Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Re: ASP jesenice

Napisal/-a alfaromeo155 Ne avg 07, 2011 8:46 pm

no ko ste pisali da bi se moralo na avtu videti se ni ker ko sem zgubil kljuc in sem hotel novega se nismo mogl doment okrog barve seveda ne ker je blo vse drugo samo papirji stari tako da sem ga prodal pod ceno povedal kupcu za tezve z avtom vendar ge je vzel hvala bogu in upam da bodo pr asp naletel na pravega da jih zje...
love alfa

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To avg 09, 2011 6:11 am

Verjetno nihče ne kometira, ker ne znajo razbrati tega zmazka brez ločil. No comment.

mihast
Nov uporabnik

Napisal/-a mihast Ne apr 22, 2012 7:51 pm

Jaz sem kupil rabljen avto pri ASP lesce, zaradi velikih napak, ki so se pokazale v nekaj dneh je moj mehanik preveril stanje in ugotovil, da je bil števec prevrten. Sodni izvedenec je predvideval, da je bil avto prevrten za približno 100.000 km. Pri ASP Lesce so rekli, da so pač tak avto že dobili. Prodal jim ga je TPV Novo mesto. Tam tam so zanikali kakršnokoli krivdo, čeprav je bilo slišati, da točno vedo o čem govorim. TPV Novo mesto je avto kupil pri leasing hiši v Italiji. Klical sem tudi tja, da bi izvedel koliko km je imel avto ob prodaji, vendar tega niso hoteli izdati. Le zakaj?

Drug primer: Kolega je prodal svoj avto ASP Lesce. Čez nekaj tednov je prišel do njih na servis z novim avtomobilom. Šel je malo pogledat med rabljenimi avtomobili, našel svoj avto. A lej ga zlomka, avto je imel namesto 120.000 km, samo še 70.000 km. To je bil zame tudi dokaz, da se tudi oni ukvarjajo z vrtenjem.

Ne morem verjeti, da se take svinjarije dogajajo pri nas. Ne razumem, zakaj država to dopušča. Taka podjetja bi bilo potrebno zapreti, lastnike kazensko ovaditi in jim prepovedati odpiranje novih podjetij.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po apr 23, 2012 7:53 am

mihast je napisal/-a:Jaz sem kupil rabljen avto pri ASP lesce, zaradi velikih napak, ki so se pokazale v nekaj dneh .
Samo eno vprašanje: si pred nakupom avto kaj preizkusil v vožnji (vsaj 20-30 minut) ?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po apr 23, 2012 8:58 am

sonic je napisal/-a:
mihast je napisal/-a:Jaz sem kupil rabljen avto pri ASP lesce, zaradi velikih napak, ki so se pokazale v nekaj dneh .
Samo eno vprašanje: si pred nakupom avto kaj preizkusil v vožnji (vsaj 20-30 minut) ?

Pri njih ga (tako je bilo vsaj, ko sem jaz par let nazaj enega gledal) ni mogoče preizkusiti. Lahko ga vžgeš in se zapelješ po parkirišču.

Sicer pa sem kar mal negativno presenečen glede ASP-ja. Sem imel do zdaj dokaj dobro mnenje o njih - tako ASP Jesenice kot Lesce (še posebno Lesce).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po apr 23, 2012 10:20 am

ejsim je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Pri njih ga (tako je bilo vsaj, ko sem jaz par let nazaj enega gledal) ni mogoče preizkusiti. Lahko ga vžgeš in se zapelješ po parkirišču.
.
I rest my case.

Rabljenega avta se ne kupuje, če ti ga predhodno ne dajo v roke za eno testno vožnjo (da gre menjalnik čez vse prestave in vidiš tudi kako se obnaša na avtocesti).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Re:

Napisal/-a TOYOTA Po apr 23, 2012 10:32 am

alfaromeo155 je napisal/-a:ja prvi nemski avto saj je kocern wolksvagn v sodelovanju z fordom izdeloval indenticen avto z wv motorjem in podvozjem razen znacke ni bilo razlike sharan , alhambra , galaxy
lp

mislim, a lohk, no? pa kdo razume te bedarije...a je težko v normalnih stavkih napisat za kater avto se gre, kaj je bilo narobe,itd...2 strani postov pa tud vem ne za kater avto se gre... :!: , da o slovnici ne govorim...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

mihast
Nov uporabnik

Napisal/-a mihast Sr apr 25, 2012 10:11 pm

sonic je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

.
I rest my case.

Rabljenega avta se ne kupuje, če ti ga predhodno ne dajo v roke za eno testno vožnjo (da gre menjalnik čez vse prestave in vidiš tudi kako se obnaša na avtocesti).

Avta nisem smel testirati. Rekli so, da je z njim vse v redu in če kaj ne bo ok, da ga lahko vrnem v 8 dneh. Ko sem avto dejansko želel vrniti v tem roku in prejeti nazaj kupnino, pa mi tega niso pustili. Prej sem moral podpisati pogodbo, da jih ne bom tožil.

Ko sem jim pripeljal avto, pa so mi še zabrusili: "pa da te nikoli več ne vidimo tukaj"... kot da sem jaz kaj slabega naredil :D

Ne razumem kakšni ljudje so to, da lahko mirno spijo. Kot da je denar edino kar šteje na tem svetu.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr apr 25, 2012 10:37 pm

Pa kaj si ja nor kolk je zelenega folka na tem svetu ne mores verjet.Tolk avtov se prodaja na trgu oni kar iz neke xy avtohiše,preplačajo ga 2x,celo fajn sprobat ga ne morejo,pol pa se jočejo kak so se zafukal.
LOOOOOL. :lol: :D
Avto se kupi izključno od dolgoletnega lastnika,obvezno z potrjeno servisno do konca,če je možnost pokličeč-greš tam kjer je bil zadnji servis narejen.Test drive na AC je nuja če kupuješ turbodizla,da se preveri turbo. Za 1.9tdi 66kw avto mora it najmanj 170kmh,81kw pa 180kmh. Če ne gre nakup odpade.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če apr 26, 2012 2:00 pm

valvoline je napisal/-a:Avto se kupi izključno od dolgoletnega lastnika,obvezno z potrjeno servisno do konca

Zakaj? Kot, da ti dolgoletni lastnik ne more zavrteti kilometrov nazaj, potrditi servisno pa res ni problem. In niso vsi posredniki nateguni. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če apr 26, 2012 2:22 pm

Avta nisem smel testirati. Rekli so, da je z njim vse v redu in če kaj ne bo ok, da ga lahko vrnem v 8 dneh. Ko sem avto dejansko želel vrniti v tem roku in prejeti nazaj kupnino, pa mi tega niso pustili. Prej sem moral podpisati pogodbo, da jih ne bom tožil.

Ko sem jim pripeljal avto, pa so mi še zabrusili: "pa da te nikoli več ne vidimo tukaj"... kot da sem jaz kaj slabega naredil :D

Ne razumem kakšni ljudje so to, da lahko mirno spijo. Kot da je denar edino kar šteje na tem svetu.

Očitno se ne zavedajo, kaj pomeni slaba reklama. Jaz rabljenega zdaj tam ne bi niti povohal, niti jim ne peljem avta na servis tja ;)

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če apr 26, 2012 2:46 pm

Tudi mene ne vidijo več v tej avtohiši ( ASP Lesce) ! Od takrat naprej ko vplačaš aro/avto je kot da bi delal z drugimi ljudmi...
da ne omenjam obljubljenega brezplačnega servisa... :roll:

Oz. bodočim kupcem priporočam, da prodajalcem podarijo Bilobil ob začetku dogovorov/pogajanj :huh: :mrgreen:

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Če apr 26, 2012 2:57 pm

X2
Glede ASP tudi jaz zelo slabe izkušnje. Je imel avto hibo že pri novem, a po servisu pri njih je bilo le še slabše...
Niti jih ne bi priporočil nikomur...
Na dolgi rok se jim tako delovanje prav gotovo ne bo obrestovalo...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če apr 26, 2012 7:11 pm

Zakaj ste pa ne kontaktirate Renault SLovenija in opišete svoje pripetljaje? -Njim gotovo ne bo všeč da to slišijo, sploh če se ponavlja.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov