Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Ne feb 21, 2010 10:47 pm

Ne vem, zakaj mislijo vsi(ki še niso sedeli v njem), da je S-max tako majhen in ga primerjajo s Scenici, Tourani & co., je pa daljši in širši od večine velikih enoprostorcev. Edino v višino ga je manj, ima pa zato Ford še Galaxya, ki je tudi višji od maxa.
Za petčlansko družino je več kot dovolj prostoren, ni težav s prostorom pri treh otroških sedežih v drugi vrsti in še nikoli nismo imeli težav s prostorom v prtljažniku, ko smo šli na dopust.

Lp

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne feb 28, 2010 4:44 pm

Tako je, s-max je po merah bližji velikim enoprostorcem kot kompaktnim (npr. scenic, zafira...)
Tudi sam (znova) pocasi gledam po velikih enoptostorcih in ugotavljam, da ima
generacija sharan/galaxy/alhambra 1995-2006... v notranjosti glede na zunanje mere še največ prostora...
O kakšnem scenicu in treh avtosedežih v drugi vrsti sploh ne razmišljaj - ga imamo sedaj (sicer že 2 meseca v neuporaben), pa ni šanse. Tudi odrasla oseba in 2 avtosedeža ne gre... Meni se zdi precej neposrečen velikostni razred to....
Prtljažnika nobenega, udobno v avtu sedijo max. 4 odrasli. Bolj za starejše pare bi rekel, da se jim ni treba preveč sklanjat v avto...
Lep dan!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po mar 01, 2010 11:56 am

/miha je napisal/-a:V peugeota 407 SW gredo trije otroški sedeži na zadnjo klop...preverjeno. Gre pa na tesno.

Samo ima proti 406 npr. zelooo majhen pritljažnik, kot karavanske Alfe. Izgublja na širini in višini.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Po mar 01, 2010 12:11 pm

Za družino pač zmaga še vedno renault...
C4 je sicer super, a kaj, ko je armaturka in voznikov delovni prostor tako smotan in grd, da te mine...

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po mar 01, 2010 3:01 pm

Renault_user je napisal/-a:Za družino pač zmaga še vedno renault...
C4 je sicer super, a kaj, ko je armaturka in voznikov delovni prostor tako smotan in grd, da te mine...

Samo res, le kaj je avtorju te teme, da izbira še med drugimi avtomobili, ko pa je jasno, da je Renault edina prava izbira za družino :evil: :roll:

Drugače pa bi osebno izbiral med S-max-om in C4 Grand Picassom :)

smash
Nov uporabnik

Napisal/-a smash So maj 08, 2010 8:08 pm

torej iz izbire sem izločil renault espace, ker ima najbolj pogoste okvare motorja

tako da sedaj izbiram med sharan/seat/galaxy ali C8/peugeot807

pri prvih je prednost odličen motor, pri drugih so mi všeč drsna vrata, vendar me bolj vleče k temu, da bi motor dobro delal :)

sedaj me pa zanima:

1.) kateri od sharan/alhambra/galaxy, mi bo za isto ceno ponudil več? je kaksna razlika v opremi?

2.) enako me zanima za C8 in peugeot 807

3.) katero skupino od teh dveh bi vi izbrali in zakaj?

4.) malo se nagibam tudi k izbiri avta z avtomatskim menjalnikom...pri sharanu je to tiptronic, za katarega pravijo, da je OK...za ostale nimam pojma, tudi vozil nisem nikoli avta z avtomatskim menjalnikom...imate izkušnje s tem? prednosti /slabosti

aja..pozabil sem napisati...gledam stara vozila do okoli 9000 €

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So maj 08, 2010 8:48 pm

Ford, Sharan, Alhambra,
Avti so robustni, dobro narejen in tdi motor z 81kw je dobra izbira.
Vsi 3je tehnolosko skoraj identicni avtai ki so imel kar nekaj tezav z ventilacijo, elektroniko, klimo. Naceloma pa ce najdes kakega dobrega nimas kaj faliti ker se ti avti se dandanes guncajo okrog:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3464784&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3488006&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3025906&show=1
Lahko pa tudi razmislis o tem avtu k je veliko boljsi ter zanestljivejsi od prej omenjenih:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3748524&show=1
lp.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov