Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne apr 11, 2010 10:25 pm

lenivec je napisal/-a:GP za 5500 pozabi. sploh pri takšnih zahtevah kot so bile omenjene
Kupil letnik 2006 - november za ženo - kupljen za 5100 eur in sem z njim zelo zadovoljen - kljub trdi plastični notranjosti še kar všečen ... pregledal sem ga detaljno tudi na dvigalu in nisem našel napak (46000 km ) edina pripomba, ki jo je dala žena do sedaj je ... da je slabo pregleden nazaj - ima pa lepa velika ogledala in se bo počasi navadila voziti nazaj tudi brez obračati glave skozi zadnjo šipo :lol: z moje strani pa : motor je rahlo len oziroma rahlo podhranjen za 1.4 ... a - iskal sem zgolj delovno živinče ne kak supermalček ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Po apr 12, 2010 12:38 pm

Tako, po prvih ogledih danes. Sam to lahko povem, da smo ali so ljudje packi, lažnivci in nategatorji. Saj vem kako je in saj spremljam tulu in poznam ta biznis. Sam take kot so bile danes, pa še ne. Gledat šel Grande Punta, ker je moji všeč. Oglas super, fotke tudi, ko pa pridem tja pa imajo dva enaka, enega za fotke, drugega za prodajo. Zjahan, gre po treh cilindrih (kao dolgo stal, Beri: 2 tedna, haha) in vse drugo sam bele barve ne. Čeprav tega ne delam, sem že prijavil na avto.net in so ga skenclali. Nato grem na ogled Corse in pridem tja, nikjer nikogar. Vidim, pa da je avto odprt pri kontejnerju za prodajo (okolica Celja). Seveda stopim zraven in me vidita tipa. Hitro potegneta kable dol iz rač, corse, ter se mi posvetita. Seveda sem bil tiho in povedal, da gledam mal "pasata". Takoj razlaga, jaz poslušam in z enim očesom špegam corso. On ponovno odpre prenosnika, ki pa mu je zaštekal. Kolne kot ne vem kdo, ker se ne zažene. Ker sva z drugim stopila zraven, da mi da" izračun", se oglasim in povem, da ni prav ugasnil prenosnika in zato je napaka. Gleda me in povem, da se mal spoznam in da lahko pomagam. Seveda zaženem prenosnika in kaj vidim. Kilometre na Corsi sta nastavljala iz 97.000 na 43.554. Bil jezen kot ris in seveda tiho, nato pa odšel in se več nikoli ne bom vrnil tja. Šel pa sem tja, ker mi je kolega svetoval, da so pošteni.

Za danes bo dovolj, ker je zunaj mrzlo in dežuje. Po dežju pa se avta ne kupuje. Zato samo iščem na netu, za ponovne oglede.

LP vsem
Nikoli ni prepozno.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po apr 12, 2010 12:49 pm

Zdaj pa lahko narediš veliko uslugo bodočim kupcem rabljenih avtomobilov in napišeš pri kateri avtohiši so prevrtavali kilometre ;)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po apr 12, 2010 2:13 pm

ghandaed je napisal/-a:Zdaj pa lahko narediš veliko uslugo bodočim kupcem rabljenih avtomobilov in napišeš pri kateri avtohiši so prevrtavali kilometre ;)

Točno to! Say it, and say it loud!

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Ne apr 18, 2010 3:30 pm

Pa se spet oglašam. Ker zgleda, da bo Punto šel za 600€, smo proračun dvignili za toliko in tako je v ožji izbor prišla tale fabia: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3597861&show=1. Če avto kdo pozna, predvsem pa ima izkušnje s tem motorjem in avtom nasploh. Vem, da še daš malo zraven in lahko dobiš nov avto, vendar.... nov avto z nič ali malo opreme. 1000€ ali več pa ni mal denarja. Zapufat pa se ne greva do konca. Zato bi lepo prosil, da komentirate samo na izbor in poveste kaj o tem avtu. Seveda sem si že pregledal komentarje o fabii (kar pač je). Mika naju predvsem to da še ima 1 leto garancije.

Hvala za komentarje in LP vsem.

P.S.: Glede kilometrov, pa sem že posredoval vse podatke inšpekciji. Čakam odziv in nato bom komentiral in vse povedal.
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne apr 18, 2010 3:39 pm

Peugeot 206, pa Renault Clio.. to največ vozjo punce :lol:

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Ne apr 18, 2010 3:47 pm

NejcZ je napisal/-a:Peugeot 206, pa Renault Clio.. to največ vozjo punce :lol:

Hvala, sam francoza nikoli več. Osebne izkušnje.
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne apr 18, 2010 4:01 pm

Sem 80% prepričan da boš imel iste izkušnje tudi z škodo ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne apr 18, 2010 5:19 pm

Mislim, da je še vedno najboljša kvaliteta, notranja prostornost, dizajn in držanje cene, Toyota Yaris. Kvaliteta je tukaj še pri Mazdi 2 in pa sprejemljiva cena, prostornost, lega in dinamičen videz, Ford Fiesta.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Ne apr 18, 2010 6:15 pm

Yaris je premajhen (otrok) in ni ji všeč. Mazda 2 je lepa, pa ne dobiš super modela, oziroma dobre se ne prodajajo (saj po oglasih ne, dve sem šel gledat). Nova fiesta je zakon (moji je zelo všeč), stara pa se ji zdi kot škatla, tako da.... Hvala za mnenja, sam zagotovo ne bom imel toliko težav z nobeno drugo znamko, kot z renaultom.

LP
Nikoli ni prepozno.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne apr 18, 2010 6:28 pm

maius28 je napisal/-a:Yaris je premajhen (otrok) in ni ji všeč. Mazda 2 je lepa, pa ne dobiš super modela, oziroma dobre se ne prodajajo (saj po oglasih ne, dve sem šel gledat). Nova fiesta je zakon (moji je zelo všeč), stara pa se ji zdi kot škatla, tako da.... Hvala za mnenja, sam zagotovo ne bom imel toliko težav z nobeno drugo znamko, kot z renaultom.

LP

Ja zagotovo. :roll:

No jaz bi vzel za ženo boljši avto kot sebi, ji pa res privoščim. Ubistvu ne vem od kje ta slovenska miselnost, da majo deci vedno eavto srednjega razreda, žene pa neke gare. Dont get it, čeprav je bilo tudi pri nas tako.

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Ne apr 18, 2010 6:59 pm

maius28 je napisal/-a:Pa se spet oglašam. Ker zgleda, da bo Punto šel za 600€, smo proračun dvignili za toliko in tako je v ožji izbor prišla tale fabia: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3597861&show=1. Če avto kdo pozna, predvsem pa ima izkušnje s tem motorjem in avtom nasploh. Vem, da še daš malo zraven in lahko dobiš nov avto, vendar.... nov avto z nič ali malo opreme. 1000€ ali več pa ni mal denarja. Zapufat pa se ne greva do konca. Zato bi lepo prosil, da komentirate samo na izbor in poveste kaj o tem avtu. Seveda sem si že pregledal komentarje o fabii (kar pač je). Mika naju predvsem to da še ima 1 leto garancije.

Hvala za komentarje in LP vsem.

P.S.: Glede kilometrov, pa sem že posredoval vse podatke inšpekciji. Čakam odziv in nato bom komentiral in vse povedal.

Sem mnenja da s Fabio ne boš zgrešil. Tehnika WV (včasih lahko minus) in dobra kvaliteta. Sam osebno bi izbral 1.4 motor s 85KS. Vendar za mestno vožnjo in "naše" relacije verjetno tudi ta 1.2 ne bo "premalo". Pa prosim da se vsi tisti ki mislite da mora avto imeti 150KS+ vzdržite komentarjev.
Na primerjalnem testu med A-klaso, Jazzom, Materio in Fabijo si je slednja priborila največ točk.
http://www.autobild.de/artikel/vier-kleinwagen-im-test_826676.html?bild=20&now=57#mmg
Prav tako je zmagala v primerjavi s Polom, Corso in 207.
http://www.autobild.de/artikel/test-corsa_207_fabia_polo_219759.html
Če je ženi všeč in ima opremo, ki jo potrebuje potem je moje osebno mišlenje da nisi zgrešil.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Ne apr 18, 2010 7:14 pm

belkaena je napisal/-a:
maius28 je napisal/-a:Yaris je premajhen (otrok) in ni ji všeč. Mazda 2 je lepa, pa ne dobiš super modela, oziroma dobre se ne prodajajo (saj po oglasih ne, dve sem šel gledat). Nova fiesta je zakon (moji je zelo všeč), stara pa se ji zdi kot škatla, tako da.... Hvala za mnenja, sam zagotovo ne bom imel toliko težav z nobeno drugo znamko, kot z renaultom.

LP

No jaz bi vzel za ženo boljši avto kot sebi, ji pa res privoščim. Ubistvu ne vem od kje ta slovenska miselnost, da majo deci vedno eavto srednjega razreda, žene pa neke gare. Dont get it, čeprav je bilo tudi pri nas tako.

Hvala za post, vendar kot prvo ne veš zakaj drugi avto in zakaj tak ( pa fabia je varen avto, bojda). Avto uporabljava oba izmenično, tako da.... Kaj pa potem tvoja vozi? Katere "gare?" Ma ne me jezit, sploh pa si bistvo spregledal. Menjujemo manj varen avto za boljšega a ne.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Ne apr 18, 2010 7:16 pm

Audi-fan hvala in enako mislim. Jutri gremo po številko šasije, kolega dela na Škodi, da jo bo preveril in nato počasi dalje.... Mogoče pa bo ali pa ne. Mamo čas in ko bo kak avto OK, ga pa bova kupila.

LP
Nikoli ni prepozno.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne apr 18, 2010 7:35 pm

maius28 je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:

LP

Hvala za post, vendar kot prvo ne veš zakaj drugi avto in zakaj tak ( pa fabia je varen avto, bojda). Avto uporabljava oba izmenično, tako da.... Kaj pa potem tvoja vozi? Katere "gare?" Ma ne me jezit, sploh pa si bistvo spregledal. Menjujemo manj varen avto za boljšega a ne.

LP

Pa dobr no pejt ti u tri krasne mislm kaj bi zdej rad?

Sem samo podal mnjenje, da če bi jaz kupoval ali če bi kupovala avto zanjo bi ji priporčil boljšega od sebe. To nima veze s tabo ker kot si ugotovil ne vem, zakaj ga kupujeta in dugega tudi ne vem.

Se umikam, saj je vajin denar, dol mi maha.

LP

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne apr 18, 2010 8:11 pm

belkaena je napisal/-a:

LP

Ti js povem od kje.. ženske se večinoma dosti manj furajo, za na šiht pa za v trgovino, kratke relacije in skupno zelo malo kilometrov pač škoda denarja za nevemkak avto.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne apr 18, 2010 9:02 pm

NejcZ je napisal/-a:Ti js povem od kje.. ženske se večinoma dosti manj furajo, za na šiht pa za v trgovino, kratke relacije in skupno zelo malo kilometrov pač škoda denarja za nevemkak avto.

Res da se manj vozijo, samo lahko jim pa vsaj malo več varnosti privoščiš z novejšim avtomobilom, zaneslivosti jim z zdejšnimi avtomobili že skoraj nemoreš, ampak pač jaz sem mnenja, da za ženske novejši in bolj varen, pa čepav manj zanesliv avto, drugi avto pa za moške, starejši, manj varen, vendar bolj zanesljiv.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne apr 18, 2010 11:01 pm

Glede na to, da videvam v kakih Q7, X5 ipd. večinoma ženske voznice, mislim, da to ni tak problem pri nas. :D Velikokrat si pa tudi nežnejši spol želi manjši, bolj enostaven avto in tudi manj km večinoma prevozijo. Sicer ne vem, kaj je problem s to fabio, a bi morala vozit patrio, da bi bila varna?

Vsekakor ni bilo nobene potrebe nikogar pošiljat v sončne kraje in poročat o stanju spolnega organa... ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 Po apr 19, 2010 9:08 am

Hvala vsem, res pa nočem, da se tukaj kregamo o tem kateri avto za moškega ali žensko. Dejansko gre za drugi avto v družini, kateri bo le pisan na ženo. Vozila pa ga bova itak oba, glede na potrebe in zahteve poti.

Popoldan pa grem pogledat tole fabio. Res pa že dobim v ROSU Celje novo za 8400€, saj kaj ko ima pol manj opreme in še slabši 1.2 motor. Bom pa jo šel pogledat. Poročam pa takoj , ko se vrnem. Do sedaj sem le hodil okrog zastonj. Bomo videli, kako bo tokrat.

LP vsem. A ni danes lep sončen dan, pa čeprav je ponedeljek. :D
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po apr 19, 2010 2:18 pm

maius28 je napisal/-a:...in še slabši 1.2 motor...

Saj tisti z linka ima tudi 1.2 motor?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov