Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Sr mar 17, 2010 3:10 pm

se pravi se prvih nekaj minut vožnje voziš na benzin na to pa samo preklopi na plin?če sem prav razumel..

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Sr mar 17, 2010 4:58 pm

Ko se motor ogreje na delovno temperaturo se avtomatsko vklopi plinski sistem, ponavadi je to po 5-10min vožnje, odvisno od zunanje temperature. Kar se tiče zmogljivosti in porabe, se pri najnovejših sistemih kot so prins ne opazi manjših zmogljivosti s tem da v realnosti porabi nekje 10% več plina kot bencina. Kar se tiče servisiranja je pri prinsovem sistemu prvi servis na 25.000km, nato pa na 50.000km, je pa tu potrebno prišteti še tekočino za mazanje ventilov, ki jo je potrebno dokupit vsaj 2 enoti na servisni interval. Za Sebringe smo že posredovali vgradnjo nekaj sistemov na željo strank in zaenkrat ni bilo pritožb, tako da deluje zadeva BP.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr mar 17, 2010 6:05 pm

Torej za enega iz okolice Lj, ki ima do službe recimo 20km, od tega 15km avtoceste, zadeva odpade?

Men se 1.6 mašina pozimi ogreje po približno 10-15min, ob izklopljenem ogrevanju ustrezno hitreje. Torej bo 2.4 bencinar vsaj 15min vozil na bencin?
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: kia ceed sw 2.0 cdi vs. chrysler sebring 2.4 GPL?

Napisal/-a Polo78 Če mar 18, 2010 11:39 am

lucijaS je napisal/-a:pozdravljeni!

na razpolago imam nekaj denarja in odločam se za nakup novega avtomobila..v finale sta prišla kia ceed sw 2.0 cdiTX (ročni 6-stopenjski menjalnik) in Chrysler Sebring 2.4(avt. 4-stopenjski menjalnik) s predelavo da bo lahko laufal na plin..vem da sta to totalno različna avtomobila a za njiju se odločam ker imam pri prodajalcu KIA motors (kmag) nekaj dodatnega popusta in sta mi oba cenovno dosegljiva..

Sam imam Proceed-a z 2.0 crdi motorjem in 6-stopenjskim menjalnikom. Preizkusil sem pa tudi oba 1.6 crdi agregata. Na 90-konjskega pozabi, ker ne gre nikamor, 115-konjski pa je precej bolj poskočen a vseeno ne tako kot 2.0. Napram 2.0 dizlu ima predvsem opazno turbo luknjo pod 2.000 obrati, medtem ko 2.0 vleče na polno že od nekje 1600-1700 obratov, turbo luknje praktično ni!

Nadalje je 2.0 crdi tudi opazno tišji od 1.6 crdi, tako na uho deluje bolj uglajeno, medtem ko ima 1.6 bolj robat zvok (mogoče zaradi verige). Bistvene prednosti 1.6 motorja so za moje pojme 3 in sicer:
- ugodnejša registracija
- za cca. 0,5 l/100 km manjša poraba goriva
- zaradi verige odpade veliki servis (pri 2.0 crdi predvidena menjava jermenov pri 160.000 km)

V vseh ostalih pogledih pa je torej 2.0 dizel veliko boljša izbira, sploh pri SW različici bi se to znalo poznat pri naloženem avtu! Porabo na relaciji se da komot spravit krepko pod 6 litrov, odvisno seveda od načina vožnje. A kaj dosti več kot 7 litrov je tudi ne bo. Sam imam povprečje nekje pri 6,8 litra/100 km, samo imam tudi precej mestne vožnje in avtocest, relacije bolj malo. ;)

P.S. Chryslerja pa ne poznam, zato ne morem komentirat. Edino kar vem je to, da so redni servisi zelo dragi - vsaj pri kolegu, ko je še imel Voyagerja je bilo tako.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če mar 18, 2010 12:01 pm

Polo78... a nisi nič prebral prejšnjih postov?
Človek se je že odločil in sicer za Chryslerja. Preveril je tudi stroške za servisiranje in vzdrževanje (ki je itak za oba pri isti firmi)...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 18, 2010 12:41 pm

Upss, res sem spregledal, da se avtor teme že odločil... oops
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če mar 18, 2010 6:51 pm

A pol je bil tisti svetlo modri tvoj :D 8) SS Nisi falil, jaz sem se že okužil z lahkotnostjo vožnje na AT. :D 8)

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Če mar 18, 2010 11:52 pm

Ivan36 je napisal/-a:A pol je bil tisti svetlo modri tvoj :D 8) SS Nisi falil, jaz sem se že okužil z lahkotnostjo vožnje na AT. :D 8)

kateri svetlo modri oziroma komu je bil tale post namenjen?

AT je pa vsekakor zeloo nalezljiv :D

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Če avg 19, 2010 3:59 pm

lucijaS je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:A pol je bil tisti svetlo modri tvoj :D 8) SS Nisi falil, jaz sem se že okužil z lahkotnostjo vožnje na AT. :D 8)

kateri svetlo modri oziroma komu je bil tale post namenjen?

AT je pa vsekakor zeloo nalezljiv :D

Si kupil sebringa?
Kako si znjim zadovoljen? Kateri letnik je?
Kako se obnese plin in kakšna je poraba?
Kak je avtomatski menjalnik? So z avtom kakšne težave?

Sprašujem, ker me mika, da bi si nabavil kaj podobnega.

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Če avg 19, 2010 6:15 pm

kolesar je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
lucijaS je napisal/-a:je poraba plina res ista kot poraba benzina?ali avtomobil ob porabi plina dosti izgubi na moči?je uporaba plina varna?

mogoče malenkost višja kot bencin.
avto ne izgubi moči praktično nič.
plin je bolj varen kot bencin

na megan forumu edn pravi da se plin definitivno ne izplača...
ker polek porabe plina spije tud še nekaj bencina...
pa še servisirat more to apravo..

NEUMNOST PLIN SE SPLAČA.. v vsakem primeru, sploh pa za tako vozilo z 2,4 motorjem.

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Po avg 23, 2010 12:02 pm

pozdrav vsem skupaj

sebringa sem kupil nato še 10 dni čakal na vgradnjo prinsovega plinskega sistema a se je čakanje vsekakor izplačalo..avto je fenomenalen-vozi zelo lepo menjalnik ime resda le 4 brzine a so te razdeljene na dva območja delovanja -odvisno kolk pritiskaš na pedal..edina stvar je da sem se moral navaditi voziti na višjih obratih za spoznat pravo moč avtomobila (prej sem imel tdi)..poraba mi na board computerju ni šla nikoli čez 10l-tudi ko sem se vozil po mestu-porabo plina sem pa izračunal na 9,4l ..sedaj imam že 12000km prevoženih in ko ga primerjam z pasatom 2.0 tdi comfortline(naš drugi avto) je vožnja z sebringomdosti bolj mehka in udobna,v vseh pogledih je zame sebring boljši avto le vožnja na nizkih in navor na nizkih je boljši pri pasatu..tudi opreme ima ogromno(sound sistem navdušuje) tako da bi iz srca priporočal vsem nabavo tega avta..upam da sem komu pomagal saj sem se z nakupom pred par meseci podal v dokaj neznane vode-ni bilo še dosti lastnikov sebringov po slo kaj šele po forumih..lp

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Po avg 23, 2010 12:15 pm

lucijaS je napisal/-a:pozdrav vsem skupaj

sebringa sem kupil nato še 10 dni čakal na vgradnjo prinsovega plinskega sistema a se je čakanje vsekakor izplačalo..avto je fenomenalen-vozi zelo lepo menjalnik ime resda le 4 brzine a so te razdeljene na dva območja delovanja -odvisno kolk pritiskaš na pedal..edina stvar je da sem se moral navaditi voziti na višjih obratih za spoznat pravo moč avtomobila (prej sem imel tdi)..poraba mi na board computerju ni šla nikoli čez 10l-tudi ko sem se vozil po mestu-porabo plina sem pa izračunal na 9,4l ..sedaj imam že 12000km prevoženih in ko ga primerjam z pasatom 2.0 tdi comfortline(naš drugi avto) je vožnja z sebringomdosti bolj mehka in udobna,v vseh pogledih je zame sebring boljši avto le vožnja na nizkih in navor na nizkih je boljši pri pasatu..tudi opreme ima ogromno(sound sistem navdušuje) tako da bi iz srca priporočal vsem nabavo tega avta..upam da sem komu pomagal saj sem se z nakupom pred par meseci podal v dokaj neznane vode-ni bilo še dosti lastnikov sebringov po slo kaj šele po forumih..lp

kakšne slikce daj gor :) veliko užitka!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov