Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe mar 12, 2010 9:55 am

mito155 je napisal/-a:
gusti85 je napisal/-a:Hehe ... ne sej je vredu tašča, tako da japonci odpadejo :lol:
Hja sej se strinjam z tem da konkurenca nudi veliko, meni je osebno všeč fiesta, best buy pa se mi zdi: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3478107&show=1
Pri oplu jo najbolj moti, da je servis pri nas na koroškem katastrofa, potem pa daleč okrog ni kakšnega pametnega. V tem se strinjam z njo ampak bi se dalo preživet.

Ima pa tipično slovensko oprane možgane glede tega in nebo mirno spala, če ne bo VW v garaži.

očitno je bila sedaj z polčijem zelo zadovoljna. In novi polo je par korakov pred konkurenco... udobje , izdelava...

O poputih pa :lol: 13300 na 12000 :lol: ...bi rad vidu nekoga ki bi spustil polota za 10%... govorim za novega.. ;) fabia ima dobre cene, vendar sedaj prihaja ven facelift.. ;) optimalna oprema pa je elegance plus paket sport...

lp

audija a3 sportback...
-14% cene po katalogu...
sam pač morš it v kako privat avtohišo..

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe mar 12, 2010 10:09 am

kolesar je napisal/-a:audija a3 sportback...
-14% cene po katalogu...

Na Audija A6 pa lahko dobiš 20 % popusta...zakaj ga še na Polota ne moreš?! :roll:

P.S.: Nekateri očitno še vedno ne dojamete, da marža za vse modele NI enaka! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe mar 12, 2010 10:18 am

Če lahko še jaz dodam svoj senf....

Tukaj sicer ne gre zgolj za izbiranje avta, temveč pomoč tašči pri izbiranju avta...
Očitno kupuje avto na cca 10 let, malo pa tudi komplicira (sicer verjamem da želi dobiti za svoj denar čimveč in noče plačevati za nepotrebne stvari - ampak čudežev ni, ne bo dobila top opreme za 10 jurjev, vsaj pri polotu ne).

Glede izbire znamke in modela: za božjo voljo, niti ne omenjaj ji česa drugega kot VW! Naj kupi polota!
Če si starši (tudi tašče/tasti) kaj zapičijo v glavo glede avtomobilov (pravzaprav česarkoli), je pogosto naravnost noro prepričevati jih v kaj drugega. Še če kupuješ avto zase in za svoj denar ter se ne odločiš v skladu z njihovim okusom, so lahko prave male vojne.
Če pa itak oni kupujejo - bogvaruj da bi jim pametoval. Glede avta jim povej svoje mnenje samo, če te izrecno vprašajo, pa še to najprej malo pomisli ali se pozanimaj, kaj že imajo v mislih, ter svetuj v tej smeri (se pravi: strinjaj se, da so dobro izbrali in da prav razmišljajo).
V tem primeru ne boš nič kriv, tudi če z avtom kasneje ne bodo najbolj zadovoljni. Če jih pa v kaj siliš, boš pa poslušal pri vsaki malenkostni nevšečnosti avta (morda pa tudi, če bo z avtom vse OK, bodo že našli kako pripombo).

Če si torej tašča želi novega polota, ti mora biti jasno tole: v tem kontekstu, na svetu ne obstaja noben drug avto. Jasno?

Glede bencinarja/dizla - pusti pri miru, naj ima bencin! Sicer bi v 10 letih 160.000 km z dizlom lahko prišparala tudi 2000-3000 EUR, ampak podobno kot zgoraj - če hoče bencinarja, dizel ne obstaja!

Gremo naprej: climatronica ne potrebuje, zanjo bo climatic povsem OK.
Mašina naj bo 1.4 navadna bencinska. Strah zaradi turbine v 1.2 TSI je seveda smešen (razen če totalno ne zna vozit in bo fentala turbino), ampak tašče niso populacija, ki bi cenila tehnične bombončke.
Pa še velik problem bo, ker 95-oktanski bencin ne bo v redu in bo morala tankati vsaj 98, če ne 100 (opomba: to ni moja trditev - če se ne motim, novi TSIji sicer lahko mirno tankajo tudi 95-oktanca, ampak to ni pomembno - pomembno je, da jo bo lahko kdo drug prestrašil zaradi tega in boš kriv, da "mora zaradi tebe tankat dražji bencin".

Svetujem da gre tašča v VW salon in se pozanima kakšni poloti so na zalogi, pa naj vzame enega od njih. Kot rečeno, 1.4 z osnovno opremo (climatic je serijsko) in čim manj dodatne opreme - razen če vidi v razstavljenem avtu ali je prisotna v vozilu iz zaloge ali opcijo omeni prodajalec in seveda če ona reče "to bi pa imela!" Če tebe vpraša za mnenje glede konkretne dodatne opreme, je večinoma bolje reči:
- da je ne rabi (če bi morala posebej naročiti)
- da jo rabi (če je dotični del opreme že na izbranem vozilu iz zaloge)

Glede prodaje njenega rabljenega polota: povsem jasno je, da bo s privat prodajo najbrž dobila več.
Po drugi strani pa ne kaj dosti več; in ve se, kdo bo moral poskrbeti za prodajo avta - ti seveda :-P
Zato absolutno priporočam, naj da starega Polota v račun, če bodo vzeli. Med drugim se bo s starim lahko vozila vse do tiste minute, ko bo prevzela novega.
Seveda je tu en velik ČE, ali bodo avto l. 2000 sploh hoteli vzeti v račun (se bojim da ne, no mogoče je na Koroškem to kaj lažje, v LJ za kaj takega najbrž ni niti teoretičnih šans)

EDIT: popravljenih par napak, par stilskih dopolnitev
Zadnjič spremenil sonic, dne Pe mar 12, 2010 11:22 am, skupaj popravljeno 2 krat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 12, 2010 11:08 am

sonic je napisal/-a:Če lahko še jaz dodam svoj senf....

Tukaj sicer ne gre zgolj za izbiranje avta, temvečpomoč tašči pri izbiranju avta...
Očitno kupuje avto na cca 10 let, malo pa tudi komplicira (sicer verjamem da želi dobiti za svoj denar čimveč in noče plačevati za nepotrebne stvari - ampak čudežev ni, ne bo dobila top opreme za 10 jurjev, vsaj pri polotu ne).

Glede izbire znamke in modela: za božjo voljo, niti ne omenjaj ji česa drugega kot VW! Naj kupi polota!
Če si starši (tudi tašče/tasti) kaj zapičijo v glavo glede avtomobilov, je pogosto naravnost noro prepričevati jih v kaj drugega. Še če kupuješ avto zase in za svoj denar ter se ne odločiš v skladu z njihovim okusom, so lahko prave male vojne.
Če pa itak oni kupujejo - bogvaruj da bi jim pametoval. Glede avta jim povej svoje mnenje samo, če te izrecno vprašajo, pa še to najprej malo pomisli ali se pozanimaj, kaj že imajo v mislih, ter svetuj v tej smeri (se pravi: strinjaj se, da so dobro izbrali).
V tem primeru ne boš nič kriv tudi če z avtom kasneje ne bodo zadovoljni. Če jih pa v kaj siliš, boš pa poslušal pri vsaki malenkostni nevšečnosti avta (morda pa tudi, če je ne bo).

Če si torej tašča želi novega polota, ti mora biti jasno tole: v tem kontekstu, na svetu ne obstaja noben drug avo. Jasno?

Glede bencinarja/dizla - pusti pri miru, naj ima bencin! Sicer bi v 10 letih 160.000 km z dizlom lahko prišparala tudi 2000-3000 EUR, ampak podobno kot zgoraj - če hoče bencinarja, dizel ne obstaja!

Gremo naprej: climatronica ne potrebuje, zanjo bo climatic povsem OK.
Mašina naj bo 1.4 navadna bencinska. Strah zaradi turbine v 1.2 TSI je seveda smešen (razen če totalno ne zna vozit in bo fentala turbino), ampak tašče niso populacija, ki bi cenila tehnične bombončke.
Pa še velik problem bo, ker 95-oktanski bencin ne bo v redu in bo morala tankati vsaj 98, če ne 100 (opomba: to ni moja trditev - če se ne motim, novi TSIji sicer lahko mirno tankajo tudi 95-oktanca, ampak to ni pomembno - pomembno je, da jo bo lahko kdo drug prestrašil zaradi tega in boš kriv, da "mora zaradi tebe tankat dražji bencin".

Svetujem da gre tašča v VW salon in se pozanima kakšni poloti so na zalogi, pa naj vzame enega od njih. Kot rečeno, 1.4 z osnovno opremo (climatic je serijsko) in čim manj dodatne opreme - razen če vidi v razstavljenem avtu ali je prisotna v vozilu iz zaloge ali opcijo omeni prodajalec in seveda če ona reče "to bi pa imela!" Če tebe vpraša za mnenje glede konkretne dodatne opreme, je večinoma bolje reči:
- da je ne rabi (če bi morala posebej naročiti)
- da jo rabi (če je dotični del opreme že na izbranem vozilu iz zaloge)

Glede prodaje njenega rabljenega polota: povsem jasno je, da bo s privat prodajo najbrž dobila več.
Po drugi strani pa ne kaj dosti več; in ve se, kdo bo moral poskrbeti za prodajo avta - ti seveda :-P
Zato absolutno priporočam, naj da starega Polota v račun, če bodo vzeli. Med drugim se bo s starim lahko vozila vse do tiste minute, ko bo prevzela novega.
Seveda je tu en velik ČE, ali bodo avto l. 2000 sploh hoteli vzeti v račun (se bojim da ne, no mogoče je na Koroškem to kaj lažje, v LJ za kaj takega najbrž ni niti teoretičnih šans)

Se strinjam da se bolj ne bi mogel, še posebej tisti del o prepričevanju tašč/tastov :D V TSI lahko tankaš tudi 95 oktanca, vendar se potem malo zviša poraba in malo pad moč motorja. Tako piše v navodilih.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe mar 12, 2010 2:24 pm

kolesar je napisal/-a:

audija a3 sportback...
-14% cene po katalogu...

no dej mi pošlji a3 SB z 14% popusta.. verjetno o nabavnih cenah audijev vem malo več..

načelo pa polota 2000 letnik vzame AH v račun... vsaj jaz bi ga... je pa problem, ker se avto da na dvigalo, pregleda podrobno, vse napake se zapišejo in "zaračunajo" po ceniku iz skladišča rabljenih delov... in tukaj večinoma padejo taki avtomobili... ker Ah mora kot pravna oseba dati neko garancijo na vozilo. Mislim pa da lepega polota 2000 letnik v lastni zasedbi ne bi bil problem prodati... ;)

lp

polonist
Nov uporabnik

novi polo

Napisal/-a polonist To mar 16, 2010 8:10 am

Spoštovani !

Sem novi na forumu in se nahajam pred eno dilemo . Imam novega VW Polo 1.4 , 86 KM, letnik 2010 , comfortline , paket udobje 1,2 . Pri samem nakupu vozila se nisem odločil za originalno vlečno napravo ( prodajalec mi jo je ponudil - 315 € ) , vendar sem se pa sedaj premislil , a je za original žal prepozno . Pozanimal sem se pri nekaterih naših proizvajalcih in monterjih ( Šeško , Bartolj, Hermec itd. ) , različni izdelki , različne cene . . . in moja dilema : proizvajalca Šeško in Hermec pri montaži vlečne kljuke vgradita tudi nekakšen elektronski sklop ( padec napetosti , varovanje potovalnega računalnika itd.. , zadeva stane od 100 € naprej ), dočim proizvajalec Barolj to ne zahteva , pravi , da za Polota ni potrebna . A ima kateri med vami že kakšne izkušnje glede tega ? Kako bo z garancijo samega vozila , pri naknadni montaži vlečne naprave ?

Hvala in lp.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To mar 16, 2010 9:15 am

Jaz sem dal naknadno vgraditi vlecno kljuko na novem sceniku. Tudi moj monter je moral dati posebno napravo notri, ki je bila cca. 100eur. Drugace ni slo. Sem sel do treh monterjev-dva sta to takoj povedala, da bo vgradnja potrebna,eden ne. Prvi mi je trdil, da je potrebna vgradnja 100%-on je vedu-je pa bila fora, da je model nov in vsi tega ne vejo, saj montaze se ni bilo. tisti, ki mi ni pritdril je rekel, da bo mogoce potrebno. Torej: tisti, ki ti bo vgrajeval-tudi ce ne bo 100% za to napravo, ti jo bo moral dati notri, drugace ne bo slo. bo pa do tega prisel sredi dela in te bo poklical, da je to potrebno:) izbire pa itaq ne bos mel:)
:)

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To mar 16, 2010 10:18 am

Pomoč, v kolikor še niste dobili pola; nekaj vozil iz zaloge.

http://www.porscheinterauto.net/sl/Avto ... is=1&AKC=5

pusko
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a pusko Po avg 02, 2010 10:55 am

...je potem bolje (za TSI motor), da se vanj tanka 98 ali 100 oktanski bencin...ali je vseeno?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov