BC je napisal/-a:pa saj ne iščem avta z enim litrom porabe. zanima me samo, če je še kak z enako ali pa zelo podobno porabo kot jo ima lupo 3l...
ha, AM je pa res verodostojen ja. če voziš z namenom porabiti čim več goriva ima lahko vsak avto veliko porabo.radar je napisal/-a:se oproščam, ampak lupota so imeli na testu pri AM in če se ne motim je imel porabo okoli 5,5 l.
sem že napisal, da kolo ter moped že imam in zakaj bi mi samo to dvoje preostalo? saj je veliko avtomobilov z manjšo porabo kot jo ima scirocco...radar je napisal/-a:Če ima scirocco preveliko porabo, ti ostane samo še kolo ali moped do 50 ccm
kje piše? kater lupo ima tako porabo? kako je bil vožen? kdo je spremljal in dokumentiral vožnjo ter porabo? na tisti strani, ki je tebi zgleda kot biblija, je 3˙7l povprečna poraba vseh 95-ih različnih lupotov dizlov skupaj in na prvi strani lahko vidiš, da ima 7 ljudi porabo 3 litre ali manj...kolesar je napisal/-a:pa kaj si slep, nehi sanjat o 3 litrih, tam ti lepo piše da porabi lupo 3,7.....
ne. ker sem že odgovoril na to in ker bi naj bilo vsakemu jasno zakaj je bolje imeti manjšo porabo goriva kot večjo.a4 je napisal/-a:lahko vprašam zakaj se tak sekiraš za porabo ?
meni lupo ne bi prišel v poštev ker rabim avto z večjim prtljažnim prostorom naprimer
kolko kilometrov pa delaš dnevno ?
no, razloži malo, ker te ima 91% ljudi tu za čudaka
jaz pa mislim, da samo menjava gum ne more biti enakovredna uporabi lahkega aluminija in magnezija za ogromno delov in posledično manjši teži, tiptronic (dsg) menjalniku, start/stop motorju, itn.Energetik81 je napisal/-a:No, če si tako mislil, pol pa OK. Seveda obstaja - praktično vsak mali 1,0-1,2L turbodizel, ki mu montiraš energy saver gume.
Recimo Hyundai I10 1,1CRDi, pa še nekaj drugih. Grem stavit, da ima pri podobni vožnji zelo, zelo podobno porabo kot Lupo 3L.
fino ampak teme nisem odprl zato, da bi bil car, ker mi takšni odgovori nič ne pomagajo.dask je napisal/-a:Ti bi Lupota sigurno spravil na 3 ali manj. Če ti sciroco kuri 6, si zame že car.
to je pa eden zelo redkih odgovorov v celi temi, ki mi celo koristi oz. se sploh navezuje na moje vprašanje. 1 na 25, saj to ni tolk slabo ne?CHAN je napisal/-a:Hja, če se bo avtomobil-ček prvenstveno uporabljal za mestna premikanja spada razmišljanje o porabi okrog 3 litrov v rang znanstvene fantastike. Na relacijah pa je seveda teoretično možno doseči takšne rezultate (nenazadnje v AM s Toyoto Prius - kombinirana vožnja: 2,8l/100 Km).
Realno gledano bi moral biti avto čim manjši oziroma čim lažji ter z eventuelnim majhnim dieselčkom - začetnik je pač bil v tem razredu Lupo 3l. Eventuelno bi sem spadal trojček PSA in Toyote (c1, 107 ter Aygo) s Toyotinim 1.4l D4D, kakšna Kia Picanto z 1.1 dieslom, Twingo 1.5 dCi.
Najrealneje pa se tej porabi približa Smart z motorčkom 0,8 CDI. Seveda ob predpostavki načina vožnje.
zuzek je napisal/-a:zdj da bi sam zaradi porabe šel kupit taki mali avto, k tudi nikamor nebo šel jaz nebi..
BC je napisal/-a:jaz pa mislim, da samo menjava gum ne more biti enakovredna uporabi lahkega aluminija in magnezija za ogromno delov in posledično manjši teži, tiptronic (dsg) menjalniku, start/stop motorju, itn.Energetik81 je napisal/-a:No, če si tako mislil, pol pa OK. Seveda obstaja - praktično vsak mali 1,0-1,2L turbodizel, ki mu montiraš energy saver gume.
Recimo Hyundai I10 1,1CRDi, pa še nekaj drugih. Grem stavit, da ima pri podobni vožnji zelo, zelo podobno porabo kot Lupo 3L.
ali pa se motim in je to res vse le marketing?
Energetik81 je napisal/-a:Vse glih ne, ga je pa ogromno, ja. Marketinga mislim.
In koliko stane potem ves ta aluminij, magnezij? Prineseš to potem notr z 1deci manjšo porabo? In kaj ima tukaj veze dsg menjalnik?
Če nabaviš malo rabljen avto, že v štartu profitiraš veliko več, kot bi kadarkoli s takim dragim šparovčkom.
BC je napisal/-a:kolo že imam, samo težko več kot eno vrečko peljem iz trgovine z njim. zakaj ax? saj nima manjše porabe kot lupo?=ZiAn= je napisal/-a:A se ti zafrkavaš ali to resno, 3litre in manj? Kot rečeno, kupi kolo, očitno nimaš denarja za vzdrževanje avtomobilaali pa vsaj ax dizla, tam med 3-4L kuri kolkor se spomnim, če ti to ni preveč...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov