Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr maj 26, 2010 3:10 pm

bass je napisal/-a:Moraš bit pa kar dolgočasen tip, da za 22 jurjev izbiraš med tema dvema dolgcajtoma.

No pa nam obelodani kaj bi ti kupil za ta denar :?: :roll: ... da vidimo še nedolgočasno stališče.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr maj 26, 2010 4:27 pm

Ja bmw ane:). Vsaj avatar tako pravi.

Jst bi vzel škodo. Vsaj glede na teste, ki sem jih bral. Še ni bilo slabega napisanega o tem avtomobilu. Mogoče je edino problem motor(robatost). Saj je gotovo še PD, ampak je baje tudi mazdin 140KM bolj robat od ostalih, ki jih ponuja.

Superba drugače dobiš novega 2.0tdi za tak denar. Sicer z opremo comfort. Elegance pa za 24k€.

Kašno opremo pa ima tisti 10mesecev star, da je tako drag?

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Sr maj 26, 2010 4:31 pm

BMV za 22000€? :lol: Krtija :lol:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 26, 2010 4:44 pm

svetilnik je napisal/-a:BMV za 22000€? :lol: Krtija :lol:

Mogoče kakšen 116.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr maj 26, 2010 4:48 pm

Ne, sej nevem kaj je mislil. Sklepal sem po avatarju. 2leti stare dobiš že kr vredu trojke, ampak v primerjavi s superbam nima nič placa.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr maj 26, 2010 4:56 pm

Prvo kot prvo bi se pri taki ceni in razliki v ceni, vsekakor odločil za novega. Mazda sicer deluje precej bolj masivno, meni osebno je superb naravnost smešen, ker je takoooooo ozek in deluje precej ceneno (meni osebno), v nasprotno te pa seveda prepriča notranjost. Nenormalno veliko prostora, sicer pa je občutek enak kot pri celotni VAG skupini, mogoče za odtenek boljši (recimo da bolj ciljam na audi a6 npr.).

Vrednost glede na ceno? Vsekakor dobra, resnično luksuzen avto s pridihom poslovneža, že skoraj "prenobel" za kar tako, pa vendarle, zakaj se nebi vozil s stilom, posebno za tako ceno? Poleg tega imaš preverjeno tehnologijo.

Bi pa pogledal za karavanom, ima bolj elegantno oblikovno rešen zadek.

edit:
bmw za 22 jurjev?...ja, s koliko prevoženimi že?
Zadnjič spremenil C4V4L13R, dne Sr maj 26, 2010 4:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Sr maj 26, 2010 4:56 pm

off: Jst upam da ni mislu bmw-ja kr drgač je sam s sabo v nasprotju, tam je pa notranjost čisti doukčas,sploh pri "napol" opremljenih modelih...

on: jst sm za superb definitivno!

Hellyeah
Novinec

Kraj: Dolenjska

Re: Škoda Superb ali Mazda6

Napisal/-a Hellyeah Sr maj 26, 2010 5:04 pm

VanMuri je napisal/-a:Sem pred "težavo" - odločitev se je zožala na dve opciji in sicer Škoda SUperb ali Mazda6

- Škoda Superb, star 10 mesecev, s skoraj popolno dodatno opremo, 2,0 TDI, 140 KM
- Mazda6, enaka mašina, malo manj opreme, star 1,5 leto

Oboje je skoraj natančno 22.000 EUR

Čustva so absolutno na strani Mazde, menim pa da je Superb boljši avto za ta denar in da nudi več udobja/prostora, sploh na družinskih daljših potovanjih.

Bi pa prosil za kakšen nasvet, kako se odločiti.

jst bi si kupil clia RS-a l. 2009, 200KM, cup podvozje...
če bi pa moral izbirati med škodo pa mazdo... bi vzel mazdo 6 gt.

pa srečno vožnjo želim :)
Življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto!!!
Drive The Change.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr maj 26, 2010 5:04 pm

Pa puste zdej tega bmwja. Matr picajzli 8)

Pri Superbu je prav ta ožina problem, če se hočejo zadaj peljati trije.
Dobro saj je mazda samo 2cm širša, ampak vseeno.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr maj 26, 2010 6:47 pm

Bi upal požret limuzinski zadek Škode?
Če, da je to pravi avto zate.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr maj 26, 2010 7:14 pm

Kaj pa Mitsubishi Lancer? Je tudi tam nekje, med škodo in mazdo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 26, 2010 7:22 pm

Pa kaj vam je? Zapletate se z nekim BMW-jem, še prej ste se bogato zapletli s postom (spodnji citat!). ki ga kar pripisujete nekomu tretjemu.
Avtor se pa ne oglaša več, ne pove svojih prioritet - razen družinske vožnje, kjer je izbira itak jasna. Morda se zato ne oglaša več - ker srce pravi eno, razum pa drugo? Pri tem mu mi ne moremo pomagat.

Je pa še nekaj izbire - Insignia, Citroen C5, Mondeo in še kaj (razen Lancerja, ki nikakor ni med Superbom in Mazdo5). Si sprobal kaj od teh ali samo S&M?
Za 22000 nov avto - taki z malo km in skoraj novi so lahko testni (močno odsvetujem), lahko da je bilo kaj narobe in ga zato že prodaja itd. Imaš pa še možnost kupit npr Octavio in preostanek denarja vložit v kaj pametnejšega.

urko223 je napisal/-a:Mazda j***a uzam rajš Škodo

@Urko223 - Že s vojim prvim postom na forumu kršiš pravilnik. Preberi pravilnik in piši argumentirane odgovore! Taki posti, kot je tvoj prvi, na forumu niso zaželjeni in povzročajo samo OFF in kreg.
Zadnjič spremenil esem, dne Sr maj 26, 2010 7:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr maj 26, 2010 7:26 pm

Alternativ ti niti ne bom ponujal :)
Na tvojem mestu pa bi brez razmisleka vzel Superba ... pa čeprav mi je Mazda vizuelno veliko velikoooo lepši avto.
Ampak luksuz je pa na strani Superba :)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Sr maj 26, 2010 7:32 pm

Ni dileme, kot rečeno, superb!
Zaradi tehnike, prostora, pa meni je tudi s tem zadkom zanimiv, ni nujno, da je grd...
Pa tudi motorizacija teh superbov se mi zdi izjemna...
Ma nese mazdo čisto na vseh ravneh, razen oblike. Samo, vsi vemo kaj pomeni obllika... V praksi ničesar :twisted:

P.S: Se mi pa zdi prejšnji superb res super avto, tudi oblika, samo kaj, ko skor nobenega ne vidiš, razen pri policajih... pojma nimam zakaj tako, mogoče mu je prejšnja octavia požrla preveč kupcev...
Zadnjič spremenil Renault_user, dne Sr maj 26, 2010 7:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr maj 26, 2010 7:32 pm

Superb. 8)

lp

VanMuri
Nov uporabnik

Napisal/-a VanMuri Če maj 27, 2010 4:40 am

Uf, vsem res en velik hvala za nasvete/mnenja.

Mogoče sem sprva napisal premalo podrobnosti, a odločitev je že padla (vaša mnenja so močno vplivala) za Superba. Zakaj?

- razen tega da se z njim vozim v službo je dostikrat namenjen malo daljšim vožnjam (če le znese vsaj 4x letno potovanje s preko 1.000 km)
- zadaj sesdita že precej velika najstnika
- enkrat letno gremo tudi kampirat na morje, torej nam je nekako nujen 5-vraten veeeelik prtljažnik
- nekdo je omenil avtomatika - sin bo letos/prihodnje leto dobil izpit in se mi zdi pravilno, da se najprej dobro nauči šaltat
- ja, Mazda6 je meni, kot že rečeno, precej precej bolj všeč, ampak ... saj se načeloma ne bom vozil za svojim avtom, tako da bodo pač malo bolj trpeli ostali :)
- mi je kar dosti do tega, da avto ne zgleda tako drag kolikor v resnici je, kar bi dosegel s kakšnimi Audiji, BMW.ji ipd.
- dodatna oprema mi je pomemben faktor in pri Elegancu TDI DPF je ne manjka (mimogrede, nov stane, imam cenik, 28.894 - ok, seveda dandanes laufajo popusti)
- avto je sorazmerno preverjenega porekla (precej v stilu "prjatu mi je reku"), na katerega se kar dosti zanesem

In glede na to, da je odločitev padla, se bom s težkim srcem poslovil od svoje stare Mazdice (1,8 bencin, letnik 2003). Ampak malo racionalnosti sem se tokrat odločil vključiti. Saj bo pa naslednji, ko bodo otroci sfrčali iz gnezda, ponovno spet bolj športen (če mi bo pri 45-ih še do tega).

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Če maj 27, 2010 7:02 am

No, še mojij 5 centov; Nemci v svojih primerjavah (še) niso primerjali Mercedesa ET z Mazdo 6. So pa si to dovolili s Superbom Kombi (Karavan) in ga primerjali z ET-jem. In ljudje so bili dokaj presenečeni s Superbom-pozitivno.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če maj 27, 2010 8:05 am

VanMuri je napisal/-a:- dodatna oprema mi je pomemben faktor in pri Elegancu TDI DPF je ne manjka (mimogrede, nov stane, imam cenik, 28.894 - ok, seveda dandanes laufajo popusti)
.

Cena je res taka, ampak se okoli valjajo še novi avtomobili, ki so modelno leto 2009.
Včeraj je bla še ena elegance za 24k€ danes je ni več, je pa tale

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3191915&show=1

Lohk, da je spet kje kakšna finančna finta, ampak vsaj pozanimaš se:)

VanMuri
Nov uporabnik

Napisal/-a VanMuri Če maj 27, 2010 9:26 am

Super, hvala za tale link!

Vprašanje: kaj pomeni za nov avto, če stoji nekaj časa (recimo dobrega pol leta)?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če maj 27, 2010 9:34 am

VanMuri je napisal/-a:Super, hvala za tale link!

Vprašanje: kaj pomeni za nov avto, če stoji nekaj časa (recimo dobrega pol leta)?

Če je parkiran kje pod streho ni problema, sicer pa lahko diski ratajo rjavi. Pa na gumah se naredi rob in potem tresejo (če je avto predolgo parkiran na istem mestu).

Vendar, ker je avto nov se nimaš kaj sekirat, saj ima garancijo in ti to zamenjajo!

lp ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov