Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo To apr 27, 2010 9:48 pm

No pa da se še malo oglasim.Stvar je sledeča,fantič ki je od mene kupil avto ni mogel uzeti kredita ker je ravno dobil službo.Na banki so mu rekli da mora prinesti 3 plačilne liste,on jih pa seveda nima.Potem se je pozanimal kako bi lahko še dobil kredit.Pot ga je zanesla do že omenjenega prodajalca vozil.On mu je zrihtal takoj kredit ampak je povedal kašni so pogoji za kradit.Rekel sem mu da mu toliko lahko pomagam ker sem dobil tudi zelo dobro ponudbo za avto.Uglavnem prodajalec mu je zrihtal kredit preko porshe lizing in kredit.Tako da bo najprej denar pokasiral prodajalec ker je moji "stranki" prodal kao svoj avto.Zakaj bom pa jst dobil ta denar šele čez toliko časa pa mislim da ga ta prodajalec lahko še malo obrača.Tako sem se jast zaščitil po svoje,doma imam še vedno avto uverjeno kupoprodajno pogodbo(avto sva prepisala nazaj na mene dokler ne dobim denarja),prometno od avta ki pa je že narejena na novega lastnika in pa seveda aro ki sem jo prijel za avto.Sedaj samo še počakam da dobim plačilo za avto v nasprotnem primeru pa pokasiram aro od avta in grem po novo prometno da bo avto uradno spet moj.

LP

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr apr 28, 2010 6:50 am

No vsaj avto imaš pri sebi, ti pa povem da tudi če gre za leasing, se zadeva takoj uredi tako da so neke mučke tukaj. Na koga je sedaj avto prepisan, če se gre za lesing bi moral biti na prodajalca avtomobila.

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo Sr apr 28, 2010 7:16 am

avto je spet pisan name,ne si šlo za lizing ampak za kredit

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če apr 29, 2010 6:51 pm

Aha.. Kolikor razumem, je avtohiša (torej 3. oseba tukaj), ki mu je zrihtala kredit, kao prodala ta avtomobil njemu. Tako je Porsche kredit, denar direktno nakazal avtohiši in s tem je ta tvoj kupec ("fantič") postal lastnik vozila. Torej avtohiša mu je avto prodala, on (Porsche kredit) pa je plačal avtohiši.. Fantiču bo tako naslednji mesec verjetno prišla položnica za vračanje kredita..? Bi rekel, da je v bistvu tukaj on na slabšem, čeprav ni nujno, ker mi ni ravno najbolj jasno, kak sta spisala to pogodbo.

Fora pa je v tem, da avtohiša sedaj rabi nekaj časa, da tebi (preko tega "fantiča") denar izplača. Čas pa rabi zato, da na nek način pač ta denar povleče ven. Je to nekako to?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov