Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To feb 16, 2010 11:02 pm

grizli je napisal/-a:No, če pa bi imel izbiro omejeno na Fiesto in Polota, bi izbral slednjega. Deluje mi precej bolj odrasel avto kot Fiesta, kvaliteta vgrajenih materialov je na precej višjem nivoju..., skratka jaz osebno se za volanom Polota počutim precej bolje kot v tisti plastik-fantastik Fiestini notranjosti. Pa tudi na zunaj mi deluje Fiesta kot neka igračka. Kar pa se tiče prostornosti in funkcionalnosti sta si dokaj enakovredna, prav tako to velja tudi za vozne lastnosti in lego na cesti ter opremljenost avtomobilov (če primerjamo highline vs. titanium). S to pomembno razliko, da ima Polo ESP vgrajen že serijsko.
Glede motorizacije pa itak ni kaj veliko za razmišljat - če je želja bencinar bo v Polotu osnovne zahteve 1.4-litrski motor znal zadovoljiti, za malo več pa bo potrebno poseči po 1.2 TSI.

se strinjam nemoreš avtoleta polota primerjat z fjesto

+1 glas za polota

sicer pa naj se z obema testnima pelje pa odloči
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To feb 16, 2010 11:24 pm

Dober argument, zato ker je avto leta se ga ne da primerjati z fiesto :lol:
Seveda se ju da primerjati, je pa res da sta si precej različna, tako da mora vedit kaj želi, bolj umirjen ali bolj zabaven avto.
Sicer pa kot sem omenil, če želi ekskluzivo naj se ozre še za mitom, če pa želi največ za svoj denar pa za puntotom. ;) Vsekakor pa naj se odloči na podlagi testne vožnje, ter kateri je NJEN najbolj všeč, ne drugim.

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat To feb 16, 2010 11:37 pm

Hvala vsem za vaša mnenja.No saj odločitev bo vsekakor sestrina.Sama se sicer bolj nagiba k nakupu Fieste pač bolj ji je všeč Fiesta kot Polo.
Za tiste ki ste napisali da je 18.000 EUR preveč za mesne malčke napisal sem samo zgornjo mejo koliko je pripravljena dati za nakup avtomobila, vsekakor pa se strinjam da za tak avto več kot 15.000 EUR ni za dajat.
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka To feb 16, 2010 11:52 pm

Kar se tiče Polota in Fieste, sem jaz osebno vsekakor za Pola, je pomislila mogoče kaj na Ibizo? Sicer je bolj primerljiva z Fiesto kot s Polotom, ampak meni se ne zdi slab avto...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3172584&show=1

lp!

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Sr feb 17, 2010 12:28 am

burka je napisal/-a:Kar se tiče Polota in Fieste, sem jaz osebno vsekakor za Pola, je pomislila mogoče kaj na Ibizo? Sicer je bolj primerljiva z Fiesto kot s Polotom, ampak meni se ne zdi slab avto...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3172584&show=1

lp!

ja saj to tudi jaz pravim.naj pogleda se ibizo in fabio :D
srečno voznjo!

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Sr feb 17, 2010 8:50 am

Se enkrat, je kdo pomislil, da ne praskajo vsi zadnje evre za avto? Ali se pomoznosti se zapufajo? Cemu bi potem iskal Fiata? Ali Ibizo? Da o Skodi ne izgubljam besed. Ali razred visji avto, ce se bo uporabljal 90% za mestne in primestne voznje z obilico tesnega parkiranja in manevriranja.

Avtorju teme, moja lepsa polovica si je kupila Pola 1.2 TSI highline s skoraj vso mozno opremo tega modela in ni prisla do tega zneska.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr feb 17, 2010 9:38 am

Ob vseh naštetih predpostavkah (cenovni rang, potrebe, ipd) ter izboru med VW ter Fordom bi bolj priporočal novega Pola. Gledal bi opremo Highline, motor 1.2 TSI ter dodal še menjalnik DSG, ki bo še kako prav prišel v mestu. Od opreme bi še dodal Climatronic, posamezne pakete (udobje, športni, zimski) ter radijski aparat RCD 510. Ob primerljivi opremi je Fiesta cenejša, vendar mi osebno deluje na nižji ravni od Pola (razen oblikovno).

Če bi gledal povsem racionalno, bi gledal v nižjem cenovnem rangu. Podobno tehniko bi našel pri Seatu (ne vem sicer, če že ponujajo 1.2 TSI). Opcijsko bi pogledoval po že omenjenem Hyundaju I20 1.4 (100KM), mogoče celo 1.6 (126KM) ter z vso opremo Style, dodal še vso možno opremo - cenovno pa skorajda ne presegel 13.000€.

Na drugem (ekskluzivnem) koncu je opcija že omenjena Alfa Romeo Mito (mislim, da dajo popust v višini 2000€) ali pa kakšno osnovno različico Minija (sicer je za to ceno bolj slabo motoriziran in opremljen). Malo za šalo, malo za res, v rangu cen 18.000€ je sicer moč dobiti tudi Clia RS ;)

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Sr feb 17, 2010 10:21 am

No kot ste napisali in redlagali je v igri tudi Ibiza, čeprav ji je še zmeraj oblikovno najbolj všeč Fiesta.
Tudi sam sem ji predlagal naj vzame raje Polota.
Bova pa naslednji teden šla na testne vožnje vseh treh pa bova potem videla kako in kaj.
Zaenkrat pa hvala za vaša mnenja.
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr feb 17, 2010 10:35 am

Če pa gledaš lepoto bi jaz vzev fiesto pa po možnosti v violičaste barve mi je lepa ful :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

dS
Nov uporabnik

Napisal/-a dS Sr feb 17, 2010 10:49 am

Kandidati torej obstajajo...Finačni okvir in "oprema" tudi, zato - testne vožnje po hitrem postopku :-P Osebno se glede 18.000,00 in dotičnega razreda strinjam z nekaterimi pred menoj, da je morda preveč za tako vozilo...Optimalno bi verjetno bilo, če bi lahko spackal Fiesto s 1.2 TSI oz. 1.4 T-JET mašino... :lol: Kakorkoli, srečno z izborom...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr feb 17, 2010 11:20 am

Polo highline, boavista paket, DSG, TSI, kombinacija usnja, RCD510, park sistem, tempomat,... ni da ni .. za 18k€ ... pride pa v roku meseca fabia RS (mislim pa da bo začetna cena okoli 18.500 € - 170konjev, DSG,)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr feb 17, 2010 11:46 am

Dvomim, da bo Fabia RS stala samo 18k. Recimo za primerljivo Ibizo cupra hočejo začetnih 23k eur.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr feb 17, 2010 1:10 pm

Jaz osebno bi med tema dvema avtoma najverjetneje tudi vzel Pola.

AMPAK...:!: Avto kupuje ženska in kaj najprej opazijo one? Obliko! :lol: In Fiesta je v tem segmentu poleg P207 ter morda še katerega avta najbolj "ženski" avto.

Torej, če ji je Fiesta bolj všeč, potem naj pač vzame Fiesto, s katero prav tako ne bo nič zgrešila. Še prej pa (kot vedno) predlagam testno vožnjo obeh in odločitev tudi na podlagi tega.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr feb 17, 2010 1:15 pm

hladni je napisal/-a:Notranjost je pri polotu nadpovprečna, boljša kot v katerem koli avtu golfovega razreda, neverjetno a resnično.

Se sicer strinjam, da je notranjost novega Pola ena najboljših v njegovem razredu, a pretiravat (glej odebeljen tekst) pa tudi ni treba, no... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Sr feb 17, 2010 1:30 pm

Meni je pač všeč Polo. 1,4, DSG, Comfortline. In če voziš pazljivo (beri bolj po staroatovsko) je povprečje po računalniku pod 5,5l/100km. Pa armaturka je po mojem okusu-ni trda plastika.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 17, 2010 1:38 pm

Polo78 je napisal/-a:Jaz osebno bi med tema dvema avtoma najverjetneje tudi vzel Pola.

AMPAK...:!: Avto kupuje ženska in kaj najprej opazijo one? Obliko! :lol: In Fiesta je v tem segmentu poleg P207 ter morda še katerega avta najbolj "ženski" avto.

Torej, če ji je Fiesta bolj všeč, potem naj pač vzame Fiesto, s katero prav tako ne bo nič zgrešila. Še prej pa (kot vedno) predlagam testno vožnjo obeh in odločitev tudi na podlagi tega.

Barva je na prvem mestu ;) Drugače gre pa moj glas za polota 1.2 TSI.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr feb 17, 2010 3:22 pm

Za ta denar naj vzame razred večji avto (npr. novi Megane coupe).

Glede predlaganih mi pa niti en, niti drug ne "potegne". OK, v skrajni sili bi izbral raje Polota kot Fiesto.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr feb 17, 2010 3:32 pm

a vi res ne razumete? potrebuje MAJHEN mestni avto ne neke limuzine. a je toliko teško prebrati prvi post?

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr feb 17, 2010 7:14 pm

grizli je napisal/-a:Dvomim, da bo Fabia RS stala samo 18k. Recimo za primerljivo Ibizo cupra hočejo začetnih 23k eur.

Ti kar verejmi... ;) informacije iz prevejenih ust :lol: ... Ibiza FR (isto samo da ima 150konjev) je 19500... boš videl...

Kar se pa tiče kakovosti polota... je dejansko narjen bolje in iz boljših materialov kot marsikater iz golfovega razreda... Megan, ceed, i30, ... z lahkoto... prve opazke kupcev ki ne berejo foruma in se ne spušajo v neumne primerjave... polo je glasnešji za vozit (AC hrup) kot Golf, občutek prostornosti je v golfu bistveno večji.... to je pa to... mini Golf.. moramo pa vedet da je golf tišji od veliko avtomobilov (mazda 6 recimo) ... sta pa golf in polo resnično na trenutke dolgočasna...to jima pa je za priznat...

lp

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Sr feb 17, 2010 9:23 pm

ggorenc je napisal/-a:Se enkrat, je kdo pomislil, da ne praskajo vsi zadnje evre za avto? Ali se pomoznosti se zapufajo? Cemu bi potem iskal Fiata? Ali Ibizo? Da o Skodi ne izgubljam besed. Ali razred visji avto, ce se bo uporabljal 90% za mestne in primestne voznje z obilico tesnega parkiranja in manevriranja.

Avtorju teme, moja lepsa polovica si je kupila Pola 1.2 TSI highline s skoraj vso mozno opremo tega modela in ni prisla do tega zneska.

zakaj mislis da sta ibiza in fabia slaba avta?vse je to isti koncern in poglej statistike okvar kje je polo ozr.fiesta in kje je fabia ali ibiza...ali pa zadovoljstvo strank...in cene rezervnih delov in servisov...TO SO DEJSTVA :twisted:
ja res je fabia rs bo zacetna cena okrog 18.000eu. :twisted:
srečno voznjo!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov