Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če mar 25, 2010 11:20 am

Gofra bojim se da nisi prebral da isce avto ki mu bo sluzil 5-6 let in vec tko da zguba vrednosti tle potem nima vec takega pomena. Koliko bi pa dobil za (recimo da proda) avto srednjega razreda cez 6 let in je letnik 2007. Se pravi 9 let star avto 2. lastnik?

Mozakar zeli avto z majhno porabo in pa bolj trendovski(500,bravo..). Meni se zdi 110km dovolj
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 25, 2010 11:54 am

kupli 8 mescov star avto, ki je še 1,5 let v garanciji, nikoli ni bil barvan...
25% cenej ko nov.. (4500€) ;)
aja pa jst bi gledu za novim oz za maks 1 leto starim avtom v garanciji, ne pa s kakim ko že ma full km, ker pol lahk maš tu dost več stroškov..

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Če mar 25, 2010 1:19 pm

Glede na to, da je v družini tudi otrok, sploh ne razmišljaj o trivratnem avtomobilu. Obvezno vzami 5-vratni avtomobil in vsaj nižji srednji razred.

Predlagam nov ali malo rabljen avto (max. 1 leto) upoštevajoč tvoj budget. Za ta denr namreč dobiš lepega, novega dizla za približno takšen denar.

Recimo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2346790&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3531363&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3172553&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3560405&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3409447&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3478649&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3159079&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3201507&show=1

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Če mar 25, 2010 1:20 pm

Vzemi novega Pola, 1.6 TDI motor (75 ali 90km), s highline opremo pride približno 14.800€ in imaš nov avto z garancijo...sem bil pa zadnjič prijetno presenečen nad prostornostjo na zadnji klopi v Focusu, tako da je za premislit - definitivno pa priporočam nakup novega avtomobila, če bo že leasing.

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Če mar 25, 2010 2:00 pm

glede novega avtomobila je tko..sem si že ugledal skoraj vse nove modele..pa vendar če želim imeti avto v garanciji ga moram servisirati na pooblaščenem serviserju kar pa predstavlja bistveno večji strošek vzdrževanja..tako da še vedno ostajam pri rabljenem vozilu..
Glede trendovskih avtomobilol kot pravite je pa stvar taka..pač taki avti so mi všeč..ne vem za kaj bi dal 15000 za en avto kateri mi ni všeč..
Danes sem si na parkingu malo ogledal Focusa..in mi je zmeraj bol všeč..pa se prtljažnik se mi zdi velik.
Drugače se mi zdi od Gofre predlog še najbol všeč..
Bom si danes vzel čas in si zastavil par določenih kriterijev in vam jih nato sporočim..

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če mar 25, 2010 2:01 pm

Slabih 15k€ za Polota, s tem da imaš v mislih družino?? :roll:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če mar 25, 2010 2:11 pm

Ce kupis novega imas prvi (vecji)servisni interval 40.000-60.000 km odvisno od avtomobila. Se pravi 2-3 leta voznje, kar pomeni da tolko casa nebos dal nic oz zelo malo, pa se potem bo servis par sto € po 3 letih. Pa ga po 3 letih ko mu gre garancija komot servisiras pri nepoblascenem servisu .Meni se zdi vredno razmislit o tej moznosti..

Polo ti bo kmal premajhen

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Če mar 25, 2010 2:13 pm

samo če pogledaš novi polo sploh ni tako majhen..ko sem pa na siolovi strani gledal test so brez večjih problemov pospravili voziček v prtljažnik..

Aja da je prvi servis šele takrt? Tega pa nisem vedel.. No če je to res pol bom še mal v tej smeri razmislu..
Kaj pa pravte na kaka testna vozila?
Zadnjič spremenil maj-mun, dne Če mar 25, 2010 2:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če mar 25, 2010 2:14 pm

Kaj pa primer kaksno daljse potovanje(vec ur, za teden dva) morje ipd?

PS: Ce bi bilo po moje bi gledal v fordovo smer. Bolj tocno mondeo (limuzina ali karavan). Oba sta prostorna,udobna, in pa kakovostna izdelka.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3607338&show=1 recimo mas pa tudi lepe karavane ce ze zelis rabljen avto

Samcho
Nov uporabnik

Kraj: Gorenska

Napisal/-a Samcho Če mar 25, 2010 2:29 pm

Noro lep avto ... Če so ti všeč taki avti ... Tut tanou Polo ful lep zgleda ... :twisted:
Renault CLIO 3 1.4 16V Dynamique Luxe ..! BOMBA ..!

Slika

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Če mar 25, 2010 2:41 pm

kok je pa dražje vzdrževanje mondea napram focusu? Ker tale avto mi je ušeč..samo mal preveč kilometrov ma..mam jih gledam do nekje 60000 max.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če mar 25, 2010 2:45 pm

Mislim adijo pamet.

Tri članska družina, oz. tretega člana predstavlja majhen otrok, za katerega je potrebno ogromno krame s sabo vlačit, pa govorimo o nekih Polotoih pa Puntotih, pa ste vi resni? Da sploh ne omenjam tistega Fiata 500.

V takem primeru jaz sploh ne bi kupoval niti razne Bravoje in Golfe, ker v tisti pritljažnik itak nič ne spraviš.

V tem primeru pride na vrsto eden precej racionalen avto, ki niti ne izgleda tako slabo - Škoda Octavia. 5 vrat, dosti mesta v kabini in res OGROMEN prtlljažnik + super cena. Ko je otrok še majhen potem je na prvem mesti RACIONALNOST. Trendovski avto pa pride na vrsto, ko bo otrok star ene 5-6 let, do tačas se tudi našpara malo več denarja, pa se magari kupi kaj bolj prestižnega, sicer z manj prostora, ampak ta več ni tako pomeben, ker otrok zna hodit in prit tudi sam do WC-ja. V tem primeru potem kupiš kakšnega A4, BMW 3, in podobno, ali pa če si finančno zmožen še klaso više, takrat pa imaš prestiž in prostornost. Ne zdaj ko je otrok še na sisah, kupovat neke šmizi avte, ker nima smisla.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če mar 25, 2010 2:47 pm

to pa zal nebi vedel, mogoce bo kdo od uporabnikov vedel.(jest sem ga imel kot nadomesten avto - 3dni)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če mar 25, 2010 2:50 pm

maj-mun je napisal/-a:samo če pogledaš novi polo sploh ni tako majhen..ko sem pa na siolovi strani gledal test so brez večjih problemov pospravili voziček v prtljažnik...

Sploh ni samo voziček. O vozičku se govori zaradi velikosti in nerodnosti. Kam boš v polota dal še 10-20 ostalih drobnarij, ki sploh niso tako drobne. Verjemi uporabnikom, ki govorimo iz lastnih izkušenj - pri otroku ni prostora nikoli preveč, če greš kam dalj. In to "sploh ni tako majhen" pomeni ravno to - da je še vedno majhen.
Pa glej, da imajo soliden isofix (kar ima zdaj že večina).

maj-mun je napisal/-a:Aja da je prvi servis šele takrt? Tega pa nisem vedel.. No če je to res pol bom še mal v tej smeri razmislu..
Kaj pa pravte na kaka testna vozila?

Prvi večji servis. Sploh pa tovarne pretiravajo s servisnimi intervali - bolje je prej menjat olje itd. Ob tem ti bodo zaračunali še preverjanje vsega (kar po normativih morajo) - npr dolivanje vode za šipe itd. To o pooblaščencih in servisiranju je vprašljivo in se precej strinjam s tvojimi prejšnjimi pomisleki.

Testna vozila močno odsvetujem - nikoli ne veš, kako so bila vožena in to že med utekavanjem. Praviloma ne preveč lepo. Cena pa običajno ni toliko nižja.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če mar 25, 2010 2:53 pm

Testna vozila ne kupuj, to je terano brez milosti. Menjava olja in filtrov pa ni tak strosek.. (olje 60-70€, filter 20€ , delo 50€ - govorim mal na pamet nej me kdo poprav ce je drugac)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 25, 2010 3:04 pm

maj-mun je napisal/-a:glede novega avtomobila je tko..sem si že ugledal skoraj vse nove modele..pa vendar če želim imeti avto v garanciji ga moram servisirati na pooblaščenem serviserju kar pa predstavlja bistveno večji strošek vzdrževanja..tako da še vedno ostajam pri rabljenem vozilu..
Glede trendovskih avtomobilol kot pravite je pa stvar taka..pač taki avti so mi všeč..ne vem za kaj bi dal 15000 za en avto kateri mi ni všeč..
Danes sem si na parkingu malo ogledal Focusa..in mi je zmeraj bol všeč..pa se prtljažnik se mi zdi velik.
Drugače se mi zdi od Gofre predlog še najbol všeč..
Bom si danes vzel čas in si zastavil par določenih kriterijev in vam jih nato sporočim..

ko ti bo pa na rablenem crknala kaka turbina pa bo 1500€ stroška...
servis je pa kolk 250€ enkat na leto pri pooblaščencu :lol:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če mar 25, 2010 3:09 pm

lizard je napisal/-a:Mislim adijo pamet.

Tri članska družina, oz. tretega člana predstavlja majhen otrok, za katerega je potrebno ogromno krame s sabo vlačit, pa govorimo o nekih Polotoih pa Puntotih, pa ste vi resni? Da sploh ne omenjam tistega Fiata 500.

V takem primeru jaz sploh ne bi kupoval niti razne Bravoje in Golfe, ker v tisti pritljažnik itak nič ne spraviš.

V tem primeru pride na vrsto eden precej racionalen avto, ki niti ne izgleda tako slabo - Škoda Octavia. 5 vrat, dosti mesta v kabini in res OGROMEN prtlljažnik + super cena. Ko je otrok še majhen potem je na prvem mesti RACIONALNOST.

Glas razuma..
Torej kot smo predlagali nekateri: Octavia, Focus, Astra, I30, Ceed, vse to v karavanski izvedbi. Nekatere dobiš že nove z dobro opremo za 15k€.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Samcho
Nov uporabnik

Kraj: Gorenska

Napisal/-a Samcho Če mar 25, 2010 3:15 pm

Nared, kokr sm jest naredu ... Neki cajta sm hodu okol, KR, LJ itd. ... Na konc sm ga pa najdu "500" m od bajte ... :lol:

Avto o katerm sploh nism razmišlu, da bi ga meu, ampak z k ga mam je pa :shock: ...

Včash je vredn počakt neki cajta, pa da ti nau žou poj ...
Renault CLIO 3 1.4 16V Dynamique Luxe ..! BOMBA ..!

Slika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če mar 25, 2010 3:23 pm

Energetik81 je napisal/-a:Glas razuma..
Torej kot smo predlagali nekateri: Octavia, Focus, Astra, I30, Ceed, vse to v karavanski izvedbi. Nekatere dobiš že nove z dobro opremo za 15k€.

x2 :)

Dodal bi samo še tole, da ima recimo Focus že tudi pri petvratni izvedenki precej velik in uporaben prtljažnik, ki mislim, da bi znal zadostiti večini družinskih potreb.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Če mar 25, 2010 5:28 pm

Na tvojem mestu bi definitivno pogledal mazdo 3.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3597239&show=1

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov