Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 18, 2010 12:58 pm

Za začetek pojdi na testno vožnjo obeh in marsikaj več bi moralo biti jasno. Sam sicer Cruza še nisem vozil, samo če na hitro preletim vse dosedanje teste, se je Ceed odrezal bolje. Ampak to moraš probat sam, dostikrat se lasten občutek razlikuje od tistega v raznoraznih testih. Ne pričakuj pa nekih super pospeškov ne v enem, ne v drugem (če se pogovarjamo o bencinarjih). Pri dizlu je kajpak druga pesem.

Se pa moram strinjat, da Ceedi niso več tako ugodni kot so bili npr. še pred enim letom, ko sem ga sam kupoval. Takrat si dobil za dobrih 16k eur 2.0 dizla s TX opremo (beri: vso opremo) + tovarniški tempomat - govorim za Proceed-a, SW je bil malenkost dražji. Pred enim letom torej ni bilo kaj dosti za razmišljat kaj nabavit, ker je bil avto glede na tisto kar je ponujal za tak denar takorekoč brez konkurence. Danes bi bilo pa pri teh cenah malo več razmišljanja tudi iz moje strani (čeprav bi se morda spet odločil za Proceed-a, ker sem nasplošno zadovoljen z avtom). Zato ni toliko napačno, če ti kdo predlaga tudi kak konkurenčen avto za podoben denar. Sploh tista Octavia v zgornjem linku je definitivno zanimiva. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 18, 2010 1:04 pm

Bojim se, da je 1.4 namenjen samo US trgu. Logično bi bilo, da bi ga ponudili tudi v Eu, ampak je v vseh člankih, ki sem jih prebral govora samo o US izvedbi in EU ni omenjena.

Zakaj ne bi bil 1.4T dovolj? Imel bo moči kot 1.8, s tem, da bo imel več navora in to že pri nizkih obratih.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Po jan 18, 2010 1:08 pm

Ceed je napisal/-a:Zakaj ne bi bil 1.4T dovolj? Imel bo moči kot 1.8, s tem, da bo imel več navora in to že pri nizkih obratih.

In manjšo porabo!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 18, 2010 1:09 pm

Se sploh nočem vmešavat v tole debato ampak tole pa morem pokomentirat:

16-17k€ za avto s šipami zadaj na roštilj!!!!???? ne se hecat no, tole ne veš al se norce delajo ali resno mislijo. Spredaj dvopodročna klima zadaj pa šipe na roke???!!! To je skoraj tak kot, da ti v restavraciji računajo ekstra najemnino za pribor.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Po jan 18, 2010 1:12 pm

Polo78 je napisal/-a:Takrat si dobil za dobrih 16k eur 2.0 dizla s TX opremo (beri: vso opremo) + tovarniški tempomat - govorim za Proceed-a, SW je bil malenkost dražji. Pred enim letom torej ni bilo kaj dosti za razmišljat kaj nabavit, ker je bil avto glede na tisto kar je ponujal za tak denar takorekoč brez konkurence. Danes bi bilo pa pri teh cenah malo več razmišljanja tudi iz moje strani (čeprav bi se morda spet odločil za Proceed-a, ker sem nasplošno zadovoljen z avtom). Zato ni toliko napačno, če ti kdo predlaga tudi kak konkurenčen avto za podoben denar. Sploh tista Octavia v zgornjem linku je definitivno zanimiva. :idea:

Dodal bi da se je Ceed po novem letu zelo podražil, je pa res, da ponujajo brezobrestno financiranje.

http://www.kia.si/pricelist/?model=289

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Po jan 18, 2010 2:15 pm

Tomsonman je napisal/-a:Nekak me ta dva najbolj zanimata, sicer pa dvomim da se za 17.000€ dobi kakšen evropski avto z enako opreme ... Pa po lastnih izkušnjah so korejci precej zanesljivi, kar se pokvarljivosti tiče, kar za veliko evropskih v tem segmentu ne velja.

Ja no za Kio nasplošno, kot Korejca, ti lahko tudi iz svojih izkušenj povem, da so res poceni in zelo vzdržljivi avtomobili. Kar se pa tiče nakupa Ceeda in Cruza, ti je po mojem boljša izbira Ceed, ker imaš daljšo garancijo, če se ne motim. :D

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po jan 18, 2010 2:33 pm

lukp je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Takrat si dobil za dobrih 16k eur 2.0 dizla s TX opremo (beri: vso opremo) + tovarniški tempomat - govorim za Proceed-a, SW je bil malenkost dražji. Pred enim letom torej ni bilo kaj dosti za razmišljat kaj nabavit, ker je bil avto glede na tisto kar je ponujal za tak denar takorekoč brez konkurence. Danes bi bilo pa pri teh cenah malo več razmišljanja tudi iz moje strani (čeprav bi se morda spet odločil za Proceed-a, ker sem nasplošno zadovoljen z avtom). Zato ni toliko napačno, če ti kdo predlaga tudi kak konkurenčen avto za podoben denar. Sploh tista Octavia v zgornjem linku je definitivno zanimiva. :idea:

Dodal bi da se je Ceed po novem letu zelo podražil, je pa res, da ponujajo brezobrestno financiranje.

http://www.kia.si/pricelist/?model=289

Pa, a so teli korejci normalni al kaj!? :bonk

Recimo navadni petvratni ceed 1.6 bencinar z LX city opremo: včasih 13k, po ta novem skoraj 17k eur. Dražje za 4000 eur!!! Oz. drugače povedano, podražili so jih za okoli 30%!

Me prav zanima na kakšen način lahko opravičijo ta enormen dvig cen. Po moje so krepko precenili samega sebe in bo prodaja ceeda bistveno upadla. Očitno so izračunali, da se jim bolj splača prodati recimo tisoč avtov po 17k, kot pa dva tisoč po 13k. Zanimivo. Ali pa so bili tako zadovoljni z lanskoletno prodajo, da jih letos boli k.... za vse in so navili ceno v slogu "bo kar bo". Počasi se mi še Golf ne bo več zdel tako drag :twisted:

Drugače pa, kar se tiče primerjave cruze-ceed... oba se mi zdita enakovredna, korektna avtomobila in nič več kot to. Pri meni osebno bi primerjava na testni vožnji določila zmagovalca. No, pa če je cena cruza ostala na lanski ravni, potem je zaključek verjetno jasen in odločitev precej lažja. Za ta novo ceno ceeda pa itak lahko izbiraš med praktično vso evropsko in japonsko konkurenco in ne vidim niti najmanjšega razloga, da bi se sploh še oziral za Kio.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po jan 18, 2010 3:00 pm

Hm, hm, dejansko so Ceedom konkretno dvignili cene... Saj ne, da niso toliko (tržno) vredni glede na motorizacijo in opremo, ampak vprašanje, koliko bodo s takimi cenami zaslužili. Ker predsodki pri veliko folka še vedno obstajajo in pri takih cenah se bo veliko kupcev obrnilo k evropski in japonski konkurenci...
No, hvala bogu vsaj Hyundai z I30 ostaja "prizemljen", ampak kako dolgo še...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Po jan 18, 2010 3:02 pm

Sicer nisem privrženec Kie ampak ko gledam cenik Ceeda, se vprašam če se jim je slučajno močno poslabšalo. Popolnoma nerazumno zviševanje cen v času krize, ko je prodaja že itak manjša. Poleg tega, da nimajo šans proti evropski konkurenci, so jim tudi precej olajšali delo. Res pametno. Sedaj je Ceed celo dražji kot i30!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 18, 2010 3:13 pm

Objavljeni cenik je brez popustov. Ugodnosti si sam izbereš v obliki Jokerjev. Pride pa vseeno dražje kot je prej bilo.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po jan 18, 2010 6:24 pm

LOL, lepo so dvignili cene za ceede =)
bencinar 2.0, 20k €
:lol:

1.8 v cruzu premalo? Kaj te vozite vi? :roll:
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jan 18, 2010 7:09 pm

Cene Cee'da so poskočile v neverjetne višave, čaka jih pa najbrž skorajšnja streznitev ter nižanje teh cen. Kljub "akcijskim" jokerjem, so cene drastično zrasle (upoštevani vsi možni jokerji). Možnost je, da se želijo na ta način znebiti stare zaloge.
Vendar glede na želje bi svetoval karavansko različico ali Cee'da ali I30, ki je le praktičnejša od Cruza, ki ponuja klasično limuzinsko izvedbo. V medsebojni primerjavi mi je Chevroletov trenutni adut deloval za kakšnega pol razreda slabša opcija (notranji materiali, ergonomija, motorna izbira ter najbrž tudi podvozje).
Opcijsko bi svetoval še ogled kakšnega Megana Grandtour v Dinamique izvedbi ali celo kakšne Lagune III v akcijski izvedbi, vedno zanimiva opcija pa je tudi Octavia.

Govor je bil tudi o držanju cene rabljenih, kar pa je ob predpostavki dolgoletnega lastništva nepomembno. Projekcija predvideva pri Kijinemu Cee'du solidno ohranjanje cene (pridobljen dober image nepokvarljivosti - tudi v testih), s pozabljeno preteklostjo starih Kij. Nenazadnje tudi prejšnji rod Sorenta izjemno dobro drži ceno rabljenim, ne samo pri nas.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 18, 2010 7:52 pm

Kia , Hyundai, Fiat, Nissan, VW so edini, ki imajo rast v lanskem letu(svetovno) in verjetno si Kia lahko privošči višje cene.......(sicer jim je pa za Slo trg malo mar- vsem omenjenin))

aha: med tema dvema "vozma" vsekakor K I A

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Po jan 18, 2010 11:36 pm

Hvala za vse komentarje in predloge.

Iščem na ljubljanskem koncu, da bi sprobal na testni vožnji oba, pa slabo kaže. Novih Ceedov praktično skoraj nobeden nima, sploh za testno vožnjo, pri Chevroletu pa je popolnoma isto. Nisem pa še čisto vseh trgovcev obdelal.

Kar se tiče dviganja cen pri Kiji, ni čisto tako kot kaže na prvi pogled, so pa cene od novembra 2009 res zrasle za dobrega tisočaka.

Primer:

Kia Ceed 1.6 TX 2010 je bil novembra iz zaloge 15.700€.

Po najnovejšem ceniku je cena istega avtomobila 19.300€, ko pa se odštejejo Jokerji, ki jih mimgrede seštevajo brez pomisleka, vse skuap je samo neka marketinška fora so rekli smi pri uvozniku (1200+1000+300) se pravi 2500€ je cena 16.800€, kar je 1100€ več kot pred nekaj meseci, pred vstopom 2010 modela, ki pa je res v prvi zalogi bil še po znižani ceni. (15.700€)

Se pravi cena ni takšna kot je razvidna v samem ceniku, ampak je treba odštet 2.500€.

Zatorej sta trenutno Ceed 1.6 TX in Cruze 1.8 LT s podobno opremo oba cca. 16.000-17.000€.

Ko pa pogledam Octavio s podobno opremo, je pa cena takoj čez 20.000€.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jan 18, 2010 11:49 pm

Zakaj pa na seznamu, ni več 2.0 bencinskega motorja, ampak le do 1.6? Pri Kii, je mišleno. Cene so pa :shock: poskočile :shock: . Smešno je tudi na uradni strani, ko ni več napisa zmagovalka(al kaj je že bilo) in cena 10.990€. Nevem no, ampak če bi hoteli nekako se prisvojit ljudem, se z 2letnim super prodajnim hitom, verjetno nebojo tako dobro prijeli... Pač ljudje imajo še vedno predsotke. S tem je treba bit realen.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To jan 19, 2010 12:39 am

Templar je napisal/-a:

16-17k€ za avto s šipami zadaj na roštilj!!!!???? ne se hecat no, tole ne veš al se norce delajo ali resno mislijo. Spredaj dvopodročna klima zadaj pa šipe na roke???!!! To je skoraj tak kot, da ti v restavraciji računajo ekstra najemnino za pribor.

Kaj ti pa bojo uzadi šipe na elektriko mi povej, vsaka druga oprema je bolj uporabna kot to. Verjetno se sam voziš v avtu pa jamraš glede ročk zadi. Focus se pelje lepše kot oba avta skupaj! Sploh pa taka cena za ceeda .....ne vem no...mal optimistično so dvignali tele cene.

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman To jan 19, 2010 12:54 am

Sploh pa taka cena za ceeda .....ne vem no...mal optimistično so dvignali tele cene.

Hja, kvaliteta pač ni poceni! :twisted:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To jan 19, 2010 8:09 am

hp6715s je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:

Kaj ti pa bojo uzadi šipe na elektriko mi povej, vsaka druga oprema je bolj uporabna kot to. Verjetno se sam voziš v avtu pa jamraš glede ročk zadi.

Zadaj električne šipe so uporabne sploh če se sam voziš v avtomobilu, poleti avto ohladiš bistveno hitreje, dostrikrat ti sploh ni treba vklaplat klime (prihranek na porabi). Za zadaj sedeče je praktično vseeno kako si šipe spuščajo razen tega da odrasle ne tišči v koleno tista ročka. Če pa imaš družino (za njih so taki avtomobili namenjeni) boš hitro cenil da lahko zakleneš spuščanje in dviganje šip sploh če prevažaš kakšne male navihance...

Sej ne rečem, da se ne, da brez tega preživet ampak neumno se mi zdi ker to danes ne stane njih toliko več da bi se moralo poznat na ceni vozila ne vem koliko €.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To jan 19, 2010 8:13 am

Popolnoma se strinjam s tabo. Naši nečaki so v starem avto skozi vrteli ročke in odpirali okna. Na novem pa lepo izklopiš odpiranje in je mir.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jan 19, 2010 8:50 am

@hp6715s
Ko boš ceeda vozil boš lahko govoril, da se Fikus lepše vozi. Nedvomno je Focus dober avto, ampak nič boljši od ceeda 2010, po mojem nasprotno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov