Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po jan 18, 2010 9:30 am

Darko_24 je napisal/-a:Moje mnenje je, da ne moreš primerjati Insignie in Golfa...sam bi se takoj odločil za Insignio..v tem primeru je Golf hudo precenjen! :shock:
Težko bo kje dobil full nižjo ceno za golfa od te.

2x teh dveh modelov ne moreš primerjat Insignia je rang višje od golfa in pri taki ceni jaz sploh nebi razmišljal več o golfu !
Lp by Mare

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 9:34 am

ban je napisal/-a:Z malo pogajanja bi mogu pridet na cca. 10% popusta glede na polno ceno. Bo treba še v kakšno drugo avtohišo stopit, ne samo v eno. Ko je foter pred parimi meseci kupoval golfa sem spraševal v vsaj petih AH, cene so bile pa zelo različne, tako da ne takoj obupat. Pa je bil njegov avto za 10 k€ cenejši kot je od tvojga tasta, tako da bi pri dražjem po vseh pravilih moral dobit res konkreten popust.

Ma ja, se strinjam. Bil je v dveh (no v eni fizično, druga pa po telefonu), ampak večje popuste dajejo samo na avte na zalogi. Take, ki jih je potrebno naročiti, pa 1500€ in od tega ne odstopijo. Iz zaloge dobiti vsaj približno takega golfa, ki je po njegovih željah (DSG, highline, nenazadnje je tudi barva pomembna) , pa je praktično nemogoče.

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 9:36 am

marko01 je napisal/-a:
Darko_24 je napisal/-a:Moje mnenje je, da ne moreš primerjati Insignie in Golfa...sam bi se takoj odločil za Insignio..v tem primeru je Golf hudo precenjen! :shock:

2x teh dveh modelov ne moreš primerjat Insignia je rang višje od golfa in pri taki ceni jaz sploh nebi razmišljal več o golfu !

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 9:37 am

marko01 je napisal/-a:

Pri insignii mu ni bilo všeč dvoje : nikakor si ni mogel nastaviti sedeža tako, da bi mu popolnoma ustrezalo in drugo, nasplošno mu je delovala zelo nepregledno pri vožnji (velik mrtvih kotov, kot se je izrazil).

Uporabniški avatar
Darko_24
Nov uporabnik

Napisal/-a Darko_24 Po jan 18, 2010 9:43 am

Ja odločitev je sigurno njegova in če ne živi ravno v avtu bo z golfom sigurno zadovoljen...pri dolgih potovanjih pa bo pogrešal udobje večjega avtomobila...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Po jan 18, 2010 10:26 am

1500 EUR so dajali popusta pri akcijski ponudbi Siddharta, tako da 1500 EUR ni noben popust. Vsaj 10 % ti morajo dati.

Drugače pa glede udobja večjega avtomobila - z DCC in programom sport je Golf zelo udoben (govorim iz izkušenj). Pa če povem še eno o prostornosti - brat je visok 190 cm pa je imel v Insigniji na zadnjih sedežih glavo v stropu, v Golfu pa lahko sedi normalno.

DSG je pa itak zakon - tudi iz izkušenj povem.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jan 18, 2010 12:52 pm

27k € za golfa z 1,9 TDI motorjem?! wtf?

Za ta dnar dobiš že avte, ne pa golfa? Insignia, Alfa 159, Mazda6, Citroen C5... In to že z dobrimi opremami in dizli (nad 120 konji), avtomatiki

Ne vem no, a sem prav prebral al se mi blede? 27k € za golfa z 1,9 tdi mašino?

lp
Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jan 18, 2010 12:56 pm

Moj passat l 2000 je bolj udoben od golfa VI letnik 09, kar se tiče vožnje po naših cestah, ki večinoma mejijo na poljsko pot.
Sedeže ima boljše golf. Sedi se spredaj lepše v golfu in tudi bolj se da sedež in volan nastaviti.

DSG je super izbira. 77kW je tudi dovolj.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jan 18, 2010 12:56 pm

eclipse_R je napisal/-a:27k € za golfa z 1,9 TDI motorjem?! wtf?

Za ta dnar dobiš že avte, ne pa golfa? Insignia, Alfa 159, Mazda6, Citroen C5... In to že z dobrimi opremami in dizli (nad 120 konji), avtomatiki

Ne vem no, a sem prav prebral al se mi blede? 27k € za golfa z 1,9 tdi mašino?

lp

1,6 TDI mašino.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jan 18, 2010 1:10 pm

27.000 EUR pa še popust 1.500 EUR, saj ne moreš verjeti. Dobrih 6.000.000 starih SIT za LJUDSKO vozilo? Ob takih cenah bi VW morali prepovedati uporabo imena. Definitivno je to precej predrago za takšen avtomobil. Kot so moji predhodniki že povedali za tak denar dobiš avtomobil ki je vsaj en razred višje kot Golf. Ampak če človek želi ekskluzivo pa naj jo ima, vendar se mora zavedati da se to tudi plača. Moram pa priznati da bi me moral avtomobil ki stane skoraj 2 kratnik povprečne cene v razredu prekleto močno impresionirati da bi razmišljal o nakupu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jan 18, 2010 1:23 pm

OFF: Spet kregarija in frustracije zaradi VW-ja? Ali bi morali vsi (vstavi 3x cenejšo in kvalitetnejšo najljubšo znamko) kupovati, ker imajo eni VW sindrom?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jan 18, 2010 1:28 pm

problem je ta, ker sploh ni treba vstaviti 3× cenejše znamke.. Že primerljive znamke so tam.. Ne bi rekel, da je Audi a3, ne pa golf?

lp
Slika

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po jan 18, 2010 1:39 pm

27.000 €? Za Golfa? WTF!!!
Že to se mi zdi ogromno, ko pa preračunam, da gre za več kot 6 mio nekdanjih SIT...

Za ta denar dobi po mojem pri konkurenci precej več.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 1:44 pm

Ne, se je potem odločil raje za močnejšega (2.0 TDI, 140 konjev), kar pride cca. 2000€ več kot šibkejši. Če bi vzel šibkejšega brez avtomatskega menjalnika, bi takoj imel 4000€ ceneje. Kar se pa ostalih znamk in podobnega tiče ... se strinjam, ampak avta ne kupujem jaz. Tast gleda specifikacije in je tam ugotovil, da ima VW najnižjo porabo (insignia avtomatik 2 litra višjo porabo), da marsikateri drugi sploh ne ponuja avtomatskega menjalnika (če pa že, potem samo neke 2,4 litrske bencinske mrcine) - mimogrede, ste vedeli, da se ne da več kupiti focusa z avtomatskim menjalnikom ? So ga umaknili iz ponudbe, zaradi novega davka, tako je rekel prodajalec.

Kakorkoli, se bom enkrat ta teden tudi sam oglasil v enem VW salonu, da vidim, če mi uspe nafehtati več kot 1500€ popusta. Čudno se mi zdi, da so tako togi, meni so pri Hondi (ko sem nekaj firbcal) v štartu ponudili 3000€ popusta in me potem še nekajkrat poklicali, da mi nudijo še dodaten popust, če se odločim. Ok, potem sem se itak usmeril v rabljene, ampak me pa čudi ta ekskluzivnost VW-ja. A sploh želijo prodati avto ?
Zadnjič spremenil ilyerik, dne Po jan 18, 2010 1:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po jan 18, 2010 1:47 pm

tristan01 je napisal/-a:Moram pa priznati da bi me moral avtomobil ki stane skoraj 2 kratnik povprečne cene v razredu prekleto močno impresionirati da bi razmišljal o nakupu.

x2 :tomidelej:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 18, 2010 1:47 pm

Pa kej se tolk obremenjujete kolk bo nekdo dal za avto, sej maš tud mercedeza za 70 jurjev pa itak ni tolk vreden, pa ga folk vseen kup. Sej je njegov dnar, naj dela z njim kar če. V vsaki stvari maš izdelke, ki so precenjeni zarad tega ker so "ekskuzivni", lahko si kupš tv philips za 600€ al pa za 10 k€ recimo od bang&olufsen ali bose.

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 1:51 pm

tristan01 je napisal/-a: Moram pa priznati da bi me moral avtomobil ki stane skoraj 2 kratnik povprečne cene v razredu prekleto močno impresionirati da bi razmišljal o nakupu.

LP Tristan01

Ma ne vem, če je ravno 2-kratnik. Focus z močnešim dizlom in avtomatskim menjalnikom je tudi silil tja proti 25k evrov (z željeno dodatno opremo). No, itak so ga umaknili iz ponudbe ... so pa pri Fordu nudili večji popust, to je res.

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Po jan 18, 2010 2:06 pm

26k€ je absolutno preveč za takšen avto, ni logike. realna cena bi bila med 18 in 22k odvisno od opreme. Moje mnenje. Kot so že predhodniki dejali, za takšen denar imaš malo morej avtomobilov, ki so boljši...Da ne govorimo o rabljenih, starih leto ali dve. tu pa je ponudba nora:)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jan 18, 2010 2:16 pm

Očitno je želena opcija napolnjena z ogromno opreme, da je prišel tast do številke 27.000 EUR. Ne rečem, če bi bila želena opcija GTD s 170km TDI-jem ter športnejšim podvozjem! http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3405965&show=1
Omenjen popust je zelo "podhranjen" ter realno premajhen. Sam pa bi gledal le razred višje ter se peljal bistveno udobneje, kot v "ljudskem vozu". Argument, da je poraba Insignije toliko višja, je smešen, ob predpostavki, da cena Golfa ni ravno varčevalna. Konec koncev se zna za podobno ceno najti tudi kakšen Passat z isto motorizacijo ter DSG-jem.
Je pa seveda tudi res, da je tako opremljen Golf lahko zelo mikaven in vozno prijazen.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2662834&show=1 (sicer brez DSG).

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 2:22 pm

Ok, da ne bomo kot mačka okrog vrele kaše ;)

Dizel, avtomatski menjalnik, park senzorji, 8 airbagov, tempomat, dvopodročna klima, usnje. Nov avto. To so v grobem tastove želje. Glede na to, da omenjate morje drugih avtov, podajte predloge, ki mu jih bom tudi pokazal. Samo en pogoj: ne mara francozov. Osebno sem mu predlagal honda civic ali mazda3 (pač, sem mahnjen bolj na japonce), ampak pri dizlih ne ponujajo avtomatskega menjalnika.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov