Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu So dec 12, 2009 8:40 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:avto je biv cev barvan desni bok karamboleran poraba 8-11l ni servisne knjige...... :D

Jaz bi na tvojem mestu še premislil, saj je bil avto barvan in karamboliran. Kar se tiče pa servisne knjige jo je pa dobro imeti, če ne ne veš kdo je kaj popravljal na avtu, lahko da je avto zelo lepo servisiran vse menjano ali pa le za silo, ker prodajalec ve da ga bo prodal. Lahko da je na mašini zamenjal veliko stvari ali pa nič in boš lahko (pravim lahko kar je možno da se naredi, lahko pa ti avto še 100000km lepo laufa) ti imel to smolo in se bo tebi začelo kvariti potem pa boš na popravilih preplačal vrednost avtomobila. A6 je drag šport to ni za nas navadne smrtnike, je pa res da je pa luksus avto in da se v njem pelješ kot gospod, drugače pa se ga tudi sam nebi upiral:). Če boš kupoval takšen avto računaj da je to staro 11 let in poglej vsako podrobnost, drugače pa kar se tiče porabe 8-11l nebi verjel sploh pa ne za takšen avto in takšno mašino. Kolega je imel podobno a6-ko, je res da ga ni šparal in ga je pohodil do konca, samo potem pod 12l porabi ni ušel. Toliko z moje strani.

Lp

Moram ti rečt,da ti žal prijatelj laže.... :)

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ So dec 12, 2009 8:43 pm

Jaz to nebi vzel, sem slišal da pri motorji 2.5 rade odmične odletijo, pol pa maš strošek :?

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So dec 12, 2009 9:06 pm

Pitu je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:avto je biv cev barvan desni bok karamboleran poraba 8-11l ni servisne knjige...... :D

Jaz bi na tvojem mestu še premislil, saj je bil avto barvan in karamboliran. Kar se tiče pa servisne knjige jo je pa dobro imeti, če ne ne veš kdo je kaj popravljal na avtu, lahko da je avto zelo lepo servisiran vse menjano ali pa le za silo, ker prodajalec ve da ga bo prodal. Lahko da je na mašini zamenjal veliko stvari ali pa nič in boš lahko (pravim lahko kar je možno da se naredi, lahko pa ti avto še 100000km lepo laufa) ti imel to smolo in se bo tebi začelo kvariti potem pa boš na popravilih preplačal vrednost avtomobila. A6 je drag šport to ni za nas navadne smrtnike, je pa res da je pa luksus avto in da se v njem pelješ kot gospod, drugače pa se ga tudi sam nebi upiral:). Če boš kupoval takšen avto računaj da je to staro 11 let in poglej vsako podrobnost, drugače pa kar se tiče porabe 8-11l nebi verjel sploh pa ne za takšen avto in takšno mašino. Kolega je imel podobno a6-ko, je res da ga ni šparal in ga je pohodil do konca, samo potem pod 12l porabi ni ušel. Toliko z moje strani.

Lp

Moram ti rečt,da ti žal prijatelj laže.... :)

Zakaj bi lagal saj mu verjamem težek avto, močna mašina in težka noga. Sploh pa on je tak da se usakmu za rit nabija pol pa gas pa bremza.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu So dec 12, 2009 9:08 pm

Dobro,meni gre v nos bolj tisti stavek češ o kakšni porabi govorimo(8-11l) . Moje mnenje pa je da je to čisto realna poraba za ta motor in tale model avta,kar je nad 12l pa se lahko pogovarjamo že o motorju 2.7T

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So dec 12, 2009 9:43 pm

Pitu je napisal/-a:Dobro,meni gre v nos bolj tisti stavek češ o kakšni porabi govorimo(8-11l) . Moje mnenje pa je da je to čisto realna poraba za ta motor in tale model avta,kar je nad 12l pa se lahko pogovarjamo že o motorju 2.7T

Aja pardon bencinarja ma kolega, nisem prej dobro pogledal, da se kupuje diesel, se opravičujem.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 12, 2009 9:59 pm

Direktorca ma 170KM varjanto 2002 letnik pa je poraba po BC 10,5 litra.Res je da se vozi Bežigrad-Šiška (avto ma med 30 in 35 tkm nekje trenutno) in ta avto ima servisno knjigo ampak od 11 let starega avta je res ne pričakuj,ker mi smo dali na Verovškovi 1500€ za velik servis ki je bil zaradi starosti opravljen pri 25000 km.Pri popoldancu te pride max. 600€.Ima pa znanec allroada in pravi da mu žre 13 litrov je pa res da je avto lep čas stal preden ga je kupil.In če je avto štrihan ne vem kaj bi bilo tu narobe,pač prideš z merilcem da vidiš še kok je kita pod barvo in če ni pretirano lahko da jebil samo spraskan in naj mi nekdo najde avto ki ni bil nikoli nikjer barvan (mogoče jih je 10% v SLO) in res ne vem ali kupujete prvo barvo ali avto??Sam imam Mareo ki je bila spredaj razbita in to me ni motilo pa čeprav barva ni ravno super ujeta,kako je bil avto vzdrževan prej tudi ne vem ampak na vozilu dela vse 100% in odkar je pri meni ni redno vzdrževan ampak izredno,ampak ko ga bom prodajal ne bo nikogar zanimalo kaj je bilo na njem menjano/rihtano (imam vse račune materiala za zadnjih 50000 km-delam pa sam),ker bo vsak samo videl da je bil sprednji konec cel barvan in bo šel raje kupit neko brez zgodovine.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So dec 12, 2009 10:11 pm

marko01 je napisal/-a:Ja kaj si pa pričakoval, in ce je bil cel barvan ( za mene bi to bila samo prednost, saj pa avto ima ze nekaj let... ), pa tud bok ce ni blo kaj hujšega ni panike, saj ni nov. Nevem kaj si pričakoval pri porabi saj ni to avto z 800 kilami.

piše: nepoškodovan, nekarmboliran.... :roll:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne dec 13, 2009 9:21 am

sašo5 je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:Ja kaj si pa pričakoval, in ce je bil cel barvan ( za mene bi to bila samo prednost, saj pa avto ima ze nekaj let... ), pa tud bok ce ni blo kaj hujšega ni panike, saj ni nov. Nevem kaj si pričakoval pri porabi saj ni to avto z 800 kilami.

A je sedaj mogoče karamboliran :roll: Na slikah ni za videt, lastnik pa tud ne more vedet za vseh 11 let nazaj, če ni prvi lastnik ....
Lp by Mare

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne dec 13, 2009 10:19 am

marko01 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

A je sedaj mogoče karamboliran :roll: Na slikah ni za videt, lastnik pa tud ne more vedet za vseh 11 let nazaj, če ni prvi lastnik ....

kaj govoriš "tumarije" on ga je lansko leto karambolirav desni bok pol pa dav celega barvat meni ni tu logično če popravljaš bok pol se bok pobarva ne cel vsaj js bi tako naredo pa nebi pisav da je nekaramboleran pa nepoškodovan lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To dec 15, 2009 10:09 pm

bom malo 'ukradel' temo.. 8)

Kupujem avtomobil za punco.. pozna kdo tega clia?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To dec 15, 2009 10:31 pm

malo off-a vse na avtu je atraktivnega videza :D :D :D :D :D :D :D :D
cena je malo visoka drugače po" slikah"je lep :D :D :D :D sam saj veš paper vse prenese
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr dec 16, 2009 7:06 am

Meni je boljše, da piše da je atraktivnega videza .. pa to sploh ni. ;) Pri temu je punci barva ful všeč... ( itak ) :) Mene pa zanima kako se v cliu obnesejo ti 1.6 16v motorji. V meganih, kjer so bolj pogosti, o njih nihče ne jamra ( vsaj jaz nisem zasledil).

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr dec 16, 2009 12:44 pm

Dobri motorji, vzdržljivi (seveda če se je lepo delalo z njimi). Drugače pa tale Clio s to mašino gre res lepo. Če je z autom vse uredu, servisna in km štimajo nebi kej dost razmišlju. Razn tega da ma preveliko ceno. Je pa prodajalec švercer da ti nebo govoru da je biu njegov!

LP

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr dec 16, 2009 2:10 pm

Suljo20 je napisal/-a:Dobri motorji, vzdržljivi (seveda če se je lepo delalo z njimi). Drugače pa tale Clio s to mašino gre res lepo. Če je z autom vse uredu, servisna in km štimajo nebi kej dost razmišlju. Razn tega da ma preveliko ceno. Je pa prodajalec švercer da ti nebo govoru da je biu njegov!

LP

kako veš? ga poznaš?

ko sem zame iskal avto.. sem vsako telefonsko poguglal .. in če je preprodajalec .. je google vedno našel kaj zanimivega ;) o tej telefonski pa še almighty google ne ve nič.. Bom pa previden.. nč bat ;)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če dec 17, 2009 7:35 am

Osebno ga pač ne poznam ampak če bi spremlju avto.net kokr ga js, bi vedu zakaj se gre. Tudi google ni almighty!

LP

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Če dec 24, 2009 3:41 pm

Pozdravljeni
Res znani po tem da so slabi v odmičnih obrabljajo se kar tak slaba kakovost ,terejo drocnike ,klaplalice...Poškudujejo vodila, zvijajo ventile....
Pol pa se po moznosti vse skupaj udari Preskoči remen :S dragi stroski .
Na pogled pa zelo lep avto.
Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Mtg83
Nov uporabnik

Napisal/-a Mtg83 Po dec 28, 2009 6:35 pm

Audi A4 1.8T 150KM

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Po dec 28, 2009 11:49 pm

Mtg83 je napisal/-a:Ti svetujem tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3347727&show=1

ta ma ze 700 ogledov... al je avto prodan, al je nekaj narobe z njim (druzga ni)

Vem iz izkusenj

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To dec 29, 2009 11:05 am

lexus02 je napisal/-a:
Mtg83 je napisal/-a:Ti svetujem tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3347727&show=1

ta ma ze 700 ogledov... al je avto prodan, al je nekaj narobe z njim (druzga ni)

Vem iz izkusenj

Svaka ti cast :roll: :roll:
:)

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ To dec 29, 2009 12:24 pm

lexus02 je napisal/-a:

Vem iz izkusenj

:rofl
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov