Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 10, 2010 5:46 pm

OFF
tommy31 je napisal/-a:Ta kretten ki mi je dodal ravnokar dodatek k mojem avatarju naj mi napiše svoj naslov na Private....da mu J...m.... uno jebeno....

Nisem ti jaz dal oznake, sem te pa predlagal in to za nekaj, kar si ti napisal! Pljuješ v lastno skledo!
Tudi banal te nisem jaz - me je nekdo prehitel.

Še en nazoren prikaz, kakšni so nekateri osebki - privatno sporočilo (takoj za tem, ko je dobil oznako)

tommy31 je napisal/-a:Koji ti je falus majmune....da ti j***m mater cigansko....

Kakšna je kultura nekaterih :roll: :roll:
Žalostno...

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne jan 10, 2010 5:49 pm

Kdor pljuva po NOVI RS-ki naj si jo ogleda in preizkusi. Lahko tudi mojo. Jo je že marsikdo in je ostal brez besed. Govorjenje na pamet je malo amatersko. Kot sem že prej napisal sem obe PREIZKUSIL. Pa vem kaj sem preizkušal. Poglejte si DRIVER POWER pa boste videli zakaj je octavia vedno v vrhu.
Prej sem imel seat leona. Se ne da primerjat koliko je rs-ka boljša.
Seveda ima fl rs podvozje od golfa GTI, tako , da je nekoliko trša, drugače pa je zakon.
Matjaž

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jan 10, 2010 5:53 pm

Off: hvala moderatorjom za izbris posta. Sem po pomoti dvakrat kliknil pošlji oops oops oops .

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 10, 2010 5:55 pm

masko je napisal/-a:Kdor pljuva po NOVI RS-ki naj si jo ogleda in preizkusi. Lahko tudi mojo. Jo je že marsikdo in je ostal brez besed. Govorjenje na pamet je malo amatersko. Kot sem že prej napisal sem obe PREIZKUSIL. Pa vem kaj sem preizkušal. Poglejte si DRIVER POWER pa boste videli zakaj je octavia vedno v vrhu.
Prej sem imel seat leona. Se ne da primerjat koliko je rs-ka boljša.
Seveda ima fl rs podvozje od golfa GTI, tako , da je nekoliko trša, drugače pa je zakon.
Matjaž

Saj mora bit RS-ka boljša, saj je okrog 10k eur dražja od leona.
Meni osebno bi bila najboljša primerjava med škodo in mazdo, v kvaliteti materialov oz izdelave, kaj ponuja in seveda najpomembeje za kolikšno ceno

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne jan 10, 2010 6:00 pm

Mislim tudi na kvaliteto izdelave. Ta je vrhunska. Se pravi pri rs-ki nobene trde plastike, povsod usnje, xenon...
Tako da cena po mojem sploh ni previsoka.
Matjaž

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jan 10, 2010 6:00 pm

Zaradi službe sem prevozil veliko km, od vseh tipov Fabii do Octavie in Superba, tako da preden se kdo najde obregne ob moj komentar, naj povem da je vse iz prve roke....
Nova Octavia je super avto, konkurenčen VWju, kvaliteta je odlična, sedeži, notranjost, oprema, karoserija ne rjavi (prvi modeli octavij, novi seveda ne), kar se tiče RSa, je avto malo trši, ampak nikakor da bi bil neudoben, še vedno je dost bolj udoben kot kak konkurent, pospešek in končna pa ufff....kar se tiče izgube vrednosti v letih, bom rekel, poglejte na avto.net pa naredite primerjavo s konkurenti pa boste videli. Pa tudi zelo prodajan avto je. Veliko delov paše oz. je istih kot v VWju in Audi, v kolikor kdo ne verjame, naj si avto podrobneje ogleda....Škoda ima samo eno večjo težavo in sicer raznorazne "tommy31" ki imajo pred očmi še vedno stare Škode in češko v času komunizma, ko se je škodi težko reklo avto. Ampak roko na srce, odkar je škoda del VAGa so popolnoma drugi časi. Pa cena je postala kar višje kot je bila pred leti, žal.
Mazda je pravtako odlična, udobje, in japonska zanesljivost, .... Če bi se moral odločiti med njima nevem kaj bi na koncu zmagalo. Ker delam veliko km letno, bi na koncu vzel verjetno Mazdo dizla, če bi pa prevozil manj letno bi zagotovo vzel RSko v modri barvi. :twisted:
Glede RSke je masko lepo povedal, avto je za to ceno res vrhunec.

LP

p.s. kakih 10k euro? cena RSke se začne pri 22k euro ?!
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 10, 2010 6:08 pm

RS-ka je sugurno dobra ni pa vrhunec, npr. mene je bolj prevzela alfa 159 SW z 2.4JTDM z 210km, sploh da ne govorim o zunanji obliki

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jan 10, 2010 6:15 pm

pskoda je napisal/-a:RS-ka je sugurno dobra ni pa vrhunec, npr. mene je bolj prevzela alfa 159 SW z 2.4JTDM z 210km, sploh da ne govorim o zunanji obliki

če tole leti na moj post.... sem povedal da je za to CENO top ponudba. Alfa ima ceno 35k euro.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne jan 10, 2010 6:15 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Zaradi službe sem prevozil veliko km, od vseh tipov Fabii do Octavie in Superba, tako da preden se kdo najde obregne ob moj komentar, naj povem da je vse iz prve roke....
Nova Octavia je super avto, konkurenčen VWju, kvaliteta je odlična, sedeži, notranjost, oprema, karoserija ne rjavi (prvi modeli octavij, novi seveda ne), kar se tiče RSa, je avto malo trši, ampak nikakor da bi bil neudoben, še vedno je dost bolj udoben kot kak konkurent, pospešek in končna pa ufff....kar se tiče izgube vrednosti v letih, bom rekel, poglejte na avto.net pa naredite primerjavo s konkurenti pa boste videli. Pa tudi zelo prodajan avto je. Veliko delov paše oz. je istih kot v VWju in Audi, v kolikor kdo ne verjame, naj si avto podrobneje ogleda....Škoda ima samo eno večjo težavo in sicer raznorazne "tommy31" ki imajo pred očmi še vedno stare Škode in češko v času komunizma, ko se je škodi težko reklo avto. Ampak roko na srce, odkar je škoda del VAGa so popolnoma drugi časi. Pa cena je postala kar višje kot je bila pred leti, žal.
Mazda je pravtako odlična, udobje, in japonska zanesljivost, .... Če bi se moral odločiti med njima nevem kaj bi na koncu zmagalo. Ker delam veliko km letno, bi na koncu vzel verjetno Mazdo dizla, če bi pa prevozil manj letno bi zagotovo vzel RSko v modri barvi. :twisted:
Glede RSke je masko lepo povedal, avto je za to ceno res vrhunec.

LP

p.s. kakih 10k euro? cena RSke se začne pri 22k euro ?!

S svojo rs-ko sem prevozil do sedaj 7500 km (v treh mesecih) in je poraba 6,5 l, pa ne vozim počasi. Za 170KM je to odlična poraba.
Kar pa se tiče Škode, je najboljše, da si jo gre skeptik pogledat, pa bo videl kakšne kvalitete je.Res pa je , da je rs-ka vrh škodine ponudbe (no mogoče še L&K ).
Matjaž
Zadnjič spremenil masko, dne Ne jan 10, 2010 6:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Ne jan 10, 2010 6:17 pm

da odgovorim tistemu , ki je predlagal C5: to pač ne ker je francoz. Mondeo pa je Ford pač.

malo off topic: kdaj bo na trgu Škoda Superbi combi? Izlgeda precej podobna cena Mazdi 6 s tem da je dosti več avta.

lp

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne jan 10, 2010 6:21 pm

cayzi je napisal/-a:da odgovorim tistemu , ki je predlagal C5: to pač ne ker je francoz. Mondeo pa je Ford pač.

malo off topic: kdaj bo na trgu Škoda Superbi combi? Izlgeda precej podobna cena Mazdi 6 s tem da je dosti več avta.

lp

Mislim, da enkrat poleti 2010.
Matjaž

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 10, 2010 6:25 pm

pskoda je napisal/-a:RS-ka je sugurno dobra ni pa vrhunec, npr. mene je bolj prevzela alfa 159 SW z 2.4JTDM z 210km, sploh da ne govorim o zunanji obliki

Vse to je res, vendar upoštevaj, da je Alfa za skoraj 8.000€ dražja!
Octavia RS combi TDI je osnovna cena 26.720€
Alfa 159 SW 2.4 JTDM Distinctive (osnovna) 34.250€

Pa da ne bom preveč off topic še cena Mazde:
Mazda 6 combi CD 163 TE Plus 29.090€

EDIT: Superb Combi je že po salonih in se ga da naročit, cenika pa še ni na spletu.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Ne jan 10, 2010 6:26 pm

Superb combi je kot testno vozilo ze v Sloveniji po salonih. Cena naj bi bila v primerjavi z limuzino 1000€ drazja, torej 20.990 za 1.4TSI. Prvi za narocnike pa naj bi prisli enkrat februarja/marca.

Na spletu sem ze zasledil v konfiguratorju tudi combi razlicico.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne jan 10, 2010 6:40 pm

Prices start at 23,950 euros for the 125-hp 1.4 TSI. Sales will start in January 2010.

Tole sem našel. Seveda so to uradno priporočene cene. Dejansko so potem občutno nižje.
Cenejše različice pridejo pozneje.
Matjaž

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne jan 10, 2010 6:41 pm

Jaz bi se odločil za mazdo, ker s škodo nimam izkušenj, z mazdo pa dovolj. Doma imamo mazdo 626 2.0 d-id(230.000 kilometrov) katero smo kupili novo. V vseh teh kilometrih je avto bil na rednih servisih, 2x veliki servis in pa polnjenje klime enkrat. Brez napake, brez česarkoli.

Bratranec od očeta in njegova žena imata mazdo 3 in mazdo 6. Prav tako oba blizu 200 tisoč km ravno tako z rednimi servisi in nič drugega. Dejstvo je da se vsi trije avtomobili vozijo lepo in nežno ampak delajo perfektno.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne jan 10, 2010 6:50 pm

Z japoncem nimaš kei zgrešit sploh če cenis kvaliteto in nepokvarljivost. ;)

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Ne jan 10, 2010 6:51 pm

Iz skodinega konfiguratorja:

Novi Superb Combi Confort 1.4 TSI / Bencin / 92kW / 125KM / 6-stopenjski / 5 vrata EUR 20.990,01

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne jan 10, 2010 7:43 pm

Težka odločitev. Mislim da bo vsak navijal za svoje...

Je pa dejstvo, da z VAG grupo dobiš po koncu garancije en kup serviserjev in delov kar precej ceneje kot pa s kakim japoncem.

Bi pa vsekakor še pogledal superba combi.
Slika

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Ne jan 10, 2010 9:19 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz ne bi vzel mazde največ zaradi varnosti, ker ima 4 zvezdice pri NCAP, drugače mi je pa mazda bolj všeč kot pa octavia

jaz jih vidim 5.

http://www.euroncap.com/results/mazda/6/2009/345.aspx

škoda jih ima pa 4:
http://www.euroncap.com/tests/skoda_oct ... 4/206.aspx

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne jan 10, 2010 9:32 pm

cayzi je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Jaz ne bi vzel mazde največ zaradi varnosti, ker ima 4 zvezdice pri NCAP, drugače mi je pa mazda bolj všeč kot pa octavia

jaz jih vidim 5.

http://www.euroncap.com/results/mazda/6/2009/345.aspx

škoda jih ima pa 4:
http://www.euroncap.com/tests/skoda_oct ... 4/206.aspx

Ne moreš primerjat pet let razlike v razvoju.
Iz leta 2005 imata obe štiri zvezdice.
Matjaž
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost