Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RaW
Nov uporabnik

Napisal/-a RaW To feb 02, 2010 9:06 pm

Kakšna 15o KM Chroma 1,9 JTD je po moje kar dober cruzer pa poplava jih je zdej v SLO tako da verjetno ni težko najt prave
npr http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3136554&show=1

lp
RaW

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops To feb 02, 2010 9:49 pm

Kolk sem se js preštopal(srednja fax) in kolk sem vse skup prevozil z avti.
Glede udobnosti ni ga čez citroena in tudi mrcedeza,kaj se od tega dobi za tak denar je drugo...
To jesen sem vsaj 2-4 krat bil v Lj na teden(170km eno smer) in z zagotovostjo ti rečem sam BMW 323karavana(mislim da 2007) ne ker je trd ko...
Spredaj še gre nekak,samo zadaj je pa porazen,je bil od drugega sodelavca avto veliko bolj udoben in sicer Mazda 6karavan(letnik2003/4),kot tudi prostoren.
Res tega bmw-ja smo tok prekl.... ker sem mel občutek ,da sem dol in nazaj prepešačo,ko sem ven stopo.Nisem pa samo js tako jamral,da nebo kdo reko vsi štije,ki smo bli sopotniki se nam je istzo godilo,da potem smo se prav prerivali,kdo bo spredi sedo,da bo malenkost "udobneje".

Kaj pa tele "ladje"...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3186599&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2427759&show=1

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 02, 2010 11:05 pm

Volvote sem imell tudi sam namen predlagat, udobje je na visokem nivoju. Se mi pa zdi mogoče nesmiselno vzet tako ladjo (tudi omego, bmw 5 ipd.) zaradi samih stroškov in tudi pri prodat ga verjetno ne bo tako lahko, kot za odtenek manjše avte. Sicer pa pri tem avtor teme lahko več pove, kaj mu je bolj pri srcu...

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a zyg Sr feb 03, 2010 12:01 am

2002 vw passat 1.9tdi 130KM 5 prestav...
Ljubljana - Barcelona 1450km, tanku mal manj kot 65 litrov - pa si zračuni porabo :) sicer pa pri tempomatu na 100km/h (mal manj kot 2000rpm)
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr feb 03, 2010 12:03 am

hvala vsem za predloge.
Išče se avto za kratek čas (se pravi mora biti prodajen) za turo cca.8k kilometrov, zato je pomembna vzdržljivost, vzdrževanost, udobje, velik prostora v prtljažniku, dokaj poceni in nezahteven za vzdrževat(če na poti do čega pride), pa velik opreme za omenjeno ceno! :lol: pa še naj kdo reče, da sem zahteven kupec? :lol:
Ja Volvote sem tudi sam gledal, ampak za takšno ceno je težko najdit kaj pametnega, imel bi JTDja ampak samo izključno v AR 159, ki spet izpade iz igre, 156 in Fiati niso v igri (brez zameme fiat fani :) ) BMWje spremljam že enčas, pa trenutno ni nič pametnega za kupit pa še malo pretrd je in vsi RWD niso preveč zaželjeni (tukaj se izključi tudi Mercedes)
Omega in Saab izpadeta zaradi težke prodaje, ker so kmalu drugi plani...
Mogoče kakšnega Audija A4 tdi, drugače pa že imam nagledanega čist tretjega kandidata....

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr feb 03, 2010 12:08 am

Gyga je napisal/-a:Jaz ne morem prehvaliti TDI-ja (Bosch pupa) iz VAG-a. Kaksna golf 4-ka oz.Skoda Octavia alpa Seat Leon, ipd. Poraba pri umirjeni voznji je okoli 5, lahko pa tudi manj.

+1,Čeprov zdle dobiš za tak denar kak si reku že petko golfa dizla..

Audi A3,a4,golf 4,,golf 5,seat leon,octavia... 1.9tdi po moznosti PD motor 101km..neprecenljivo..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr feb 03, 2010 12:11 am

Ti imaš pa res zahtevne želje. Dejstvo je, da boš v naši kmetovalski deželi najlažje prodal VW-ja in pogojno Škode in Seate ter ostalo (sploh če je "TDI"), tako da najbolje da razmišljaš v tej smeri.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki Sr feb 03, 2010 12:37 am

sm že en čas tukej prisoten na forumu, bolj malokrat kaj napišem.. ampak sm velikokrat zasledil o tdi pumpe duse motorjih.. najbrž nism edini k se sprašuje kaj pr bogu je tolk razlike med bosch pumpo in pumpe duse, pa zkaj ima ta pd večjo porabo? mamo doma audija z bosch pumpo a4 karavan, od punce tastari pa majo a4 karavan z pumpe duse in je tam res poraba večja za najmanj 1 liter..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 03, 2010 2:32 am

In kateri je ta tretji kandidat, če ni skrivnost? Vidim da maš namen uporabit Top Gear challenge taktiko za potovanje! :D

Drugače z A4 nimam toliko izkušenj, passata varianta pa toplo priporočam. Prostora ima res ogromno, sploh če je več potnikov in tudi udobje je več kot na nivoju za dolge ture(večkrat sam prevozil in tudi bil vožen), porabo pa na tako razdaljo itak zbiješ na minimum. Drugače pa TDI kar diši po hitri prodaji pri nas in tudi rezervnih delov ne manjka ne severno ne južno od nas, kar pokrije večino poti v polovico potencialnih lokacij za tako pot! :)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr feb 03, 2010 7:07 am

Lancia lybra.. poceni, JTD motor, opremo ima vso ki si jo želiš in je zelo udobna.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr feb 03, 2010 8:26 am

GiGi1985 je napisal/-a:hvala vsem za predloge.
Išče se avto za kratek čas (se pravi mora biti prodajen) za turo cca.8k kilometrov, zato je pomembna vzdržljivost, vzdrževanost, udobje, velik prostora v prtljažniku, dokaj poceni in nezahteven za vzdrževat(če na poti do čega pride), pa velik opreme za omenjeno ceno! :lol: pa še naj kdo reče, da sem zahteven kupec? :lol:
Ja Volvote sem tudi sam gledal, ampak za takšno ceno je težko najdit kaj pametnega, imel bi JTDja ampak samo izključno v AR 159, ki spet izpade iz igre, 156 in Fiati niso v igri (brez zameme fiat fani :) ) BMWje spremljam že enčas, pa trenutno ni nič pametnega za kupit pa še malo pretrd je in vsi RWD niso preveč zaželjeni (tukaj se izključi tudi Mercedes)
Omega in Saab izpadeta zaradi težke prodaje, ker so kmalu drugi plani...
Mogoče kakšnega Audija A4 tdi, drugače pa že imam nagledanega čist tretjega kandidata....

LP

če je tura za krajši čas razmisli, če se ti mogoče bolj ne splača avta najeti - odpadejo skrbi za razne nepredvidene stroške.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 03, 2010 8:36 am

jst bi vzel DID od mitzsubishija ali pa D4D od toyote. To dvoje je najbolj zansljivo, najbrž pa ni ravno najbolj varčno.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr feb 03, 2010 9:04 am

d4d je dalec od bullshit bulletproof kvazi tojotine neunicljivosti.

sam bi predlagal starega v5 ali vec mercedesa.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr feb 03, 2010 9:07 am

Tistim, ki nergate čez udobje bi vam dal en avto z gewindami -100 mm za en mesec pa bi pol videli, da so vsi novi avti (brez športnega podvozja-zgoraj omenjeni BMW ga je gotovo imel) zelo udobni in da je brezveze nekaj izpostavljati :)

Recimo ta nov passat ima udobje na takem nivoju, da težko rečem da ima Volvo tak hudo boljše da bi k njemu letel samo zaradi tega.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr feb 03, 2010 9:18 am

1.9tdi 66kw najbolj vzdržljiva mašina nasploh (kar se turbašev tiče) enostavno brez konkurence. Drugače SDI če ne rabiš dirkalnih zmogljivosti.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 03, 2010 10:01 am

Ma kak SDI, prešvoh za lagodno vožnjo po avtocesti ni tudi težko oz. sploh ne dobiš tako opremljene, kot si jih želi!

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Sr feb 03, 2010 10:28 am

TDI - varčen in zanesljiv, če je redno in dobro vzdrževan. Pa tudi drugi motorji so verjetno zanesljivi, če so redno in dobro vzdrževani.
S TDI-jem imam pač dobre izkušnje, drugih nisem vozil.

Kaj to izbiraš avto za roadtrip?
Jaz grem s svojim Mercedesom 190D, 85 letnik na Škotsko. Okoli 7k km v treh tednih :)

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta Sr feb 03, 2010 12:12 pm

tilen2ki je napisal/-a:sm že en čas tukej prisoten na forumu, bolj malokrat kaj napišem.. ampak sm velikokrat zasledil o tdi pumpe duse motorjih.. najbrž nism edini k se sprašuje kaj pr bogu je tolk razlike med bosch pumpo in pumpe duse, pa zkaj ima ta pd večjo porabo? mamo doma audija z bosch pumpo a4 karavan, od punce tastari pa majo a4 karavan z pumpe duse in je tam res poraba večja za najmanj 1 liter..

Pri PD je VW moral zadostiti pogojem za euro 4 motorje , kao manj izpušnih plinov. Ampak razlaga manj izpušnih plinov in večja poraba pa tud men ni jasna. Vse to je VW grup popravil z novimi CR motorji ki pa imajo porabo še manjšo kot z bosch črpalko.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr feb 03, 2010 12:46 pm

tilen2ki je napisal/-a:sm že en čas tukej prisoten na forumu, bolj malokrat kaj napišem.. ampak sm velikokrat zasledil o tdi pumpe duse motorjih.. najbrž nism edini k se sprašuje kaj pr bogu je tolk razlike med bosch pumpo in pumpe duse, pa zkaj ima ta pd večjo porabo? mamo doma audija z bosch pumpo a4 karavan, od punce tastari pa majo a4 karavan z pumpe duse in je tam res poraba večja za najmanj 1 liter..

Različen način vožnje, tip vožnje, povprečna hitrost, klanci. :idea:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta Sr feb 03, 2010 12:54 pm

Energetik81 je napisal/-a:

Različen način vožnje, tip vožnje, povprečna hitrost, klanci. :idea:

Ne bo držalo samo to., dejansko se je s PD motorji poraba povečala.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov