uros_p je napisal/-a:@Daedalus: Ti si smešen. V tvojem prvem postu si med drugim zapisal:
Kar nam da vsem vedeti, da si teoretik brez kakeršnihkoli izkušenj s tem avtom. Potem pa dalje flancaš takšne:
nekdo, ki ga zagotovo ni peljal, si ti, kar si sam povedal v prejšnjem citatu. Potem pa vprašanje od kod vsa ta jeza do ameriških vozil? Mislm kot kaj vse si poimenoval tega RAM-a, kot bi ti ta znamka ali model v življenju res delal sive lase. Tako pa ga kot je rekel že cruiser1 najverjetneje še videl nisi.
Potem pa še takšne flance:
In to iz tvojih neizkušenih ust?
In sedaj vsesplošno vprašanje: Ali imamo na tem forumu res v večini navadne teoretike z internet znanjem in preveč časa, česar tipičen primer je Daedalus? Mislim, kot bi sedel pred monitorjem, klikal refresh, iskal teme o američanih, nato pa bruhal ven svoja prepičanja, ki temeljijo, pardon ne temeljijo na ničemer razen na googl-u? Vsaj googlat znamo a ne? Ne vem zakaj se takšni biserji intelegence enostavno ne izogibate tem, ki vas ne brigajo, nimate o njih pojma in s svojim flancanjem smetite. Jaz sem se teme udeležil, ker so ameriški pickup-i meni interesantna vozila in me je zanimalo kaj ima avtor te teme o tem povedati oz drugi njemu. In spet naletim na ene in iste "smetnjake" zdolgočasene.
Hmmmm...prvo kot prvo, smejkoti so z namenom. Nisem bil najbolj resen, le na šaljiv način sem hotel pokazat kaj JAZ mislim, da se bo zgodilo. Sem kje napisal, da "sem siguren" da bo tako? Na-a.
In SEVEDA sem v tem primeru teoretik brez izkušenj s tem avtom...koliko ljudi pa jih ima?
Torej...
...pa ne me pojest, to je moj "internet knowledge", in ČE me kdo z osebnimi izkušnjami popravi, je čist OK.
Zakaj sta tako ti kot cruiser1 ignorirala ta stavek? Še vedno čakam, da napiše osebno mnenje tisti, ki je to stvar dejansko vozil...in če se nekdo tak pojavi, in me demantira, bom brez oklevanja napisal: "Se posipam s pepelom."
Ampak seveda morate takoj pizdakat kako nimam osebnih izkušenj in govorim zgolj na podlagi internet-znanja (kar sem tudi SAM jasno napisal). Seveda, ljudje ne vedo, da je potrebno take stvari brat z distanco, oz. angleži bi rekli "take it with a grain of salt", in je potrebno takojšnje lajanje nazaj. Zakaj, ker ste ameriški patrioti? Rednecki? Zaenkrat so vsi odgovori v tej temi s strani ljudi, ki nimajo izkušenj s tem vozilom, in pol me kurcate, da sem smešen ker govorim "iz interneta". S kje pa govorite vi vsi?

Naslednjič preden me žališ s "smetnjakom" preberi VSE kar nekdo napiše, pa probaj tudi razumet, ker koristi. Seveda pa bom imel blazno "srečo", če boš kompletno prebral kar sem zdaj napisal, in bom verjetno spet napaden...

PS: Še vedno čakam, da me nekdo demantira z osebnimi izkušnjami.
nevermind je napisal/-a:Deadlus in ostali podobni, za vnaprej... ko vidite temo, ki sprašuje/piše/razpravlja karkoli vezano z ameriškimi avti jo enostavno preskočite.
Posplošuješ. So tudi (meni) dobri ameriški avti...
CHAN je napisal/-a:gofra je napisal/-a:Panda ima za svojo ceno, dimenzije in pogon izvrstne terenske lastnosti - edini minus je nizko namescen diferencial.
LpF
Saj bo kmalu na tržišču Fiat Ram
Podcenjevanje ameriških avtomobilov ter njihovih ikon je še vedno zelo prisotno na tej strani Atlantika, ne da bi se kdorkoli sploh usedel v kakšnega. Marsikdo bi bil presenečen nad udobnostjo in opremljenjostjo kakšnega Escalada, Commanderja ali v tem primeru RAM-a. Že sama pojavnost slednjega je deležna strahospoštovanja, voznik pa je na cesti deležen množičnejših pogledov, kot marsikateri X6 v M verziji ali ML Brabus!
O opremljenosti ne bi dvomil, Američani v tem segmentu ne varčujejo (odlični audio sistemi - v primeru RAM MyGig z Alpine ozvočenjem, hlajeni sedeži, ipd, ipd,...):
http://www.dodge.com/en/2010/ram_1500/d ... _styling/#Seveda pri RAM-u ne gre za delovni stroj (temu so namenjeni razni Hiluxi, ipd), njegova filozofija je drugje.
Na koncu pa še to: kljub vsesplošni ekološki modnosti in modernosti biti zelen mi postajajo iz dneva v dan bolj všeč takšni tzv. "dinozavri"! Udobnosti, ki jo pričarajo pač ne more nadomestiti noben manjši, politično korekten derivat.
Osebno nimam čist nobene "green" mode v glavi. Nasprotno, zelenjava v avto-industriji, s katero se tko radi ukvarjajo zadnje čase, mi gre že kar na živce, s Priusi vred. Vendar tu imam v mislih tisto štetje CO2-ja in drugih sranj...brezpotrebna potrata bencina je pa že bolj jeben problem, ker tega bo dejansko zmanjkalo, in če ne drugega, je potreben RAZVOJ in to, da stremimo h perfekciji, top-tehnologiji. Ampak pustmo to. Kakorkoli že, imam svoje mnenje o ljudeh, ki kupijo takšen pick-up kljub temu, da ga ne rabijo. Če nekdo redno potrebuje keson+velik motor, da še kaj vleče za seboj, OK...se pač raje vozi udobneje oz. bolj "avtomobilsko" kot pa v raznih Ivecotih. Čim pa se pojavi takšno vozilo v rokah osebe, ki bo 2x na leto v kesonu peljala par korit za rože, se mi poraja vprašanje o našem dobro znanem prjatlu Ego-tu, in njegovih fitness aktivnostih. Jebiga, sem pač racionalist, in sem mnenja, da tako extremno pretiravanje ni glih najboljši pokazatelj, da ima človek vse razčiščeno v glavi...pa brez zamere, s tem ne mislim žalit, samo vaš osebni prijatelj ne bom.

Strahospoštovanje pa niti pri profesorjih v šolah ne koristi...