Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe mar 05, 2010 7:56 am

Takšnega 1.4 GT, sem imel cel dan za testirati takoj ko je v SLO prišel (seveda brez spremstva) in sem ga z veseljem vrnil. Najbolj smešno mi je bilo, ker je čez cel avto pisalo, surova moč-nizka poraba....no, res da sem ga tiščal na polno, po zanimivih cestah in avtocesti, in poraba je bila 16+ :roll: No sej, letel pa je.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe mar 05, 2010 8:54 am

Grega_ je napisal/-a:Takšnega 1.4 GT, sem imel cel dan za testirati takoj ko je v SLO prišel (seveda brez spremstva) in sem ga z veseljem vrnil. Najbolj smešno mi je bilo, ker je čez cel avto pisalo, surova moč-nizka poraba....no, res da sem ga tiščal na polno, po zanimivih cestah in avtocesti, in poraba je bila 16+ :roll: No sej, letel pa je.

Je če ga tiščiš, potem 1.4 motor seveda veliko pije. Point je, da je ob normalni vožnji zelo varčen, vseeno ti pa nudi moč, ko jo rabiš. Nekako tako je mišljeno.

Js mam drgač povprečno porabo 9,7l. Tudi mestna vožnja variira. Če je rush hour v Lj, ko se voziš 20kmh pa bremzaš skos, bo seveda več, ob kšni drugi mestni vožnji pa manj, recimo okol 11, s tem da lahko tud kej pritisneš vmes..
Po drugi strani mam pa trenutno zadnja dva tanka (cca 900km) porabo 8,1l :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe mar 05, 2010 9:32 am

ta 1.4, 170 konjski je prau super stvar. glede une porabe pa itak...ce ga pritiskas, pol bo tudi poraba nenormalna. sem vozu testno astro 1.6, 115 konjev pa je mela povprecno okoli 13 litrov... :roll:

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe mar 05, 2010 10:48 am

te dsg menjalnike tisijo v 20k € vredne avte in potem ko se rec pokvari ko ni vec v garanciji, lp 40% cene avta za dsg..

bullshit pa te tanovi VW, pa oprostite za tak jezik..

corrado vr6, bomba avto za 2k.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe mar 05, 2010 11:12 am

Sej pravim, avtoček res potegne. Jah, mesto pa ubija močnejše avto, tudi moj avto je na okoli 10l povprečje pozimi in po mestu, kratke relacije, pa ima 150konjev. Samo pač to moramo v zakup vzeti :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe mar 05, 2010 12:06 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
myster je napisal/-a:zdj če si nekak omejen na 12 000€ bi te spolnu, da bi lahk še gledu za golf 5 GT z 1.4 tsi motorju...
tale mi je padu v oči:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3566965&show=1

spolno bi ga ? :shock: :shock:

spomnil je mislil!

:har malo se zatipku oops
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Pe mar 05, 2010 1:03 pm

Grega_ je napisal/-a:Takšnega 1.4 GT, sem imel cel dan za testirati takoj ko je v SLO prišel (seveda brez spremstva) in sem ga z veseljem vrnil. Najbolj smešno mi je bilo, ker je čez cel avto pisalo, surova moč-nizka poraba....no, res da sem ga tiščal na polno, po zanimivih cestah in avtocesti, in poraba je bila 16+ :roll: No sej, letel pa je.

Nevem ki si ti dobo porabo 16l :lol: razen če si hladnega tero... al pa si ga res nenormalno tiščal, jaz ga še nisem spravo čez 10l pa še to je bla avtocesta, pa ni blo ravno počasi. Ponavadi pa imam tam 7l do 8l In ja dejansko je surova moč ter mala poraba, se lahk samo podpišem pod to 8) Seveda da leti :D

ontopic: Dajmo se držat teme GOLF V GTI
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe mar 05, 2010 1:23 pm

Na avtocesti do Kranja, potem po tastari nazaj mimo Brnika, Vodic, čez ovinke do Šmartna pod Šmarno goro, potem čez Gameljne do Črnuč in še par podobnih relacij, je pa šlo na polno, sej to je smisel, drugače je brezveze imeti avto s 170 konji, če ga šaltaš na 3000-3500rpm. Lažem ne ker nima smisla, mrzel seveda ni bil. Verjetno ti toliko pije ko ne uporabljaš surove moči? :) V bistvu glede porabe, kolikor pišejo tukaj uporabniki, je že bolje GTI-ja vzeti. :roll: Drugo mi je bilo vse super, samo pač slogan mi ni šel v glavo. :roll:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe mar 05, 2010 5:20 pm

Grega_ je napisal/-a:Na avtocesti do Kranja, potem po tastari nazaj mimo Brnika, Vodic, čez ovinke do Šmartna pod Šmarno goro, potem čez Gameljne do Črnuč in še par podobnih relacij, je pa šlo na polno, sej to je smisel, drugače je brezveze imeti avto s 170 konji, če ga šaltaš na 3000-3500rpm. Lažem ne ker nima smisla, mrzel seveda ni bil. Verjetno ti toliko pije ko ne uporabljaš surove moči? :) V bistvu glede porabe, kolikor pišejo tukaj uporabniki, je že bolje GTI-ja vzeti. :roll: Drugo mi je bilo vse super, samo pač slogan mi ni šel v glavo. :roll:

Lej eno je tak test in taka "relacija", drugo je pa imeti avto za vsak dan. Ko nardiš nekaj tisoč km se šele vidi kako je glede porabe itd. Če imaš tak avto z 170,200 konji še ne pomeni da treba skos gont, konec koncev že na smai cesti to ni možno, če si kje v večjem mestu.

GTi itd ob eni normalni, dinamični vožnji pije 10-11l (cel tank) kar je malo za konje..

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe mar 05, 2010 5:38 pm

CupraR je napisal/-a:
Grega_ je napisal/-a:Na avtocesti do Kranja, potem po tastari nazaj mimo Brnika, Vodic, čez ovinke do Šmartna pod Šmarno goro, potem čez Gameljne do Črnuč in še par podobnih relacij, je pa šlo na polno, sej to je smisel, drugače je brezveze imeti avto s 170 konji, če ga šaltaš na 3000-3500rpm. Lažem ne ker nima smisla, mrzel seveda ni bil. Verjetno ti toliko pije ko ne uporabljaš surove moči? :) V bistvu glede porabe, kolikor pišejo tukaj uporabniki, je že bolje GTI-ja vzeti. :roll: Drugo mi je bilo vse super, samo pač slogan mi ni šel v glavo. :roll:

Lej eno je tak test in taka "relacija", drugo je pa imeti avto za vsak dan. Ko nardiš nekaj tisoč km se šele vidi kako je glede porabe itd. Če imaš tak avto z 170,200 konji še ne pomeni da treba skos gont, konec koncev že na smai cesti to ni možno, če si kje v večjem mestu.

GTi itd ob eni normalni, dinamični vožnji pije 10-11l (cel tank) kar je malo za konje..

x2, Ko dobiš avto za testno vožnjo ga goniš, ko prizadet in je poraba nenormalna :lol: naprimer polo 1.6 Tdi nov, je pri meni pil 12 l. :lol: ;) Ko pa kupiš avto za sebe, ko ga začneš vozit (normalno) pač lepo. Konje pa izkoristiš po potrebi... prehitevanje itd. Je poraba druga pesem :pivo

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Pe mar 05, 2010 6:29 pm

Uporabljam toliko moči, kakor je v tistem trenutku potrebno ;) GT ali GTI to je pa čisto stvar posameznika, jaz sem se odločo za prvo varjanto, neke bistvene razlike pa tak ni, ravno zaradi porabe, ter cene zavarovanja, bi se prej odločo za GTja, zna bit tud do 1,5l manjša poraba napram GTIju. :)

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Pe mar 05, 2010 6:35 pm

CupraR je napisal/-a: Lej eno je tak test in taka "relacija", drugo je pa imeti avto za vsak dan. Ko nardiš nekaj tisoč km se šele vidi kako je glede porabe itd. Če imaš tak avto z 170,200 konji še ne pomeni da treba skos gont, konec koncev že na smai cesti to ni možno, če si kje v večjem mestu.

CupraR točno tak, šele po nevem kolko tisoč kilometrih se to dobro vidi ;) Jaz mogoče izkoristim na navadni cesti 70 procentov zmogljivosti, ker več bi enostavno bil samomor in brezglavo norenje, pa sploh glede nato v kakem stanju so naše ceste.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe mar 05, 2010 6:55 pm

Dj Big je napisal/-a: Ko dobiš avto za testno vožnjo ga goniš, ko prizadet in je poraba nenormalna :lol: naprimer polo 1.6 Tdi nov, je pri meni pil 12 l. :lol: ;) Ko pa kupiš avto za sebe, ko ga začneš vozit (normalno) pač lepo. Konje pa izkoristiš po potrebi... prehitevanje itd. Je poraba druga pesem :pivo

Svaka čast takšnim AH, ki dajo testno vozilo takšnim osebkom! Svaka čast...
Ko ga pa takšni kupijo kot si ti, se pa odpirajo teme: A lahko kurilca v TDI :lol:

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe mar 05, 2010 7:11 pm

Dj Big, zdaj si izrazil, kako nespotšljivo ravnaš s tistim, kar ni v tvoji lasti. Vse testne avte, ki sem jih imel do sedaj, sem vozil tako kot bi svojega. Na testni vožnji polota 1.6TDI 90KM sem na koncu imel porabo 5,6l/100km. ;)

Sicer pa, konec z off topici!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe mar 05, 2010 8:54 pm

Da se lepo vozit tudi z mocnejsimi avti, jest sem s svojim ~350KM prisel iz kranjske gore do peljeseca oz korcule z dobrim tankom, kar je nekje 950km(pozabu povedat da je tank 75l, kar je nekak vazn :D). Je pa res da sem se peljal ponoci ni bilo zastojev in sem imel tempomat nastavljen na lepih 130km/h

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe mar 05, 2010 9:21 pm

Kaj sem lahko tvoj prijatelj :D .
Dejte povedat, se kolko vode vam porabi pralni stroj.
GOLF V GTI
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe mar 05, 2010 9:31 pm

Jst nevem kaj je folku.Vsi bi imeli zverine potem pa bi radi varčevali na gorivu.Še bolje je ko si eni kupijo zverino 200hp+ potem pa bi radi vgradili plin :)
Tudi z močnejšim avtom se da počasi peljat oz. zmerno a mesto in mestna vožnja nas ubija pač mormo vzet v zakup,da je treba konje nafotrat tako ali drugače.
Nevem,če hočete varčevat z gorivom si kupite hibride oz. kavne mlinčke in ne GTI-je in podobne zverine.
Jst vem zakaj se kupil TypeR in bom pač požru tisti liter ali več porabe.Pa še zmer je neki vreden tisti nasmešek ko lahko pač tiste konje spraviš v galop.
Je pa na AC in tempomatu poraba pri močnejših avtih enaka,če ne nižja kot pri kakšnem kavnem mlinčku.
Drugače pa kolikor vem so tile GTI-ji zlo solidne mašine in zelo jih hvalijo tko,da... treba je samo najti solidno ohranjenega kar pa je pri takih avtomobilih prej slučaj kot pravilo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Re: Golf V GTI

Napisal/-a adis Pe mar 05, 2010 9:57 pm

jkjkjk je napisal/-a:Pozna kdo ta avto?

*brisano*

meni se pa nekako zdi, da je avtor tudi prodajalec tega vozila ...če se motim naj me avtor kontaktira na privat do takrat pa zaklepam temo.

EDIT:

avtor prijavljen z dnem: 04.03.2010

oglas oddan na avto.net z dnem: 4.3.2010
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov