Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne apr 11, 2010 11:41 pm

ja edino mogoče bravo se ti splača rablen dobiš že za 11 jurjev
ali pa testni http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3258895&show=1

Astro smo kupili prejšni model, ker je fotr hotu visok avto in je super izbira.

je pa prejšni H model. smo vzeli novo pri Sawalu za 11k€ ker dobiš še kasko in garancijo 8 let gratis.

btw, poglej pri sawalu, se splača

lp
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 12, 2010 7:32 am

Če je denar za nakup novega vozila - NE razmišljaj, kako se bo privarčevalo s par 100€ cenejšimi verzijami testnih in malo rabljenih! Manjša ekskurzija med trgovci bo prikazala še kakšen dodaten popust ali pa kakšen dodatek v obliki dodatne opreme (zimske gume, ipd...in nikakor ne obvezna oprema, ki jo tako radi nekateri oglašujejo :roll: ).
V izboru bi izločil Focusa, saj je v prihodu že nov model. Pregovorne negativne značilnosti, Fiata in Renaulta, tako rade potencirane tudi na tem forumu, demantirajo njihovi zadnji modeli (npr. podaljšani testi Brava ter Lagune). Bravota med vožnjo sicer ne poznam, ob sedenju v salonu v njem me je motila pretirana izbočenost prednjih sedežev, drugače pa zelo solidna razporeditev komand na armaturni plošči.
Cenovno ugodno se zna izkazati Megane z 1.6 motorizacijo (1.4 TCe kritizirajo zaradi ne prenizke porabe). Povprašal bi vseeno ali je možnost doplačila pri akcijskem Golf Rabbit 1.2 TSI za dodatna zadnja vrata :?:
Kljub predsodkom poglejte za NOVO Astro s primerno motorizacijo.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Po apr 12, 2010 8:31 am

jst pa mislm da se folk use bol preserava kako mu kej ni ušeč in kako mu je kej ušeč. kupš avto za to da se z njim prevažaš, na notranjost se moreš pač prlagodit, sčasoma ti postane use domače, sej majo usi automobili dons enake možnosti. glede prostornosti je tko da je usekakor placa dovol, če pa išče nekdo smarta in da prčakuje da bo raztegnu noge in se razkomotu nej si pač kupi maybacha. pr mašinah je pa tko da nekdo k išče malenkosti bo kr naprej kupvou automobile. berem da želi met al je nekdo napisal da bi rajš kupu 1.5 tdi-ja namesto 1.9tdi-ja. ja potem bo pa tarnou čez cajt da je prešvoh u klance in da preslabo vleče in bo hotu met 2.0 tdija, za isti dnar kot je kupu 1.5 tdi-ja. ja men gre res prou na smeh. ampak denar je vaš in vipočnete kar vm paše, še zmerej je najbolša varjanta bicikl.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 12, 2010 9:21 am

lexuss je napisal/-a:jst pa mislm da se folk use bol preserava kako mu kej ni ušeč in kako mu je kej ušeč. kupš avto za to da se z njim prevažaš, na notranjost se moreš pač prlagodit, sčasoma ti postane use domače, sej majo usi automobili dons enake možnosti.

Hja, čas uravnilovk je pač že minil ter tudi čas, v katerem je splošna populacija poznala opcije v obliki kakšne stoenke, fičota, katrce ter TAS-ovega Golfa. Pri nakupu vozila v višini cca 15.000 € oziroma kakšnih 16 povprečnih slovenskih plačah je pač higiensko in logično, da bo kupec preizkusil ter preveril vse možne opcije, katere danes ponuja trg, mar ne!?!?!? :?:
Drugače bi itak vsi vozili Dacie Logan, se prilagodili na notranjost ter se s počutjem domače dnevne sobe z njim prevažali naokoli.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po apr 12, 2010 12:21 pm

Med tistimi napisanimi na 1. strani, bi se tudi jaz, zaradi mašine, odločil za Bravota, in sicer novega. Moraš sicer mal bolj paziti zaradi turbine, vsekakor pa to ni 3-5 min čakanje v prižganem avtu.. Wtf? Aja, glede porabe..mislim, da bi se na koncu ravno Bravo, ob enaki vožnji, izkazal z najnižjo porabo. Nevem pa kak je kej glede udobja in ostalih zadev s tem avtomobilom..

Sicer pa ja, sedaj so cene novih avtomobilov kar "precej" padle in se hitro zgodi, da je razlika med novim in rabljenim (če hočeš skoraj novega) cca 1.000 EUR.. Primer: Rabljen je avtohiša npr odkupila za 11.000 EUR, sedaj ga prodaja za 12.000, novi pa so bili takrat 15.000 recimo.. Trenutna cena enakega modela (nov avto) pa je 13.000 EUR. Razumem tudi "razburjanje" oz nerazumevanje nekaterih, ker se nekdo odloča za nakup novega avtomobila, ampak treba je upoštevati, da je sedaj velikokrat lažje kupiti nov, kot pa rabljen avtomobil - boljši pogoji (financiranje), več opreme,..

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 12, 2010 12:39 pm

Predvsem mi je zanimivo, da se je avtor teme zapičil v nekaj znamk, kar tako zaradi lepšega.
Pa človek, a ti gledaš katero znamko boš kupil, al kaj boš dobil za določen denar?
Men je to prav smešno, kot bi na svetu obstajale 3 znamke. Japonske, Švedske očitno ni na tvojem zemljevidu, Korejce pa enačiš z malezijskimi znamkami.
Najprej bi ti priporočal, da si ogledaš, kaj ti za tvoj denar nudi večina svetovnih znamk, ne pa da kar zarad lepšega izločiš 3/4 svetovne avto industrije.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po apr 12, 2010 12:45 pm

definitivno bravo in to predvsem zaradi motorja. nov focus mi je sicer še bolj všeč, ampak ga še ni pri nas, tako da zdajšnjega modela jaz nebi kupil (čeprav je vseeno zelo lep, ampak kaj ko je že nov zunaj...).

megana jaz pač nebi kupoval, ker je notranjost kot pri vseh renaultih gnila. pač moje mnenje.

poraba pri bravotu pa bo nekje 7,5-8l (če sklepam po mojem sicer 150 KM), ob umirjeni vožnji. pri ostalih dveh motorjih bi znala bit poraba približno enaka, ampak ne dasta toliko od sebe...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 12, 2010 12:46 pm

Energetik81 je napisal/-a: Korejce pa enačiš z malezijskimi znamkami.
Najprej bi ti priporočal, da si ogledaš, kaj ti za tvoj denar nudi večina svetovnih znamk, ne pa da kar zarad lepšega izločiš 3/4 svetovne avto industrije.

Se strinjam.
Me pa zanima, če še obstaja malezijski Proton oz. kakšen drug malezijski produkt ali je še vedno moderno zaničevalno govoriti o nekih reliktih preteklosti, kar so omenili na Fifth Gear pred 10 leti?!?

jozeG
Nov uporabnik

Napisal/-a jozeG Po apr 12, 2010 1:08 pm

Potem mi pa prosim predlagajta avto, ki bi za ta denar ponujal vecjo kvaliteto, podobne cene servisov in ki bi znal ohranit kolikor toliko svoje cene, cez naslednjih recimo 5 let. Pa ne mislim to sarkasticno, ampak dejansko sprasujem, ker kolikor sem gledal imajo drazje servise kot evropejci, ce pa ne drugega pogrnejo pri zadnji tocki. Edina, ki je izpolnila vse tri, in mi je bila zelo vsec, je Mazda 3, ki pa ima na zalost, kar precej visjo zacetno ceno od nastetih.

Vredu, malejzijskih avtov pri nas ni, ampak s tem sem mislil tiste cenejse znamke, za katere tudi slisal se nisem... No, pa da ti napisem se zakaj nebi tistih, ki sem jih omenil - s Pežojem smo imeli slabe izkusnje v druzini, Pro_Ceed je na zalost samo tri vraten, prejsnja Astra, pa kot sem ze zgoraj napisal, mi enostavno ni vsec.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po apr 12, 2010 1:36 pm

jozeG je napisal/-a: Pro_Ceed je na zalost samo tri vraten, prejsnja Astra, pa kot sem ze zgoraj napisal, mi enostavno ni vsec.

Pro_Ceed že, ampak verjetno veš da obstaja tud Ceed in Ceed SW? :?

Glede servisov so cene tam-tam oz. odvisne tudi od tega, za koliko se jim pustiš nategnit. Glede kvalitete bi pa jaz bolj zaupal vzhodnjakom, glede na izkušnje.
Glede padanja cene - to je pa predvsem odvisno, kakšno politiko kupovanja avtov imaš, na koliko časa jih menjaš itd. Očitno jih imaš ti kot investicije.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po apr 12, 2010 5:54 pm

Glede kvalitete bi pa jaz bolj zaupal vzhodnjakom, glede na izkušnje.

Če bi ti napisal glede na svoje izkušnje bi ti verjel. No naj se pohvalim naša službena Kia z 1.4. motorjem ima danes 202.000km. Na žalost brez težav. :D

jozeG
Nov uporabnik

Napisal/-a jozeG To apr 13, 2010 6:50 pm

@Energetik81: Avto mi je izguba denarja, ampak manj ko ga zgubim, bolj sem vesel :D Vem da obstaja tudi 5 vratni Ceed, ampak sem se na zacetku, ko je prisel ven bolj zapicil v pro_ceed, ker je pac deloval bolj mladostno. Bom se ob prvi priliki ustavil v kaksen Kiinem salonu in si ga malo bolje ogledal. Pa se Vengo, ki je dokaj simpaticna, samo ni zame tak razred avta :)

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To apr 13, 2010 7:09 pm

jozeG je napisal/-a:@Energetik81: Avto mi je izguba denarja, ampak manj ko ga zgubim, bolj sem vesel :D Vem da obstaja tudi 5 vratni Ceed, ampak sem se na zacetku, ko je prisel ven bolj zapicil v pro_ceed, ker je pac deloval bolj mladostno. Bom se ob prvi priliki ustavil v kaksen Kiinem salonu in si ga malo bolje ogledal. Pa se Vengo, ki je dokaj simpaticna, samo ni zame tak razred avta :)

Če ti je zguba denarja pa pojdi na avtobus... LPP je v rdečih številkah :lol: .

OK...šalo na stran, če ti je taka zguba denarja pa kupi rabljen avto in ne novega. Če daš za avto 5000eur se boš čisto spodobno vozil kar nekaj let, izgubiš pa lahko največ 5000eur (če gledaš samo nakupno ceno).
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To apr 13, 2010 7:17 pm

/miha je napisal/-a:
jozeG je napisal/-a:@Energetik81: Avto mi je izguba denarja, ampak manj ko ga zgubim, bolj sem vesel :D Vem da obstaja tudi 5 vratni Ceed, ampak sem se na zacetku, ko je prisel ven bolj zapicil v pro_ceed, ker je pac deloval bolj mladostno. Bom se ob prvi priliki ustavil v kaksen Kiinem salonu in si ga malo bolje ogledal. Pa se Vengo, ki je dokaj simpaticna, samo ni zame tak razred avta :)

Če ti je zguba denarja pa pojdi na avtobus... LPP je v rdečih številkah :lol: .

OK...šalo na stran, če ti je taka zguba denarja pa kupi rabljen avto in ne novega. Če daš za avto 5000eur se boš čisto spodobno vozil kar nekaj let, izgubiš pa lahko največ 5000eur (če gledaš samo nakupno ceno).

Ravno nakup rabljenega vozila v trenutni situaciji je izguba. Kupiš leto ali dve staro "loto srečko". Če bi malo pogledal pri trgovcih je več 75% rabljenih vozil ki se danes prodajajo uvoženih iz "zanesljivih" tujih lizing hiš. Ohranjenost in preverljivost zgodovine pa poreklo primerna. Zato da eventuelno privarčuješ 1.000 EUR toliko tvegati? Ne rabiš doktorata, dosti je ščepec zdrave pameti in če denarnica dopušča raje kupiš novo vozilo - dobiš garancijo, ni neznank pri nakupu.... Konec koncev že večji servis in menjava disk ploščic in kakšnega končnika in več kot polovica "prihranka" pri rabljenem vozilu izpuhti. K temu dodaj še eventuelno nakup seta novih gum pa smo tam. Če zmanjka tistega jurja za nakup novega vozila pa se raje odpovem kovinski barvi (prihranek 400 - 500 EUR), dodaj še strošek dobrega servisa pa imaš jurja ki ga ni.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To apr 13, 2010 8:08 pm

khm... med 5000€ in 13.000€ je pa več kot 1000€ razlike...za moje pojme toliko, da bi si drznil gledati rabljene. Gledam samo avte od fizičnih oseb, ki so PRVI lastniki...preveriš po št. prometne, preveriš servisno, preveriš mehanske dele, itd...

...saj bi še kaj napisal, pa je že to mimo teme.
Sam ne se kregat :P

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To apr 13, 2010 8:10 pm

sej ni tako težko na avto.net-u obkljukat 1.lastnik in slovensko poreklo.

Če ti je avto zguba denarja, potem ti tudi najbrž ni pomembno da te vidijo v novem avtu. Potem kupi tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3689272&show=1
Naredi velik servis in zamenjaj vse, kar je za zamenjat in boš dal vsega skupaj 4.000€. Tak avto bo še 100% šel vsaj 5 let in potem ga boš še vedno za jurja prodal. Deli so pa poceni in vsak popoldanc ga zna popravit brez testerja. Za tistih 10k€ greš pa naslednjih 10 let 2x na leto na fajn dopust. Motor je za mesto in regionalno cesto čisto dovolj močan in v dnevnem prometu normalno slediš prometu. Edino za na AC ni najbolj primeren, če se voziš po njej vsak dan ... se pa da normalno preživet če voziš tam do 130km/h.

Lp.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To apr 13, 2010 8:45 pm

Zafrknil
Zadnjič spremenil ejsim, dne To apr 13, 2010 9:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

gusti85
Stalni uporabnik

Napisal/-a gusti85 To apr 13, 2010 8:53 pm

ejsim je napisal/-a:gusti85, je bil to hec zgoraj? Ima laguno, rabi avtomobil za "daljše poti", rad bi neke vrste "nadgradnjo", to nadgradnjo predvsem vidi v novem avtomobilu, ponudiš mu pa Polota.. Uredu avtomobil, ampak za dolge poti (v primerjavi z Laguno) nikakor ni uredu.

Moje priporočilo bi bilo, da še enkrat razmisli, kje vidi prednost. V novem avtomobilu, pa čeprav razred nižje (Megane, Ceed, Astra..) ali pač drugem avtomobilu istega razreda, ali celo razred višje. Jaz bi se, kot sem že verjetno napisal, odločil za novega. Če je možnost, potem isti razred vozila in približno ista moč (če že ne več), če pa finance ne dopuščajo, pa razred nižje (ampak previdno pri izbiri, da ne bi bil prevelik padec) in prav tako enaka moč ali malce več. Sej Laguna ni najboljši avtomobil na svetu, vseeno pa zaradi lastne izkušnje, svetujem previdnost. Ko se navadiš na določen razred vozila, vsak padec občutiš toliko bolj.. Če pa novi avto še celo nima neke ekstra prednosti, potem se ga toliko prej naveličaš in si nezadovoljen.

Sory mislil sem da kupuje 1. avto, kakor je tudi naslov teme, tudi nisem kje zasledil da ga rabi za dolge relacije ... v tem primeru pa kak dobro ohranjen 406 pa je.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To apr 13, 2010 9:41 pm

Sory mislil sem da kupuje 1. avto, kakor je tudi naslov teme, tudi nisem kje zasledil da ga rabi za dolge relacije ... v tem primeru pa kak dobro ohranjen 406 pa je.

Nisi se ti zmotil, jaz sem se. Sem falil temo.. Sem mislil, da je tista tema, kjer je govora o nakupu avtomobila za daljše relacije :roll: Se opravičujem ;)

gusti85
Stalni uporabnik

Napisal/-a gusti85 Sr apr 14, 2010 8:12 am

ejsim je napisal/-a:

Nisi se ti zmotil, jaz sem se. Sem falil temo.. Sem mislil, da je tista tema, kjer je govora o nakupu avtomobila za daljše relacije :roll: Se opravičujem ;)

No biggy ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov