Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To feb 02, 2010 11:52 am

ne sekiraj se preveč zaradi splošnega mnenja, v Sloveniji velja pač VW za kakovosten a dolgočasen avto (čeprav so meni osebno crknili motorji prav vseh treh(Golf II, Golf IV, Polo), ki sem jih imel v lasti v zadnjih 15 letih, pa so bili vsi prvi lastnik in redno servisirani na uradnih servisih), recimo v ZDA pa velja VW za najbolj pokvarljivo znamko, a z zanimivim dizajnom. Na splošno pa je sedaj večina izdelkov vseh firm zelo kakovostnih, treba se je izogibati le tistih z znanimi napakami (npr. VW - 1.4 motor in prve verzije 2.0 TDI, Renault določene verzije DCI motorjev, pa pri PSA določeni letniki pri elektroniki...), pri ostalih pa z malce sreče prideš lepo skozi, oziroma se napake pokažejo že v garanciji.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 02, 2010 11:52 am

MyWay! je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:scenica poglej če ga še nisi..
Zakaj spet te Renaulte rineš povsod? Človek sprašuje za Peugeota.

predlagal sem mu naj pogleda, a sem mu vsiljeval, se ti ne zdi da se lahko postavi ob bok tem avtom?
http://www.siol.net/avtomoto/testi/primerjalni_testi/2009/11/primerjalec_tretja_vrsta.aspx

drugače pa mu tišite pod nos staro statistiko okvar, on pa sprašuej za nove avte :roll:

soniboi
Nov uporabnik

Napisal/-a soniboi To feb 02, 2010 11:58 am

Ha ha kolesar, ni panike za Scenica. Boljši polovici se pač ne dopade ;)
Adamovc, bog ne daj, da bi poslušal samo tuje mnenje :D Fajn bi bilo, da bi tudi VW napredoval, ne pa samo poliral svoje modele.
Smo se odločili za Francoza.Kar bo pa bo.Ma mislim, da bo okej.Testno je bilo 1.6 Hdi, vendar bomo vzeli 2.0 hdi.Je prostoren, lep in funcionalen (pravi žena ;) )

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To feb 02, 2010 12:04 pm

soniboi je napisal/-a:V Peugeota smo nabasali veliko reči in cena je okrog 23.500 e. Touran je gol toliko :D

Pa si ti sploh že pogledal na Touranov (akcijski) cenik?!?

Touran Edition = oprema Trendline plus:
- 16-col ALU platišča
- avtomatska klima Climatronic
- Radio RCD 310 + 8. zvočnikov
- večfunkcijski usnjen volan
- velik potovalni računalnik

Touran Edition 1.9 TDI (105 KM) = 22.541 EUR
Touran Edition 2.0 TDI (140 KM) = 24.347 EUR

Touran Adventure = oprema Highline plus:
- avtomatska klima Climatronic
- biksenonski žarometi
- parkirni senzorji spredaj in zadaj ter samodejno bočno parkiranje
- Radio RCD 510 z zaslonom na dotik ter CD strežnikom + 8. zvočnikov
- speljevalna asistenca (Hill Hold)
- večfunkcijski usnjen volan
- velik potovalni računalnik

Touran Adventure 1.9 TDI (105 KM) = 25.482 EUR
Touran Adventure 2.0 TDI (140 KM) = 27.794 EUR
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To feb 02, 2010 12:07 pm

soniboi, seveda se udre, ker je plastika :D
Jaz sem bil tudi skeptičen do te plastike povsod.. ampak ker sem imel s C4 pred kraktim karambol sem videl da se dejansko prav dobro obnese in da je ta plastika zgolj zunanji videz avtomobila. Se spodaj skriva tisto tapravo ki poskrbi da se avto ne razleti :)

soniboi
Nov uporabnik

Napisal/-a soniboi To feb 02, 2010 12:16 pm

Tatoo,pravkar so mi javili da s tako opremo in še več Francoza dobim za 23.900 eur (2.0 Hdi 150) .
Za kar mi pa včeraj pri VW niso garantirali. Cena naj bi bila okrog 25.000 E :roll:
Blind, hvala za še en dober podatek :D

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To feb 02, 2010 12:20 pm

soniboi je napisal/-a:@ sonic : Če bi se ravnali po Avto Magazinu ga verjetno ne bi kupili.Imam občutek, da tip ni bil ravno zadovoljen :D :D Kar se tiče opreme... V Peugeota smo nabasali veliko reči in cena je okrog 23.500 e. Touran je gol toliko :D
Kje sem ti pa napisal, da se ravnaj po AM? Testi v revijah so samo izhodišče oziroma dodatni vir informacij, preverit mora pa vsak zase.

Drugi tvoj stavek me pa malo spravi v slabo voljo. Za 23500 EUR dobiš zelo dobro opremljenega Tourana, verjemi. Naš bo sicer dobrega poldrugega jurja dražji, ampak zadeve kot DSG in samo-parkirni gizmo pač nekaj stanejo (da ne govorim o vsemu ostalemu, od meglenk do gretja sedežev). No, nekaj ti je pred mano že Tattoo namignil.

In da ne bo pomote, niti najmanj me ni razjezilo to, da si se odločil za 5008, sploh ne. Moti me to, da prej nisi niti napisal, kakšne izvedbe obeh avtov si gledal, šele v naslednjih tvojih postih izvem, da si dejansko že testiral 5008 (pa nič povedal) in si se že kar dokončno odločil (očitno od včeraj zvečer do danes opoldne - to pa je hitrost, kapo dol).
Sicer ni nič narobe s tvojo odločitvijo, ampak očitno si bil že prej odločen, zato je škoda da smo se eni brezveze trudili in ti poskušali pomagati.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 02, 2010 1:08 pm

Vsak avto ma svoje kupce očara ;)
velik je dobreih avtov dans na trgu ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To feb 02, 2010 2:10 pm

Slika
Slika

Slika
Slika

8)

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To feb 02, 2010 2:21 pm

Kaj je poanta zadnjega posta s slikami? :)

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed To feb 02, 2010 2:52 pm

dj nalimaj opremo katero boš nabavil, ker mene tut zanima katero opremo si dobil za ta keš.
doma imamo xsaro picasso 1.6hdi 110KM, kateri je sicer super avto ampak se oziram tudi na kaj takega...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To feb 02, 2010 3:19 pm

baucek je napisal/-a:Kaj je poanta zadnjega posta s slikami? :)

Izgled pri Peugeotu>izgled pri VW-ju. Zunaj in predvsem znotraj. Meni in Ivanu in še marsikomu drugemu...ne pa vsem, seveda. ;)

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To feb 02, 2010 3:38 pm

Eni pa imajo/imamo pač raje enostavnejše oblike. Ampak oblike je itak stvar okusa.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To feb 02, 2010 4:11 pm

baucek je napisal/-a:Kaj je poanta zadnjega posta s slikami? :)
Da Peugeot nima DSG-ja. 8)

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

soniboi
Nov uporabnik

Napisal/-a soniboi To feb 02, 2010 7:55 pm

Sonic, mene je predvsem zanimala kvaliteta Peugeota.Po lepoti je daleč pred VW.
Moje mnenje,seveda. Pa brez zamere.

Se opravičujem, ker nisem podal podatkov.Testirali smo 1.6 HDI FAP PREMIUM, kupili bi pa tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3431459&show=1
Vendar 2.0 Hdi (+ dodane opcije ZV01, OK01, UB01, 0MM0).Polna cena 25.900 eur, s popustom 23.900,00€ in mogoče še kakšen %
Pri VW so mi dejali da je začetna cena okrog 25.000 €.Popusti so bili, vendar jih do nadaljnega ne bo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To feb 02, 2010 9:12 pm

OK, ni panike.

je pa tako: s Peugeotom 5008 imaš verjetno od vseh na forumu ravno ti največ izkušenj, tako da ti ostali težko kaj pametnega rečemo.
Glede zanesljivosti Peugeota v splošnem je tako, da nekako ni med najbolj blestečimi (recimo 307-ke so menda imele kar nekaj problemov), sicer pa je verjetno odvisno od modela do modela - moj fotr še kar noče zamenjati svoje 306-ke, ki mu že dobrih 8 let vdano služi večinoma bp...
Konkretno 5008 je pa čisto nov, tako da glede zanesljivosti nihče ne more vedeti. Če ga kupiš sedaj, boš pač beta-tester, tako je pač pri novih modelih. :)

+ dodane opcije ZV01, OK01, UB01, 0MM0)
Oprosti, ampak lahko bi napisal, kaj to je. Nismo vsi strokovnjaki za kode Peugeotove dodatne opreme, veš... :roll:

Pri VW so mi dejali da je začetna cena okrog 25.000 €
Odvisno za kaj... Lahko da si naletel na kakega nadutega VW trgovca. Če si se zaradi tega odločil za Peugeota, je Peugeotov trgovec VW-jevemu dolžan gajbo pira :D

soniboi
Nov uporabnik

Napisal/-a soniboi To feb 02, 2010 9:25 pm

sonic je napisal/-a:
+ dodane opcije ZV01, OK01, UB01, 0MM0)
Oprosti, ampak lahko bi napisal, kaj to je. Nismo vsi strokovnjaki za kode Peugeotove dodatne opreme, veš... :roll:

VHT sistem za prikaz podatkov na prosojnem zaslonu zaslonu pred voznikom +sistem merjenja razdalje do vozila spredaj+ senzor tlaka v pnevmatikah,steklena panoramska streha z električno pomičnim sončnim rolojem, parkirni senzorji zadaj,kovinska barva

Mislim,da več kot to ne rabimo.DVD in navigacijo npr.
Zadnjič spremenil soniboi, dne To feb 02, 2010 9:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dhajse
Nov uporabnik

Napisal/-a dhajse To feb 02, 2010 9:29 pm

Sem se malo sprehodil po Peugeotovih straneh..

Osnovna oprema:
ABS sistem proti blokiranju koles
ESP sistem stabilnosti vozila
ASR + sistem samodejne prilagoditve proti zdrsu pogonskih koles
Električna ročna zavora
Prednji in stranski zračni varnostni blazini
Stranski zračni varnostni zavesi za potnike v prvi in drugi vrsti
Stranski zračni varnostni zavesi za potnike v tretji vrsti (7 sedežna verzija)
Prikazovalnik nepripetih varnostnih pasov za vse tri vrste
Voznikov sedež nastavljiv po višini
Trije posamični modularni sedeži v drugi vrsti
Daljinsko centralno zaklepanje
El. pomična stekla spredaj
El. pomik stekel zadaj
Dodatno ogledalo za nadzor otrok
El. pomični in ogrevani zunanji ogledali
Potovalni računalnik
WIP sound MP3 radio
Usnjen volan
Ogledali v barvi karoserije in kromirani dodatki
Tempomat in omejevalnik hitrosti
Predal pod voznikovim sedežem
Sovoznikov sedež nastavljiv po višini
Prednji meglenki
Avtomatska dvopodročna klimatska naprava
Senzor za dež
El. varnostna ključavnica za otroke
USB vtičnica
Dodatno temnjeno zadnje steklo
16'' platišča iz lahke litine

Dodatna oprema, ki se skriva pod zgornjimi kodami:
- VTH sistem za prikaz podatkov na prosojnem zaslonu pred voznikom + sistem merjenja razdalje do vozila spredaj + senzor tlaka v pnevmatikah
- CIELO steklena panoramska streha z električno pomičnim sončnim rolojem
- Parkirni senzorji zadaj
- Kovinska barva (OMM0)

Jaz menim, da ste se pravilno odločili.. Pri vaših potrebah Touran ne more konkurirat Peugeotu.. Upam da se obeta predstavitev vozila, ko boste le tega prejeli ;)

soniboi
Nov uporabnik

Napisal/-a soniboi To feb 02, 2010 9:36 pm

Za 2.0 Hdi je potrebno počakati do maja meseca :roll: :roll: :roll: Je pa med 2.0 Hdi in 1.6 Hdi z isto opremo samo okrog 400 € razlike.Bom poročal ko ga dobimo ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To feb 02, 2010 9:51 pm

No, končno vidimo, kaj avto dejansko ima.
Priznam, kar impresivno. Predvsem VTH sistem, ki je v bistvu HUD (Head-Up Display), tehnologija nekoč rezervirana za vojaške reaktivce.

Je pa treba reči to: naš touran bo imel za manj kot 25.000 EUR čisto vse to, kar sta pri 5008 'soniboi' in 'dhajse' naštela s skupnimi močmi (razen VTH in strešnega okna), in dodatno še:
- avtomatski menjalnik(DSG)
- gretje sedežev v zimskem paketu s pranjem žarometov
- zatemnjene zadnje stranske šipe, ne samo zadnja
- smerne meglenke
tako da glede opremljenosti in cene sta oba avta tesno skupaj.

Mislim da je tu odločitev odvisna predvsem od okusa in tebi je pač bolj všeč 5008. Za sebe si se pomojem pametno odločil.
In če si že moral kupiti francoza, vsekakor podpiram odločitev za 5008 namesto kakega standardnega scenica...

Pa malo sem ti fouš za head up display, hehe... (sicer pa niti ne, ti pa privoščim).

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov