Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če feb 04, 2010 11:11 pm

roberto-82 je napisal/-a:
Miholl84 je napisal/-a:Še enkrat, izgublja vrednost bolj kot? Kateri avto?

kot peugeot 407 sw :D če primerjaš nove in 4 leta stare. :D :D

No potem si se žal zmotil...

Sicer noben ne blesti v tem,ampak cenovno gledano sta več ali manj na istem oz. je Peugeot cenejši (rabljen)
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe feb 05, 2010 11:12 am

Miholl84 je napisal/-a:
Miholl84 je napisal/-a:Še enkrat, izgublja vrednost bolj kot? Kateri avto?

kot peugeot 407 sw :D če primerjaš nove in 4 leta stare. :D :D

No potem si se žal zmotil...

Sicer noben ne blesti v tem,ampak cenovno gledano sta več ali manj na istem oz. je Peugeot cenejši (rabljen)

Ja samo je pa nov tudi cenejši govorim za peugeota in alfo ,ki imata xenon in navigacijo+ostala oprema klima,abs.......vsaj na avto.net je tako je pa obeh zelo malo lp :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe feb 05, 2010 11:51 am

roberto-82: Zakaj govoriš nekaj na pamet o držanju cene, če niti malo nisi preveril kako je s tem? Namreč Alfa 159 je eden boljših avtov kar se tiče držanja cene. Je v rangu s Passati, BMW 3-jkami, itd... seveda v zahodnih državah Evrope. Vsaj kolko sem jaz prebral te raziskave.

Kar se pa Peugetoa pa Alfe tiče. Poplnoma neprimerljiva avta. Kot prvo je Alfa držaja, bolj športna, bolj prestižna in kompleksnejša, Peugeot je mehak in bolj prostoren familijaren avto, ki ni na nivoju Alfe.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 Pe feb 05, 2010 11:59 am

lizard je napisal/-a:roberto-82: Zakaj govoriš nekaj na pamet o držanju cene, če niti malo nisi preveril kako je s tem? Namreč Alfa 159 je eden boljših avtov kar se tiče držanja cene. Je v rangu s Passati, BMW 3-jkami, itd... seveda v zahodnih državah Evrope. Vsaj kolko sem jaz prebral te raziskave.

Kar se pa Peugetoa pa Alfe tiče. Poplnoma neprimerljiva avta. Kot prvo je Alfa držaja, bolj športna, bolj prestižna in kompleksnejša, Peugeot je mehak in bolj prostoren familijaren avto, ki ni na nivoju Alfe.

Ja kaj sem pa jaz reku,da a.r.zgubi več na ceni kot peugeot nisem reku gdo je bolši in v kerem razredu je nova a.r.je 30k€+ peugeot pa 25k€+ odvisno od popusta itd...
Kolikor pa je meni znano pa a.r. ni imela nikoli kakšnih popustov kot peugeot -5k€ vsaj taka je reklama. če pa ne drži me pa popravite. lp :D :D

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe feb 05, 2010 12:06 pm

O kakšni izgubi govoriš? Relativni ali absolutni?

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 Pe feb 05, 2010 12:17 pm

lizard je napisal/-a:O kakšni izgubi govoriš? Relativni ali absolutni?

Pri enu zgubiš cca15k€ pri enmu pa 18k€ v 4 letah.Vsaj tako sem na a.netu vidu.Kera pa je absulutna in relativna ti pa ne znam povedat. :D :D :D :D

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe feb 05, 2010 12:44 pm

Pri enu zgubiš cca15k€ pri enmu pa 18k€ v 4 letah.Vsaj tako sem na a.netu vidu.Kera pa je absulutna in relativna ti pa ne znam povedat. :D :D :D :D

A si preskočil oz. nisi uspel narediti sedmi oz. osmi razred OŠ? :lol:

Relativno je v %, absolutno pa v številkah. Torej si mi zdaj napisal absolutno izgubo, pa še to tako na pamet. Jaz sem takrat bral raziskavo za Belgijo, in je Alfa bolje držala ceno kot Passat, a slabše kot BMW 3, vseeno pa neprimerno bolje kot Alfa 156 svojega časa.

Seveda je vse to merjeno v procentih, ker ti gole številke ne povedno nič, če hočeš primerjat različne avte med sabo.

P.S. Upam, da veš kaj so to procenti.

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Pe feb 05, 2010 3:14 pm

lizard je napisal/-a:Peugeot je mehak in bolj prostoren familijaren avto, ki ni na nivoju Alfe.

daj ne klati neumnosti..

alfa je definitivno lepsa (notranjost ne)..sam to je itak stvar okusa.
pa te tukaj poste brat ob nakupu vozila,ziva bedarija. ce te ze kaj zanima gres na alfa forum ali peugeot in ti bojo lastniki povedal kaksen mane imajo doloceni avti.
drugace pa se bo kupec usedu v avto se zapelu in se odlocu ker mu je bolsi pa ker mu odgovarja glede na budget.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe feb 05, 2010 5:08 pm

S tem nisem hotel povedat, da je Peugeot 407 slab avto ali karkoli, za svoj denar je odličen avto.
A že prva razlika je v ceni novega, Alfa je dražja z razlogom.
Kot prvo je že sama platforma bolj sofisticirana, podvozje je neprimerno kompleksnejše v Alfi, togost karoserije je precej višja, v bistvu je verjetno še zdaj najvišja v razredu. Potem pa pridejo druge stvari, recimo notranjost, Alfina je definitivno sestavljena iz boljših materilov, od pravega aluminija pa vse do umetnih mas do zvočne izolacije. Sem probal tako 407 coupe (ki je še bolj zirhtan kot avaden 407) kot Alfo 159. Ampak vse to je zame nekaj povsem normalnega, saj Alfa stane več in to se nekje mora poznati. To ne pomeni, da je Peugeot slab ali karkoli, da ne bo zamer.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 Pe feb 05, 2010 5:34 pm

lizard je napisal/-a:

A si preskočil oz. nisi uspel narediti sedmi oz. osmi razred OŠ? :lol:

Relativno je v %, absolutno pa v številkah. Torej si mi zdaj napisal absolutno izgubo, pa še to tako na pamet. Jaz sem takrat bral raziskavo za Belgijo, in je Alfa bolje držala ceno kot Passat, a slabše kot BMW 3, vseeno pa neprimerno bolje kot Alfa 156 svojega časa.

Seveda je vse to merjeno v procentih, ker ti gole številke ne povedno nič, če hočeš primerjat različne avte med sabo.

P.S. Upam, da veš kaj so to procenti.

Ti si gledav za Belgijo,kje si pa doma?Saj če hočeš ti pa tudi v procente zračunam ,če ne znaš sam. :D :D

p.s. pa ne smetima več teme ker je brez pomena ti trdiš svoje jaz svoje.Avtor teme se bo pa itak sam odločo.lp :D :D :D

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe feb 05, 2010 5:51 pm

lizard je napisal/-a:S tem nisem hotel povedat, da je Peugeot 407 slab avto ali karkoli, za svoj denar je odličen avto.
Kot prvo je že sama platforma bolj sofisticirana, podvozje je neprimerno kompleksnejše v Alfi, togost karoserije je precej višja, v bistvu je verjetno še zdaj najvišja v razredu. Potem pa pridejo druge stvari, recimo notranjost, Alfina je definitivno sestavljena iz boljših materilov, od pravega aluminija pa vse do umetnih mas do zvočne izolacije. Sem probal tako 407 coupe (ki je še bolj zirhtan kot avaden 407) kot Alfo 159. Ampak vse to je zame nekaj povsem normalnega, saj Alfa stane več in to se nekje mora poznati. To ne pomeni, da je Peugeot slab ali karkoli, da ne bo zamer.

Lepo te prosim, nekaj tvojih postov sem še požrl, tole je pa preko meje. Kakšni boljši materiali, v čem? Pa si tudi delal raziskave zvočne izolacije, da strokovno veš, da je v alfi boljša izolacija kot v 407? In čem je takšna prednost da ima alfa trdo podvozje kot šajtrga in prideš zlomljen ven po 400 km dolgi poti?
Brez zamere, ampak tak hvalite svoje avte, kot da bi se preživljali od tega. Pa da smo si na jasnem, nimam razloga hvalit/žalit nobenega od njiju ampak malo objektivnosti ne škoduje. ;)
Bodi objektiven in še vsaj napiši v čem je Peugeot boljši od Alfe, ker dvomim da pa Alfa naščije peugeota v čisto vseh pogledih? Ali pač?
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Pe feb 05, 2010 5:59 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:S tem nisem hotel povedat, da je Peugeot 407 slab avto ali karkoli, za svoj denar je odličen avto.

Lepo te prosim, nekaj tvojih postov sem še požrl, tole je pa preko meje. Kakšni boljši materiali, v čem? Pa si tudi delal raziskave zvočne izolacije, da strokovno veš, da je v alfi boljša izolacija kot v 407? In čem je takšna prednost da ima alfa trdo podvozje kot šajtrga in prideš zlomljen ven po 400 km dolgi poti?

Brez zamere, ampak tak hvalite svoje avte, kot da bi se preživljali od tega. Pa da smo si na jasnem, nimam razloga hvalit/žalit nobenega od njiju ampak malo objektivnosti ne škoduje. ;)
Bodi objektiven in še vsaj napiši v čem je Peugeot boljši od Alfe, ker dvomim da pa Alfa naščije peugeota v čisto vseh pogledih? Ali pač?

Gigi, tu se strinjam z lizardom. Alfa je novejša, ta model 407 pa je na tržišču že precej let. Podvozje je boljše, kar je dejstvo, je pa trše in bolj športno naravnano, 407 pa je udoben potovalnik. Tudi materiali v peugeotu niso ne vem kaj in so v Alfi skoraj zagotovo boljši.

Prednost peugeota napram alfi:
- cena
- udobje
- velikost prtljažnika

Ne vem pa zakaj avtor teme gleda dva popolnoma drugačna avtomobila. Sam bi pogledal v tem razredu še za kakšnim drugim npr. mondeo, mazda 6, ki sta kompromis med športnostjo in udobjem.

LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe feb 05, 2010 6:04 pm

GiGi1985 je napisal/-a:

Sem že perj napisal prednosti Peugeota, lahko ti še enkrat - prostornost, udobje in cena. Nevem kaj ti ne paše v mojem postu, ti je pa še hp6715s dodatno razložil zakaj je temu tako. In btw, ne vozim Alfe. Razlike med avtoma pač so take kot so.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe feb 05, 2010 6:38 pm

Tu se definitvno strinjamo, da se gleda 2 popolnoma nasprotujoča avta.
Lizard, zmotilo me je to, da recimo zame v Alfi niso materiali nič boljši in tudi izolacija ni boljša. In me res zanima od kod ti podatki da je vse to boljše v alfi, s tem ne mislim nič slabega, samo zanima me, če je to dokazano ali je plod tvojih izkušenj?
Če pa si moj post narobe razumel, se pa opravičujem.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe feb 05, 2010 6:56 pm

406 je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Peugeot je mehak in bolj prostoren familijaren avto, ki ni na nivoju Alfe.

daj ne klati neumnosti..

alfa je definitivno lepsa (notranjost ne)..sam to je itak stvar okusa.
pa te tukaj poste brat ob nakupu vozila,ziva bedarija. ce te ze kaj zanima gres na alfa forum ali peugeot in ti bojo lastniki povedal kaksen mane imajo doloceni avti.
drugace pa se bo kupec usedu v avto se zapelu in se odlocu ker mu je bolsi pa ker mu odgovarja glede na budget.

Že res, da greš na forum točno določene znamke in tam zveš več.
Ampak meni se zdi, da na takih forumih samo hvalijo in nič kaj dosti ne grajajo.
Ker imajo vsi isto znamko in potem če bi kdo žalil, bi bil ''outsider''.
Npr. Kia forum ali pa Volvo forum. Sem tudi sam nekaj spraševal na teh dveh in zvedel samo dobre stvari. Sem pa siguren, da imata obe omenjeni znamki tudi kakšne minuse.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Pe feb 05, 2010 7:01 pm

Debata je skrenila s prave poti.

Alfa je res carska ampak bi opozoril avtorja teme na trdo podvozje glede na to, da ima mlado družino. Po naših kolovozih ljudje premalo razmišljajo, da je trdo podvozje hudo obremenjujoče za malčke.

Tudi pežo je dober, samo glej, da ima že zamenjan vztrajnik, ker je to slaba točka tega avta. Glede antipollution fault pri HDI-jih pa se moraš pozanimati na drugih forumih. Tudi ta zadeva je bolezen pežojev in nikoli ne stane pod 1000 ojrov, če jo sploh odkrijejo. Da živcev ne omenjam.

LP

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe feb 05, 2010 7:05 pm

Alfa je po angleških podatkih tišja za 4 decibele (napravm 2.0 140 hdi).

V Alfi je recimo uporabljen pravi aluminij na vratih,na sredinski konzoli...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe feb 05, 2010 8:01 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Tu se definitvno strinjamo, da se gleda 2 popolnoma nasprotujoča avta.
Lizard, zmotilo me je to, da recimo zame v Alfi niso materiali nič boljši in tudi izolacija ni boljša. In me res zanima od kod ti podatki da je vse to boljše v alfi, s tem ne mislim nič slabega, samo zanima me, če je to dokazano ali je plod tvojih izkušenj?

LP

V testih je Alfa res za malenkost tišja, a ponavadi nekako velja, da novejši so avti bolje so izolirani. Kar se pa materialov tiče, Alfina umetna masa je definitivno prijetnejša na otip kot tista v Peugeotu, potem je tu še fino brušen aluminij, po naročilu tudi Pelle Frau usnje + armaturka oblečenja v usnje, itd... za moje pojme je Alfa na novoji BMW 3jke kar se uporabljenih materialov tiče, mogoče določena plastika ni tako dobra. Nekako pa se mi zdi tudi logično, da bo Alfa lepše obdelana kot Peugeot ker je konec koncev tudi nekaj tisočakv dražja.

Avtorju teme bi vseeno predlagal 407ico, sploh če ima družino, še raje pa Citroena C5 karavan, ki je res ogromen, praktičen in predvem neverjetno udoben avto, motorji so pa enaki kot v Peugeotu.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 Pe feb 05, 2010 8:20 pm

lizard je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:Tu se definitvno strinjamo, da se gleda 2 popolnoma nasprotujoča avta.

LP

V testih je Alfa res za malenkost tišja, a ponavadi nekako velja, da novejši so avti bolje so izolirani. Kar se pa materialov tiče, Alfina umetna masa je definitivno prijetnejša na otip kot tista v Peugeotu, potem je tu še fino brušen aluminij, po naročilu tudi Pelle Frau usnje + armaturka oblečenja v usnje, itd... za moje pojme je Alfa na novoji BMW 3jke kar se uporabljenih materialov tiče, mogoče določena plastika ni tako dobra. Nekako pa se mi zdi tudi logično, da bo Alfa lepše obdelana kot Peugeot ker je konec koncev tudi nekaj tisočakv dražja.

Avtorju teme bi vseeno predlagal 407ico, sploh če ima družino, še raje pa Citroena C5 karavan, ki je res ogromen, praktičen in predvem neverjetno udoben avto, motorji so pa enaki kot v Peugeotu.

Ja s tem se tudi jaz strinjam ali pa kako mazdo 6 samo so tam "spet baje"problemi z sklopko cena popravila na serviso cca 800€.To so pa ble informacije od enga modela ko smo šli to mazdo gledat in je rekev ,da edini problem teh mazd je sklopka. :D

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Pe feb 05, 2010 11:02 pm

marjan novak je napisal/-a:Tudi pežo je dober, samo glej, da ima že zamenjan vztrajnik, ker je to slaba točka tega avta. Glede antipollution fault pri HDI-jih pa se moraš pozanimati na drugih forumih. Tudi ta zadeva je bolezen pežojev in nikoli ne stane pod 1000 ojrov, če jo sploh odkrijejo. Da živcev ne omenjam.

LP

glede vztrajnika imas prav. glede antipollution fault pa ni tako pogosta kot pri 307kah pa 206kah.. pa ni treba ga strasiti z 1000€ ker tezko da pride tok..
najbolj pogosti vzroki: lambda sonda, procesna napaka ECU, senzor temp.motorja, napaka elektronske lopute plina (najveckrat)... pa še kaj je možno...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost