Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 23, 2010 3:02 pm

.Z. je napisal/-a:Hvala za vaša mnenja.
Trenutno se bolj nagibam k Mazdi, loči me samo še čisto malo do nakupa.
Bil sem pri prodajalcu Mazd (Selmar-Celje) in moram priznati, da so cenovno zelo ugodni v tem trenutku. Za osnovni model Mazda3 CE 1.6i je cena 16.190€ + 350€ (bela barva) = 16.540€ in 2.000€ popusta, ki mi ga nudijo do konca marca (Mazda ima nekakšno akcijo), torej na koncu 14.540€, kar se mi pa zdi res zelo ugodno za novi avto.
Golf mi je tudi všeč, vendar je za Golfa potrebno odšteti več denarja, v smislu opreme avta pa dobiš pri osnovnem modelu vsekakor manj. Povrh vsega pa tudi nisem nekakšen privrženec Golfov.

Čeprav nisi privrženec golfa, vseen povem, da sem pred kratkim videl enega (belega) z 1.4 TSI (122KM) in comfortline opremo+nekaj dodatkov (climatronic, 5 vrat...) za 17.000€, pa mogoče bi se še dalo mal zdilat. In kot je že sonic reku, ti motorji se ne morejo primerajt z navadnim atmosferskim. Nikakor zdej ne forsiram golfa, samo toliko da dobiš en občutek glede cene. Se pa tudi meni mazda 3 kar dopade.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To mar 23, 2010 3:20 pm

Bil sem pri prodajalcu Mazd (Selmar-Celje) in moram priznati, da so cenovno zelo ugodni v tem trenutku. Za osnovni model Mazda3 CE 1.6i je cena 16.190€ + 350€ (bela barva) = 16.540€ in 2.000€ popusta, ki mi ga nudijo do konca marca (Mazda ima nekakšno akcijo), torej na koncu 14.540€, kar se mi pa zdi res zelo ugodno za novi avto.
Golf mi je tudi všeč, vendar je za Golfa potrebno odšteti več denarja, v smislu opreme avta pa dobiš pri osnovnem modelu vsekakor manj. Povrh vsega pa tudi nisem nekakšen privrženec Golfov.

Če si se že odločil za Mazdo, bi jaz na tvojem mestu doplačal še tistih 800€ za TE opremo, menim da se splača. Dobiš dodatno še avtomatsko dvopodročno klimo, usnjen volan in prestavno ročico, boljši radio (več zvočnikov in komande na volanu), električna zadnja stekla, zunanja ogledala in kljuke v barvi karoserije, pa še nekaj malenkosti.

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy To mar 23, 2010 4:32 pm

grizli je napisal/-a:

Če si se že odločil za Mazdo, bi jaz na tvojem mestu doplačal še tistih 800€ za TE opremo, menim da se splača. Dobiš dodatno še avtomatsko dvopodročno klimo, usnjen volan in prestavno ročico, boljši radio (več zvočnikov in komande na volanu), električna zadnja stekla, zunanja ogledala in kljuke v barvi karoserije, pa še nekaj malenkosti.

jap to bi ti tudi jaz predlagal, ker s CE opremo je avto malo bogi

.Z.
Nov uporabnik

Napisal/-a .Z. To mar 23, 2010 7:50 pm

Glede opreme mi CE paket zadostuje. Bom si pa vseeno ogledal v živo razliko med CE in TE, ter se dokončno odločil.
.Z.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov