Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To mar 23, 2010 3:09 pm

Saab 9-3 2.2 Tid oz če boš dal malo še zraven mogoče že 1.9 Tid. Zelo fajn avto za vozit, placa ma tud dost več kot audi A4, pa opreme je malo morje.

Samo kot primer : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3444289&show=1
Lp by Mare

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To mar 23, 2010 3:34 pm

Eh pusti Audija hoče. kupi AUdi to je to... Pa čeprav ti ponujamo 5 let mlajše avtomobile.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan To mar 23, 2010 7:12 pm

Pokaži mi avto 2007 letnik za ta denar s temi karakteristikami. Nisem se zapičil v Audija, vprašal sem samo kako se odnese. Pogoj pri avtomobilu je, da mi je vizualno všeč. Šele nato bom gledal na ostale stvari.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To mar 23, 2010 11:04 pm

A boš kupil 2007 letnik audi za 8000€... Odlično!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr mar 24, 2010 12:20 am

xandrej je napisal/-a:A boš kupil 2007 letnik audi za 8000€... Odlično!

Seveda ... dobiš ga brez problema - tudi Slovenskega ... v Črni gori :?
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Sr mar 24, 2010 8:03 am

Glej, ne mislim se kregati, ampak upal sem na pomoč in dobre argumente. Dal sem večji izbor avtomobilov, da dobim odgovore, zakaj tega in zakaj onega ne. Poleg omenjenih sem napisal, da lahko predlagate tudi druge, ni pa nujno da mi bo všeč. Ne vem, kje si prišel do cene 8.000 eur, ker sem napisal, da je zgornja meja 7.000 eur. Kar je več ne pride v poštev, razen za tistih nekaj sto evrov, ki se jih da zbiti. Ne mislim dati vsega denarja za avto, ker vem da me takoj po nakupu čaka servis in ostali stroški. Gledam pa vozila od letnika 2002 navzgor.

Predlagal si C5, res je novejši letnik, vendar mi ni všeč. Pogoj pri avtu pa je, da mi mora biti všeč. Lepo da si predlagal, vendar če sodeluješ v temi te prosim, da spoštuješ moje menje, navsezadnje gre za moj denar.

Pa brez zamere...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr mar 24, 2010 8:21 am

JamesTheMan je napisal/-a:

Glej, ne mislim se kregati, ampak upal sem na pomoč in dobre argumente. Dal sem večji izbor avtomobilov, da dobim odgovore, zakaj tega in zakaj onega ne. Poleg omenjenih sem napisal, da lahko predlagate tudi druge, ni pa nujno da mi bo všeč. Ne vem, kje si prišel do cene 8.000 eur, ker sem napisal, da je zgornja meja 7.000 eur. Kar je več ne pride v poštev, razen za tistih nekaj sto evrov, ki se jih da zbiti. Ne mislim dati vsega denarja za avto, ker vem da me takoj po nakupu čaka servis in ostali stroški. Gledam pa vozila od letnika 2002 navzgor.

Predlagal si C5, res je novejši letnik, vendar mi ni všeč. Pogoj pri avtu pa je, da mi mora biti všeč. Lepo da si predlagal, vendar če sodeluješ v temi te prosim, da spoštuješ moje menje, navsezadnje gre za moj denar.

Pa brez zamere...

nekateri imajo pač zamere proti audi-ju :) Je popolnoma vredu avtomobil, motor za katerega sprašuješ ni bil med problematičnimi. Je pa problem pri teh, da so v veliki večini uvoženi in z zbitimi kilometri (vsaj kolikor sem jaz gledal). Glej za takšnim, da lahko preveriš zgodovino, še najbolje od 1. slovenskega lastnika ..od fizične osebe. Ne ustraši se kilometrine okoli 200k km, ki ob pravilnem in rednem vzdrževanju ni problem. Vsekakor se pa izogibaj švercerjev, ki ponujajo 8 let star dizl z 110k km in 'pravkar opravljenim velikim servisom'.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Sr mar 24, 2010 8:27 am

Hvala za odgovor! Sicer se nisem dokončno odločil za Audija, ker bo seveda tudi odvisno od tega, kaj se bo v tistem trenutku dalo dobiti. Zato tudi sprašujem za več avtomobilov, da vem na kaj paziti. Nočem se zaleteti v eno avto, potem ga pa iskati pol leta. Ker toliko mi avto spet ne pomeni.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr mar 24, 2010 10:52 am

Glej celo gledaš audi za 7000€ kako škatlo boš te kupil? Audi je odličen avto ampak za tvoj bađet neboš kaj pametnega dobil...

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr mar 24, 2010 10:54 am

Aja pa še to predlog Saaba si sploh spregledal tudi odličen avtomobil, mlajši letniki...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr mar 24, 2010 11:16 am

Kaj pa Volvo V70?

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Sr mar 24, 2010 11:33 am

Glede Saab-a, nisem ga spregledal, vendar potrebujem malo več informacij kot to, da gre za dober avto. Ker znamke ne poznam dobro, ne vem kako je z vzdrževanjem le-te (cene rezervnih delov, zaloge le-teh, vzdržljivost, serijske napake, navsezadnje tudi poraba, itd.)

Kar se pa tiče Volva, bom težko dobil katerega, ki ima prevoženih manj kot 200.000km, vsaj kar sem videl na avto.net.

Uporabniški avatar
Di4b|o^
Novinec

Kraj: Maribor [ okolica ]

Napisal/-a Di4b|o^ Sr mar 24, 2010 12:39 pm

priporočam dotični avtomobil iz oglasa..

http://www.avto.net//_AVTO/ad.asp?ID=2942352&show=1

( repost če morda nisi opazil mojega posta na #1 strani )

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Sr mar 24, 2010 6:44 pm

Sem videl, vendar ima premočan motor (padem v višji razred pri registraciji), pa tudi cena mi je previsoka. Drugače zgleda pa res lep.

Odločil sem se, da bom gledal samo še dva, Mondea in pa Mazdo6. O Mazdi ste že napisali mnjenja, zato vas prosim še za Forda.

Ford Modeo TDCi 2.0 letniki med 2004 - 2006

diesel motor, 1998 ccm, 96 kW / 131 KM

diesel motor, 2000 ccm, 85 kW / 116 KM

Ker ne poznam teh avtomobilov, me zanima vaše mnenje in izkušnje? Vem, da so imeli starejši letniki probleme z rjavenjem blatnikov, vendar sem nekje zasledil, da so z letniki 2004 in mlajšimi to porihtali. Je to res? So imeli še kakšne serijske napake?

Prav tako ne vem kateri motor je bolje vzeti, predvsem kar se tiče porabe? Kar se tiče zavarovanja sta oba v istem rangu. Ima motor notri verigo?

Limuzina mi je bistveno lepša kot karavan, zato me zanima velikost pritljažnega prostora pri limuzini? Grlo prtljažnika ima videti kar široko, ne vem pa kako se kaj obnese v praksi? Gre notri otroški voziček in še kakšna stvar?

Hvala vsem za odgovore!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr mar 24, 2010 9:19 pm

JamesTheMan je napisal/-a:Glede Saab-a, nisem ga spregledal, vendar potrebujem malo več informacij kot to, da gre za dober avto. Ker znamke ne poznam dobro, ne vem kako je z vzdrževanjem le-te (cene rezervnih delov, zaloge le-teh, vzdržljivost, serijske napake, navsezadnje tudi poraba, itd.).
Saab je 'le' preoblečen GM / Opel (9-3 je 'pod kožo' v bistvu Opel Vectra). Plus seveda svoj styling in malo drugačen imidž.

Z vzdrževanjem itd. bi moralo biti torej podobno kot pri Oplih. S tem da obstajajo tudi pri nas dobri specializirani Saab mehaniki, več o tem preberi na forumu http://www.saabslo.com

Jaz bi na tvojem mestu vseeno razmislil o Saabu, ker itak kupuješ rabljen avto. Pred slabimi 3 leti sem bil že precej na tem da enega rabljenega kupim, pa sem se raje odločil za nov drug avto (pa še garaža je bila 1-2 cm prekratka za Saaba 9-3, hehe).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr mar 24, 2010 11:06 pm

Glede vozička ne vem, je pa Mondeo zelo dober avto. Udoben, sem bil že na tem da ga kupim a sem ugotovil da ne rabim tako velikega avta. Vsekakor 96 Kw mašino, ker ima verigo, se pravi klasičen redni servis odpade, kot si pa že sam ugotovil je zavarovalni rang enak, dobiš pa dosti več moči za praktično identično, če ne celo manjšo porabo. Poglej si malo na Ford forumu za drugimi napakami, a ko sem jaz gledal večjih ni bilo. Samo problem je najt res dober avto ker so dokaj zgonjeni.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Če mar 25, 2010 3:11 pm

Na tvojem mestu bi definitivno pogledal mazdo 3.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3597239&show=1

Lp

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če mar 25, 2010 3:18 pm

Mazda 3 je super...samo avtor teme gleda 1 razred večje avtomobile. Jst bi vzel na vašem mestu Mazdo 6 tud po statistikah je avto ki ima najmanj napak... tudi Ford Mondeo je dobra izbira samo japonc je le japonc :-P :)

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če mar 25, 2010 3:47 pm

Glede Mondea...sam sem ga kupil pred kratkim, sicer letnik 2003

Verigo imajo vsi 2.0 motorji, tako 115 kot 130 konjski. Je pa s to verigo tako, oglasuje se kot, da bi nekdo senkal 1000 EUR, dejansko pa bos sicer res nekaj privarceval a ne pozabi, da ima avto vseeno crpalko in mikro jermene, katere je potrebno menjat.

Glede rjavenja - hibe so bile predvsem robovi vrat spodaj. Vecino tega se sicer da odpraviti z reklamacijo. Drug "minus" zna bit vztrajnik, ki za sabo potegne se menjavo lamele in potisnega lezaja - ce ze, poskusi najt model, ki je imel to ze menjano ali pa je bil vsaj vozen na dolge relacije.

Glede motorja - jaz bi vzel 130 konjskega s 6 prestavami. Sam vozim 115 km razlicico in 5 stopenjski menjalnik pa bi sesta prisla prav - pretezno sem namrec na AC. Sicer je moci presenetljivo dovolj. Toni in pol navkljub prazen pospesuje izredno lepo (bolje kot denimo trivratni Stilo 115 JTD), se pa veselje neha na klancih ali, ce je avto nalozen. Kljub temu svojo nalogo opravlja dovolj suvereno, da nisi ravno prometni cep. Poraba bi znala biti pri mocnejsi razlicici kake pol litra do litra nizja, ceprav tudi 115km varianta ni potratna (6,2 povprecje - poln rezervoar 130-140 km/h na AC).

Podvozje je razred zase. Vozi se izredno lepo, v ovinkih se mu teza sploh ne pozna (pa imam karavana), neravnine pozira fantasticno, nagibanja ni prevec, nasploh te navdaja z obcutkom varnosti in stabilnosti. Sedezi so za moj okus precej dobri, pozicija za volanom tudi, ergonomija vec kot zadovoljiva (tisto uro bi pa res najraje zdrobil :D ) Nekoliko privajanja zahteva menjalnik (sploh ce bos saltal nanj s kakega francoza) - je dokaj trd, a kompakten.

Najbolj navdusuje pa prakticna uporabnost. Prtljazniku enostavno ni konca. Jaz sem z njim selil vso robo in sem bil presenecen koliko se spravi vanj. Izredno lepo se sedi tudi zadaj. Pis vetra na AC je zanemarljiv, izolacija dobra, nasploh imas pri visjih hitrostih obcutek, da se vozis bistveno pocasneje.

Ena manjsa graja gre le zelo majhnim vzratnim ogledalom - sicer je avto svojim dimenzijam navkljub precej pregleden in lahko upravljiv.

Za letnik 2004, 130 KM in manj kot 100K km bodi pripravljen odstet kakih 6500 - 7000 EUR. Ce spustis kriterije, izberes 5 brzinca in kakim kilometrom vec (Trend oprema) lahko z nekaj srece odbijes se jurja in pol. Za moje pojme zmaga v tem segmentu!

Je pa res tezko dobit lepega slovenskega, ki ima za seboj enega lastnika - jaz sem imel tule kar sreco.

EDIT: heh, ko bi le vedel prej - tole je zmaga, ce mene vprasas:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3639096&show=1

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Če mar 25, 2010 4:49 pm

gofra, najprej hvala za tako izčrpen odgovor! Odgovoril si mi na marsikatero vprašanje.

Kar se tiče šeste prestave, je niti ne bom toliko pogrešal, ker nimam toliko vožnje po avtocesti, da bi jo potreboval.

Kar se tiče izbirati limuzino ali karavana, moram najprej videti velikost prtljažnika v limuzini. Predvidevam, da je dolžina avtomobila v karavanski izvedbi kar nekaj cm daljša, kot pri limuzini. To mi bo v mestu prej v minus kot v plus. Glede na to, da bom vozilo uporabljal za vsakodnevne namene, tudi mesto. Vizualno mi je limuzina lepša...

Glede na to, da sta oba motorja v istem rangu kar se tiče zavarovanja, potem bi raje vzel močnejšega, že zaradi nižje porabe. Tisti na linku je že z 155KM motorjem, kar mi je pa že preveč. Drugače je pa dobra cena, sploh za 2006 letnik in takšno opremo.

PS.: tisto analogno uro v armaturki so pa res brcnili v temo, sem moral tudi sam kar dobro pogledati, ko sem jo prvič videl. :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov