lukp je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Takrat si dobil za dobrih 16k eur 2.0 dizla s TX opremo (beri: vso opremo) + tovarniški tempomat - govorim za Proceed-a, SW je bil malenkost dražji. Pred enim letom torej ni bilo kaj dosti za razmišljat kaj nabavit, ker je bil avto glede na tisto kar je ponujal za tak denar takorekoč brez konkurence. Danes bi bilo pa pri teh cenah malo več razmišljanja tudi iz moje strani (čeprav bi se morda spet odločil za Proceed-a, ker sem nasplošno zadovoljen z avtom). Zato ni toliko napačno, če ti kdo predlaga tudi kak konkurenčen avto za podoben denar. Sploh tista Octavia v zgornjem linku je definitivno zanimiva.

Dodal bi da se je Ceed po novem letu zelo podražil, je pa res, da ponujajo brezobrestno financiranje.
http://www.kia.si/pricelist/?model=289
Pa, a so teli korejci normalni al kaj!?
Recimo navadni petvratni ceed 1.6 bencinar z LX city opremo: včasih 13k, po ta novem skoraj 17k eur. Dražje za 4000 eur!!! Oz. drugače povedano, podražili so jih za okoli 30%!
Me prav zanima na kakšen način lahko opravičijo ta enormen dvig cen. Po moje so krepko precenili samega sebe in bo prodaja ceeda bistveno upadla. Očitno so izračunali, da se jim bolj splača prodati recimo tisoč avtov po 17k, kot pa dva tisoč po 13k. Zanimivo. Ali pa so bili tako zadovoljni z lanskoletno prodajo, da jih letos boli k.... za vse in so navili ceno v slogu "bo kar bo". Počasi se mi še Golf ne bo več zdel tako drag
Drugače pa, kar se tiče primerjave cruze-ceed... oba se mi zdita enakovredna, korektna avtomobila in nič več kot to. Pri meni osebno bi primerjava na testni vožnji določila zmagovalca. No, pa če je cena cruza ostala na lanski ravni, potem je zaključek verjetno jasen in odločitev precej lažja. Za ta novo ceno ceeda pa itak lahko izbiraš med praktično vso evropsko in japonsko konkurenco in ne vidim niti najmanjšega razloga, da bi se sploh še oziral za Kio.