ggorenc je napisal/-a:No nagiba se v ovinkih bolj kot Polo in tudi obcutek je drugacen. Slabsi. Polo je tudi bolje izoliran odznotraj. Pa tudi utesnjen, ampak za nas, ki smo povprecne postave (beri suhejsi od povprecnega evropejca) cisto ok. Saj pravim, da je Jazz povsod v prednosti razen v prej omenjenih tockah. Ona bi ga z veseljem vzela (visji, vec prostora, boljsa preglednost...)
Motorji so pa ena zalost. Nama obema je Polo 1.4 85KM bencinar bolj odgovarjal kot Jazz 1.4 100KM. Vec navora v nizjih obratih (!). Vzela bo 1.6 tdi (105KM)
Imas drugace novega Jazza ali se prejsnjo generacijo? Koliko prevozenih, kaj problemov? Kaj bi spremenil oz. kaj te moti na avtomobilu.
Nov. Novega polota pa nisem vozil, zato ne morem primerjati. Občutek v polotu pa mi je dosti slabši, vizualno pa mi tudi ne potegne. Ni ravno mali golf zame. Sam sem nekoliko višji, pri Jazzu pa se to sploh ne pozna. To sem/sva iskal/a, mali všečen varčni primestni avto za dva, ki je hkrati zelo funkcionalen in ki je primeren tudi za AC, torej dovolj zmogljiv motor in udobnost, sedeži menjalnik...pa dovolj prostora na zadnji klopi, kadar je potrebno. Sedaj jih imam 20k.
Kaj še treba grajati:
- ročna neprepričljiva
- odsev armaturke v vetrobranski šipi (vsaj pri mojem položaju)
- brisalci ravno ne opravljajo svojega dela 100% (položna šipa, slabi brisalci?)
- funkcija računalnika "X km do pumpe" neuporabna (fali za 150-200 km) - reklamacija zaenkrat neuspešna, bo treba iti na nož ali pa pozabiti
- ni zadnjega notranjega blatnika (politika honde pri večih modelih)
- kompresor klime se nonstop vkljaplja, nihanje elektr. napetosti - pozna se na lučeh (to bom zdaj na servisu povprašal)