Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe mar 26, 2010 3:27 pm

ja upam da nisi uzel avtomatik... čene ti pa želim veliko varnih km...

moj nasvet za plin pa je PRINS ;)
Slika

plinko77
Nov uporabnik

Napisal/-a plinko77 Pe mar 26, 2010 8:55 pm

Ja avtomatik je. Je to kaj narobe?

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Pe mar 26, 2010 9:03 pm

če mene vprašaš ni nič narobe z avtomatikom, razen tega da se čist preveč razvadiš.. :)

je pa nekako predpogoj dejstvo, da je menjalnik redno servisiran itd itd....

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ So mar 27, 2010 8:22 am

plinko77 je napisal/-a:Ja avtomatik je. Je to kaj narobe?

2 sekundi slabši pospešek, nič kaj takega :? = 10sek do 100km/h z skoraj 200hp = katastrofa
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So mar 27, 2010 8:32 am

Doc_ je napisal/-a:
plinko77 je napisal/-a:Ja avtomatik je. Je to kaj narobe?

2 sekundi slabši pospešek, nič kaj takega :? = 10sek do 100km/h z skoraj 200hp = katastrofa

A ti pa vsak dan vsaj 10 krat na polno pospešuješ do 100 km/h in ti pri tem vsakič uspe optimalen štart? Najbolj važna pri teh motorjih je prožnost in ta dvomim, da je kaj slabša napram verziji z ročnim menjalnikom. Avtomatik pač ne dopušča tako hitrega speljevanja, kar v 99,99% ne pomeni nič negativnega, razen v glavah kot je tvoja :D.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ So mar 27, 2010 8:52 am

še en pametnjakoVIČ...

ta menjalnik je napram ročnim KATASTROFA... stem tudi slabša prožnost...
sam nekateri ki imajo mlinčke pod haubo tega ne razumejo...

Verjami da sem preizkušal oba nekaj let nazaj ;)
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So mar 27, 2010 10:21 am

pri a6ki ki jo imam nemores tudi pricakovati bolsi pospesek. saj je prazen avto tezak 1850kg pomeni se povn tank in kak malenkost pa je to 2 tone ki jih more premikat. tko da tista sekunda gor al pa dol

je pa res da 100ka velik bol sla k je rocni menalnik, sam je tud lazja

zdej pa nevem kako kilazo ma pasat.
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So mar 27, 2010 10:34 am

Doc_ je napisal/-a:še en pametnjakoVIČ...

No daj utemelji to slabšo prožnost. Če imaš v tretji prestavi avtomatika in tretji prestavi ročnega in so prestavna razmerja in motor enaka bo prožnost v manjših odstopanjih enaka. Izgleda ne veš kaj je to prožnost.
Mimogrede, le ta se meri v sekundah.

Off-topic:
Vidim pa da moraš svoje politične poglede vmešavat tudi v vsakodnevne pogovore. Ne vem sicer za kakšno psihično boleznijo trpiš, ampak če sem napisal repliko tvoji izjavi še ne pomeni, da treba povdarjat neke VIČ-e. Od kje ti ideja da v besedi pametnjakovič, povdariš vič? Oziroma kakšna je tu logična povezava s celotno debato oz. kakšna je tu povezava sploh pa s čimerkoli (podobno nesmislu, kaj ti bo torba če maš kolo)? A moram zdaj biti užaljen ker si povdaril tale VIČ? Vidim pa da je tvoja komunikaija na nivoju pravega "prijatelja". Sploh me ne poznaš, kaj šele da bi vedel kaj vozim in govoriš o nekih mličnkih. Eni ste res dno družbe tu gor.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker So mar 27, 2010 11:09 am

lizard je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:še en pametnjakoVIČ...

No daj utemelji to slabšo prožnost. Če imaš v tretji prestavi avtomatika in tretji prestavi ročnega in so prestavna razmerja in motor enaka bo prožnost v manjših odstopanjih enaka. Izgleda ne veš kaj je to prožnost.

Off-topic:
Vidim pa da moraš svoje politične poglede vmešavat tudi v vsakodnevne pogovore. Ne vem sicer za kakšno psihično boleznijo trpiš, ampak če sem napisal repliko tvoji izjavi še ne pomeni, da treba povdarjat neke VIČ-e. Od kje ti ideja da v besedi pametnjakovič, povdariš vič? Oziroma kakšna je tu logična povezava s celotno debato oz. kakšna je tu povezava sploh pa s čimerkoli (podobno nesmislu, kaj ti bo torba če maš kolo)? A moram zdaj biti užaljen ker si povdaril tale VIČ? Vidim pa da je tvoja komunikaija na nivoju pravega "prijatelja". Sploh me ne poznaš, kaj šele da bi vedel kaj vozim in govoriš o nekih mličnkih. Eni ste res dno družbe tu gor.

se strinjam. Prav požigalec scena

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ So mar 27, 2010 12:20 pm

Bravo :pivo :pivo :wiihuu :woohoo

zame je še zmiraj ta menjalnik katastrofa.... pač se povedal moje mnenje...

Kaj ti bo V6 ko pa te vsak TDI prehiti :? :shock: :lol:
ti pa se še zmiri z tvojim mlinčkom vozi okoli...
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So mar 27, 2010 2:45 pm

Doc_ je napisal/-a:Bravo :pivo :pivo :wiihuu :woohoo

zame je še zmiraj ta menjalnik katastrofa.... pač se povedal moje mnenje...

Kaj ti bo V6 ko pa te vsak TDI prehiti :? :shock: :lol:
ti pa se še zmiri z tvojim mlinčkom vozi okoli...

Če dirkaš po LJ od semaforja do semaforja te lahko res kak TDI prehiti, a na AC 2.8 V6 motor ne glede na menjalnik (razen če nima kak 3 stopenjski 20 let star avtomatik) pobegne 1.9 TDI-ju, sploh pri hitrostih 140 in več, kjer pride tak motor do izraza. Ko si boš lastil kakšen V6 motor potem boš to ugotovil (če si ga pa je smešno, da tega ne veš), zdaj pa konec merjenja tičev, raje delaj več na nadgradnji osebnosti in kulture ;).

P.S.: Noben ni govoril o tem če je ta menjalnik katastrofa ali ne, ampak v primeru tega motorja, kot tudi večine motorjev, ti je pomembno, da ko greš prehiteval pride do kick downa v 3-jo, in potegne od 80-140 dovolj dobro, sigurno boljše od večine slovenskih avtov (povprečje je cca 100 konjev). Sam podatek do 100 km/h je pomemben na papirju v praksi šteje prožnost. 2.8 V6 bo pač skoraj vedno nudil dovolj navora in moči, tudi z ročnim menjalnikom ne menjavaš vsakič ekspresno hitro, še manjkrat pa ekspresno hitro pospešuješ od 0-100 da gume cvilijo.

P.S. 2: Tudi Audi A8 4.2 Quattro D2 je imel do 100 na uro v AM testu izmerjenih 7,6 sekunde do 100, kar ni ravno nek super podatek, in ga danes prekaša večino hatchbackov z dobrimi 200 konji, ampak pri pospeševanju od 160 naprej verjetno vsi ostanejo zadaj.

P.S. 3: Za takega strankarskega simpatizera kot si sam, bi res lahko malo bolje obvladal slovenski jezik oz. moral bi ga imeti v malem prstu.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So mar 27, 2010 3:01 pm

@lizard, nevem kako lahko pametuješ glede prožnosti v6 motorja, če pa še vozil nisi kaj več kot 1.4 16v ;)

malo heca

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So mar 27, 2010 3:17 pm

Mah saj nočem v bistvu nič pametovat, le hočem povedat, da v večjih avtih z relativno močnejšimi motorji ni taka groza če so avtomatik, in če jih uporabljaš čemur so namenjeni sploh ni pomembno kakšen pospešek imajo do 100.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So mar 27, 2010 3:43 pm

točno tak, 0-100 še merjio samo frajerji na semaforjih, sploh pa zdaj ko delajo fwd rakete z 250+KM, kjer tak pospešek itak ni realen pokazatelj kako avto gre ;)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII So mar 27, 2010 8:37 pm

lizard je napisal/-a: Če imaš v tretji prestavi avtomatika in tretji prestavi ročnega in so prestavna razmerja in motor enaka bo prožnost v manjših odstopanjih enaka. Izgleda ne veš kaj je to prožnost.

nemors primerjat avtomatika in rocni menjalnik, ker niti slucajno nimata enakih prestavnih razmerij, zasmo za namecek v omenjenu avtu ima avtomatih 5prestav, ročni pa 6
da nebomo začel, ko nekdo pelje avtomatika z nekje 180k km in res prestavlja počasneje, to pa zato ker se olje v menjaniku ''ne menja'', olje se menja na vsakih 60k km in potem posledicno tudi menjalnik lepse in hitreje prestavlja.
p.s. govorim iz izkusen.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So mar 27, 2010 9:12 pm

pocesnkII je napisal/-a:nemors primerjat avtomatika in rocni menjalnik, ker niti slucajno nimata enakih prestavnih razmerij, zasmo za namecek v omenjenu avtu ima avtomatih 5prestav, ročni pa 6

Tud ročni menjalnik ima 5 prestav pri 2.8 V6 ;)

Sicer je pa brezpredmetna tale "kregarija" tukaj.
Če gledamo strogo na zmogljivosti je vsak ročni menjalnik boljši od avtomatskega (DSG je tu izjema).
Ni pa "katastrofa od menjalnika", kar nekateri tu trdijo in se da tudi z avtomatikom konkretno hitro peljat (imam izkušnje s to mašino). ;)

@plinko77: ne se ozirat na komentarje, kupil si odličen avto, naj ti dobro služi :tomidelej:

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII So mar 27, 2010 9:27 pm

tole pa nebo drzalo da ima 5 prestav rocni jih ima kar 6
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So mar 27, 2010 10:22 pm

pocesnkII je napisal/-a:tole pa nebo drzalo da ima 5 prestav rocni jih ima kar 6

2.8 V6 1000% nima 6 prestav, niti pri Passatu, niti pri Audijih, niti pri Škodi Superbu.
Samo 2.5TDI so imeli 6 prestav, pa nekateri 1.9TDI. :pop:

plinko77
Nov uporabnik

Napisal/-a plinko77 So mar 27, 2010 10:37 pm

Uh, kako ste se razpisali.... Drugače pa nisem kupil avta za dirkanje, saj sem imel sedaj tri leta Polota 1,2 z 60 KM. Meni je avtomatik všeč, pač hočem bit komot in ne vidim nobene potrebe po stalnem šaltanju. Strinjam se tudi, da je prožnost motorja dobra in meni je res všeč to, da se voziš 80 ali 100 in z lahkoto pospešiš za 50 KM/h. 9,5 sekund, kolikor mislim, da ima uradno ta avto je zame čisto dovolj. To ima verjetno tudi kak TDI, samo kaj, ko moraš vmes 4-5 krat šaltat:)).

No ker smo že pri debatah o avtomatiku: Kako se kaj zadeva obnese, mene je samo strah, da mi ne crkne. Avto ima 160.000 KM, preverili bomo na uradnem servisu, kjer je bil servisiran, če je blo olje menjano, če ni bilo, ga zamenjam in potem upam, da bo zadeva delala. Je pa res 5 stopenjska avtomatika. Vgradim še tempomat in potem samo še uživancija....

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne mar 28, 2010 12:25 am

a je dobr pr avtomatiku zamenat ole... ce recimo nikoli ni bil menan oz neves ali je bil. avto ima pa 230.000km

ker sem ze od nekaj ljudi slisal da ce ni bil menjan olje da je bolje pustiti zadevo pri miru
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov