Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 09, 2010 8:54 pm

hladni je napisal/-a:
Ne vem kaj si ti vozil, ampak čez odzivnost pri dotičnem motorju ga žal ni boljšega. Niti glede navora niti glede razporeditve navora. Prednost pd pač. Ne vem pa kaj si ti vozil, je bil 110 bosch. :)

Tudi stari TDI-ji z bosch pumpo so zelo odzivni (90 in 110KM). ;)

Pa še nekaj glede odzivnosti. Sem vozil Toyoto Auris z 2.0 dizlom (125KM) pa je odzivnost nula. Pred 2500 obrati sploh ni neke moči, potem potegne do 3500 obratov in konec. V hrib je kar kriza, pa Auris sploh ni nek velik avto.

Octavia 1.9TDI 105KM (večja teža, manjša moč) je veliko bolj suverena na prehitevanjih.

Da ne omenjam staro Opel Astro 2.0DTI 100KM...poraz od poraza, kar se tiče zmogljivosti :jao:

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr feb 10, 2010 9:24 am

hladni je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:2. vsi ki ne marate nemcev... ta vikend sem si šel ogledat avtomobile za 5000€... nekaj iz IT.. 5 let star, 1. lastnik... bla, bla, bla... j***a... golf iV se pelje 10x bolje... da ne omenjam volana... ker sem takoj seveda pomislil na zgonjenost primerka sem poklical kolega ki ima identičnega... no sedaj vemo zakaj je 5k€ ...

octavia ima odličen motor.. 105pd motor je hrupen, vendar ne trese, ne vibrira, sedeži so super, kakovost je odlična, servis na pooblaščnem je razmeroma poceni (cca 160€)

v igri je bila še alfa147.. po pogledu na ncap trčenje.. pa ne hvala...

Večina IT avtomobilov je uvoženih iz italije. Če ima avto na grbi pol miljona km, je seveda izrabljen.
Pa odvisno, katerega gledaš. Moj italjan, star več kot 7 let, tudi uvožen, ni nikjer nič izrabljen, uporabljeni materiali pa so že na daleč bistveno bolj kakovostni kot v škodi.
Če so osnovni sedeži v ocatvii super, potem ne vem, kateri so slabi.
Glede motorja pa nisem imel v mislih hrupa, ampak odzivnost, občutek pri vožnji. Italjanski konkurent ga poseka (al mam pa jst motor toliko bolje "ulaufan" kot je bil v testni škodi. Tistik 10KM razlike se namreč ne bi smel tolko poznat).

Ne vem kaj si ti vozil, ampak čez odzivnost pri dotičnem motorju ga žal ni boljšega. Niti glede navora niti glede razporeditve navora. Prednost pd pač. Ne vem pa kaj si ti vozil, je bil 110 bosch. :)

Vozil sem nekje pol leta staro 105km testno octavio. Sicer pa vozim 115km JTD lybro, ki je resnično bolj živahna.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 10, 2010 9:43 am

Matjazy je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:2. vsi ki ne marate nemcev... ta vikend sem si šel ogledat avtomobile za 5000€... nekaj iz IT.. 5 let star, 1. lastnik... bla, bla, bla... j***a... golf iV se pelje 10x bolje... da ne omenjam volana... ker sem takoj seveda pomislil na zgonjenost primerka sem poklical kolega ki ima identičnega... no sedaj vemo zakaj je 5k€ ...

octavia ima odličen motor.. 105pd motor je hrupen, vendar ne trese, ne vibrira, sedeži so super, kakovost je odlična, servis na pooblaščnem je razmeroma poceni (cca 160€)

v igri je bila še alfa147.. po pogledu na ncap trčenje.. pa ne hvala...

Večina IT avtomobilov je uvoženih iz italije. Če ima avto na grbi pol miljona km, je seveda izrabljen.
Pa odvisno, katerega gledaš. Moj italjan, star več kot 7 let, tudi uvožen, ni nikjer nič izrabljen, uporabljeni materiali pa so že na daleč bistveno bolj kakovostni kot v škodi.
Če so osnovni sedeži v ocatvii super, potem ne vem, kateri so slabi.
Glede motorja pa nisem imel v mislih hrupa, ampak odzivnost, občutek pri vožnji. Italjanski konkurent ga poseka (al mam pa jst motor toliko bolje "ulaufan" kot je bil v testni škodi. Tistik 10KM razlike se namreč ne bi smel tolko poznat).

Vozil sem nekje pol leta staro 105km testno octavio. Sicer pa vozim 115km JTD lybro, ki je resnično bolj živahna.

Saj ima 10 konjev več, tudi 100km TDI je bolj živahen od 90km....

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr feb 10, 2010 11:06 am

Vozil sem stilota, 1.lastnik, SLO avto, vse tako kot mora... 2 različna... ne hvala... odzivnos mi je zadnja stvar če se avto vozi kot razjahana kamela... tukaj je octavia v veeeeeliki prednosti... sicer pa imam verjetno naslednji tede par dni tesstne vožnje in oglede rabljenih vozil.. pa da vidimo...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr feb 10, 2010 11:42 am

Stilo tudi meni ni sedel.

Maš pa kaj drugega z isto mašinco, ki je iz malce kvalitetnejših kosov in ni razmajana, tudi če je iz italije (je pa težko dobit dobre..)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr feb 10, 2010 11:45 am

Jaz vem za eno bencinsko octavio 2007, ki bo kmalu naprodaj, če koga zanima ;)
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Sr feb 10, 2010 4:35 pm

Kakšna je pa kaj razlika v živahnosti med dizlom in bencinarjom, ki imata oba priblizno 100KM ?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 10, 2010 4:46 pm

mirko123 je napisal/-a:Kakšna je pa kaj razlika v živahnosti med dizlom in bencinarjom, ki imata oba priblizno 100KM ?

Velika. Bencinc ni tako poskočen kot dizel ampak za normalno uporabo je tud bencinar dober. Pa z porabo okol 8-9 litrov se je treba sprijaznit.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 5:02 pm

ban je napisal/-a:
mirko123 je napisal/-a:Kakšna je pa kaj razlika v živahnosti med dizlom in bencinarjom, ki imata oba priblizno 100KM ?

Velika. Bencinc ni tako poskočen kot dizel ampak za normalno uporabo je tud bencinar dober. Pa z porabo okol 8-9 litrov se je treba sprijaznit.

Je odvisno ali misliš na 1.6MPI ali 1.2TSI?

TSI je glede prožnosti zelo primerljiv s dizlom, sploh ker ima 6-stopenjski menjalnik. :pop:

1.6MPI pa tudi ni ravno nepremičnina, samo malo bolj ga je treba gnat, na relacijah je pa poraba komot 6-7 litrov.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če feb 11, 2010 7:37 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2986097&show=1

Men je tale octavia huda, sam ma precej visoko ceno. Zanimivo da nima nobena ESP - ja in večih airbagov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 11, 2010 7:52 am

peroRS je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

TSI je glede prožnosti zelo primerljiv s dizlom, sploh ker ima 6-stopenjski menjalnik. :pop:

1.6MPI pa tudi ni ravno nepremičnina, samo malo bolj ga je treba gnat, na relacijah je pa poraba komot 6-7 litrov.

Se strinjam da je TSI zakon. Ampak TSI vgrajujejo v octe šele kratek čas. Je pa zanimivo, da je 1.2 TSI samo cca. 200€ dražji kot 1.6 MPi. :-P

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 11, 2010 1:15 pm

jony je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2986097&show=1

Men je tale octavia huda, sam ma precej visoko ceno. Zanimivo da nima nobena ESP - ja in večih airbagov.

Avtomobil res ni slab. ESP oz nadzor nad zdrsom pogonskih koles imajo vsi, druga pa je stabilizacijski program. Se moraš pa zavedat da Mastech daje vozila v poslovni najem in je tale avtomobil uporabljal nekdo v službene namene. To seveda ne pomeni da je avtomobil slab (poznam njihov način dela, ker je tudi moje službeno vozilo najeto pri njih). Servisi se opravljajo redno in kot je potrebno, tudi ostala vzdrževalna dela in popravila so narejena redno. Osebno bi raje vzel avtomobil od njih kot pri kakšni veliki lizing hiši.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 11, 2010 2:43 pm

tristan01 je napisal/-a:
jony je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2986097&show=1

Avtomobil res ni slab. ESP oz nadzor nad zdrsom pogonskih koles imajo vsi, druga pa je stabilizacijski program. Se moraš pa zavedat da Mastech daje vozila v poslovni najem in je tale avtomobil uporabljal nekdo v službene namene. To seveda ne pomeni da je avtomobil slab (poznam njihov način dela, ker je tudi moje službeno vozilo najeto pri njih). Servisi se opravljajo redno in kot je potrebno, tudi ostala vzdrževalna dela in popravila so narejena redno. Osebno bi raje vzel avtomobil od njih kot pri kakšni veliki lizing hiši.

LP Tristan01

ASR(nadzor zdrsa pogonskih koles) imajo vsi, ESP-ja oz. stabilizacijskega sistema pa ne...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 11, 2010 2:46 pm

Faceliftane z Elegance opremo imajo vse serijsko ESP, pred FL pa nobena, razen RS. :pop:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 11, 2010 2:51 pm

peroRS je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

No realna primerjava je nekak 1.9 TDI pa 1,6 MPI oz. 1.6 CR TDI in 1.2 TSI.

MPI je pač treba dosti bolj v obrate priganjat, če hočeš izvleč kaj več iz nje, TDI ima pa pač toliko navora v nižjih obratih, da ga ni treba toliko gonit. Poraba je pa pri bencinarju s šparanjem ista, kot pri dizlu z že kar dinamično vožnjo. Če pa oba priganjaš, je razlika še toliko bolj očitna.

TSI je pa je pa v primerjavi z 1.6 TDI že zelo poskočen, ampak poraba je spet nekako v istem razmerju kot pri prejšnih različicah, če se ne motim.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Pe feb 12, 2010 10:04 am

sej tudi 1.6 HDI 110KM je prava žalost proti 1.9 TDI 110KM. ;)

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Pe feb 12, 2010 10:33 am

hladni je napisal/-a:Ne razumem zakaj spada 1.6 in 1.2. skupaj? Zaradi letnice proizvodnje mogoče. Drgač pa je 1,6cr napram 1,9 pd pravi lenuh! Hvala za napredek pa tak...

Se strinjam. Imel sem občutek da gre še podobno močan hdi bolje...občutek pač.
In to velja za 90 in 105KM. Ne hvala.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 12, 2010 10:50 am

hladni je napisal/-a:Ne razumem zakaj spada 1.6 in 1.2. skupaj? Zaradi letnice proizvodnje mogoče. Drgač pa je 1,6cr napram 1,9 pd pravi lenuh! Hvala za napredek pa tak...

Zato, ker sta to oba nova motorja, bolj napredna, tišja, z manjšo porabo in manjšimi emisijami.
1.6 cr je tako len?? Nisem še probal zaenkrat, ampak 2.0 tdi cr 110km je vse prej kot len. Konkreten napredek v primerjavi z 1.9 po glasnosti, tresenju, porabi, vglavnem dosti bolj uglajen motor in potegne tudi solidno.
Ne razumem, kako je ta 1.6 novi len, kot ti praviš, če bi teoretično naj imel iste zmogljivosti? :shock:

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Pe feb 12, 2010 1:44 pm

Jaz sem do zdaj vozil Fabio letnik 2000, bencinar 1.4 16V 101KM. Zdaj mam pa naročeno octavio business bencinar 1.6 z 102KM iz akcije. Če bo ta nova octavia približno tolk poskočna kot moja stara fabia, bom čist zadovoljen. Če bo šla pa še kaj boljš, bom pa še bolj vesel :)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe feb 12, 2010 2:48 pm

Težko bo kaj boljš, če je pa avto težji in nič močnejši.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov