej kak potegne zadeva, ali je precej len glede na motor katerega ima

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če dec 10, 2009 8:18 pm

mihaing je napisal/-a:gogo daj povej kak potegne zadeva, ali je precej len glede na motor katerega ima

Ni dirkalnik...
Potegne pa solidno. Nekje v istem rangu kot stilo jtd 115...je pač n/a bencinar...
Je pa za moje pojme za normalno vožnjo ravno pravi motor.
Sicer pa te že sam avto, udobje nekako odvračata od tega da bi hitel...
Ravno kontra od stilota, kjer sem že po eni uri ves trd in komaj čakam da grem ven, he he...
Lep dan!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če dec 10, 2009 8:29 pm

GoGo je napisal/-a:Kar ne morem verjet kaj se danes dobi za tak denar...9 let star avto z vso mogočo opremo, v6 mašino, novimi letnimi in skoraj novimi zimskimi gumami, redno vzdrževan do zadnjega kilometra, praktično kot nov... Sem prav vesel da povprečna slovenska raja raje kupi cliota za par sto evrov več in se boji malo močnejših avtov in imajo potem taki nikakve cene... Se je prodajal 5 mesecev brez da bi ga en pogledal....

:D Čestitam za nakup in tole ugotovitev. Jaz sem že zdavnaj rekel hvala bogu, da ameriški avtomobili pri nas niso čisto nič cenjeni!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Pe dec 11, 2009 5:05 pm

No, prvi dan uporabe stratusa je mimo, po sili razmer sem danes naredil nekaj čez 200 kilometrov, porabo pa sem izračunal na 8,8. Sem zelo zadovoljen...
Sploh pa z ozvočenjem v avtu (original), sem opazil da ima v originalu celo ločen ojačevalec pod sedežem.

Edini problem je da je radio kasetar... Zraven je sicer tista adapter kaseta s priključnim kablom, vendar nimam nobenega mp3 predvajalnika pri roki, da bi preveril če zadeva špila zadoovljivo (kar se kvalitete tiče).

Z garminom preko fm oddajnika sem sicer probal, vendar je zvok nekvaliteten.
sedaj pa ne vem ali kupit mp3 predvajalnik z izhodom za slušalke ali je preko kasetnika še slabši zvok... Kakšne izkušnje?
Lep dan!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe dec 11, 2009 5:51 pm

Naj ti služi čim dlje in srečno z njim.
Ko pa boš imel čas pa mal slikic prilepi, da vidimo zadevo.

lp

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe dec 11, 2009 6:59 pm

GoGo je napisal/-a:... Sem prav vesel da povprečna slovenska raja raje kupi cliota za par sto evrov več in se boji malo močnejših avtov in imajo potem taki nikakve cene... Se je prodajal 5 mesecev brez da bi ga en pogledal....

Točno tako!

Srečno vožnjo, sem prepričan da ga čez pol leta ne boš dal stran :D
Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe dec 11, 2009 8:57 pm

GoGo je napisal/-a:No, prvi dan uporabe stratusa je mimo, po sili razmer sem danes naredil nekaj čez 200 kilometrov, porabo pa sem izračunal na 8,8. Sem zelo zadovoljen...
Sploh pa z ozvočenjem v avtu (original), sem opazil da ima v originalu celo ločen ojačevalec pod sedežem.

Edini problem je da je radio kasetar... Zraven je sicer tista adapter kaseta s priključnim kablom, vendar nimam nobenega mp3 predvajalnika pri roki, da bi preveril če zadeva špila zadoovljivo (kar se kvalitete tiče).

Z garminom preko fm oddajnika sem sicer probal, vendar je zvok nekvaliteten.
sedaj pa ne vem ali kupit mp3 predvajalnik z izhodom za slušalke ali je preko kasetnika še slabši zvok... Kakšne izkušnje?

Prek kasetarja je katastrofa. Probaj kako vzezat AUX izhod iz radia, da lahko direkt priklopiš npr gsm in je to potem to.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Pe dec 11, 2009 9:51 pm

če misliš kupiti mp3 samo zato, da ga boš priklopil na kaseto je škoda denarja, ker je res katastrofalna kakovost.
Raje kupi rabljen avtoradio

LP
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Pe dec 11, 2009 9:56 pm

Klasičnega 1din radia ne bom dajal noter,
1. ker je original čisto drugih dimenzij, in
2. ker je zvok za moje potrebe zelo v redu...

Tako da moram najdit varianto, če se da preko izhoda za veksler kaj priključit...
Lep dan!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 11, 2009 10:08 pm

Kaj pa tista fora z mp3jem, ki ga priklopiš v "vžigalnik" potem pa na radiu uloviš signal?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Pe dec 11, 2009 10:22 pm

cruiser1 je napisal/-a:Kaj pa tista fora z mp3jem, ki ga priklopiš v "vžigalnik" potem pa na radiu uloviš signal?

Mam garmina 750T, ki ima isto funkcijo. Kvaliteta zvoka je slaba, pa še vsakih 5 km moraš menjat frekvenco. Neuporabno, predvidevam da je z "vžigalniškimi" transmiterji isto...

EDIT: je tole uporabno? Če sistem oddajanja frekvence ni boljši kot pri garminu, potem verjetno ne... Se mi pa ne zdi prehuda cena, mogoče je vredno probat...
http://www.bolha.com/oglas383561157/2gb-avto-fm-pretvornik-oddajnik-mp3-mp4-predvajalnik-transmitter-modulator-player-trevoltik-novo
Lep dan!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 12, 2009 11:18 am

GoGo se opravičujem, ker uporabljam tvojo temo (da ne odpiram nove).
Zanima me, če pozna kdo tega Stratusa > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3099634&show=1

p.s. tudi mene mika američan za drug avto 8)
p.s.2 prosim ne nabijajte mi glede porabe

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So dec 12, 2009 11:48 am

GoGo je napisal/-a:Klasičnega 1din radia ne bom dajal noter,

Tako da moram najdit varianto, če se da preko izhoda za veksler kaj priključit...

Evo če se prav spomnim je tisti imel Cd menjalec od strani za 5 ali 6 CDjev poglej na radio, če ima cd funkcijo :idea: Bose je bilo ozvočenje 8) Pa iz leve strani konzole si prišel do tistega menjalca :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 12, 2009 12:20 pm

nevermind je napisal/-a:GoGo se opravičujem, ker uporabljam tvojo temo (da ne odpiram nove).
Zanima me, če pozna kdo tega Stratusa > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3099634&show=1

p.s. tudi mene mika američan za drug avto 8)
p.s.2 prosim ne nabijajte mi glede porabe

Sem malo brskal po V8 forumu in zasledil ta avto.
Zgleda, da je lastnik imel nekaj težav, ampak jih je porihtal.

Tega pozna kdo > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3038358&show=1

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo So dec 12, 2009 2:18 pm

Ivan36 je napisal/-a:
GoGo je napisal/-a:Klasičnega 1din radia ne bom dajal noter,

Evo če se prav spomnim je tisti imel Cd menjalec od strani za 5 ali 6 CDjev poglej na radio, če ima cd funkcijo :idea: Bose je bilo ozvočenje 8) Pa iz leve strani konzole si prišel do tistega menjalca :D

Radio seveda ima cd tipko, ozvočenje je res bose (piše na ojačevalcu pod sopotnikovim sedežem...). vekslerja pa nima, vsaj da bi vedel ne...
Lep dan!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 12, 2009 3:26 pm

Stratus ima klasični sam. menjalnik (P R N D) ali ima tudi možnost ročnega prestavljanja (levo -, desno +)?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo So dec 12, 2009 3:39 pm

nevermind je napisal/-a:Stratus ima klasični sam. menjalnik (P R N D) ali ima tudi možnost ročnega prestavljanja (levo -, desno +)?

PRND1234...
Tiptronic je, v zadnjem položaju sam izbiraš brzine (-/+).
Lep dan!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo So dec 12, 2009 3:44 pm

lenivec je napisal/-a:
GoGo je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Kaj pa tista fora z mp3jem, ki ga priklopiš v "vžigalnik" potem pa na radiu uloviš signal?

Mam garmina 750T, ki ima isto funkcijo. Kvaliteta zvoka je slaba, pa še vsakih 5 km moraš menjat frekvenco. Neuporabno, predvidevam da je z "vžigalniškimi" transmiterji isto...

EDIT: je tole uporabno? Če sistem oddajanja frekvence ni boljši kot pri garminu, potem verjetno ne... Se mi pa ne zdi prehuda cena, mogoče je vredno probat...
http://www.bolha.com/oglas383561157/2gb-avto-fm-pretvornik-oddajnik-mp3-mp4-predvajalnik-transmitter-modulator-player-trevoltik-novo

še nevem kako dober posnetek na nevem kako dobrem fm transmiterju bo iral samo tak dobro kok je FM sposobn. torej če hoče kdo kak bi lahko to igralo. radijska postaja s 100% signalom je najbolše kaj je lahko. bolj enmore bit

@Lenivec:
saj problem je v tem, da se ti stalno mešajo postaje v frekvenco. Če stojiš na mestu
in najdeš dobro prazno frekvenco igra OK. Problem pa je v tem, da so na vseh frekvencah stalno motnje in začne hreščat in mešat v predvajano muziko še bližnje radijske postaje... Vsaj pri garminu je tako...

Mene predvsem zanima ali je problem v Garminu (da ima pač fm oddajanje slabše), in imajo to namenski fm transmiterji kvalitetneje narejeno (boljši/močnejši fm oddajnik)?
Lep dan!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 12, 2009 3:54 pm

GoGo je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Stratus ima klasični sam. menjalnik (P R N D) ali ima tudi možnost ročnega prestavljanja (levo -, desno +)?

PRND1234...
Tiptronic je, v zadnjem položaju sam izbiraš brzine (-/+).

Super.
Prosil bi te, da mi opišeš vožnjo avta... se pravi lego, ovinki, koliko je nagibanja...
Aja, pa približno koliko obratov ima pri 90, 130?

Hvala.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov