Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MMNeo
Novinec

Re:

Napisal/-a MMNeo Če mar 03, 2011 1:09 pm

Vprašal bi vas, ali je nov motor 1.5 dci s 110 konjiči res POPOLNOMA prešibek motor ali se da s tem normalno peljati tudi 130 km/h po avtocesti in s štirimi odraslimi potniki v "sedlu".

Namreč, danes me prodajalec pri renaultu prestraši, da je tudi s 130 konjskim grand scenicom komaj, res komaj prišel na Roglo (polno naložen avto s smučmi).

Prosim, če mi odgovorite tisti, ki si vozilo lastite ali pa ste ga vsaj nekaj časa uporabljali, saj je zadeva v tej smeri ali jutri naročiti vozilo ali ne.

Hvala!

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Re: Nakup Scenica III

Napisal/-a Shadez Če mar 03, 2011 2:06 pm

S tem motorjem se da več kot solidno peljati v Scenicu! Imel sem na testni vožnji novega Scenica s tem motorjem in se pelje tudi več kot 130 zelo solidno, motor ni glasen, ima 6 prestav, tako da je tudi šparovec. Kar pa se tiče tistega na Roglo, doma imamo Scenica II 80KM 1.5 DCI motor in se nas je 5 sredi zime brez problema pripeljalo do vrha Rogle + polno nolozen avtomobil!
Skratka, dober prodajalec je, ni kej, bi rad prodal čimveč :)
Lp
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če mar 03, 2011 2:25 pm

Js loh rečm za 1.5 Dci v GS da je res tema, ga občasno vozm gor pa dol, avto res negre nikamor, ma pa druge prednosti, prostornost, tiha vožnja, mala poraba. Js osebno sm mnenja da v takih ''enoprostorcih'' more bit usaj 2.0 pa tm od 130 konjev naprej. Je pa res da je za normalno vožnjo tut teh dobrih 100 konjev dost, enmu je še to preveč, drugmu pa spet 300 ni dost. Tko da najbolš da sam probaš pa oceniš kok moči je teb dost

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Če mar 03, 2011 6:26 pm

Primerjava:

1.6 16V motor ima 150 Nm navora, 1.5 dci 110 240 Nm in laguna, ki jo vozim sedaj 2.0 dci 340 Nm.
Torej tale 1.5 tudi ne more biti tako "švoh" da ne bi mogel normalno voziti. Ne vem kaj potem porečejo tisti z bencinskim motorjem.
Res, da bo razlika glede na laguno več kot očitna, vendar spet ne tako. Za divjanje mi ni, družinsko pa menim, da se da peljati. Ali se motim ? :D

Imate tudi prav, da bi bilo smotrno peljati testno vožnjo, vendar samo v Ljubljani imajo testnega z 1.5 motorjem, in zmeraj ko bi jaz lahko, v tej avto hiši nimajo časa. Drugače pa je zelo, res zelo težko dobiti testnega grand scenica s tako motorizacijo.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe mar 04, 2011 7:55 pm

In odločitev je...

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Pe mar 04, 2011 9:06 pm

Renault VG je napisal/-a:In odločitev je...

... naročen črn grand Scenic 1.5 dci Bose edition.

Pravkar prihajam iz službe in kljub družbi celo pot razmišljam o scenicu in motorizaciji, ki jo imam sedaj.........pa še bom razmišljal do ponedeljka, ko podpišem papirje.........ženi pa pijem živce!

Upam, da jih ne pijem vam :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 04, 2011 10:24 pm

koliko je razlike 1.5/1.9 ob isti opremi? (v ceni seveda)

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 So mar 05, 2011 10:42 pm

Jaz osebno ne bi nikoli zamenjal Lagune III za Scenica (kakršnega koli). Prostora je bilo dovolj tudi v 5V Meganu II in z enim otrokom smo se čisto komot peljali do Šibenika in nazaj. Seveda z tavelikim vozičkom v partljažniku. Vse se da.
tom2

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Ne mar 06, 2011 8:59 am

Sašo5: razlika v ceni je 1270€.

Tom2: vse se da, prav imaš! Malo smo postali razvajeni ..... Je pa res da se je pokazala priložnost in g.scenic me je ZELO navdušil na testni vožnji.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne mar 06, 2011 9:29 am

tom2 je napisal/-a:Jaz osebno ne bi nikoli zamenjal Lagune III za Scenica (kakršnega koli). Prostora je bilo dovolj tudi v 5V Meganu II in z enim otrokom smo se čisto komot peljali do Šibenika in nazaj. Seveda z tavelikim vozičkom v partljažniku. Vse se da.

Mi smo se ko sem bil še manjši z Cliom I peljali do Marede v apartma bil sem star 2 leti amapk smo šli brez vozička ker je bil preveč štorast.Letos pa smo šli med zimskimi počitnicami za 3 dni na morje v hotel pa je bil prtlažnik pri Laguni III poln.Je pa res da smo v Laguno samo nametali stvari notri v Cliotu pa so bile lepo zložene.Sicer pa to še vedno ni tak ekstrem kot pri moji teti kjer imajo 2 otroka in novega Forda Galaxy.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne mar 06, 2011 11:07 am

MMNeo je napisal/-a:Sašo5: razlika v ceni je 1270€.

Tom2: vse se da, prav imaš! Malo smo postali razvajeni ..... Je pa res da se je pokazala priložnost in g.scenic me je ZELO navdušil na testni vožnji.

vsekakor vzami 1.9

PS. itak upam, da boš kupil "na zaposlenega" .....Renaulta se tako ali tako ne kupuje drugače_vsaj na dolenjsko/belokranjskem koncu ne =P

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po mar 07, 2011 11:57 am

Renault VG je napisal/-a:
tom2 je napisal/-a:Jaz osebno ne bi nikoli zamenjal Lagune III za Scenica (kakršnega koli). Prostora je bilo dovolj tudi v 5V Meganu II in z enim otrokom smo se čisto komot peljali do Šibenika in nazaj. Seveda z tavelikim vozičkom v partljažniku. Vse se da.

Mi smo se ko sem bil še manjši z Cliom I peljali do Marede v apartma bil sem star 2 leti amapk smo šli brez vozička ker je bil preveč štorast.Letos pa smo šli med zimskimi počitnicami za 3 dni na morje v hotel pa je bil prtlažnik pri Laguni III poln.Je pa res da smo v Laguno samo nametali stvari notri v Cliotu pa so bile lepo zložene.Sicer pa to še vedno ni tak ekstrem kot pri moji teti kjer imajo 2 otroka in novega Forda Galaxy.

Mislim, da o tem pravi celo naslednja pesem:

"…včasih imeli smo 50 - kilski štorast teve, danes prostorske rešitve ponuja že vsak elcede…
…včasih štedilnik na drva grel premražene je riti, dandanes trudimo na strehah že sonce uloviti…
…zaradi toplega mleka mamice prebedele so dolge minute, danes brez mikrovalovke deležen si skoraj klofute…
…včasih ženice na statvah so tkale volno, danes imamo oblek »made in China« omaro polno…
…na morje spraviti mlado družino bil je pravi projekt, danes zbudi se dojenček šele s prihodom na trajekt…"
…včasih fičo prek Ljubelja prevažal je pol Hofra, danes v petmetrskega kolosa ne spraviš niti kufra…"

Hja, čas pač gre naprej…
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po mar 07, 2011 12:23 pm

Čas gre res naprej (in prav je tako) ampak vseeno se pri avtih da marsikaj, če se vsaj malo zorganiziraš. Navsezadnje so avtomobili tudi znotraj razreda v zadnjih cca. 20 letih precej zrasli. Tako so danes avti nižjega srednjega razreda (Golf, Astra, C4,...) praktično že večji ali vsaj nekje enako veliki avtom srednjega razreda izpred toliko let, ki smo jih takrat smatrali za "tavelike" in v primeru le enega otroka še vedno povsem primerni. Seveda pa danes folk pri prvem frocu po vseh štirih kot ovce lavfa v salon po XXL enoprostorca. Kot ovce sem namenona omenil zato, ker gre tu predvsem za psihološki efekt v smislu, ker imajo 3 različni sosedi/znanci/sorodniki pri enem frocu enoprostorca, ga moramo sedaj imeti še mi - neodvisno od tega ali gre v resnici za dejansko potrebo po tolikem prostoru ali samo za to, da bomo v koraku s časom ter modo in da ne bomo bohnedaj zaradi tega manjvredni od drugih. :roll:
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov