defasturias je napisal/-a:NoSpeedNoFun, kaj si ti tudi mentalni invalid, ali preprosto nočeš prebrat kar napišem?
NoSpeedNoFun je napisal/-a:Še enkrat več si pokazal svojo primitivnost. Ne bom se sposcal na tvoj nivo, samo nekako ne ločiš invalida, ki ne more ne delati ne nič od tistih, ti jim pravis revezov, ki se jim ne da delati, če se spustim na tvoj nivo pojmovanja. Zdrav clovek si lahko v sili posadi krompir, zelenjavo itd... Večina invalidov žal ne.
1. Tisti, ki ne morejo skrbet niti zase, ne morejo vozit avta in o takih tukaj sploh ni govora.
In ti naj gredo peš?
2. Ti praviš, tistemu, ki se muči za 400eur na mesec, da se mu ne da delat? Lahko te je sram, res si d**** da se norčuješ iz ljudi, ki so pred kratkim izgubili službe, če bi malo gledal televizijo in bil drugače razgledan, bi vedel na katere ljudi ciljam.
Ti ljudje imajo možnost! Lahko se zaposlijo! Invalidi so trajno brez takšnih možnosti (spet odvisno kateri)
Pa kar nekako ne želiš ali nočes slišati, da je problem pri invalidih, ker imajo dodatne potrebe, da lahko funkcionirajo, vozičkarji rabijo klančine, dvigala, drugačne toalete itd. Ti, ki nočeš ali ne znaš razmišljati širše je samoumevno, da gres v kot in se vščiješ, vozičkar tega ne more.
Vse te stvari jaz štejem pod nujne, da lahko invalidi vsaj približno normalno funkcionirajo in jih podpiram.
In te seveda dobijo zastonj!!!! Ti zase naredis stopnice, ki so za vse, ti imas kopalnico in WC, ki je za vse, strošek je samoumeven, za invalida na vozicku ZAL NI!
Avto med te stvari ne sodi. Ne vem ali si slep, to sem ti poudarjal skoraj v vsaki repliki.
Saj lahko hitro zaključiva... Zakaj ga pa imas potem ti in skoraj vsak normalen clovek??
Za sluzbo, za na kavo, za kino, frizer, trgovina, zdravnik... Aja, saj oni so kripli, doma naj bodo, ce se jih pa slucajno kdo usmili pa lahko kam grejo. Ne ves, da so invalidi, ki ne morejo voziti a potrebujejo avto. Imajo spremljevalca ali podobno...
PA spet... V vsakem primeru potrebujejo prevoz. Se vedno je najcenejsa varianta za vse, da imajo svoj avto, plus tega jim to omogoča še dodatno samostojnost!
Pa zgoraj si napisal, da ce ima invalid nizke prihodke naj ne razmišlja o avtu?! NAj gre z avtobusom ali z taxijem?? Recimo, da z avtobusom ne more s taxijem je pa malo drago, recimo, da je iz Litije in mora v Lj.
In še ogromno drugih stvari.
Opcija je tudi vlak. Dostikrat srečam fanta na vozičku, ki ima na postaji klančino, ki mu jo naštima sprevodnik ter jo potem pusti na postaji v Loki, ko gre v LJ jo pa pusti tam.
Aham, OK. Bom rekel svojemu bratu, naj počaka vlak v Kočevju... Aja, ni ga! PA spet isto vprasanje... ZAkaj se ti ne vozis z vlakom?
Tetraplegika bodo itak morali vozit drugi,
S karjolo?? Tetraplegik potrebuje kombi ali zelo priblišno veliko vozilo. Torej naj njegovi starši podredijo vse za to, da ga bodo kupili.
Aja, ne, saj ga pridejo iskat iz institucij. PA glej ga... te pa plača država. Prevos tetraplegika je 100% drazji od taxija. Se vedno je ceneje za drzavo, ce ima invalid svojega.
kdor pa recimo nima roke, pa ne vem zakaj naj ne bi šel z javnim prevozom. Zakaj bi rabil svoj avto, to mi ni jasno in zakaj bi mu bila invalidnost privilegij, da ga dobi ceneje.
Ker je kripl nima pravice imeti avta. ZAkaj subvencija pri avtu? Poglej, človek hodi na terapije celo zivljenje, mislis, da to ni dodaten strosek? PA se vsaj 5 razlogov bi ti lahko nastel.
Da zaradi invalidnosti zasluži manj, zame ni noben izgovor, moj bivši sošolec v SŠ je imel poškodovane možgane in bil močno prizadet, pa se je vseeno trudil, le matematika in fizika sta mu delali težave, ostalo je imel 4 in 5.
In kaj danes pocne?
Ne mi govorit, da potem nekdo brez nog ne bi mogel opravit neke šole in bit uspešen odvetnik recimo. Tam rabiš samo možgane.
Zakaj nismo potem vsi odvetniki? Nic ne delas, pa se dobro zasluzis... bolj neumnega komentarja ne bi mogel najti
Spet obstajajo službe, npr. telefonska prodaja, kjer te invalidnost ne ovira. Opcij je veliko, fora je, ker je večina prelenih in se raje izgovarjajo na invalidnost in se smilijo sami sebi, kot da bi probali kaj naredit
.
Kaj pa recimo invalidi z cerebralno paralizo? Izgovori?? Pravi invalidi se niti ne zavedajo kako tezka situacija jih pesti. Se stvar več... Za samo funkcioniranje v družbi porabljajo precej več volje in truda, kot ga bos ti kadarkoli!! Sam pa si d****, da izjavis kaj takega!!!!!!
No, ne velja za vse, poglej recimo Eleno Pečarič, kam je prišla, kljub veliki invalidnosti.
Hmm... Spomni me, kam pa je prisla? KAj pa je dosegla?
Že samo zaradi svoje invalidnosti je bila in je še dodatno hendikepirana. Prisla je do tega, da je prisla v javnost. ZAl je razmisljanje ljudi taksno, da se pač takega človeka ne more sprejeti, sploh pa ne za kake pomembne funkcije. Njo poznam osebno!
Ampak ti tega itaq ne bos razumel, ker ne ves od kje pride denar in nimaš pojma o zivljenju in zgodbah, ki v njem nastajajo. NAzalost tudi takšne...
Se enkrat predlagam, da se tema zaklene, ker gre predaleč. Žal mi je, da se moram skoraj prepirati o zadevah z nekom, ki jih ne pozna. Ne morem pa biti tiho, ker tokrat izrečena neumnost lahko pade na plodna tla... Še več takšnih bumbarjev pa ne rabimo...
Se pa strinjam s tem, da je ze vprasanje v temi neumno in zaradi takih ljudi se ustvarja napačno mnenje!
Vrjetno imam več kot ti in sem imel tudi nekaj izkušenj z invalidi, od vojnih brez podplata, do možganskih in tistih na vozičku. In lahko ti povem kar nekaj zgodb. Večina teh, ki jih poznam se trudi, tako kot se mora danes vsak, da si lahko privošči npr. avto ali kaj drugega in živijo čisto ok.