Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To feb 02, 2010 10:55 pm

@pskoda: reci očetu, da ima lepega Bravota :shock:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 02, 2010 11:01 pm

Poloti so če se ne motim dokaj nizki, vsaj tak občutek sem dobil pri vožnji po snegu z eno kolegico. Nebi si ravno upal po prehudem makadamu z njim. Ne vem pa kako je v primerjavi s stilotom in puntoti...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr feb 03, 2010 1:55 pm

Čimveč izkušenj bi rad slišal, v upoštev je prišel še Bravo

torej Stilo, Grande punto, Polo predzadnji model in Bravo
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 2:12 pm

Drager je napisal/-a:Uh veš kakšna razlika je žele z Imprezo.
Avto je popolnoma dovolj zmogljiv za vsakodnevno uporabo za normalnega uporabnika. V bistvu je oče od avtorja teme gledal avto ki ima samo 80km.
P.S.
Si poravil post. Na koliko je čipan od očeta bravo? Če sem prav videl na 195km?
L.P.

Uh veš kakšna razlika je šele med Imprezo in Enzotom
Jaz sem samo povedal, da je ogromna razlika med starjetom in m-jetom.
Po moje si pogruntal da si ga mal usral, ker bi lahko dodal še malo več kot 1k eur in bi imel T-jeta 120km, poraba bi bila ista oz manjša v prid T-jeta, da o pospeških in končni sploh ne govorim.

Če bo kdo kupoval bravota mu resnično priporočam za bencinarja vsaj T-jeta 120km, ker avto je veliko bolj poskočen plus tega ima še manjšo porabo pri isti vožnji, da o čipanju sploh ne govorim, za dizlna je pa čisto vseno katerega vzamete

@nevermind: saj ima lahko lepga, ker sem ga jaz opral in spucal majše rajse z polirnimi pastami

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Sr feb 03, 2010 2:14 pm

pskoda je napisal/-a:
Avto je popolnoma dovolj zmogljiv za vsakodnevno uporabo za normalnega uporabnika. V bistvu je oče od avtorja teme gledal avto ki ima samo 80km.
P.S.
L.P.

Po moje si pogruntal da si ga mal usral, ker bi lahko dodal še malo več kot 1k eur in bi imel T-jeta 120km, poraba bi bila ista oz manjša v prid T-jeta, da o pospeških in končni sploh ne govorim.
Če bo kdo kupoval bravota mu resnično priporočam za bencinarja vsaj T-jeta 120km, ker avto je veliko bolj poskočen plus tega ima še manjšo porabo pri isti vožnji, da o čipanju sploh ne govorim, za dizlna je pa čisto vseno katerega vzamete

@nevermind: saj ima lahko lepga, ker sem ga jaz opral in spucal majše rajse z polirnimi pastami

ena neumestna: kolk pa ma kaj porabo fotr pa s kakšno vožnjo?

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 2:27 pm

montezemolo je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
P.S.
L.P.

ena neumestna: kolk pa ma kaj porabo fotr pa s kakšno vožnjo?

lp

Porabo ima med 6,8 in 7,2 l, ampak on ima potovalno po AC min 160km/h oz nekje okrog 180km/h in skoraj vsakič ko gre na AC mora števec vsaj nekaj km pokazat krepko čez 200km/h, čez naselja pa po omejitvah. Ker slučajno zdaj menja gume z novimi B Potenza ti lahko povem da mu zdržijo 19kkm če si kaj lažje predtavljaš kakšno vožnjo ima.
Ko sva šla na pag (šimuni, kejr ima teta hišo) in nazaj sva se po AC peljala 170km/h - 220km/h in sva imela na tank povprečno porabo 6,6l :shock: , jaz sem samo gledal, ker za tako vožnjo bi jaz imel sigurno čez 10l

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Sr feb 03, 2010 3:21 pm

Nisem ga nič vsral ker sem vedel kaj kupujem. Razlog za prodajo pa ni povezan z močjo ali kvaliteto vozila. Pa kaj ti misliš da sem jaz star 5 let da nevem zakaj se gre?
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Sr feb 03, 2010 3:42 pm

Imam grandeta 1,4 16V z 80000km, vsak dan med tednom prevozim 120km ali manj.
Imel sem ga 2x na rednem servisu, vsakič plačal cca 130EUR in v tem času dolil cca liter olja. Do sedaj nobenih problemov z njim.

Po avtocesti vozim v 6 prestavi, avto gre solidno za 95KM, porabo imam med 5.3 in 6,2 litra.

Sestri se tudi zdi prenizek, ampak ker je sedež nastavljen na najnižje (ker sem jaz visok). Sem ji ga zvišal in se ne pritožuje več :)

lp
It's never good enough.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 4:49 pm

Mami ima z GP 1.4 8V porabo okrog 7,7l ima pa 95% mestne vožnje in nikoli ne drvi oz vozi po omejitvah. Lansko poletje sem ji vzel avto in sem šel z njemu v lj iz dolenskega konca. Po AC sem vozil okrog 150km/h in sem imel po 50km porabo 9,5l za moje pojme ogrombo za 65 konjski avto. Lansko leto sem prodal svojega puntota sporting z 1.4 in 95 konjev (kupil sem novega), z njim sem naredil dobrih 60kkm, povprečno porabo sem imel okrog 8l - 8,5l (približno toliko kot tukaj na testu http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=2638 ) in nikol v 3 letih mi ni ratalo spravit na dobrih 5 litrov

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 03, 2010 5:40 pm

1.4 8V ima 78 konj
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 03, 2010 5:59 pm

IcEm4n je napisal/-a:1.4 8V ima 78 konj

Imaš prav ja 1.2 8V jih ima 65KM, 1.4 8V ima 57kW oz 78KM oops

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Sr feb 03, 2010 8:27 pm

Napisal sem podatke, ki mi jih daje potovalni računalnik (lahko da laže za kake 0,5 litra).

Vožnja obsega 60% avtoceste, 35% ravne regionalne ceste in 5% mestne vožnje, vozim po omejitvah oz. malo nad njimi, največ v 6 prestavi.

Povprečno z enim tankom (45l) naredim okrog 700km, točim pa na MOLu ali AGIPu, v skrajnem primeru na OMV, pri petrolu se nisem še oglasil odkar imam avto.

Ga pa vsake toliko "tiščim" (ko se mi mudi), hitra pospeševanja in 170 po avtocesti, poraba po računalniku je bila max 7,3 litrov.

Najnižjo porabo sem imel lansko zimo, ko sem cel tank vozil z 90km/h - 5,2l/100km, drugače imam trenutno okrog 5.8l/100km.
It's never good enough.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po feb 08, 2010 6:14 pm

ju3 gremo pogledat v LJ avtohiše use 3 avte in se bo fotr odloču za en model

vprašanje je še glede KM, Bravo jih ima 90, Polo 60 in 70. Gp ima itaq več jih..
trenutno mamo tipota 75 km, in bi nekje isto moč glede na težo vzeli avto, čepraw večinoma fotr vozi u 5. izven mesta, da je manjša poraba.

Verjetno bom moral pogledat koliko ima tipo 75KM/težo moči in koliko imajo ti novi avti
Alergičen na rjo

gregorian
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a gregorian Po feb 08, 2010 7:01 pm

Pozdravljen.
Imam Grandeta, 1.4 16v, 95KM, star je leto in še mal, imam 25000 km, zaenkrat ni nobenih problemov, le ena okvara voznikovega stekla je bila, se ni spuščalo in dvigovalo..ampak so popravili pod garancijo. Porabo imam povprečno 7.5l/100..bi pa rad imel tako kot hous3r.. ampak vseeno, z avtom sem zadovoljen. Tudi prej sem imel puntota letnik 2001 in če ne bi bil zadovoljen z njim, tega sedaj ne bi imel.
Takle mamo... :)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To feb 09, 2010 4:27 pm

no v avtohiši smo si ogledali vse 3 avte, polo predrag in premajhen. GP tudi..

ostal je samo še BRAVO 90 KM rabljen in tega trenutno iščemo

ogledali smo si tegale

RDEČ BRAVO LOGATEC

2. lastnik
41k km
usi servisi, mali delani na 15k km
servisna
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To feb 09, 2010 4:41 pm

Ali ni ta rdeč bravo od uporabnika Drager-ja?
Priponke
bravo.PNG

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To feb 09, 2010 4:43 pm

Tega bravota ima uporavbnik Winkl na BMW forumu, kjer ga meddrugim tudi prodaja.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To feb 09, 2010 4:54 pm

Ja to sem jaz.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To feb 09, 2010 4:55 pm

Sigurno bo znal kdo, ki ima Bravota več o njem povedat. Meni je eden najlepših avtov, sam sem mal prebiral italijanski fan forum in kaj lepega o njem ni za prebrat.

Če znaš italijansko
http://forum.stiloclub.it/viewforum.php?f=114
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov