Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če dec 31, 2009 1:20 pm

seat je napisal/-a:Ceed odpade,ker je že malo preveč pogost in mi je postal odvraten praw zaradi njegove pogostosti.

Pa valja si dojel, da je bil to joke!!! :shock:
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 31, 2009 1:39 pm

Vrzi oko še za alfo 159 1,8TBi 200hp. Veliko avta za normalno ceno...tudi ceno bo obdržala, saj je trg poplavljen s poceni dizli, bencinska alfa pa je že redkost.

Tukaj lahko dobiš še nekaj koristnih informacij, bodi pozoren tudi na zavihke z leve strani:
http://www.topgear.com/uk/alfa-romeo/159
http://www.topgear.com/uk/audi/a4
http://www.topgear.com/uk/bmw/3-series
http://www.topgear.com/uk/honda/accord
http://www.topgear.com/uk/lexus/is-250-220d
http://www.topgear.com/uk/mazda/6
http://www.topgear.com/uk/citroen/c5
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če dec 31, 2009 3:22 pm

M je napisal/-a:
seat je napisal/-a:Ceed odpade,ker je že malo preveč pogost in mi je postal odvraten praw zaradi njegove pogostosti.

Pa valja si dojel, da je bil to joke!!! :shock:

Ja sem dojel,da je hec pa čeprav niti ni tko slab avto ampak se mi je "zasral" prav zaradi svoje prepogostosti.
@bass hvala za predlog a trenutno sta v igri samo Accord in pa Insignia.Ta dva sta mi zj kako naj rečem "IN".
Pa mogoče bi pogledal še tudi kakšno Mazdo 6 a prvotno zj tuhtam za tema dvema.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če dec 31, 2009 4:44 pm

prvotno zj tuhtam za tema dvema.

Hja medtem, ko tuhtaš bo tole že eno leto več staro :D Kupi Hondo na keš pol pa jo čez pol leta menjaj za Insugnio :idea: samo tako boš videl razliko pol pa še insigno menjaj za Mazdo 6 pa tak naprej :roll: na koncu boš ma Bemfo kupil :lol: :evil:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če dec 31, 2009 4:49 pm

Lej sej prvotno bojo naslednje leto od katerga nas loči samo še par ur letniki 2009 še cenej.
Itaq mam namen kupit avto v zadnji polovici januarja oz. prvi polovici febuarja.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jan 01, 2010 7:16 pm

Če izbiraš izključno in samo med tema dvema, definitivno hondo, opel zaradi svoje trendy oblike čez eno leto ne bo več aktualen...hondo boš lahko bolje prodal, bolje je narejena in bolj zanesljiva. Nenazadnje je oblika stvar okusa, a honda bo lepa tudi čez deset let, kar za opla (kateregakoli) zelo težko rečemo.

Zdej pa ne cincaj več, pa laufi po hondo, belo z grafitnimi feltnami. :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Pe jan 01, 2010 8:05 pm

Za moje pojme se opel zelo težko kosa s hondo v vseh pogledih. Sploh izguba vrednosti pri oplu je huda, predvsem zaradi raznih xy akcij. Astra (prejšnji model) je bila nedolgo nazaj po 15k, sedaj pa jo ponujajo za 10k. Če bi kupil pred kratkim, bi takoj izgubil 5k+ že zaradi te akcije. Pri hondi skoraj ni nekih akcij (ala -3k, -5k) in dostikrat drži model isto ceno od začetka do konca prodaje, kar je seveda dobro za lastnike.

Accorda v vseh testih primerjajo z bmw, audi in podobnimi znamkami, verjetno z razlogom. Po raznih forumih tudi ni videti, da bi bile s tem avtom kakšne resnejše težave. Najboljše je, da lahko izbereš kateri koli motor, saj so vsi odlični, ne kot pri nekaterih znamkah, kjer odsvetujejo nakup določenih motorjev v določenih letnikih.

Sam bi imel sicer tega accorda
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =121480613 (sicer pri nemškem pooblaščenem honda dealeru)
Za moje pojme trenutno ni mogoče dobiti boljšega novega avtomobila tega ranga za tak denar.
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne jan 03, 2010 4:53 pm

Izkušnje z Insignio nimam, vendar vseeno dam glas za Accorda ker je odličen. Sploh 2.4 bencinski motor je izjemen, dobra krivulja moči in navora, izjemno tiho delovanje v nižjih obratih, nizka poraba ...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 03, 2010 8:29 pm

No upam,da uspem ta teden dobit še insignio na test,da vidim razliko v sami vožnji.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne jan 03, 2010 8:47 pm

Sped ceed omejen :) Lepo to...

Ce bi zbiral med tema dvema kandidatoma, bi zbral insignio, sicer samo zaradi izgleda....
nevem pa zakaj odpiras take teme... ce bi ti zdaj rekli da kupi yugeca, bi kupo yugeca?
Sej bos tak ti avto vozo...
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po jan 04, 2010 7:27 am

A ti še nikoli nisi koga vprašal kaj si misli.Sej pravim kolebam med tema dvema,ker sta mi všeč in vsak argument in vsaka informacija je dobrodošla.Potemtakem si ti tut nobenga testa ne prebereš in kr tko kupiš določeno stvar.Vsi vemo,da testi v raznih avtorevijah niso lih najbolj verodostojni sploh v kakšnih nemških ne kjer maš občutek,da nenehno poveličujejo svoj VAG koncern.(zj se bo pa usulo po meni :))
Jst rad slišim kaj ima kdo povedat in mogoč bi se najdu tuki en z insignio,ki bi mi povedal informacije iz prve roke ali pa lastnik novega Accord-a.Še vedno bolj vrjamem informacijam iz prve roke od resničnih lastnikov kot pa prodajalčevo hvaljenje produkta,ki ga prodaja,ker vsak svoje hvali a se ti nezdi.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 04, 2010 12:15 pm

Opel ti odsvetujem zaradi lastnih obupnih izkušenj s kvaliteto le tega in tudi zaradi izkušenj ostalih. Verjamem, da z nekaterimi/večino ni problemov, vendar ko so, gre ponavadi tako narobe, da raje hodiš peš, kot da ga še enkrat kupiš...
Honda bo bolje držala ceno, bolj preverjena tehnologija in mislim, da se tudi stara bolje od opla. Res pa, da pri Oplu verjetno več dobiš za podoben denar(tudi zaradi novejšega modela).
Izkušenj sicer še nimam z nobeno, iz slišanega in videnega pa priporočam Accorda.

P.S.: Testna vožnja je glavni pokazatelj kako se v avtu počutiš!

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po jan 04, 2010 12:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Opel ti odsvetujem zaradi lastnih obupnih izkušenj s kvaliteto le tega in tudi zaradi izkušenj ostalih. Verjamem, da z nekaterimi/večino ni problemov, vendar ko so, gre ponavadi tako narobe, da raje hodiš peš, kot da ga še enkrat kupiš...
Honda bo bolje držala ceno, bolj preverjena tehnologija in mislim, da se tudi stara bolje od opla. Res pa, da pri Oplu verjetno več dobiš za podoben denar(tudi zaradi novejšega modela).
Izkušenj sicer še nimam z nobeno, iz slišanega in videnega pa priporočam Accorda.

Na tem forumu pa je zadni cas samo nabijanje postov, kaj odsvetujes ? zaradi kakih izkusenj ? morda ze mel insignio ? al jo imas trenutno ? nemores primerjat starejse ople z temi ki so sedaj vun prisli.

To je vse baba cula baba rekla.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Po jan 04, 2010 1:37 pm

Med tema dvema bi se odločil za Insignio, ker se mi zdi za Accorda 23.000 evrov preveč za avto, ki nima usnjenega volana, tempomata, senzorja za dež, meglenk in ima jeklena platišča 16". Če je prioriteta zanesljivost in izključimo ceno potem definitivno Accord, vendar je tudi Opel zanesljiv. Da bi plačeval toliko več za Accorda pri meni ne pride v poštev. Mene ni Opel nikoli pustil na cedilu v 3 letih in pol, prevoženih 135.000 km.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po jan 04, 2010 1:50 pm

Ampak sej Opel Insignij je tudi kar veliko po Ljubljani. Veliko Taxijev jih je.
Honda Accord, zadnjega modela pa niti ne vidiš pogosto, ko pa ga, je pa :shock:
Izredno lep avto, tak širok, športen, izgleda udobnen.

bmw4-ever
Nov uporabnik

Kraj: kp

Napisal/-a bmw4-ever Po jan 04, 2010 3:22 pm

meni je osebno bol všeč opel. tudi notranjost mi je všeč.. im mi daje večji občutek varnosti. jaz bi zagotovo vzel dizla. pozanimaj se o servisih obeh znamk? vem da je pr nas renojeu pa peugeotov servis čisto u k.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po jan 04, 2010 3:34 pm

lukp je napisal/-a:Med tema dvema bi se odločil za Insignio, ker se mi zdi za Accorda 23.000 evrov preveč za avto, ki nima usnjenega volana, tempomata, senzorja za dež, meglenk in ima jeklena platišča 16". Če je prioriteta zanesljivost in izključimo ceno potem definitivno Accord, vendar je tudi Opel zanesljiv. Da bi plačeval toliko več za Accorda pri meni ne pride v poštev. Mene ni Opel nikoli pustil na cedilu v 3 letih in pol, prevoženih 135.000 km.

Dejansko za 23 jurjev dobiš povprečnega golfa, ti bi pa še nevemkaj vse zraven.

Tako bom napisal: badge wise ga ni opla, ki ga lahko postaviš ob bok alfi 159, audiju 4, bmwju 3 in c klasi...hondi to nekako uspeva z bolj opremljenimi modeli.

Opel nikoli ni bil premium, honda pa zadnja leta počasi cilja tudi na ta segment. Nekako ne vidim nikakršnega argumenta za nakup opla, če ni OPC, kjer dobiš veliko konj za malo denarja...ti pa pač gledaš opla, ki bo čez dve leti oblikovno zastarel, pa nimaš zato nobenega razloga, ki bi te v to prepričal...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po jan 04, 2010 4:30 pm

@bmw4-ever:Servis imam dokaj blizu in je najbrž eden izmed redkih servisev,ki mu popolnoma zaupam in medtem ko redno opažam pred servisem tudi hrvaške kolege,ki hodijo servisirat avto daleč od doma mi da to še en razlog za ta servis.Hondaši bojo tko vedeli o kerem servisu se gre za reklamo me pa noben ni plačal tko,da...
Sem mel civic-a 8.gen pa zj ciljam na neki večjega in pač gledam po enem razredu višje.
tko,da za servis honde sploh nimam skrbi za Opel mi pa ni znano.Glede servisev pa mislim,da se ne splača razglabljat dokler bom avto vozu na servise bom poleg ko se bo delal servis.Če nesmem bit poleg kuj obrnem hrbat in grem drugam.
@lukp: Accord,ki sem ga vozil je imel vse kar si omenil.Vse to in še neki exsotike poleg je med drugim imela tudi Insignia.
@bass:Ti dam čist praw za en povprečen golf bi odštel toliko kot za Accord-a ali Insignio z tem,da mi zj noben ne more več garantirat,da bo Golf še tko držal ceno kot jo je včasih.Tisti časi so mimo.A ne bomo zj o tem razgljabljali,ker se ne mislim kregat.
Zj če gledamo pa Audi-a A4 pa Accord-a pa je cena kr različna sploh pri servisiranju in pa A4 je na začetku bil res lepotec na cesti zj pa je že s5 postal prepogost kljub ceni,ki jo ima.BMW 3...... bi pa tudi kr bil ampak mi oblikovno žal ne potegne in tudi notranjost mi je preveč pusta... žal.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Po jan 04, 2010 5:01 pm

Moj glas gre k opel insignii, zaradi same oblike in zmogljivosti motorja. :D :D :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 04, 2010 10:52 pm

h4ck je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Opel ti odsvetujem zaradi lastnih obupnih izkušenj s kvaliteto le tega in tudi zaradi izkušenj ostalih. Verjamem, da z nekaterimi/večino ni problemov, vendar ko so, gre ponavadi tako narobe, da raje hodiš peš, kot da ga še enkrat kupiš...

Na tem forumu pa je zadni cas samo nabijanje postov, kaj odsvetujes ? zaradi kakih izkusenj ? morda ze mel insignio ? al jo imas trenutno ? nemores primerjat starejse ople z temi ki so sedaj vun prisli.

To je vse baba cula baba rekla.

Ne to ni baba čula baba rekla in če kdo nabija poste...
Izkušnje so z novo frontero l. 99, ki je od samega začetka imela milion težav, ki so se samo stopnjevale in jih niso na nekaj različnih servisih bili sposobni odpravit! Alarm se je od novega sam od sebe vklapljal, lučka za airbag je svetila nonstop(na servisu so kao "popravili" in čez par dni spet nazaj), abs računalnik je crknil po cca. 100k km, avto je "kuhal", podvozje rjavelo od samega začetka, nato še vrata in pri cca. 140k km je na avtocesti šla oljna pumpa po gobe in z njo tudi mašina. Pa sigurno sem pozabil še par "malenkosti". Toliko o izkušnjah z lastnim OPELOM(ki proizvaja tudi Insignio, če se ne motim?)
Potem je tu še kar je "baba vidla" - na eni zadnji vectri pred faceliftom(ki je, glej ga zlomka, predhodnica insignie) je na avtocesti slavna elektronika prešaltala na nek "varni način" in začela kolegu omejevati obrate ob prijetni lučki, ki je sporočala napako. Sicer po ponovnem zagonu ni bilo težav a vendar to težko štejem kot znak kakovosti! Pri drugem kolegu je počil nosilec od vodne pumpe in je stvar rešilo dobro zavarovanje, ki je krilo prevoz iz Pule domov, drugače bi trije bili prisiljeni čakat do ponedeljka in iskat mehanika. Prva je imela prevoženih okoli 70k km, druga pa 200k km. Še vedno misliš, da brez razloga izražam SVOJE mnenje in svetujem nekomu, naj se izogne Opela?
Je pa "baba" tudi "čula" od znanca za podobne probleme kot so bili na fronteri s corso in po nekem čudnem naključju tudi v tej temi vidim, da je še ena "baba čula" podobno.
Se opravičujem, če sem Vas kakorkoli užalil z izkušnjami, ki mogoče nasprotujejo Vašim, jaz imam dobre razloge zakaj Opela nebi nikoli več kupil in zakaj bi ga priporočal le največjim sovražnikom!

Se opravičujem za off in za "nabijanje postov"!

P.S.: S čim pa boš primerjal, če ne z modeli iste znamke od zadnjih 10 let dalje? Je bolje optimistično verjeti, da je Insignia toliko bolj zanesljiva, čeprav še ni dovolj povratnih informacij o kvaliteti? Človek ima namem avto kupiti v roku dobrega meseca in to je tudi en od razlogov, zakaj mu bolj svetujem ne tako svežega a toliko bolj preverjenega accorda.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov