Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne mar 28, 2010 3:28 pm

ducky je napisal/-a:
cr33p je napisal/-a:Garancije na avto je 2 leti, dodatno leto te pride cca 750€ (ravno dobil ponudbo). Je pa droben tisk zanimiv za prebrat, tako da ne vem, če se splača.

a samo 2 leti garancije al kaj :shock: pa sedaj ko majo avti po 5 let garancije (kia celo 7) in da bi šel kupit nekega Fiata s samo 2 leti garancije...ojojojoj, no way! :shock:

tistih 750€ za dodatno leto pol raje daš zraven za nakup kakega drugega (dražjega) avta, pa bo dobu zraven več garancije..

če ga kupiš pri avtotehni vis in tam redno servisiraš imaš 7 let garancije, mislm da ima sawal isto foro - dodatna garancija je seveda brezplačna

lahko pa dokupiš tudi garancijo pri fiatu
podpis

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Ne mar 28, 2010 3:30 pm

avtotehna vis ponuja tole: 7 letna zlata garancija na motor in menjalnik brez omejitve kilometrov (2 leti splošne tovarniške garnacije)

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne mar 28, 2010 4:21 pm

ducky je napisal/-a: a samo 2 leti garancije al kaj :shock: pa sedaj ko majo avti po 5 let garancije (kia celo 7) in da bi šel kupit nekega Fiata s samo 2 leti garancije...ojojojoj, no way!

Glede na to, da je na avtu zmeraj manj stvari stock, me tale garancija res ne gane =) Nisem kupil zadušen 1.4 turbo motor zato, da bom mel 7-letno garancijo na serijski avto ;)

Drugače pa ja, Kia s 7 letno garancijo sploh ni švoh za ziheraše. ;) Kot so pa predhodniki že napisali, za take imajo Fiat avtohiše posebne ponudbe garancije, kar sploh ni slabo.

Če bi ob nakupu Puntota bil na voljo kak Leon 1.8 TSI s 160KM, ali pa Astra s 175KM turbo motorjem, bi pa z veseljem tudi kaj takega kupil. Sam takle avto je bil takrat za cca 8.000€ dražji od mojega Punta in nisem videl toliko prednosti v njem, da bi ga kupil.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Ne mar 28, 2010 6:59 pm

ducky je napisal/-a: a samo 2 leti garancije al kaj :shock: pa sedaj ko majo avti po 5 let garancije (kia celo 7) in da bi šel kupit nekega Fiata s samo 2 leti garancije...ojojojoj, no way! :shock:

Ducky ne nakladej ... 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 28, 2010 7:08 pm

ducky je napisal/-a: a samo 2 leti garancije al kaj :shock: pa sedaj ko majo avti po 5 let garancije (kia celo 7) in da bi šel kupit nekega Fiata s samo 2 leti garancije...ojojojoj, no way! :shock:

.

Dokler mi dajajo tako garancijo na kolesne ležaje, in "batne obročke", si naj 7 let vse to tlačijo v ........... :roll: :bonk
Bilo ogromna napisanega o takih garancijah, ki ni nič drugega kot "nategancija"
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne mar 28, 2010 7:30 pm

no, če obstajajo take posebne ponudbe glede garancije, potem ok..

cr33p je napisal/-a:Če bi ob nakupu Puntota bil na voljo kak Leon 1.8 TSI s 160KM, ali pa Astra s 175KM turbo motorjem, bi pa z veseljem tudi kaj takega kupil. Sam takle avto je bil takrat za cca 8.000€ dražji od mojega Punta in nisem videl toliko prednosti v njem, da bi ga kupil.

ja, ferrari :har daj, ne govori takih traparij, da se ti folk nebo smejal :jao:

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Ne mar 28, 2010 7:45 pm

sasica ne oziraj se na nekatere ki nakladajo nekaj v tri dni, zato ker se jim je pred xx leti nek italjan pokvaril, sedaj so pa vsa italjanska vozila za en drek. :roll:
po drugi strani če pa kakšen nemec crkne je pa vse tiho, pa vse dobo, je bil vrjetno le en izmed miljonov ki se je slučajno pokvaril... :lol:

V glavnem z evotom sigurno ne boš zgrešila, avto je res prijazen za ženske, z mehko vožnjo, city volanom,...
Poleg tega je avto v bistvu dodelan grande punto, seveda malce osvežena oblika, ter konkretno spremenjen v notranjosti. Prednost je pa predvem ta, da so vrjetno vse pomankljivosti, ki so se pojavile pri gp-ju odpravili, tako da bi moral biti zanesljiv avto. ;)

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne mar 28, 2010 7:54 pm

Kar naj se smejejo. Meni se tudi smeje. Vsakič, ko se vsedem vanj in se kam odpeljem. :D BMK, kaj si drugi mislijo, jaz sem s svojim zadovoljen, pa čeprav je le GP.

Trenutno ne vidim poante, da bi imel velik avto, ker ga ne rabim. Največkrat se voziva v dveh - zakaj bi torej dal 8K več za avto, ki ga ne rabim? Tale italijanska jajčka mi povsem ustrezajo.

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Ne mar 28, 2010 7:55 pm

Razumem, da zagate iz preteklosti še mal tolčejo ven...Verjetno bi se jaz podobno oglasila pri kakšenm vprašanju glede Citroena.. :) :)

Hvala za nasvet-e :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne mar 28, 2010 8:04 pm

Mimo mene je šlo že nekaj fiatov (ultra starih, starih in novih - lastil si sicer nisem nobenega, so pa bili v ožjem krogu poznanstev). Razen goltanja olja (pri ultra starih) ni bilo z njimi težav. Tako punto 2 (tudi ob zlorabi) kot GP sta delala ob rednih servisih; kolega je presrečen s stilotom, pred tem marea weekend.... Po moje si lahko brez skrbi. Če ti je všeč, go for it.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne mar 28, 2010 8:09 pm

@ cr33p ipd. --> sweat dreams

@sasica, no vsaj ti razumeš. saj sem že na začetku napisal, da ne vem kako je z novimi fiati glede kakovosti, ampak stari so bli pač žal vse prej kot sinonim kakovosti (karkoli se je blo narobe, so vsepovsod na servisih - in jih to ni bilo malo - rekli tipično fiat; enako so pravili tudi drugi lastniki teh vozil). pač povem samo svoje izkušnje, da boš vedla. drugače tako kot sem tudo že napisal, glede udobja in mehkobe pa je ta avto pisan na kožo ženskam, tako da s tega stališča je ziher dober.

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne mar 28, 2010 8:16 pm

ducky je napisal/-a:saj sem že na začetku napisal, da ne vem kako je z novimi fiati glede kakovosti

In ti še kar nakladaš v temi o novem Fiatu? :)

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne mar 28, 2010 8:41 pm

cr33p je napisal/-a:
ducky je napisal/-a:saj sem že na začetku napisal, da ne vem kako je z novimi fiati glede kakovosti

In ti še kar nakladaš v temi o novem Fiatu? :)

ja, kot da ti lahko po bogih dveh letih in 35.000km poveš kaj pametnega (glede na to, da v prvih dveh letih itak skoraj noben avto ne pokaže večino svojih slabosti), razen da si delaš sramoto..
lej, poglej si naslov teme, naslov teme ni "slava fiatu" ampak avtorica sprašuje po zanesljivosti in verjeto hoče slišati tako dobra mnenja in kot slaba.. tko da se malo skuliri..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 28, 2010 8:52 pm

Mogoče malo OFF: Kaj mi lahko gdo potrdi, če so na Grandeju naredili armaturno ploščo tudi za voznike 180+ cm. Ker z Puntotom druge serije nisem imel te sreče, če sem moral voziti od mame Puntota, saj je bila armatura pre nizka. Drugače pa v sedmih letih ni bilo nobenega problema znjim.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne mar 28, 2010 9:06 pm

ducky je napisal/-a: lej, poglej si naslov teme, naslov teme ni "slava fiatu" ampak avtorica sprašuje po zanesljivosti in verjeto hoče slišati tako dobra mnenja in kot slaba.. tko da se malo skuliri..

No, da ne boš rekel, da dajem Fiatu slavo, ti lahko na hitro napišem en seznamčič okvar, ki se pogosto pojavljajo na GPjih.

- na 1.4 16V 95KM so možne okvare 6-stopenjskih menjalnikov, prav tako se pojavljajo okvare na Abartih (ležaji v menjalniku)
- na 5-stopenjskih menjalnikih rado škrta pri prestavljanju v rikverc (slaba zasnova menjalnika)
- ležaji nad sprednjimi amortizerji hitro grejo zaradi lukenj na cesti
- pri vožnji čez luknje rado škripa v tapetah pri sovozniku zadaj oz. pri mehanizmu vrat (3-vratni model)
- pojavljajo se občasni light-showi v armaturki
- v prtljažniku se med dežjem nabira voda, ki ob odprtju steče pri stranicah ven
- zaradi slabe zasnove se trgajo tesnila med vrati in zadnjo šipo (3vratni model)
- usnjeni sedeži so porazne kvalitete in se trgajo šivi
- senzor za zunanjo temperaturo ima občasne prebliske in kaže -18°C
- pri vožnji čez ležeče policaje rado trga eno plastiko pod motorjem
- na eni seriji so bile pogoste okvare servo volana

Nekaj napak si lahko prebereš še tukaj:
http://www.fiatforum.com/grande-punto/8 ... ssues.html

Kar se mojega avtomobila tiče, se je parkrat zgodilo, da je za nekaj minut ponorel senzor zunanje temperature in da občasno poka pri vožnji čez luknje - moram spet namazat vodila vrat.

Tisto, da se v 35.000km ne vidi okvar je pa malo bosa.
Zadnjič spremenil cr33p, dne Ne mar 28, 2010 9:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne mar 28, 2010 9:14 pm

A rikverc pr fiatu ma sinhrone? Mislm - O.K., očitno sem vajen prastarih avtomobilov...

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne mar 28, 2010 9:17 pm

Nimajo. Škrta, ker je slaba zasnova. =) (besede serviserja)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne mar 28, 2010 9:22 pm

Nočem smetit sicer... Pa vendarle; vzvratna prestava je na poziciji 6. prestave? Ni edini avto, ki škrta - vrjami na besedo. Pač - ni sinhronov. Osebno sem nežen, če ne gre, ne rinem, spustim sklopko in jo 2X pritisnem - potem gre :D .

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov