Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe feb 12, 2010 12:11 am

ta avto je v original stanju, zato taka cena. sej ni nujno upravičena. ljubitelji pa poznavalci pa to znajo cenit.

ugl, z opli je tako, kot je povedal hladni. neke grozne zaščite proti rji niso imeli do pred slabih 10 let, tako da vse, VSE takele astre so rjave, če ne po zadnjih obrobah pa pragovi. razen seveda tiste najbolj ohranjene ali morda že popravljene (primer oglasa za 5.000€), ampak potem je seveda cena takšna kot je.

c20xe je pa tako. znano je bilo tudi, da so pokale glave, vendar kolikor vem, sta dve verziji c20xe in sicer ene so bile menda s cosworthovimi glavami, katere niso pokale. zdaj točno ne znam povedat, bi bilo treba vprašat kakšnega, ki je bolj v tem.

so pa to pravi stroji od motorjev, ob pravi uporabi zdržijo še pa še (doma je bil čipan, eds ph2 pa cca 300.000 z rednimi servisi), če se boš pa spravil v obnovo, bo pa še toliko bolj cenjeno. oglasi se na opelforum.si, tam je nekaj mojstrov za c20xe in se morda da dobit še kakšen dober motor. poraba primerna naravi motorja, to se niti ne sprašuje pri takih avtih, če pa že, 8 minimum, kar je več pa kolkr mu daš, tud 15 če je treba, normalno seveda, tam okoli 9-10.

pa zobat jermen je vezan preko vodne pumpe, tako da je treba le-to ob menjavi jermena tudi obvezno menjat, sicer (če poznaš delovanje motorja) veš kaj lahko sledi.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe feb 12, 2010 6:49 am

sašo5 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3460401&show=1
ka si ti nor..... :roll: pa ne bo 1500 dobil.....(18 let avto.....)

ja pol pa kupi eno za 1500€ :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3418541&show=1

recimo tolo. pa boš pol povedu, ko boš še 2000 v njo dal, da bo vsaj na zunaj taka, kot je ona za 5000€. kaj šele motor, ki bo požrl olja več ko benza...ne veš kaj zna opel na podu skrivat, ko pregnijejo glavni nosilci prednjega mosta in ne samo pragi pa obrobe, ko so luknje spodi take, da te rukne. kolk oplov sem prešvasal (nazadnje letnik 2001) .. kolegici je na tigri kolo nazaj zabilo zarad pregnitih prednjih nosilcev podvozja, pa dveluknji ma pri tanku, ne samo ene..

če si pa ljubitelj in si želiš GSi-jke boš pa dal več keša pa boš vsaj vedu kaj maš. Sej onle lastnik se tut zaveda da ne bo dobu 5000€ samo 4500€ bo pa kar dobu, če bo pravega sreču.

če kupiš pa neki na silo za 1000 želiš pa sam kazat se pa pocen skos pridit kar se s takim avtom ne da. ker une za 1500 pregnite z 200 000+ km so pa res ZELO slaba naložba. jama brez dna...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe feb 12, 2010 7:50 am

GT_Turbo17 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3460401&show=1

ja pol pa kupi eno za 1500€ :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3418541&show=1

recimo tolo. pa boš pol povedu, ko boš še 2000 v njo dal, da bo vsaj na zunaj taka, kot je ona za 5000€. kaj šele motor, ki bo požrl olja več ko benza...ne veš kaj zna opel na podu skrivat, ko pregnijejo glavni nosilci prednjega mosta in ne samo pragi pa obrobe, ko so luknje spodi take, da te rukne. kolk oplov sem prešvasal (nazadnje letnik 2001) .. kolegici je na tigri kolo nazaj zabilo zarad pregnitih prednjih nosilcev podvozja, pa dveluknji ma pri tanku, ne samo ene..

če si pa ljubitelj in si želiš GSi-jke boš pa dal več keša pa boš vsaj vedu kaj maš. Sej onle lastnik se tut zaveda da ne bo dobu 5000€ samo 4500€ bo pa kar dobu, če bo pravega sreču.

če kupiš pa neki na silo za 1000 želiš pa sam kazat se pa pocen skos pridit kar se s takim avtom ne da. ker une za 1500 pregnite z 200 000+ km so pa res ZELO slaba naložba. jama brez dna...

X2
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe feb 12, 2010 8:07 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3224974&show=1

pa če ma tale ceno skor 3000...in ma okvaro menjalnika - pa kao samo 133 000 (ja kao, ne me j...) pol jaz grem takoj po uno za 5000 (če bi me tak avto zanimal za nakup), ker poznam avto in vem, da je avto brez napake. ( pa da smo si na jasnem - rdeča GSI ima 150km - in ne kot ostale 116 kojnske..)

Edn je pa napisu da ti lahko crkne ta za 5000, ki je kot nova al pa ona za 1500... hja... lahko ti, če imaš nesrečo. Ampak praviloma dobro vzdrževani avti manj crkujejo. oz. skorajda ne (razen manjših okvar) jaz sm prodal 19ko 1.8 16v z realnimi 120 000 pred petimi leti pa jo je prejšnji lastnik prdobro plačal - ampak je vedel kaj kupuje in mu avto dela brezhibno še vedno. je stara pa 17 let. je pa res, da jo vzdržuje še naprej tako kot je treba. Drugi pa kupi 19ko za 800€ pa mu ribne po 14ih dneh...ker pač 2000 za tak avto ne bo dal. Ja sam potem pa nima ne 800€ ne avta. ha ha

Ne rečem, da se ta za 5000€ ne more pokvarit - ampak tu verjetno govorimo o manjših okvarah - ne bo te pa strah, da bo zaribala, ker avto tut ne zariba kar tako.

Pri kakšni GSi neon styling varjanti pa poštrihani armaturi pa že veš kaj te lahko čaka in kaj je avto že doživel...po možnosti še od lastnika ne zveš nič o zgodovini avta ;)

pa še neon komplet dobiš lej:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3421788&show=1
samo za jurja dvasto (glej opombe)

to se res splača :roll:

Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe feb 12, 2010 11:07 am

GT_Turbo17 je napisal/-a:pa še neon komplet dobiš lej:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3421788&show=1
samo za jurja dvasto (glej opombe)

to se res splača :roll:

pa to še ni vse, dobiš tudi PIONEAR ozvočenje 2 zvočnika na stropu, 2 na strehi pa 2 basa v riti pa fajn buta :cry
se strinjam s teboj, za jurja ne moreš dobit dobrega avta, kaj šele kakšnega GSi-ja, za tak denar se prodajajo malo boljši becikli. Sem tudi sam iskal enčas calibro ali astro da bi jo zrihtal (karoserija, motor...) pa sem ubupal, ker nima smisla, da bo bolj kot ne dobra bi rabil takratni vložek milijon sit.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe feb 12, 2010 1:16 pm

sašo5 je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:če odšteješ pravi dnar dobiš pravi avto:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3460401&show=1

;) samo ta je bolj za ljubitelja kot za enega pubcca, da jo bo zgonu. lp

Ma ne prideš ceneje če kupiš eno slabše ohranjeno pa jo daš prebarvat. Okvare pa so lahko tako na tej ki zgleda lepo ohranjena kot eni ki je "zgonjena".

Ma ne, jaz sem hotel napisat, da prideš ceneje če kupiš eno slabše ohranjeno ... tisti "ne" te je zmotil :D

Ma ribne lahko vsaka, vsaki lahko cedi računalnik, karkol..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe feb 12, 2010 1:32 pm

Blinder je napisal/-a:Ma ne prideš ceneje če kupiš eno slabše ohranjeno pa jo daš prebarvat. Okvare pa so lahko tako na tej ki zgleda lepo ohranjena kot eni ki je "zgonjena".

Blinder je napisal/-a:Ma ne, jaz sem hotel napisat, da prideš ceneje če kupiš eno slabše ohranjeno ... tisti "ne" te je zmotil :D

Torej:

kupiš slabo, zgonjeno astro - jo prebarvaš - in imaš nov avto! 8) :lol: :lol: za okvare se pa ne sekirat..crkne lahko zjebana al pa ohranjena.

Ma dej...kaj pišete...Torej ti - Blinder boš kupil zjeban avto in ga pobarval, da bo zgledal lep in je to to. Motor bo pa že delal pol, ker itak bo lepa. haha.

Avto se ne kupuje samo na izgled. Tista astra za 5000 ni lepa samo navzven. Avto je servisiran - od prvega lastnika, čuvan,...edn redkih primerov take astre v slo - če ne celo edini take ohranjenosti. in pol ti gre en rečt, da naj kupi zjebano pa jo prebarva pa bo isto ko, če bi to za 5000 kupo, ker crkne lahk usaka. JA res je- sam s tem, da ona za 500€ al pa za 1000..bo že cela zmajana, zgnila, motor preturiran pa nevzdrževan..pa na modro pobarvana nostranjost s PIONEAR zvočniki ( LOL GiGi ) :lol: :lol:

Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 12, 2010 1:40 pm

Če bo uporabnik veselko videl to temo, ti lahko on pove, koliko denarja je on vložil v svojo (tista srebrno-rdeča kombinacija).
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe feb 12, 2010 2:04 pm

tista astra zgleda kvalitetno poštimana ja. To je pa tud vse. Ni je čez original rdečo barvo! poleg tega ma on spet komplet predelano notranjost - pobarvano na rdečo - za moj okus bljak.

Slika
volan?

to lih ni za ljubitelje tega avtal. Bol za tiste, ki se z original izgledom avta ne morejo več pokazat, ker ta avto večina ljudi v original stanju ne opazi...je pač prestar. Oz. za tiste, ki jim je original avto GRD...kot se sami zagovarjajo zakaj se spravijo v tak projekt.

torej pravi ljubitelj GSi siguno ne bo vzel tele od veselkota ampak tisto za 5000k...je pa spet razpon kupcev in okusov različen.

Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 12, 2010 2:31 pm

No ja, niti ni bil moj namen, a je to komu všeč al ne, bolj sem ciljal na to, da če je tista GSI-jka u nulo poštimana, tud 5k € ni veliko (čeprav za 18 let star avto ni malo). Ker če najdeš neko pocen GSI-jko, katero misliš obnovit, hitr ugotoviš, da ni poceni.
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe feb 12, 2010 2:38 pm

ja to imaš pa prav. To tudi jaz želim dopovedati. Če bi hotu met tako GSi kot je ona za 5000€ bi moral lih tko uložit v kakšno slabo tok dnarja - al pa še več.

Če ti je pa dobra zgarana GSI za par sto evrov je pa tko en klinc...jih je dost na izbiro. ;)

Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 12, 2010 2:49 pm

Ista štorija je tud s Calibrami.
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe feb 12, 2010 2:55 pm

sej...

Sej tut jaz ne bi bil naumn in bi dal avto, ki nima pike nikjer pa, da sm prvi lastnik za tak dnar kakor se prodajajo zvoženi primerki na netu. Tak človek, ki ve kaj prodaja jo raje doma zažge kot pa kakemu mulotu za jurja proda. ;) sploh če govorimo o avtih, ki so precej redki že...

Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Pe feb 12, 2010 4:46 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Ma ne prideš ceneje če kupiš eno slabše ohranjeno pa jo daš prebarvat. Okvare pa so lahko tako na tej ki zgleda lepo ohranjena kot eni ki je "zgonjena".

Blinder je napisal/-a:Ma ne, jaz sem hotel napisat, da prideš ceneje če kupiš eno slabše ohranjeno ... tisti "ne" te je zmotil :D

Torej:

kupiš slabo, zgonjeno astro - jo prebarvaš - in imaš nov avto! 8) :lol: :lol: za okvare se pa ne sekirat..crkne lahko zjebana al pa ohranjena.

Ma dej...kaj pišete...Torej ti - Blinder boš kupil zjeban avto in ga pobarval, da bo zgledal lep in je to to. Motor bo pa že delal pol, ker itak bo lepa. haha.

Avto se ne kupuje samo na izgled. Tista astra za 5000 ni lepa samo navzven. Avto je servisiran - od prvega lastnika, čuvan,...edn redkih primerov take astre v slo - če ne celo edini take ohranjenosti. in pol ti gre en rečt, da naj kupi zjebano pa jo prebarva pa bo isto ko, če bi to za 5000 kupo, ker crkne lahk usaka. JA res je- sam s tem, da ona za 500€ al pa za 1000..bo že cela zmajana, zgnila, motor preturiran pa nevzdrževan..pa na modro pobarvana nostranjost s PIONEAR zvočniki ( LOL GiGi ) :lol: :lol:

Hja kaj pa veš če ima una za 5k€ boljšo mehaniko ko una za 1500€. Ne moreš niti vedet kako je bil avto vožen in vzdrževan. Al verjameš ti na besede prodajalca :lol:

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe feb 12, 2010 5:03 pm

poznam avto.

Poleg tega pa usak pametn bi šou prvo tolo pogledat, ker že ko pogledaš motorni prostor vidiš, da je avto čuvan. poleg tega je pa edina komplet v originalu..in če je taka ostala od leta 92 jo je res moral met ljubitelj. in tak avto se splača it pogledat. Tistih blu neon pa ostalih ki so trenutno na netu...pa se še gledat ne splača it. LP

Slika

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc So feb 13, 2010 8:17 pm

fantje fantje... naj vas opomnim da jst iščem tamočno različico. in da mi je ta avto padel u oči ko sem imel 15let. ja 5000 zih nedam zanjo. tm 1500-2000 bi še dau. avto bi itak šel na servis (saj veste bolša preventiva kakor kurativa) če bo gdo vedel za kako naj kar z besedo na dan.pa še enkrat kupujem 2.0 16v ali 1.8 16v (2.0 8v ne pride u poštev(cestnina tavelka-svohneša k 1.8 ....)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder So feb 13, 2010 8:24 pm

Mal redek je ta avto, ki ga iščeš. Boš moral spremljat oglase.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc So feb 13, 2010 8:27 pm

spremljam spremljam.do poletja jo bom pa že najdu ;)

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So feb 13, 2010 9:30 pm

Če bi jaz šel gledat astre, bi šel pogledat to: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3427862&show=1
Opelov 2.5 motor je bolj vzdržjiv kot 2.0, hkrati pa dobiš (vsaj takšno je moje mnenje) precej boljši zvok. 2.0 8v je prav tako bolj vzdržljiv motor kot pa 16v kjer rado pride do tega da poči glava (posledica slabega materjala in človeka ki z avtom ni znal delat). Cosworthove glave so boljše ampak so bolj redke.
Nekaj imaš napisanega še na opel forumu: http://www.opelforum.si/index.php?showtopic=6812&st=0

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So feb 13, 2010 9:50 pm

če hoče GSI, potem ta z 2.5 v6 motorjem odpade...sicer pa lahko če kupi avto za 1500 eur in je zunanjost u redu, lahko generalno naredi za cca. 800 eur, pa ima potem nov motor, se pravi nekej 2500 eur in je avto tak kot se zagre...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 5 gostov