Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr maj 05, 2010 10:37 pm

Če bi jaz sedaj kupoval avto, bi kupil tega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3685022&show=1

sicer pa mislim, da je izvedba Comfortline ponuja že dovolj opreme - kaj takega recimo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3731459&show=1

lahko pa razmisliš tudi o 1.4 atmosferskem motorju.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr maj 05, 2010 10:48 pm

ghandaed je napisal/-a:
tabletten je napisal/-a:Po mojem mnenju se bo pa daleč najbolj nasral če kupi nov avto, ker le temu najbolj pada cena procentualno gledano kvarijo se pa lihk tko kot malo starejši ki so porodne težave morda že odpravili. In 3 leta garancije - zastonj servisiranja so kaplja v morje napram izgubi cene v teh letih. Jaz bi na tvojem mestu kupil 3 ali še kako leto starejši avto za tak denar pa da je vsaj malo avtu podoben.

Samo če mu ga oče kupi je padec cene za njega nepomemben, servise bo moral pa verjetno sam opravljat.

Jaz ti v tem primeru svetujem, da kupiš čim mlajši avto (nov).

tko nekak ja :) fotr mi ubistvu kup sam avto + registracija pa zavarovanje, pol vse ostalo je na men... :) sj nevem k dizlu se predvsem zarad porabe nagibam, če bi se vozu na faks vsak dan je to dnevno tm okoli 40km

zdj pa nevem kaj še ostali mislte sj čimveč informacij dobim boljše je, pa tut Mitsubishi Lancer ni švoh sam 103KW je pol mau drago zavarovanje heh

Polo je tut dost fajn ja, čeprov frend neki jamra da je dost mjhn pa tko :P haha

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr maj 05, 2010 11:06 pm

Če se boš vozil sam ali v dvoje (tudi morda v troje) je Polo čist dovolj. Sicer pa, če sem se jaz z mojim starim polojem 2 leti vozil iz Lendave v Lj tudi tistih 40 kilometrov zate ne bi smel biti problem.
Če pa hočeš velik avto, pa si kupi rabljenega Passata :) ali pa škodo Octavio :)

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr maj 05, 2010 11:08 pm

baucek je napisal/-a:Če se boš vozil sam ali v dvoje (tudi morda v troje) je Polo čist dovolj. Sicer pa, če sem se jaz z mojim starim polojem 2 leti vozil iz Lendave v Lj tudi tistih 40 kilometrov zate ne bi smel biti problem.
Če pa hočeš velik avto, pa si kupi rabljenega Passata :) ali pa škodo Octavio :)

ne to mislm da je vsen mau preveč za pru avto hehe tale Polo je kr mikaven ni kj :) sam tut Golf Rabbit ni napačna stvar :) sam nevem a se da kšna dodatna oprema zravn dobit al?

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr maj 05, 2010 11:15 pm

Glede tega ali se da naročit še kakšno opremo, nebi vedel - mislim pa, da je na voljo samo 3-vratna različica. Če te to ne moti ...

ali pa kaj takega - sicer ni novo, je pa dober za šminkirat :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3621420&show=1

drugače sem pa nekoliko skeptičen glede 1.2 TSI in 1.6 TDI motorja v Rabbit-ih - bi raje iskal kakšnega 1.4 TSI s 122 KM ali pa res izbral Poloja v tem primeru

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr maj 05, 2010 11:36 pm

Če hočeš met nizke tekoče stroške poskrbi, da

1. ima avto gume dimenzije 195/65/15 ali kaj podobno popularnega.
2. če voziš relacijo nad 30km v eno smer vzemi dizla
3. moč naj ne presega 80kw (sam sem recimo prvo leto za svoj prvi avto z 104kw plačal 1260 eur - brez kaska!!!)
4. na dolgi rok - naj ima motor ketno
5. naj bo priljubljen evropski model, ker imaš nadomestne dele (neoriginalne) precej ceneje.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr maj 05, 2010 11:36 pm

baucek je napisal/-a:Glede tega ali se da naročit še kakšno opremo, nebi vedel - mislim pa, da je na voljo samo 3-vratna različica. Če te to ne moti ...

ali pa kaj takega - sicer ni novo, je pa dober za šminkirat :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3621420&show=1

drugače sem pa nekoliko skeptičen glede 1.2 TSI in 1.6 TDI motorja v Rabbit-ih - bi raje iskal kakšnega 1.4 TSI s 122 KM ali pa res izbral Poloja v tem primeru

pomoje bo še najbolj pametno, sicer za na morje ni lih optimalen avto :P mogoče za 3 osebe kj več že jeba ;) hehe

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če maj 06, 2010 8:14 am

Ce ze imas na razpolago tako velik kup denarja, si umisli nov avto ali max leto, ki ima se kake dve leti garancijo.
Kaksen avto bos kupil naj bo tvoja odlocitev-ti se bos vozil z njim. Ti bos imel vsako leto stroske.
Sem pa mnenja, da za Polo-ta dati 15k eur je totalena bedarija. Ze pri vw in ostalih znamkah dobis prakticno za ta denar razred vecji avto.

Lp
:)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če maj 06, 2010 8:30 am

Na začetku je smiselno premisliti o lastnih prioritetah, da ti ne bo kasneje žal (predvidevam, da avta ne boš menjal vsako leto). Če ne potrebuješ dodatnega para vrat (ob predpostavki, da se boš prvenstveno vozil sam ali v dvoje), je izjemno dobra opcija novi Golf VI Rabbit. Sam bi razmislil med motorizacijo, predvidevam, da bo več kot zadovoljiv bencinski TSI! Cenovno je postavljen 1000€ niže od dizla, razlika v porabi pa je z novimi TSI motorji postala minorna (o tej temi tudi na forumu ogromno napisanega).
Večjo individualizacijo opreme je moč dobiti v Golfovem "hlevu" pri Polu. Zaradi akcijskega Rabbita, je razlika v ceni naenkrat neenakopravna, vendar je Rabbit limitiran na akcijski spisek opreme. Pola bi vzel petvratnega, privoščil bi si 1.2 TSI (če bi ostal še kakšen cent bi poskušal vzeti še DSG - Comforline 14.730 € po ceniku :!: ), ter opremski paket Comfortline (ali pa brez DSG ter Highline - 14.111 € po ceniku). Dodatno opremsko pa po lastnih željah (paket Boavista, sedežno gretje,...). V tem razredu je za 15.000 € moč dobiti zelo spodobno opremljen avtomobil.
Kot vidim je akcijska tudi Mazda 3, ki ponuja več opreme od Golfa, vendar se bojim, da je napram VW TSI motorju podhranjen (se motim?). Ugaja pa sicer možnost podaljšane garancije.

Predlagam preizkus vseh omenjenih modelov z omenjeno motorizacijo - le tako boš dobil občutek. Nenazadnje bi morda predlagal še kakšnega Megana III v oblikovno všečnem paketu Coupe (sicer dražji od petvratnega!) ter z bencinsko motorizacijo in opremo Dinamique (od tega paketa naprej ima ESP) - npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3703296&show=1

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 06, 2010 11:28 am

Ja Mazda 3 tut dost luštn zgleda pa tut izpit sm delu z Mazdo 2 :P

Zdj se odločam nekak med:

VW Polo
VW Golf Rabbit
Mazda 3

Težko je zbrat, sam glede na to da bom ta avto mel najbrž kr doug časa, nevem kaj se najbl splača na dolgi rok :)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če maj 06, 2010 11:46 am

hnoda je napisal/-a:Meni se zdi tole dosti v redu deal za manj kot 14.000 EUR
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1749812&show=1

Vem, da ni diesel, ampak pomojem se da s porabo okrog 8 prit skoz, tko da se ti dizl splača sam če boš delal dovolj km.

LP

ja bi blo lepo če bi bil 1,8 litrski za tok denarja, čist sfalen oglas, za ta denar je 1,5 kot je to napisano na vrhu oglasa............1,8 so pa od 18000 dalje.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Če maj 06, 2010 2:33 pm

Ojej, pa so res napačni podatki navedeni (jest sicer vem, da sem mu predlagal 1.5 mašino). Se mi pa res zdi takale zadeva bolj smotrn nakup od manjšega in dražjega polota na primer. Ampak itak karkoli boš kupil, bo cee'd še zmeri cenejši :D

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 06, 2010 2:50 pm

jah to itak sam polo je lepši :P hehe

Uporabniški avatar
dhajse
Nov uporabnik

Napisal/-a dhajse Če maj 06, 2010 4:22 pm

Sam se ne bi branil tudi nove Opel Astre:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3522513&show=1

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če maj 06, 2010 5:31 pm

Predno kupiš avto (govorim za novega) se naredi francoza, stopi na servis (pooblaščeni servis za vozilo katerega namreč nameravaš kupiti) in povej, da te čaka 1. (2. ali kaj podobnega) redni servis za ta avto in koliko te bo koštalo. Nov avto moraš (izključno zavoljo garancije) redno servisirati pri pooblaščencu. Če začnejo sanjati s cenami nad 150€ za redni servis.... no ja, kakor komu, meni je 150€ za menjavo olja daleč preveč. Vendar boš vsaj vedel pri čem si z nadaljnimi stroški.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 06, 2010 6:27 pm

Pri tem zajčku je problem predvsem pri opremi.

Če te to ne moti, go for it.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če maj 06, 2010 6:31 pm

simply je napisal/-a:Pri tem zajčku je problem predvsem pri opremi.

+1

zdaj golf, če te ne motim da je manjši razred potem je ok. jaz bi ga osebno odpisal

mazda 3 je še v opciji :D
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če maj 06, 2010 6:39 pm

wtf, kaj pa teb ni jasn!?

Golf = Mazda3 = Astra

To so vsi isti razred.
Slika

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 06, 2010 6:44 pm

simply je napisal/-a:Pri tem zajčku je problem predvsem pri opremi.

Ja sj to ga mau muri :P škoda k se ne da doplačat za dodatno opremo pa tko :)

zdj sm bl za bencinarja ogret k ma verigo, diesel pa jermen, res da je 1.2 TSI sam sj ma sam 200kg več k Polo... bo treba it na testno vožnjo I guess pa bomo vidl kako se kj obnese :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če maj 06, 2010 6:45 pm

KlemenP je napisal/-a:
baucek je napisal/-a:Če se boš vozil sam ali v dvoje (tudi morda v troje) je Polo čist dovolj. Sicer pa, če sem se jaz z mojim starim polojem 2 leti vozil iz Lendave v Lj tudi tistih 40 kilometrov zate ne bi smel biti problem.

ne to mislm da je vsen mau preveč za pru avto hehe tale Polo je kr mikaven ni kj :) sam tut Golf Rabbit ni napačna stvar :) sam nevem a se da kšna dodatna oprema zravn dobit al?

Kaj pa še rabiš v rabitu? Klima je avtomatska, radio je dober, ostala oprema je tudi, sedeži so športni, meglenke so, litke tudi. Od dodatne opreme bi na tvojem mestu jeseni kupil le dodaten set koles z zimskimi pnevmatikami.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov