Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rini
Novinec

Napisal/-a rini To jan 26, 2010 12:12 am

NoSpeedNoFun je napisal/-a:
defasturias je napisal/-a:
Edit: Kar se pa tiče tistih zneskov...koliko imamo družin samo v Sloveniji, ki se težko prebijajo z osnovnimi plačami iz dneva v dan. Kdo bo pa njim dal popust? Samo zato, ker ima nekdo status invalida, je pa zdaj z njim treba delat v rokavičkah, da bo srečen. Jebiga, življenje je kruto in ni pošteno, mogoče se bom celo jaz znašel na njihovem mestu (upam da ne), ampak ne moreš izkoriščat tega čisto povsod.

Še enkrat več si pokazal svojo primitivnost. Ne bom se sposcal na tvoj nivo, samo nekako ne ločiš invalida, ki ne more ne delati ne nič od tistih, ti jim pravis revezov, ki se jim ne da delati, če se spustim na tvoj nivo pojmovanja.
Zdrav clovek si lahko v sili posadi krompir, zelenjavo itd... Večina invalidov žal ne.
Pa kar nekako ne želiš ali nočes slišati, da je problem pri invalidih, ker imajo dodatne potrebe, da lahko funkcionirajo, vozičkarji rabijo klančine, dvigala, drugačne toalete itd. Ti, ki nočeš ali ne znaš razmišljati širše je samoumevno, da gres v kot in se vščiješ, vozičkar tega ne more.
Pa zgoraj si napisal, da ce ima invalid nizke prihodke naj ne razmišlja o avtu?! NAj gre z avtobusom ali z taxijem?? Recimo, da z avtobusom ne more s taxijem je pa malo drago, recimo, da je iz Litije in mora v Lj.
In še ogromno drugih stvari.
Ampak ti tega itaq ne bos razumel, ker ne ves od kje pride denar in nimaš pojma o zivljenju in zgodbah, ki v njem nastajajo. NAzalost tudi takšne...
Se enkrat predlagam, da se tema zaklene, ker gre predaleč. Žal mi je, da se moram skoraj prepirati o zadevah z nekom, ki jih ne pozna. Ne morem pa biti tiho, ker tokrat izrečena neumnost lahko pade na plodna tla... Še več takšnih bumbarjev pa ne rabimo...
Se pa strinjam s tem, da je ze vprasanje v temi neumno in zaradi takih ljudi se ustvarja napačno mnenje!

Eni so res primitivci in se NE zavedajo, da obstajajo ljudje, ki tud muhe iz čela ne morejo prepoditi. Podobne sem jaz vozil s kombijem. Njihovi elektro vozički tehtajo po 130kg in več. Naj povem, da je vožnja s takimi potniki zelo počasna, saj se so kot kup vreče, ki jo vrže če greš prehitro v ovinek ali pa če ne bremzaš preveč u izi.

Spomnim se enga v modrem BMW koprske registrske tablice, ki me je prehitel, potem pa pred menoj zavrl. Kombi sem seveda uspel ustaviti, ampak invalid mi je padel z vozička. Verjamem, da tega šoferja čaka božja šiba. Drugače pa se lahko invalidnost zgodi vsakemu izmed nas, le zavedati se je tega treba. Zadnje čase pogosto srečavam bivše motoriste, ki so se sedaj na vozičkih.

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jan 26, 2010 12:13 am

NoSpeedNoFun, kaj si ti tudi mentalni invalid, ali preprosto nočeš prebrat kar napišem?

NoSpeedNoFun je napisal/-a:Še enkrat več si pokazal svojo primitivnost. Ne bom se sposcal na tvoj nivo, samo nekako ne ločiš invalida, ki ne more ne delati ne nič od tistih, ti jim pravis revezov, ki se jim ne da delati, če se spustim na tvoj nivo pojmovanja. Zdrav clovek si lahko v sili posadi krompir, zelenjavo itd... Večina invalidov žal ne.

1. Tisti, ki ne morejo skrbet niti zase, ne morejo vozit avta in o takih tukaj sploh ni govora.
2. Ti praviš, tistemu, ki se muči za 400eur na mesec, da se mu ne da delat? Lahko te je sram, res si d**** da se norčuješ iz ljudi, ki so pred kratkim izgubili službe, če bi malo gledal televizijo in bil drugače razgledan, bi vedel na katere ljudi ciljam.

Pa kar nekako ne želiš ali nočes slišati, da je problem pri invalidih, ker imajo dodatne potrebe, da lahko funkcionirajo, vozičkarji rabijo klančine, dvigala, drugačne toalete itd. Ti, ki nočeš ali ne znaš razmišljati širše je samoumevno, da gres v kot in se vščiješ, vozičkar tega ne more.

Vse te stvari jaz štejem pod nujne, da lahko invalidi vsaj približno normalno funkcionirajo in jih podpiram. Avto med te stvari ne sodi. Ne vem ali si slep, to sem ti poudarjal skoraj v vsaki repliki.

Pa zgoraj si napisal, da ce ima invalid nizke prihodke naj ne razmišlja o avtu?! NAj gre z avtobusom ali z taxijem?? Recimo, da z avtobusom ne more s taxijem je pa malo drago, recimo, da je iz Litije in mora v Lj.

Opcija je tudi vlak. Dostikrat srečam fanta na vozičku, ki ima na postaji klančino, ki mu jo naštima sprevodnik ter jo potem pusti na postaji v Loki, ko gre v LJ jo pa pusti tam. Tetraplegika bodo itak morali vozit drugi, kdor pa recimo nima roke, pa ne vem zakaj naj ne bi šel z javnim prevozom. Zakaj bi rabil svoj avto, to mi ni jasno in zakaj bi mu bila invalidnost privilegij, da ga dobi ceneje. Da zaradi invalidnosti zasluži manj, zame ni noben izgovor, moj bivši sošolec v SŠ je imel poškodovane možgane in bil močno prizadet, pa se je vseeno trudil, le matematika in fizika sta mu delali težave, ostalo je imel 4 in 5. Ne mi govorit, da potem nekdo brez nog ne bi mogel opravit neke šole in bit uspešen odvetnik recimo. Tam rabiš samo možgane. Spet obstajajo službe, npr. telefonska prodaja, kjer te invalidnost ne ovira. Opcij je veliko, fora je, ker je večina prelenih in se raje izgovarjajo na invalidnost in se smilijo sami sebi, kot da bi probali kaj naredit. No, ne velja za vse, poglej recimo Eleno Pečarič, kam je prišla, kljub veliki invalidnosti.

Ampak ti tega itaq ne bos razumel, ker ne ves od kje pride denar in nimaš pojma o zivljenju in zgodbah, ki v njem nastajajo. NAzalost tudi takšne...
Se enkrat predlagam, da se tema zaklene, ker gre predaleč. Žal mi je, da se moram skoraj prepirati o zadevah z nekom, ki jih ne pozna. Ne morem pa biti tiho, ker tokrat izrečena neumnost lahko pade na plodna tla... Še več takšnih bumbarjev pa ne rabimo...
Se pa strinjam s tem, da je ze vprasanje v temi neumno in zaradi takih ljudi se ustvarja napačno mnenje!

Vrjetno imam več kot ti in sem imel tudi nekaj izkušenj z invalidi, od vojnih brez podplata, do možganskih in tistih na vozičku. In lahko ti povem kar nekaj zgodb. Večina teh, ki jih poznam se trudi, tako kot se mora danes vsak, da si lahko privošči npr. avto ali kaj drugega in živijo čisto ok. [/quote]

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jan 26, 2010 12:14 am

rini je napisal/-a:Eni so res primitivci in se NE zavedajo, da obstajajo ljudje, ki tud muhe iz čela ne morejo prepoditi. Podobne sem jaz vozil s kombijem. Njihovi elektro vozički tehtajo po 130kg in več. Naj povem, da je vožnja s takimi potniki zelo počasna, saj se so kot kup vreče, ki jo vrže če greš prehitro v ovinek ali pa če ne bremzaš preveč u izi.

Spomnim se enga v modrem BMW koprske registrske tablice, ki me je prehitel, potem pa pred menoj zavrl. Kombi sem seveda uspel ustaviti, ampak invalid mi je padel z vozička. Verjamem, da tega šoferja čaka božja šiba. Drugače pa se lahko invalidnost zgodi vsakemu izmed nas, le zavedati se je tega treba. Zadnje čase pogosto srečavam bivše motoriste, ki so se sedaj na vozičkih.

Se zavedam da obstajajo taki, ampak o takih ni govora, taki ne bodo kupovali avta. Comprende?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jan 26, 2010 12:20 am

furby to kar ti razmišljaš je res bedarija. Pojdi vprašat če velja nižja cena tudi za mentalne invalide. Mogoče ti celo uspe, sploh ko boš rekel, da si najprej nameraval kupit avto na invalidnega "nonota".

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun To jan 26, 2010 12:42 am

defasturias je napisal/-a:NoSpeedNoFun, kaj si ti tudi mentalni invalid, ali preprosto nočeš prebrat kar napišem?

NoSpeedNoFun je napisal/-a:Še enkrat več si pokazal svojo primitivnost. Ne bom se sposcal na tvoj nivo, samo nekako ne ločiš invalida, ki ne more ne delati ne nič od tistih, ti jim pravis revezov, ki se jim ne da delati, če se spustim na tvoj nivo pojmovanja. Zdrav clovek si lahko v sili posadi krompir, zelenjavo itd... Večina invalidov žal ne.

1. Tisti, ki ne morejo skrbet niti zase, ne morejo vozit avta in o takih tukaj sploh ni govora.

In ti naj gredo peš?
2. Ti praviš, tistemu, ki se muči za 400eur na mesec, da se mu ne da delat? Lahko te je sram, res si d**** da se norčuješ iz ljudi, ki so pred kratkim izgubili službe, če bi malo gledal televizijo in bil drugače razgledan, bi vedel na katere ljudi ciljam.

Ti ljudje imajo možnost! Lahko se zaposlijo! Invalidi so trajno brez takšnih možnosti (spet odvisno kateri)

Vse te stvari jaz štejem pod nujne, da lahko invalidi vsaj približno normalno funkcionirajo in jih podpiram.

In te seveda dobijo zastonj!!!! Ti zase naredis stopnice, ki so za vse, ti imas kopalnico in WC, ki je za vse, strošek je samoumeven, za invalida na vozicku ZAL NI!
Avto med te stvari ne sodi. Ne vem ali si slep, to sem ti poudarjal skoraj v vsaki repliki.

Saj lahko hitro zaključiva... Zakaj ga pa imas potem ti in skoraj vsak normalen clovek??
Za sluzbo, za na kavo, za kino, frizer, trgovina, zdravnik... Aja, saj oni so kripli, doma naj bodo, ce se jih pa slucajno kdo usmili pa lahko kam grejo. Ne ves, da so invalidi, ki ne morejo voziti a potrebujejo avto. Imajo spremljevalca ali podobno...
PA spet... V vsakem primeru potrebujejo prevoz. Se vedno je najcenejsa varianta za vse, da imajo svoj avto, plus tega jim to omogoča še dodatno samostojnost!

Opcija je tudi vlak. Dostikrat srečam fanta na vozičku, ki ima na postaji klančino, ki mu jo naštima sprevodnik ter jo potem pusti na postaji v Loki, ko gre v LJ jo pa pusti tam.

Aham, OK. Bom rekel svojemu bratu, naj počaka vlak v Kočevju... Aja, ni ga! PA spet isto vprasanje... ZAkaj se ti ne vozis z vlakom?
Tetraplegika bodo itak morali vozit drugi,

S karjolo?? Tetraplegik potrebuje kombi ali zelo priblišno veliko vozilo. Torej naj njegovi starši podredijo vse za to, da ga bodo kupili.
Aja, ne, saj ga pridejo iskat iz institucij. PA glej ga... te pa plača država. Prevos tetraplegika je 100% drazji od taxija. Se vedno je ceneje za drzavo, ce ima invalid svojega.
kdor pa recimo nima roke, pa ne vem zakaj naj ne bi šel z javnim prevozom. Zakaj bi rabil svoj avto, to mi ni jasno in zakaj bi mu bila invalidnost privilegij, da ga dobi ceneje.

Ker je kripl nima pravice imeti avta. ZAkaj subvencija pri avtu? Poglej, človek hodi na terapije celo zivljenje, mislis, da to ni dodaten strosek? PA se vsaj 5 razlogov bi ti lahko nastel.
Da zaradi invalidnosti zasluži manj, zame ni noben izgovor, moj bivši sošolec v SŠ je imel poškodovane možgane in bil močno prizadet, pa se je vseeno trudil, le matematika in fizika sta mu delali težave, ostalo je imel 4 in 5.

In kaj danes pocne?
Ne mi govorit, da potem nekdo brez nog ne bi mogel opravit neke šole in bit uspešen odvetnik recimo. Tam rabiš samo možgane.

Zakaj nismo potem vsi odvetniki? Nic ne delas, pa se dobro zasluzis... bolj neumnega komentarja ne bi mogel najti
Spet obstajajo službe, npr. telefonska prodaja, kjer te invalidnost ne ovira. Opcij je veliko, fora je, ker je večina prelenih in se raje izgovarjajo na invalidnost in se smilijo sami sebi, kot da bi probali kaj naredit
.
Kaj pa recimo invalidi z cerebralno paralizo? Izgovori?? Pravi invalidi se niti ne zavedajo kako tezka situacija jih pesti. Se stvar več... Za samo funkcioniranje v družbi porabljajo precej več volje in truda, kot ga bos ti kadarkoli!! Sam pa si d****, da izjavis kaj takega!!!!!!
No, ne velja za vse, poglej recimo Eleno Pečarič, kam je prišla, kljub veliki invalidnosti.

Hmm... Spomni me, kam pa je prisla? KAj pa je dosegla?
Že samo zaradi svoje invalidnosti je bila in je še dodatno hendikepirana. Prisla je do tega, da je prisla v javnost. ZAl je razmisljanje ljudi taksno, da se pač takega človeka ne more sprejeti, sploh pa ne za kake pomembne funkcije. Njo poznam osebno!

Vrjetno imam več kot ti in sem imel tudi nekaj izkušenj z invalidi, od vojnih brez podplata, do možganskih in tistih na vozičku. In lahko ti povem kar nekaj zgodb. Večina teh, ki jih poznam se trudi, tako kot se mora danes vsak, da si lahko privošči npr. avto ali kaj drugega in živijo čisto ok.
[/quote]

rini
Novinec

Napisal/-a rini To jan 26, 2010 12:48 am

Tuki ni govora le o paraplegikih in tetraplegikih.

Tuki so še cerebralci, distrofiki in oboleli za multiplo sklerozo. Ta velika skupina ljudi v večini primerov ne vozi avta, ker ga ne morejo, pač pa so tukaj vozniki njihovi skrbniki.

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jan 26, 2010 1:26 am

Joj NSNF če bi se ti naučil citirat. Pa očitno imaš tudi težave z bralnim razumevanjem. Jaz ne govorim o težjih oblikah invalidnosti, kar se pa tiče opreme za tetraplegika, sem pa napisal da podpiram. In če nekoga srečujem na vlaku, to pomeni, da se tudi sam vozim z vlakom, pametnjakovič.

Si pa dokazal, kako si neumen. Napišem...
Vse te stvari jaz štejem pod nujne, da lahko invalidi vsaj približno normalno funkcionirajo in jih podpiram.

..in ti napiše tole, kot da bi jaz trdil, da se jim pa ne sme pomagat pri teh zadevah.

In te seveda dobijo zastonj!!!! Ti zase naredis stopnice, ki so za vse, ti imas kopalnico in WC, ki je za vse, strošek je samoumeven, za invalida na vozicku ZAL NI!

Res si omejen, daj še ti dobi status mentalnega invalida, pa se pridruži onim, ki kupujejo ceneje avtomobile.

Saj lahko hitro zaključiva... Zakaj ga pa imas potem ti in skoraj vsak normalen clovek?? Za sluzbo, za na kavo, za kino, frizer, trgovina, zdravnik... Aja, saj oni so kripli, doma naj bodo, ce se jih pa slucajno kdo usmili pa lahko kam grejo. Ne ves, da so invalidi, ki ne morejo voziti a potrebujejo avto. Imajo spremljevalca ali podobno...
PA spet... V vsakem primeru potrebujejo prevoz. Se vedno je najcenejsa varianta za vse, da imajo svoj avto, plus tega jim to omogoča še dodatno samostojnost!

Ker si ga pač lahko privoščim, čeprav mi je žal da sem ga kupil, vendar sem vložil toliko, da se mi ne splača prodajat. In cenejša varianta je vlak, zato tudi hodim z vlakom na faks in se ne sprdujem z avtomobilom. In zaradi urnika javnega prometa niso samostojni, oh boščki revčki. Če se lahko spraviš v avto, se lahko tudi na vlak ali avtobus, s tetraplegiki je sicer drugače, ampak če nimaš hrčkovega spomina, veš da tistim privoščim finančno pomoč, kar se tiče opreme. Pa če jih pridejo iskat z institucij in to plača država, kaj se potem buniš? Ne bi rad plačeval davka za te zadeve, po drugi strani jim pa privoščiš pomoč (tako kot jaz). Denar sam od sebe ne bo nastal, nekdo mora plačat.

Ker je kripl nima pravice imeti avta. ZAkaj subvencija pri avtu? Poglej, človek hodi na terapije celo zivljenje, mislis, da to ni dodaten strosek? PA se vsaj 5 razlogov bi ti lahko nastel.

Glede na to, da tako vneto zagovarjaš invalide, bi lahko uporabljal lepše izraze. Invalidi imajo subvencionirane vozovnice v javnem prometu, jaz moram tudi k zdravniku ko sem bolan, pa mi kdo plača prevoz? Pa potem naj se subvencionirajo potni stoški pri prevozu, ne pa da se da cenejši avto.

In kaj danes pocne?

Šola se še naprej, ker mora neprestano mislit, sicer mu bodo odmrli možgani. Iz njega nekaj bo in si bo lahko plačal vse kar rabi, čeprav je možgansko prizadet, KER SE TRUDI. In nekdo, ki je telesno nesposoben, pa mu možgani laufajo, bi lahko dosegel isto, če bi se mu dalo, to je lenoba. Ne mi govorit, če je možgansko prizadet prišel na faks...

Zakaj nismo potem vsi odvetniki? Nic ne delas, pa se dobro zasluzis... bolj neumnega komentarja ne bi mogel najti

Ker je človek narejen tako, da živi po liniji najmanjšega odpora in posledica je lenoba, ki jo še predobro poznam in včasih, ko sedim za knjigami, me dobesedno fizično boli, ko se je treba ogromno učit. Nekateri raje delajo za majhen denar, kdor je pa navajen dobivat subvencije se bo pa smilil samemu sebi in hotel še več. Neumen si ti. Če bi bil za kaj sposoben, bi bil odvetnik in dobro služil, če smo že pri tem.

Hmm... Spomni me, kam pa je prisla? KAj pa je dosegla?
Že samo zaradi svoje invalidnosti je bila in je še dodatno hendikepirana. Prisla je do tega, da je prisla v javnost. ZAl je razmisljanje ljudi taksno, da se pač takega človeka ne more sprejeti, sploh pa ne za kake pomembne funkcije. Njo poznam osebno!

Dosegla je definitivno več od tebe. Si upam stavit, da si celo sama plačuje vse ekstra stvari, ki jih invalidnost zahteva.

Ampak resno bolje, da zaklenete. Pogovarjam se z obsedencem, ki je občutljiv na temo invalidi in goni svoje, čeprav se v polovici stvari strinjava in sploh noče razumet kaj mu kdo piše. Namen teme je pa itak idiotski..

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jan 26, 2010 1:28 am

rini je napisal/-a:Tuki ni govora le o paraplegikih in tetraplegikih.

Tuki so še cerebralci, distrofiki in oboleli za multiplo sklerozo. Ta velika skupina ljudi v večini primerov ne vozi avta, ker ga ne morejo, pač pa so tukaj vozniki njihovi skrbniki.

No, saj ti spadajo v skupino, za katero se strinjam, da bi morala biti deležna kar se da velike pomoči. NSNF pač ne razume, ker ima preveč obremenjeno bakreno žičko v glavi. Pomoje se strinjaš, da invalidi tipa - brez roke, noge, gluhi...imajo še zmeraj možnosti za dokaj normalno življenje in ne potrebujejo pomoči v taki meri kot ti, ki si jih navedel. Sploh pa ne pri avtu.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jan 26, 2010 8:51 am

Populizem ter razpravljanje o manjšinah ter njihovih pravicah, pa najsi bodo Romi, nacionalne manjšine ali v tem primeru invalidi je vedno izjemno nevarno ter neskladno z razmišljanjem 21. stoletja. Nenazadnje nas je podobno posploševanje v razmišljanju ter podpihovanje populizma privedlo v najtragičnejše obdobje človeške zgodovine 20. stoletja.
Govoriti o pravicah manjšin ter objokovati ponavadi lastno nesposobnost je neumestno ter nehigiensko!

Zakaj imajo invalidne osebe določene privilegije, mislim da v naši družbi sploh ne bi smela biti stvar diskutabla, nenazadnje obstaja tudi Konvencija o pravicah invalidov, sprejeta v Generalni skupščini ZN, leta 2006 - http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz ... alidov.pdf
ter še berlivejša v obliki vodnika - http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz ... vodnik.pdf

Zatorej je tudi meni povsem nerazumljiv način razmišljanja voznikov, puščoč svoje lesketajoče štirikolesne lepotce, parkirane na mesth za invalide, saj se bojijo, da jih bo ostala "raja" poškodovala z butanjem odprtih vrat na ostalih parkirnih mestih - parkirna mesta za invalide so pač ŠIRŠA in tam te nihče ne more zadeti z vrati!!! Ta miselnost kaže na mentalno hendikepiranost teh osebkov, kar se aplicira ponavadi tudi v načinu vožnje.

Bojim pa se mentalnih invalidov, ki ne vidijo dlje od svojega vrtička, se bojijo lastne sence ter razpravljajo o tem, kako ima sosed debelejše krave, ne da bi sami pometli pod svojim pragom!

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun To jan 26, 2010 10:39 am

Se umikam iz teme...
@defasturias dokler si napisal kaj na kar se je dalo komentirati sem bil še sprovociram in se se odzval. Zdaj vidim, da se spuščaš v obliko in ne v vsebino teme. Sem tudi spoznal, da imaš morda le kako leto več, kot 18 in temu primerni so tvoji komentarji. Brez vsebine, ce se tiče vsebine je že bilo brano izpod tvojih rok. Pisanje izkoriščas za svoj populizem, nazadnje o tem, koliko si ti v svoj avto že vložil. Če prebereš celo temo še enkrat, boš spoznal, da si si napravil zelo negativno mnenje o sebi, saj si v svojem mišljenju popolnoma osamljen.
Predvsem se odloči ali podpiraš pomoč ali ne? V prviem postu si pisal za vse invalide vprek.
Še enkrat, se umikamm iz teme...

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Sr jan 27, 2010 12:19 am

NoSpeedNoFun je napisal/-a:Se umikam iz teme...
@defasturias dokler si napisal kaj na kar se je dalo komentirati sem bil še sprovociram in se se odzval. Zdaj vidim, da se spuščaš v obliko in ne v vsebino teme. Sem tudi spoznal, da imaš morda le kako leto več, kot 18 in temu primerni so tvoji komentarji. Brez vsebine, ce se tiče vsebine je že bilo brano izpod tvojih rok. Pisanje izkoriščas za svoj populizem, nazadnje o tem, koliko si ti v svoj avto že vložil. Če prebereš celo temo še enkrat, boš spoznal, da si si napravil zelo negativno mnenje o sebi, saj si v svojem mišljenju popolnoma osamljen.
Predvsem se odloči ali podpiraš pomoč ali ne? V prviem postu si pisal za vse invalide vprek.
Še enkrat, se umikamm iz teme...

Žalostno, da sem ti moral večkrat isto napisat, pa še zmeraj nisi dojel, da mislim le določen del invalidov, v prvem postu se mi je zdelo samoumevno, da ne boste tlačili tetraplegivok k nakupu novega avta, ker tudi, če bodo avto rabili starši, ga bodo pisali nase in ne na invalidno osebo, ki ni sposobna vozit. Toliko o tvoji krasni inteligenci, na stopnji Ikeine omare v akciji.

Nikjer nisem pisal, koliko in kaj sem vložil v avto, to je bil odgovor na tvoje kretensko vprašanje, zakaj imam jaz avto.

Osamljen? Lisko je pogruntal moj point, se pa mojemu razmišljanju ni pridružilo več ljudi, ker se eni nočejo vmešavati v te debate, drug del, v katerega spadaš ti, je pa itak inteligenčno tako pod nivojem, da ne razume. Nisem pa jaz pristojen, da bom tebi vbijal v glavo osnove razmišljanja in sklepanja. Če ti mama v otroštvu ni kupila one okrogle igračke, v katero potiskaš predmete različnih oblik in ima vsak predmet svojo luknjo, ti nisem jaz kriv.

Pomoči pri nakupu avta, ki ga bo invalid sposoben sam uporabljat, NE podpiram. Pomoč staršem težje invalidnih oseb in pomoč pri nakupu protez, prirejene stanovanjske opreme ter podobnih potrebščin pa podpiram. Se počutim prav kretensko, da ti moram to še enkrat izpisovat, ker je napisano vsaj 3x.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jan 27, 2010 9:30 am

še davčni vidik nakupa vozila z strani invalida:
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... ev/#c17424

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Sr jan 27, 2010 11:03 am

NoSpeedNoFun je napisal/-a:Pomoči pri nakupu avta, ki ga bo invalid sposoben sam uporabljat, NE podpiram. .

Se zavedaš kaj si zdaj rekel. Imam mamo na vozičku in od kar ima avto katerega je zmožna sama vozit. Je čist druga oseba. Avto ji daje občutek/samozavest/samosotjno še vedno lahko sama grem nekam in ni odvisna od drugih.

Recimo tudi sam imam poškodovano nogo in rabim plastično opornico da hodim dokaj normalno. In zdravstvo ima predpisano na 2 leti dobiš novo. A meni v povprečju zdrži 3-6 mesecev. Ker sem mladi in se dosti gibam. Nerečem da onim starčkom nezdrži, ampak najbolj glupo je da pride ena ta opornica 130 eurov.

Lavrih
Nov uporabnik

Napisal/-a Lavrih Sr mar 31, 2010 2:18 pm

A je še zmeram tako da več kot 1900ccm ni invalid oproščen cestnine?

skrbinc
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a skrbinc Ne okt 30, 2011 5:13 pm

myster je napisal/-a:misliš njega?
http://www.subjectx.net/

ok...vrjamem da imaš svoje mnenje...od vsakega se delno strinjam. sam predstavljaj se kot invalid. nekateri so tako bogi, da še sami ne morejo jest, ga je treba previjat, ker ne ve, kdaj mora na potrebo itd. imam v ožji družini nekoga, ki je pri 8 letih postal invalid, trenutno je pa star 72. tudi takšen potrošni material stane.plenice pa sploh niso poceni.

nevem zakaj se ne buniš, ko bo dars dobil 50 mio € več za vzdrževanje AC.

Ja, tak ki ga je treba previjat in ne more jest bo vozil avto? Lepo te prosim. Take popuste uveljavljajo večinoma tisti, ki jim ni nič hudega. Tako so najbolj glasni in se delajo uboge. Smo imeli na drugem forumu enkrat debato in je nekdo napisal, kako njegov kolega brez noge vedno zaparkira ljudi, ki parkirajo na mestu za invalide. Potem, ko se lastnik tistega avtomobila vrne v gostilno vprašat čigav je avto, mora častit vsem njegovim kolegom rundo in potem ta invalid umakne avto. Zdaj pa nagradno vprašanje. Če res rabi to parkirno mesto, ker težko hodi, zakaj mu potem ni težko hodit še enkrat iz gostilne in umikat avto, težko je pa it že v štartu par metrov dlje peš. In če že ima toliko močnih kolegov, ga lahko tudi nesejo. Taki ljudje se bolno borijo za neke pravice in mislijo, da jim mora biti postlano, ker jih je življenje zaznamovalo.

Kot sem že na začetku rekel, obstajajo različne stopnje invalidnosti. Tistim, ki niti jesti ne morejo sami, ne bo pomagala nobena povrnjena cestnina, nekdo brez noge bo pa to veselo izkoriščal. Sem tudi napisal, da popolnoma podpiram nakupe protez ali drugih pripomočkov, da bi invalidi imeli normalno življenje, ampak avto, sori je pa druga stvar. Kaj bo naslednja, cenejša stanovanja za invalide?

Upam da je zdaj malo bolj jasno zakaj mi gredo nekatere zadeve okoli invalidov na živce. In še enkrat, nimam nič proti invalidom, ampak proti arogantnem vedenju nekaterih invalidov.

@lisko - ni samo bedarija, ampak je tudi bolano in kaznivo. Za nov avto je, za cestnino pa zmanjka. Sicer pa je zadeva izvedljiva. Če je pisan na njegovega dedka, se itak smatra, da ga on uporablja (če ima izpit in vse zadeve). Tudi ni prepovedano, da tak avto vozi kdo drug, kaj pa če ga posodi komu? Kar se tiče izkaznic za parkiranje, če je avto pisan na invalida, dobiš tudi to, redar pa ne bo čakal pri avtu in gledal, če je oseba na izkaznici ista kot voznik. Ko bo preveril avto, bo videl, da je pisan na osebo na izkaznici in bo vse uredu. Vsekakor, pa upam da ga dobijo, če bo to izvedel.

Pozdravljen!
Slišim in berem, da ti grdo invalidi strašno na živce ampak ni treba vse metati v en koš. Nismo vsi nesramni in neizkoriščamo vsega kar bi lahko. Zelo rad bi te videl na našem mestu, ker bi se hitro spremenil in drugače razmišljal. Glede parkirnih prostorov pa ni važno kje je ampak, da je dovolj široko da pridemo v avto in iz avta. Ni problem iti malo z vozičkom ampak je problem, če parkira kdo zraven in nemoreš v avto je pa kriza. Vedi pa tudi, da invalidi morajo tudi narediti teste in biti sposobni za vožnjo drugače izpita ne dobijo kot zdravi ljudje. Nobenem invalidu ni bil izpit podarjen, kateri ga ima je sposoben tako kot ti ali še bolje!

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Re: Olajšave za invalide pri nakupu avtomobila

Napisal/-a pocesnkII Ne okt 30, 2011 6:03 pm

pri nas je brat na vozičku in se doskrat zgodi da ko kam gremo (ala btc) zaparkiramo avto na mestu za invalide če le ta nima znaka. (ponavadi so to avti višjega cenovnega ranga k se jim neda it peš) pol nej pa čaka da se vrnemo in spravimo v avto. še vsak ko je vidu oz čaku da smo se spakirali v avto se opraviču da je parkiru in presenečeno se nihče ne razburja.

p.s. tist k je pomislu ob tem, da sej pa pokličeš pajka pa ga odpelje,.... no go =P
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver So nov 05, 2011 8:47 am

Pozdravljeni!

Mene zanima sledeča zadeva: Kolikor sem bral, moraš sedaj po novem imeti izpit ustrezne kategorije za vozilo, če ga želiš registrirati na svoje ime. Kako je to v primeru, da je lastnik invalidna oseba (slep na eno oko 100%, na drugo 50%) in tako ne sme več voziti, ga pa vozimo mi z njegovim avtomobilom. Kako lahko doseže "invalidski" popust pri svojem avtomobilu, če zaradi bolezni nima več izpita in ga tako ne more več registrirati na svoje ime?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Ne nov 06, 2011 8:11 am

Firediver je napisal/-a:Pozdravljeni!

Mene zanima sledeča zadeva: Kolikor sem bral, moraš sedaj po novem imeti izpit ustrezne kategorije za vozilo, če ga želiš registrirati na svoje ime. Kako je to v primeru, da je lastnik invalidna oseba (slep na eno oko 100%, na drugo 50%) in tako ne sme več voziti, ga pa vozimo mi z njegovim avtomobilom. Kako lahko doseže "invalidski" popust pri svojem avtomobilu, če zaradi bolezni nima več izpita in ga tako ne more več registrirati na svoje ime?

sicer nevem kje ste to brali pri nas je oseba se daleč da bi imela iztip za karkoli razn invalidski voziček, pa je avto se zmerom pisan in registriran nanj.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

princezz
Nov uporabnik

Napisal/-a princezz To jul 17, 2012 9:59 pm

Živjo, js sm invalid in glih delam izpit.. in pač č ti prilagodiš awto ti mnda pol wrnejo gnar..
in še neki bi rada povedva, d tsti k izkoriščajo invalide zto d majo cenej dawka, cestnine.. so praw barabe! nj sami postanejo invalidi p bojo vidli kk je to, č ž hočjo cenej.
oops

princezz
Nov uporabnik

Re: Re: ..

Napisal/-a princezz To jul 17, 2012 10:16 pm

skrbinc je napisal/-a:
myster je napisal/-a:misliš njega?
http://www.subjectx.net/

ok...vrjamem da imaš svoje mnenje...od vsakega se delno strinjam. sam predstavljaj se kot invalid. nekateri so tako bogi, da še sami ne morejo jest, ga je treba previjat, ker ne ve, kdaj mora na potrebo itd. imam v ožji družini nekoga, ki je pri 8 letih postal invalid, trenutno je pa star 72. tudi takšen potrošni material stane.plenice pa sploh niso poceni.

nevem zakaj se ne buniš, ko bo dars dobil 50 mio € več za vzdrževanje AC.

Ja, tak ki ga je treba previjat in ne more jest bo vozil avto? Lepo te prosim. Take popuste uveljavljajo večinoma tisti, ki jim ni nič hudega. Tako so najbolj glasni in se delajo uboge. Smo imeli na drugem forumu enkrat debato in je nekdo napisal, kako njegov kolega brez noge vedno zaparkira ljudi, ki parkirajo na mestu za invalide. Potem, ko se lastnik tistega avtomobila vrne v gostilno vprašat čigav je avto, mora častit vsem njegovim kolegom rundo in potem ta invalid umakne avto. Zdaj pa nagradno vprašanje. Če res rabi to parkirno mesto, ker težko hodi, zakaj mu potem ni težko hodit še enkrat iz gostilne in umikat avto, težko je pa it že v štartu par metrov dlje peš. In če že ima toliko močnih kolegov, ga lahko tudi nesejo. Taki ljudje se bolno borijo za neke pravice in mislijo, da jim mora biti postlano, ker jih je življenje zaznamovalo.

Kot sem že na začetku rekel, obstajajo različne stopnje invalidnosti. Tistim, ki niti jesti ne morejo sami, ne bo pomagala nobena povrnjena cestnina, nekdo brez noge bo pa to veselo izkoriščal. Sem tudi napisal, da popolnoma podpiram nakupe protez ali drugih pripomočkov, da bi invalidi imeli normalno življenje, ampak avto, sori je pa druga stvar. Kaj bo naslednja, cenejša stanovanja za invalide?

Upam da je zdaj malo bolj jasno zakaj mi gredo nekatere zadeve okoli invalidov na živce. In še enkrat, nimam nič proti invalidom, ampak proti arogantnem vedenju nekaterih invalidov.

@lisko - ni samo bedarija, ampak je tudi bolano in kaznivo. Za nov avto je, za cestnino pa zmanjka. Sicer pa je zadeva izvedljiva. Če je pisan na njegovega dedka, se itak smatra, da ga on uporablja (če ima izpit in vse zadeve). Tudi ni prepovedano, da tak avto vozi kdo drug, kaj pa če ga posodi komu? Kar se tiče izkaznic za parkiranje, če je avto pisan na invalida, dobiš tudi to, redar pa ne bo čakal pri avtu in gledal, če je oseba na izkaznici ista kot voznik. Ko bo preveril avto, bo videl, da je pisan na osebo na izkaznici in bo vse uredu. Vsekakor, pa upam da ga dobijo, če bo to izvedel.

Pozdravljen!
Slišim in berem, da ti grdo invalidi strašno na živce ampak ni treba vse metati v en koš. Nismo vsi nesramni in neizkoriščamo vsega kar bi lahko. Zelo rad bi te videl na našem mestu, ker bi se hitro spremenil in drugače razmišljal. Glede parkirnih prostorov pa ni važno kje je ampak, da je dovolj široko da pridemo v avto in iz avta. Ni problem iti malo z vozičkom ampak je problem, če parkira kdo zraven in nemoreš v avto je pa kriza. Vedi pa tudi, da invalidi morajo tudi narediti teste in biti sposobni za vožnjo drugače izpita ne dobijo kot zdravi ljudje. Nobenem invalidu ni bil izpit podarjen, kateri ga ima je sposoben tako kot ti ali še bolje!

hj,defasturias: js sm v CIRIUS KAMNIKO, č veš ka je to.. in smo sami invalidi tam, in še težji invalidi so naredli izpit. ka misliš d pč č ne čuti kda ga na potrebo, p ko nemore jest.. d je nesposobn? zmoto si se! moj en prijatl v zavodu ga je glih lan naredo in tut on ne more kj preweč z rokam delat pa z nogam. p ma wseeno izpit. dj člowek skuleri se maw.in tut js glih delam izpit. in ja kos rek d je kao cenej vse za invalide, dj lpo te prosim, mawo poglej kjk je kaj, č mrmo ž zdrawila pa to kupovat, lohk mamo vsaj kaj v žvlno cenej.. pa lep dan
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov