Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Sr jan 20, 2010 10:15 pm

Super, same vzpodbudne besede :)
Do zdaj sem vozil fabio letnik 2001 in mi je bil dober avto, kompakten, lušten za vozit. Edino kvarila se je veliko, sploh elektronika. Upam da so pri škodi v 10 letih še bolj napredovali in še izboljšali kakovost.

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Sr jan 20, 2010 10:34 pm

mirko123 je napisal/-a:Super, same vzpodbudne besede :)
Do zdaj sem vozil fabio letnik 2001 in mi je bil dober avto, kompakten, lušten za vozit. Edino kvarila se je veliko, sploh elektronika. Upam da so pri škodi v 10 letih še bolj napredovali in še izboljšali kakovost.

Garancija je štiri leta. Ta čas se bo že pokazalo kaj ne deluje.
Matjaž

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Pe jan 22, 2010 11:17 pm

Evo imam ponudbo Octavia 1.6 business bencinar z dodatno opremo in pripravo avtomobila:
- metalik barva
- 2 področna avtomatska klimatska naprava
- zadnji park senzorji
- MAXI-Dot display
- tempomat
- nastavljiv sovoznikov sedež
- ogrevani sprednji sedeži
- 4 dodatni zvočniki
- dvodelni senčnik
- mreža za prtljažnik
- predal pod sovoznikovem sedežem
- predal za očala v stropni oblogi
- žep pod zadnjo polico
- rezervno kolo z jeklenim platiščem

Cena: 15.700 EUR

.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Pe jan 22, 2010 11:37 pm

mirko123 je napisal/-a:Evo imam ponudbo Octavia 1.6 business bencinar z dodatno opremo in pripravo avtomobila:
- metalik barva
- zadnji park senzorji
- MAXI-Dot display
- tempomat
- 4 dodatni zvočniki
- dvodelni senčnik
- mreža za prtljažnik
- žep pod zadnjo polico

.

Zgrabi! :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 25, 2010 1:56 pm

Dobra cena in dobra oprema. ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 25, 2010 3:46 pm

uros11 je napisal/-a:~toMmy~

Vaša študentska klapa ga pa goni, ko se prehitevate z bosanci, ki jim privzdiguje prednje konce, kar pomeni, da tudi oni niso med počasnimi in da prehitevanje niti ni potrebno.

Cena škode je zelo v redu in definitivno dober nakup.

OFF:
Nečesa očitno nisi skapiral, gonijo le, ko greš prehitevat, drugače se vozijo zelo počasu. Po gasu stisnejo večinoma samo takrat, ko vidijo levi žmigavec za sabo... In vsi, ki tako vneto obsojate, da sem zdaj največji norec, če kdaj koga prehitim, bi se najprej morali zapeljat z mano, pa mogoče nebi takih neumnosti klatili! In če sem študent sem itak takoj nevaren in oh in sploh? Po možnosti so taki pametni nasveti še od "izkušenih" voznikov, ki se vsak dan na isti relaciji že 10 let vozijo v službo in nekajkrat letno zaidejo kam drugam in potem ob najmanjši meglici vklopijo vse meglenke in jih ne ugasnejo, dokler žarnice ne pregorijo, se na avtocesti postavijo v kolono na levi pas in vozijo vratolomnih 110 km/h ter se niti, če je pred naslednjim avtom/kamionom 3km prostora na desnem pasu, ne umaknejo, se po lokalnih cestah nabijejo en na drugega za šleperjem, čeprav nima noben namena prehitet ipd. V takem primeru verjamem, da je tudi 70 konjev preveč.
Če sem mlad, še ne pomeni, da sem neizkušen norec, saj sem službeno in osebno že naredil zelo lepe kilometre v zelo različnih avtih in kombijih. Za razliko od večine voznikov na slovenskih cestah pa tudi vem kaj je vozniška kultura, vem kaj je varnostna razdalja in kaj je njen namen, se znam umaknit hitrejšemu in tudi v gužvi komu odstopit prednost, ne ogrožam življenj z raznimi prehitevanji v škarjice. Prehitevanje je kolikor vem zaenkrat še zakonsko dovoljeno in je lahko čisto varno, če te recimo "varen" voznik pred tabo ne rine iz ceste, medtem, ko si ogleduje prečudovito koruzo na njivah okoli sebe, če ti ne stopi po bremzi takoj, ko daš levi žmigavec in tako upočasni, da se mu kljub primerni razdalji komaj izgodneš, če ne posešuje, ko ga prehitevaš itd.

ON: Takšen motor je primeren za umirjeno vožnjo in redke "izlete" z bolj obteženim avtom. Za redne relacije in večjo obtežitev, menim, da je zaradi varnejše in lagodnejše vožnje bolj racionalen nakup močnejšega avtomobila(četudi rabljenega).
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Po jan 25, 2010 3:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po jan 25, 2010 5:09 pm

v kateri avtohiši si si to izboril?

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Po jan 25, 2010 6:13 pm

mirko123 je napisal/-a:Evo imam ponudbo Octavia 1.6 business bencinar z dodatno opremo in pripravo avtomobila:
- metalik barva
- zadnji park senzorji
- MAXI-Dot display
- tempomat
- 4 dodatni zvočniki
- dvodelni senčnik
- mreža za prtljažnik
- žep pod zadnjo polico

.

Jaz tudi rečem, da ga vzami ... sploh če se voziš večinoma po lokalnih cestah ... če pa voziš vsak dan po avtocesti po 100km pa razmisli še o kakšnem drugem motorju. Drgač pa super avto, sploh pa za tak dnar.

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 So mar 13, 2010 4:17 pm

Evo dobil sem avto, super zadeva, hvala vsem za nasvete :)

Me pa zanima še ena stvar: v knjižici z navodili piše, če je stikalo za luči nastavljeno na 0, da svetijo dnevne luči. Pogledal sem na avtu katere svetijo in vklopljene so tiste spodnje luči (pod glavnimi). Zanima me, če je to vredu za vožnjo po Sloveniji podnevi in za našo policijo ali morajo goreti glavne luči?

Prilagam še fotko: vklopljeni sta spodnji dve luči pod sprednjimi park senzorji:

Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So mar 13, 2010 6:25 pm

Če jo že imaš v uporabi pa še kaj napiši kako se obnese ta motor.

Nekdo je napisal, da je 1.6 motor vstopna verzija, v ceniku sem videl, da obstaja tudi 1.4 s 80 konji :? , tisto more bit pa verjetno res nepremičnina. To je motor za fabio ne pa za octavio.

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 So mar 13, 2010 6:36 pm

mišek je napisal/-a:Če jo že imaš v uporabi pa še kaj napiši kako se obnese ta motor.

Nekdo je napisal, da je 1.6 motor vstopna verzija, v ceniku sem videl, da obstaja tudi 1.4 s 80 konji :? , tisto more bit pa verjetno res nepremičnina. To je motor za fabio ne pa za octavio.

Če jo že imam v uporabi: Prvih 2000 km bom vozil med 2 in 3k obrati, tako da ti še ne morem kaj več povedati. Ampak nek prvi vtis in občutek vseeno dobiš in zame je mašina čisto ok, prej sem mel fabio in cliota s 100KM tako, da lahko samo s tem primerjam. Ne vem pa kake so tvoje zahteve, sigurno pa ne vleče tako kot kak accord s 160 KM.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So mar 13, 2010 10:05 pm

mirko123 je napisal/-a:Evo dobil sem avto, super zadeva, hvala vsem za nasvete :)

Me pa zanima še ena stvar: v knjižici z navodili piše, če je stikalo za luči nastavljeno na 0, da svetijo dnevne luči. Pogledal sem na avtu katere svetijo in vklopljene so tiste spodnje luči (pod glavnimi). Zanima me, če je to vredu za vožnjo po Sloveniji podnevi in za našo policijo ali morajo goreti glavne luči?

Prilagam še fotko: vklopljeni sta spodnji dve luči pod sprednjimi park senzorji:

Čestitke za nakup.

Kot si sam rekel so dnevne luči spodaj pri meglenkah (tako imajo po novem vse Škode).
Tako, da je to dovolj za izpolnjevanje zakona ;)

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 So mar 13, 2010 10:21 pm

oče ma 2.0 tdi 140km

ampak 1.6 skeptičen dost bo pila, ker dizel si vzame nekaj ta pa ziher za 2 litra več

s tem motorom nevem mučenje

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 So mar 13, 2010 10:32 pm

seicento 2 je napisal/-a:oče ma 2.0 tdi 140km

ampak 1.6 skeptičen dost bo pila, ker dizel si vzame nekaj ta pa ziher za 2 litra več

s tem motorom nevem mučenje

Danes sem se malo naokoli vozil približno 60 kilometrov. Povprečno porabo sem imel 7.2 litra, sem pa res lepo vozil. Bom videl koliko bo povprečna po par tisoč km. Bi rajš dizla kupil ja, ampak bi žal prišel 3000€ dražje :)

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 So mar 13, 2010 10:40 pm

na konc koncev je važno da se tebi dopade pa da si sam zadovoljen neglede kaj ti kdo reče
varne kilometre

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So mar 13, 2010 11:30 pm

No sej 7,2 povprečje je pa čisto vredu. Sem mislil, da je dosti več. Dosti na tem forumu jih pametuje, kak taki motorji pijejo po 10 litrov. Se mi je zdelo, da bučnice prodajajo s takimi izjavami. Sploh pa avto je nov, dokler se malo ne ulafa bo tako več pil. More malo kondicije pridobit :)
Praviš, da si prej vozil Cliota 100 konjev, potem pa je verjetno ta Octavija bolj lena? Pač, če primerjaš do tistih obratov, ki jih sedaj uporabljaš.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Ne mar 14, 2010 12:38 am

Sedaj je v Octavii 1.2 TSI business 14.444€, 1.6 je 14.990€, 1.6 TDI CR in 1.9 TDI pa staneta 17.400€.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne mar 14, 2010 9:39 am

lukp je napisal/-a:Sedaj je v Octavii 1.2 TSI business 14.444€, 1.6 je 14.990€, 1.6 TDI CR in 1.9 TDI pa staneta 17.400€.

Moč imata oba isto, navor ima 1.2 večji, kar se pa zanesljivosti tiče in stroškov na daljši rok pri vzdrževanju pa verjetno 1.6 prednjači. 1.2 vprašanje koliko kilometrov bo to kaj zdržalo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne mar 14, 2010 10:01 am

mišek je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:Sedaj je v Octavii 1.2 TSI business 14.444€, 1.6 je 14.990€, 1.6 TDI CR in 1.9 TDI pa staneta 17.400€.

Moč imata oba isto, navor ima 1.2 večji, kar se pa zanesljivosti tiče in stroškov na daljši rok pri vzdrževanju pa verjetno 1.6 prednjači. 1.2 vprašanje koliko kilometrov bo to kaj zdržalo.

Glede same vožje je boljši 1.2TSI zaradi navora, ga ni treba v obrate šopat, ker ima pri nišjih največji navor, posledično ima majšo porabo, stroški ne vem zakaj bi bili večji kot pri 1.6, če ima avto 4 leta garancije se itak nimaš kaj sekirat, ko pa garancija poteče ga prodaš. Za moje pojme je 1.6 najslabša izbira, 1.9TDI pa najbolša, res da moraš v začetku dodat dobre 2k eur, samo se ti pri prodaji obrestuje, ker ga lažje prodaš in tudi zgubiš manj na ceni

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne mar 14, 2010 10:21 am

Čestitam za dober nakup in veliko varnih km.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov