Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

qwe
Nov uporabnik

Napisal/-a qwe To jan 19, 2010 2:56 pm

esem je napisal/-a:
ales3112 je napisal/-a:To da so Renaulti kvalitativno za konkurenco je zgolj občutek....

To bi seveda lahko bilo res, če ne bi tudi v državah, kjer so številke primerljive, Renault Scenic v zanesljivosti zaostajal tako za Toyoto, kot za C XP in še za večino ostalih enoprostorcev. Da ne govorimo o cenah in nasploh stanju Renault pooblaščenih servisov. Pri novih Renaultih se je kvaliteta dvignila, pri starejših žal ni tako.

Vprašanje je, kje je meja, da je starejši? Scenic I, Scenic II ali Scenic III?

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Napisal/-a DJ_MiheC To jan 19, 2010 3:30 pm

Jaz sem kupil pol leta nazaj avto (Renaulta) iz tujine. Moram povedati, da sem glede na slovenski trg, dobil veliko več izbire nad modeli, več opreme, boljše ohranjene avtomobile. Omeniti pa moram, da avtomobila NISEM kupil od preprodajalcev, ki jih zasledimo na vsakem vogalu, ampak sem ga kupil od "kolega" iz Slovenjskih Konjic, kateremu sem povedal kakšen avto bi imel, nato mi je poslal sliko. Ko mi je bil avto všeč, mi ga je pripeljal, pokazal vso zgodovino avtomobila, ga z mano peljal na servis. Za vse reklamacije se pa lahko obrnem na njega!
Če bo te kaj zanimalo, piši na privat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 19, 2010 3:39 pm

qwe je napisal/-a:MA iščemo enoprostorec z sedeži 5+2 s sprejemljivo ceno in kilometri:
- 2006-2006
- do cca 100k km

In pol je Scenic prišel v ožji (edini izbor).

Ta torej ni v izboru?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3409093&show=1

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 To jan 19, 2010 4:23 pm

OFF:
jaz nekaterih na tem forumu ne razumem. Človek se je odločil za Scenica, pa mu vseeno hočete nekaj drugega vsilit.
ON:
Priporočam motor 1,9dCi, 1,5 bo premalo za grand scenica s 7 sedeži (za navadnega Scenica je dovolj); 1,6 pa ne potegne nič bolj kot 1,5 dCi, pa še pil bo več...
1,5 dCi sem osebno preizkusil v novem grand Scenicu in moram rečt da je veliko prešvoh.
Pri letniku 2006 se nimaš česa bati glede motorja (če je bil pravilno vzdrževan....)

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Napisal/-a DJ_MiheC To jan 19, 2010 4:41 pm

Se strinjam, da je sta motorja 1.6 in 1.5dci, za različico grandtour definitivno preveč šibka. Kar se tiče normalne različice, sta za normalno vožnjo ravno prav močna.

ps. ob nakupu turbo motorja, ti svetujem, da na servisu pregledate zračnost turbine. S tem se hitro ugotovi v kakšnem stanju je. Nekaj o turbini je razvidno prav tako pri sluhu in izpušnih plinih. Če je plin ob stisku na "gas" modrikast, je s turbino nekaj narobe...

qwe
Nov uporabnik

Napisal/-a qwe To jan 19, 2010 4:43 pm

benf1 je napisal/-a:OFF:
jaz nekaterih na tem forumu ne razumem. Človek se je odločil za Scenica, pa mu vseeno hočete nekaj drugega vsilit.
ON:
Priporočam motor 1,9dCi, 1,5 bo premalo za grand scenica s 7 sedeži (za navadnega Scenica je dovolj); 1,6 pa ne potegne nič bolj kot 1,5 dCi, pa še pil bo več...
1,5 dCi sem osebno preizkusil v novem grand Scenicu in moram rečt da je veliko prešvoh.
Pri letniku 2006 se nimaš česa bati glede motorja (če je bil pravilno vzdrževan....)

Banf, sem se (skor) odločil. Ampak kaj ko te začnejo pumpati z Renault dizli in okvarami, se pa vseeno malo zamisliš. Da si ne bi pozneje očital: "Saj so mi govorili, jaz pa z glavo v zid
:?: "

Potem lahko ostane opcija Renault 1.6 16V ali pa stara želja Hyundai Trayet (glede na to da z Lantro nisem imel velikih težav).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 19, 2010 5:25 pm

OFF

benf1 je napisal/-a:OFF:

Težko je razumet tudi tvoje nerazumevanje čisto korektne informacije/opozorila.

Po tem, ko pove, kaj išče
qwe je napisal/-a:MA iščemo enoprostorec z sedeži 5+2 s sprejemljivo ceno in kilometri:

in zaključi, da je Scenic edini izbor
qwe je napisal/-a:In pol je Scenic prišel v ožji (edini izbor).

sem ga samo opozoril, da ni tako - s primerom Zafire (so pa še drugi s 5+2 sedeži), ki ima poleg tega tudi bolj zanesljiv motor.

Meni je vseeno, kaj kupi, le informacije naj ima čim bolj kompletne.
In za to je forum.

qwe
Nov uporabnik

Napisal/-a qwe To jan 19, 2010 6:55 pm

Sva gledala glih to Zafiro iz prejšnjega linka, vendar nam nekako ni sedla. ZA 3 froce rabiva 3 zice zadaj, pa ko sva se usedal, je bilo med nama bolj malo prostora.

Glede motorja se pa vsi obešajo na 1.9 dci.

Moje vprašanje, na katerega še nisem prejel odgovora je:
- če je 1.6 16v boljša izbira?
- naj bi bili dci motorji od leta 2004,ali 2005 ali 2006 bolj zanesljivi. zanima me, kateri je ta letnik?

Se pa vsem zahvaljujem za odgovore ter za razširjanje obzorja.

Nepta
Nov uporabnik

Napisal/-a Nepta To jan 19, 2010 7:11 pm

boljša izbira... odvisno v čem gledaš.

Stroški pri zavarovanju so zagotovo nižji pri 1,6 16V kot pri 1,9dci
Stroški pri servisu so zagotovo nižji pri 1,6 16V kot pri 1,9 dci

Moraš pa vedet nekaj, grand scenic je težek in 1,6 16V ni najbolj poskočen motor, je odlična izbira za umirjeno vožnjo, če pa želiš malce bolj poskončnega ga boš pa moral fajn v obrate natirat, tam pa bo že spil več kot 1,9 dCi, taka da s te strani glej spet na porabo

če bi res rad bencina morda poglej še za 2.0 16V (136KM) ali pa 2.0T (165 KM), če ti to dopuščajo finance, ampak potem si glede zgoraj navedenih prvih stvareh spet na slabšem s stroški

morda bi pogledal še za 2.0 dCi-jem (150 km), mislim, da je glede na uporabnost, dinamčnost, ekonomičnost dokaj optimalna izbira...

za 1.6 16V ti lahko povem, da sem ga vozil v navadnem scenicu (sicer si ga lastita dedek in babica) in avto ni najbolj "zvožen" tako, da res ni raketa (še moja 19-ka 1.4 energy je letela bolj:),
če ga primerjam z našim 1.9 dCi ... kaj pa vem, jaz sploh ne bi premišljeval, moje osebno mnenje je, da tak avto rabi dizla da se premakne, odločitev je pa tvoja

lp

qwe
Nov uporabnik

Napisal/-a qwe To jan 19, 2010 7:14 pm

Vozl bi ga predvsem po LJ obvoznici, letno pa naredim cca 16k km. Poleg tega bi pa preživel s počasnejšim avtom, mogoče že zarad družine:) Nismo več mulci:)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To jan 19, 2010 7:25 pm

Torej ti absolutno bomo vsi priporočali 1.6 16V! Če druga ne zaradi male letne kilometrine.

Sestra in njen mož sta lani poleti kupila Scenica Sky 1.6. 16V, ki je bil v akciji pred prihodom novega Scenica. Povprečna poraba se jima giblje menda okoli 8 do 8,5L/100km s tem, da je avto dnevno vožen na relaciji Medvode - LJ center, torej relacija kjer je vedno gneča, polno semaforjev po celovški. Za vikend pa s svojo mlado družinco (2 mala otroka) naredijo kakšno daljšo turo po Sloveniji, in jim 1.6 bencinar čisto zadošča!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

qwe
Nov uporabnik

Napisal/-a qwe To jan 19, 2010 7:30 pm

Podobna relacija, samo iz druge strani mesta:)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz To jan 19, 2010 7:40 pm

No sedaj si pa naredi izračun. Bencinar ti bo porabil 8L, dizel pa 6L (okvirne številke, seveda so možna odstopanja). V 100km je to 2litra razlike, če upoštevamo ceno danes 1,158€ najbolj prodajanega 95oktanskega bencina, je to 2,316€. Na leto, če narediš 16.000km to nanese 370,56€

Tolikšna je razlika se mi zdi že v nabavni vrednosti rabljenega avtomobila, če pa dizlu npr crkne turbina (pač primer) pa so stroški takoj višji. Bencinar nima pumpe, torej en eventuelen strošek manj.

Torej kaj takšnega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2293676&show=1

qwe
Nov uporabnik

Napisal/-a qwe To jan 19, 2010 8:12 pm

davorz je napisal/-a:No sedaj si pa naredi izračun. Bencinar ti bo porabil 8L, dizel pa 6L (okvirne številke, seveda so možna odstopanja). V 100km je to 2litra razlike, če upoštevamo ceno danes 1,158€ najbolj prodajanega 95oktanskega bencina, je to 2,316€. Na leto, če narediš 16.000km to nanese 370,56€

Tolikšna je razlika se mi zdi že v nabavni vrednosti rabljenega avtomobila, če pa dizlu npr crkne turbina (pač primer) pa so stroški takoj višji. Bencinar nima pumpe, torej en eventuelen strošek manj.

Torej kaj takšnega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2293676&show=1

Iščemo Grand Scenic:)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz To jan 19, 2010 8:14 pm

joooj, toliko sem se preusmeril na bencinarja, da sem pozabil da se išče Grand. Se opravičujem

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jan 19, 2010 11:42 pm

Nepta je napisal/-a:Stroški pri zavarovanju so zagotovo nižji pri 1,6 16V kot pri 1,9dci
Stroški pri servisu so zagotovo nižji pri 1,6 16V kot pri 1,9 dci

Oba prideta v razred 80 - 100 kW; edino, če je kak scenic, ki nima variabilne jermenice in 100KM. Na žalost...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jan 19, 2010 11:45 pm

GoGo je napisal/-a:Hja, jaz bi ti najraje rekel da pusti renoja pri miru, pa kupi kaj drugega.
Pa ne me narobe razumet, nič ne dam na znamko, tudi z ženo sva spomladi kupila scenica letnik 05, 1.9 dci z 115k prevoženimi kilometri. Sem se precej zanimal naokoli
glede vzdržljivosti mašin, pa je vsak rekel da načeloma niso problematične kaj bolj kot konkurenca...Nisem se oziral na gostilniške debate v stilu "renojevi dci-ji so zanič"
Kljub temu, da je bil avto redno servisiran, je imel realne kilometre in sem ga naprej
lepo servisiral tudi sam, je pri 133k kilometrov brez opozorila ribnila mašina.
Med 115 in 133k kilometrov, pa sem poleg rednega servisa imel tudi nekaj izrednih:
-eden od kolesnih ležajev je zaribal
-obnova prednjega podvozja
-menjava grelnih svečk (2 nista delali)
-ventilator kabine je ribnil.
-čakala ga je še obnova zadnjega mosta, ker je bil izrabljen...

Smola z avtom? Mogoče. Se pa bojim, da so kljub vsemu renoji kvalitatativno gledano
kar malo v zaostanku za konkurenco.
Takih težav nisem imel še z nobenim avtom, pa sem jih v 15 letih menjal kar nekaj.
Niti z 12 let starim sharanom z realno prevožemimi čez pol miljona KM, niti z karjolo od accenta ali lantre.
Edini, s katerimi sem imel težave (tako da sem ostal na cesti, so bli peugeot 405, xsara, r19 in sedaj scenic)
Naključje? Med cca 20 avti (povprečno v moji ali ženimi uporabi vsaj eno leto ter 10.-30 kkm) je bila večina korejcev in nemcev, ter omenjeni 4 francozi.
Presodite sami...

Zanimivo, vsi so bili francozi.

Avtor:
Jaz ti svetujem, če že Renoja vzemi bencinarja, kot ti je davorz svetoval, ker ne delaš veliko km letno in so bolj zanesljivi motorji (manj okvar, ker ni turbine, pumpe,...)

qwe
Nov uporabnik

Napisal/-a qwe Sr feb 03, 2010 10:09 pm

V teh dveh tednih (mogoče kratka doba), nisem zasledil bencin motorja, tako da sem prisiljen gledati še Zafire z 1.9 cdti motorjem.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Če feb 04, 2010 12:05 am

qwe je napisal/-a:V teh dveh tednih (mogoče kratka doba), nisem zasledil bencin motorja, tako da sem prisiljen gledati še Zafire z 1.9 cdti motorjem.

zakaj pa ne z 1.8 bencinskim motorjem???

qwe
Nov uporabnik

Napisal/-a qwe Če feb 04, 2010 7:48 am

hp6715s je napisal/-a:
qwe je napisal/-a:V teh dveh tednih (mogoče kratka doba), nisem zasledil bencin motorja, tako da sem prisiljen gledati še Zafire z 1.9 cdti motorjem.

zakaj pa ne z 1.8 bencinskim motorjem???

Še nisem zasledil rabljenega v tem času:) Uvozniki pravijo, da ni povpraševanja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov