Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads To mar 02, 2010 1:34 pm

a_sist je napisal/-a:
Uribobo je napisal/-a:Jaz osebno sm tud mahnen na ameriške pick upe, sploh Ram l.2010 mi je zelo lep. Sam kot ste že eni povedali je problem DMV in cene goriva pri nas. Tisti k pa kvaliteto amerikancev šimfate, poglejte si mal toyoto pa hondo. ;)

to je samo odvisno kako se mediji 'zgengajo' na tebe. Američanom ( sploh domačim proizvajalcem ) gre v nos dobra prodaja japoncev.. in zato ob vsaki napakici ( preko medijev ) zaženejo cel halo... Ampak tud američani niso brez napak..

današnji članek iz financ..

http://www.finance.si/272927/GM-bo-odpo ... jona-vozil

ne da jim gre u nos....ubilo se je nekaj ljudi zaradi teh napak.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To mar 02, 2010 1:42 pm

a_sist je napisal/-a:to je samo odvisno kako se mediji 'zgengajo' na tebe. Američanom ( sploh domačim proizvajalcem ) gre v nos dobra prodaja japoncev.. in zato ob vsaki napakici ( preko medijev ) zaženejo cel halo... Ampak tud američani niso brez napak..

današnji članek iz financ..

http://www.finance.si/272927/GM-bo-odpo ... jona-vozil

No colbat in pontiac G5 nista ravno ameriška avtomobila! Križanca. ;) precej nemške tehnike, če ne kar vsa.

Se pa strinjam, da noben ni brez napak! Zato sem že večkrat rekel, da so zanašanja na razne raziskave in ocenjevanje naj avtomobilov navaden bulshit. Vpoklice imajo pa vse firme. Danes je še najbolj od vsega odvisno kaj ti je všeč in kaj želiš od avtomobila. Kvaliteta avtomobilov v enakih cenovnih razredih je pa tam, tam.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 02, 2010 1:51 pm

gofra je napisal/-a:Panda ima za svojo ceno, dimenzije in pogon izvrstne terenske lastnosti - edini minus je nizko namescen diferencial.
LpF

Saj bo kmalu na tržišču Fiat Ram :twisted:

Podcenjevanje ameriških avtomobilov ter njihovih ikon je še vedno zelo prisotno na tej strani Atlantika, ne da bi se kdorkoli sploh usedel v kakšnega. Marsikdo bi bil presenečen nad udobnostjo in opremljenjostjo kakšnega Escalada, Commanderja ali v tem primeru RAM-a. Že sama pojavnost slednjega je deležna strahospoštovanja, voznik pa je na cesti deležen množičnejših pogledov, kot marsikateri X6 v M verziji ali ML Brabus!
O opremljenosti ne bi dvomil, Američani v tem segmentu ne varčujejo (odlični audio sistemi - v primeru RAM MyGig z Alpine ozvočenjem, hlajeni sedeži, ipd, ipd,...): http://www.dodge.com/en/2010/ram_1500/d ... _styling/#

Seveda pri RAM-u ne gre za delovni stroj (temu so namenjeni razni Hiluxi, ipd), njegova filozofija je drugje.

Na koncu pa še to: kljub vsesplošni ekološki modnosti in modernosti biti zelen mi postajajo iz dneva v dan bolj všeč takšni tzv. "dinozavri"! Udobnosti, ki jo pričarajo pač ne more nadomestiti noben manjši, politično korekten derivat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To mar 02, 2010 1:51 pm

cruiser1 je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Če strica skrbijo stroški goriva, zakaj potem ne poišče raje kakšnega z diesel motorjem? Saj v Nemčiji je dosti RAM-ov, nekaj jih je tudi z velikimi dizel mašinami.

Kupovanje velikega bencinskega V8 nima smisla, če misliš gledat vsak deci (no, raje liter) porabe.

Zagotavljam ti da 5.9l ali 6.7l dizel v dodgovih pick upih nimajo popolnoma nič omembe vredno manjšo porabo, kot bencinarji. V ameriki ne vozijo dizel pick upov zaradi manjše porabe, ampak izključno zaradi potrebe po še večjem navoru!
No, tega nisem vedel. Čeprav bi bilo še vedno malo ceneje, ker je dizel gorivo po litru pač cenejše. Pa verjetno bi lahko uporabljal tudi kak biodizel - zvarek (tudi če je treba kakšna predelava npr. cevk za gorivo, je morda s tem še vedno manj stroškov in komplikacij kot predelava na plin).
Itak pa vprašanje če je poraba res toliko višja...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To mar 02, 2010 3:51 pm

CHAN je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:Panda ima za svojo ceno, dimenzije in pogon izvrstne terenske lastnosti - edini minus je nizko namescen diferencial.
LpF

Podcenjevanje ameriških avtomobilov ter njihovih ikon je še vedno zelo prisotno na tej strani Atlantika, ne da bi se kdorkoli sploh usedel v kakšnega. Marsikdo bi bil presenečen nad udobnostjo in opremljenjostjo kakšnega Escalada, Commanderja ali v tem primeru RAM-a. Že sama pojavnost slednjega je deležna strahospoštovanja, voznik pa je na cesti deležen množičnejših pogledov, kot marsikateri X6 v M verziji ali ML Brabus!
O opremljenosti ne bi dvomil, Američani v tem segmentu ne varčujejo (odlični audio sistemi - v primeru RAM MyGig z Alpine ozvočenjem, hlajeni sedeži, ipd, ipd,...): http://www.dodge.com/en/2010/ram_1500/d ... _styling/#

Seveda pri RAM-u ne gre za delovni stroj (temu so namenjeni razni Hiluxi, ipd), njegova filozofija je drugje.

Na koncu pa še to: kljub vsesplošni ekološki modnosti in modernosti biti zelen mi postajajo iz dneva v dan bolj všeč takšni tzv. "dinozavri"! Udobnosti, ki jo pričarajo pač ne more nadomestiti noben manjši, politično korekten derivat.

se ne strinjam, da RAM ni delovni stroj. RAM je pomojem izkljucno delovni stroj, ostalo so anomalije... In tudi potreba po RAMu kot nedelovnem stroju, je zgresena.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To mar 02, 2010 5:16 pm

Andraz3d je napisal/-a:se ne strinjam, da RAM ni delovni stroj. RAM je pomojem izkljucno delovni stroj, ostalo so anomalije... In tudi potreba po RAMu kot nedelovnem stroju, je zgresena.

X2

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To mar 02, 2010 6:13 pm

Deadlus in ostali podobni, za vnaprej... ko vidite temo, ki sprašuje/piše/razpravlja karkoli vezano z ameriškimi avti jo enostavno preskočite.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To mar 02, 2010 6:30 pm

uros_p je napisal/-a:@Daedalus: Ti si smešen. V tvojem prvem postu si med drugim zapisal:

Kar nam da vsem vedeti, da si teoretik brez kakeršnihkoli izkušenj s tem avtom. Potem pa dalje flancaš takšne:

nekdo, ki ga zagotovo ni peljal, si ti, kar si sam povedal v prejšnjem citatu. Potem pa vprašanje od kod vsa ta jeza do ameriških vozil? Mislm kot kaj vse si poimenoval tega RAM-a, kot bi ti ta znamka ali model v življenju res delal sive lase. Tako pa ga kot je rekel že cruiser1 najverjetneje še videl nisi.

Potem pa še takšne flance:

In to iz tvojih neizkušenih ust?

In sedaj vsesplošno vprašanje: Ali imamo na tem forumu res v večini navadne teoretike z internet znanjem in preveč časa, česar tipičen primer je Daedalus? Mislim, kot bi sedel pred monitorjem, klikal refresh, iskal teme o američanih, nato pa bruhal ven svoja prepičanja, ki temeljijo, pardon ne temeljijo na ničemer razen na googl-u? Vsaj googlat znamo a ne? Ne vem zakaj se takšni biserji intelegence enostavno ne izogibate tem, ki vas ne brigajo, nimate o njih pojma in s svojim flancanjem smetite. Jaz sem se teme udeležil, ker so ameriški pickup-i meni interesantna vozila in me je zanimalo kaj ima avtor te teme o tem povedati oz drugi njemu. In spet naletim na ene in iste "smetnjake" zdolgočasene.

Hmmmm...prvo kot prvo, smejkoti so z namenom. Nisem bil najbolj resen, le na šaljiv način sem hotel pokazat kaj JAZ mislim, da se bo zgodilo. Sem kje napisal, da "sem siguren" da bo tako? Na-a.

In SEVEDA sem v tem primeru teoretik brez izkušenj s tem avtom...koliko ljudi pa jih ima?

Torej...

...pa ne me pojest, to je moj "internet knowledge", in ČE me kdo z osebnimi izkušnjami popravi, je čist OK.

Zakaj sta tako ti kot cruiser1 ignorirala ta stavek? Še vedno čakam, da napiše osebno mnenje tisti, ki je to stvar dejansko vozil...in če se nekdo tak pojavi, in me demantira, bom brez oklevanja napisal: "Se posipam s pepelom."

Ampak seveda morate takoj pizdakat kako nimam osebnih izkušenj in govorim zgolj na podlagi internet-znanja (kar sem tudi SAM jasno napisal). Seveda, ljudje ne vedo, da je potrebno take stvari brat z distanco, oz. angleži bi rekli "take it with a grain of salt", in je potrebno takojšnje lajanje nazaj. Zakaj, ker ste ameriški patrioti? Rednecki? Zaenkrat so vsi odgovori v tej temi s strani ljudi, ki nimajo izkušenj s tem vozilom, in pol me kurcate, da sem smešen ker govorim "iz interneta". S kje pa govorite vi vsi? :roll: Naslednjič preden me žališ s "smetnjakom" preberi VSE kar nekdo napiše, pa probaj tudi razumet, ker koristi. Seveda pa bom imel blazno "srečo", če boš kompletno prebral kar sem zdaj napisal, in bom verjetno spet napaden... :lol:

PS: Še vedno čakam, da me nekdo demantira z osebnimi izkušnjami.

nevermind je napisal/-a:Deadlus in ostali podobni, za vnaprej... ko vidite temo, ki sprašuje/piše/razpravlja karkoli vezano z ameriškimi avti jo enostavno preskočite.

Posplošuješ. So tudi (meni) dobri ameriški avti...

CHAN je napisal/-a:
LpF

Osebno nimam čist nobene "green" mode v glavi. Nasprotno, zelenjava v avto-industriji, s katero se tko radi ukvarjajo zadnje čase, mi gre že kar na živce, s Priusi vred. Vendar tu imam v mislih tisto štetje CO2-ja in drugih sranj...brezpotrebna potrata bencina je pa že bolj jeben problem, ker tega bo dejansko zmanjkalo, in če ne drugega, je potreben RAZVOJ in to, da stremimo h perfekciji, top-tehnologiji. Ampak pustmo to. Kakorkoli že, imam svoje mnenje o ljudeh, ki kupijo takšen pick-up kljub temu, da ga ne rabijo. Če nekdo redno potrebuje keson+velik motor, da še kaj vleče za seboj, OK...se pač raje vozi udobneje oz. bolj "avtomobilsko" kot pa v raznih Ivecotih. Čim pa se pojavi takšno vozilo v rokah osebe, ki bo 2x na leto v kesonu peljala par korit za rože, se mi poraja vprašanje o našem dobro znanem prjatlu Ego-tu, in njegovih fitness aktivnostih. Jebiga, sem pač racionalist, in sem mnenja, da tako extremno pretiravanje ni glih najboljši pokazatelj, da ima človek vse razčiščeno v glavi...pa brez zamere, s tem ne mislim žalit, samo vaš osebni prijatelj ne bom. :lol: Strahospoštovanje pa niti pri profesorjih v šolah ne koristi... :roll:
Zadnjič spremenil Daedalus, dne To mar 02, 2010 7:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To mar 02, 2010 7:05 pm

Če imaš pri nas USA avto je tako, kot če bi imel v hiši 4 spalnice...ne rabiš, je pa hudičevo kul. 8)
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To mar 02, 2010 7:09 pm

/miha je napisal/-a:Če imaš pri nas USA avto je tako, kot če bi imel v hiši 4 spalnice...ne rabiš, je pa hudičevo kul. 8)

Približno tko, kot je bilo (in je še vedno, a zmerom manj) kajenje? :lol: Nevem, meni se 4 spalnice sploh ne zdijo hudičevo kul, tko da se že tu pojavi problem kaj je za nekoga kul...sicer pa pretirana lakota za pozornost tudi ni najboljši pokazatelj da imaš vse pošlihtano v glavi. Jaz bi se človeku, ki bi si zgradil bajto s 3-mi spalnicami preveč ki bojo nabirale prah zato, ker mu je to KUL, smejal. ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To mar 02, 2010 7:23 pm

Meni je najbolj zanimivo, da se v takšnih debatah pojavljajo iste osebe (no še nekaj jih manjka). Zakaj sploh odpirate teme, kjer je že iz naslova vidno, da vas debata ne bo pritegnila in bo nezanimiva, potem pa še gnjavite s stavki... ponavadi se najprej tega napiše:
- ameriški požeruh s predpotopno mašino,
- toliko kubikov pa tako malo konjev,
- vozne lastnosti v pizdi... aja, varnost itak v podnu
- pa da ne pozabim famozno plastiko

Malo spremljajte cruiser1-ove poste pa poglejte v kakšnih temah sodeluje.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To mar 02, 2010 7:37 pm

Čemu pa bo vozilo sploh namenjeno?

Prevozu tovora, prikolice...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To mar 02, 2010 7:50 pm

nevermind je napisal/-a:Meni je najbolj zanimivo, da se v takšnih debatah pojavljajo iste osebe (no še nekaj jih manjka). Zakaj sploh odpirate teme, kjer je že iz naslova vidno, da vas debata ne bo pritegnila in bo nezanimiva, potem pa še gnjavite s stavki... ponavadi se najprej tega napiše:
- ameriški požeruh s predpotopno mašino, Ne.
- toliko kubikov pa tako malo konjev, Nope.
- vozne lastnosti v pizdi... aja, varnost itak v podnu Ja. Al mogoče ni res? :lol: Še vedno se čaka, da nekdo razodene resnico vseh resnic.
- pa da ne pozabim famozno plastiko To tudi ne.

Malo spremljajte cruiser1-ove poste pa poglejte v kakšnih temah sodeluje.

Jah, pol pa bi BeMyWagen ostal brez odgovora, ker kot kaže nima noben izkušenj s tem vozilom. Če pa slučajno nekdo ima, se nekje skriva, in teme ne bo niti opazil, če se jo ne bo s "smetenjem" držalo aktivno...ja? :lol: Osebno bi ob odprtju svoje teme take narave bilj bolj zadovoljen z masovnim odogovrom z n-informacij vprašljivega izvora kot pa z nič informacij zanesljivega izvora. Glede konkretnih malenkosti, pa glej odebeljen tisk. ;)

Seveda je res, da bi bilo za nekatere najbolj elegantno, če bi mi takšno temo ignorirali, če bi blo kaj koristi od tega, pa nevem... :)

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To mar 02, 2010 8:56 pm

Stric gugl vse ve:

http://www.dodgeproblems.com/ <--- čitaj tukaj

Glede uvoza je bilo pa več napisanega kot o nasinem pristanku na luni... uporabi iskalnik.

To je to, kar se lahko uporabnega napiše v to temo...očitno.

Lahko se gremo pa naprej kregat kaj je KUL in kaj ni. :twisted:
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To mar 02, 2010 9:56 pm

Evo prispel iz Italije, avto sva si dobro ogledala je po zunanjosti in notranjosti super. Sploh notranjost je zelo všečna (navigacija, lesni dodatki,...). Nažalost se za testno vožnjo nismo mogli zmeniti, saj sva prišla prepozno :/ Okoli 40000€ bi dobil 2010 letnik, vsa oprema, kar se tiče papirjev ni za skrbet, se takoj uredi =) Vozilo se bo uporabljalo nekaj malega za delo (prevoz materiala) drugače pa za lastno rabo. Je kar zainterisiran, samo v salonu so se mu danes malo zamerili, čez 1 tedn ima spet obveznosti v Italiji in greva na testno vožnjo, pa bomo videli kako pa kaj. Drugače pa zvok avta pa oblika = kapa dol.

@ cruiser& ostali hvala za odgovore

p.s. Kdor se odpravlja v Treviso mu priporočam uporabljanje gps naprave, ali pa dobro naštudiranje karte ker to mesto je pa polom, kdor se pa tukaj znajde svaka čast.

Evo še link salona:
http://www.gandinmotors.com/home.html

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 02, 2010 10:30 pm

simply je napisal/-a:Čemu pa bo vozilo sploh namenjeno?

Prevozu tovora, prikolice...

Čist v vsaki temi.....in pol sledi kregarija o tem in onem....povečini pa se oglašajo ljudi , ki nimajo izkušenj.

Avtor pa je vprašal čist nekaj drugega. Vsem ki pa nimajo izkušenj pa lahko ( vsi ki imamo) povemo da vzdrževanje američana je poceni napram drugim znamkam.

Osebno se men zdijo ameriški avti zanesljivi. Prej ko se pa bilokdo spotakne ob to mojo izjavo pa vam povem da VSE kar je crknilo ali pa bilo za obnovit pri mojem jeepu je bilo EVROPSKO......men to marsikaj pove.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To mar 02, 2010 11:20 pm

BeMyWagen je napisal/-a:Evo prispel iz Italije, avto sva si dobro ogledala je po zunanjosti in notranjosti super. Sploh notranjost je zelo všečna (navigacija, lesni dodatki,...). Nažalost se za testno vožnjo nismo mogli zmeniti, saj sva prišla prepozno :/ Okoli 40000€ bi dobil 2010 letnik, vsa oprema, kar se tiče papirjev ni za skrbet, se takoj uredi =) Vozilo se bo uporabljalo nekaj malega za delo (prevoz materiala) drugače pa za lastno rabo. Je kar zainterisiran, samo v salonu so se mu danes malo zamerili, čez 1 tedn ima spet obveznosti v Italiji in greva na testno vožnjo, pa bomo videli kako pa kaj. Drugače pa zvok avta pa oblika = kapa dol.

40000eur je pa kar zajeten kupček. :shock: sicer pa, če denar ni problem itak nima veze ;) a to je popolnoma novo vozilo?
Me pa res zanima kakšno bo mnenje po testni vožnji in kaj se bo stric odločil.

Daedalus je napisal/-a:Kakorkoli že, imam svoje mnenje o ljudeh, ki kupijo takšen pick-up kljub temu, da ga ne rabijo. Če nekdo redno potrebuje keson+velik motor, da še kaj vleče za seboj, OK...se pač raje vozi udobneje oz. bolj "avtomobilsko" kot pa v raznih Ivecotih. Čim pa se pojavi takšno vozilo v rokah osebe, ki bo 2x na leto v kesonu peljala par korit za rože, se mi poraja vprašanje o našem dobro znanem prjatlu Ego-tu, in njegovih fitness aktivnostih. Jebiga, sem pač racionalist, in sem mnenja, da tako extremno pretiravanje ni glih najboljši pokazatelj, da ima človek vse razčiščeno v glavi...pa brez zamere, s tem ne mislim žalit, samo vaš osebni prijatelj ne bom. :lol:

Tudi jaz imam svoje mnenje o ljudeh, ki se stalno vtikajo v življenski stil in dejanja drugih. Ali tudi vse svoje sosede opazuješ in jih kontroliraš kakšen avto imajo in zakaj ga uporabljajo?? Greš morda tako daleč, da se vtikaš tudi v to kako so oblečeni, kdaj hodijo domov in jih glede na te podatke potem ocenjuješ kakšni ljudje so, pa čeprav jih ne poznaš? No to slednje verjetno še ne počneš (upam) vendar si pa na dobri poti, da takšen postaneš na stara leta :EE
Daj se raje brigaj zase in za stvari, ki so tebi všeč in te veselijo boš imel veliko lepše življeneje.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To mar 02, 2010 11:50 pm

ampak ste res smešni nekateri..
človek se je odločil za nakup iz osebnih razlogov. tako kot sem se jst za karavana, čeprav vem da dodatnega prostora nisem izkoristil v 2% voženj! če bi napisal, da mi je bil tak bolj všeč bi se zlagal. tako kot mi ni dvignil ega. če pa nekomu paše avto zardi drugih razlogov in je dovolj nor, da sklene ekstremni kompromis in ima hkrati denar si naj to privošči in ne zganjajte ljubosumja..
pametno bi bilo vseeno ne glede na emocije iti na probno vožnjo!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr mar 03, 2010 12:12 am

cruiser1 je napisal/-a:Tudi jaz imam svoje mnenje o ljudeh, ki se stalno vtikajo v življenski stil in dejanja drugih. Ali tudi vse svoje sosede opazuješ in jih kontroliraš kakšen avto imajo in zakaj ga uporabljajo?? Greš morda tako daleč, da se vtikaš tudi v to kako so oblečeni, kdaj hodijo domov in jih glede na te podatke potem ocenjuješ kakšni ljudje so, pa čeprav jih ne poznaš? No to slednje verjetno še ne počneš (upam) vendar si pa na dobri poti, da takšen postaneš na stara leta :EE
Daj se raje brigaj zase in za stvari, ki so tebi všeč in te veselijo boš imel veliko lepše življeneje.

Aha, to bo to, podmladek zalezovalcev. Judging by the internet. In pol se meni smejite. :lol: "stalno vtikam v življenjski stil in dejanja drugih"...torej, biti kritičen do družbe, oz. si "misliti svoje" o določenih personah, je zate vtikanje v življenja drugih? Dobra. :lol: (sicer dopuščam možnost, da si se zajebaval, vendar dvomim)

Pa si prebral cel post? Tudi tisti del, kjer je omenjena sol (v angleščini) in oglašanje psov?

PS: Brigam se zase in za stvari, ki so meni všeč, in tudi za stvari, ki meni niso všeč. Ti se ne? Dvomim. Življenje pa je čist OK, in mislim, da en forum ne bo vplival nanj. ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 03, 2010 12:33 am

@Daedalus
Tole pregovarjanje je čisto brez smisla. Pa še nobene veze s tem topicom nima več. Misli si kar si hočeš to je tvoja pravica.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov