Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

med naštemimi bi izbral?

vw golf 6 1.2 tsi
29
28%
vw golf 6 1.4 tsi rabljen
33
32%
škoda octavia 1.2 tsi buisness
42
40%

Skupaj glasov : 104

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So maj 29, 2010 9:02 am

Da je mela skoda boljsi volan je verjetno zato, ker je mela octavia boljšo raven opreme?

Aja pa za mladino so bolj primerni seati v vag grupi.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a nejc4321 So maj 29, 2010 10:15 am

hvala vsem za odgovore :) Že od samega začetka se bolj nagibam k Škodi, ker me tile predsodki do znamk ne ganejo. Itak pa vsi vejo, da je Škoda del koncerna vw kar se lahko vidi po opremi. Čeprav je v naši družini tradiciji pripadnost do wv znamke res velika (oče je imel do sedaj prav vse avtomobile, ki so bili izdelani za naš trg, razen phaeton). Ampak razoćaran sem nad njihovo politiko. Če želiš kupiti nov avto in imaš denarja nekje toliko kot jaz, ti ponudijo opremo, ki je v marsikaterem pogledu slabša kot pri konkurenci. Če pa imaš takoj 5000€ več pa se zgodba spremeni. Ampak mislim, da takrat bi raje pogledal za kakšnim drugim avtom.

Na testni vožnji sem vozil golf6 1.4tsi (cena skoraj 16.000€). Pri opremi sem imel občutek cenenosti, kar se seveda ne bi smelo zgoditi. Med tem, ko je pri Škodi čisto drugačna zgodba. Tam sem opravil testno vožnjo s octavia 1.2 tsi buisnees (dodatek park senzorji, kovinska barva, boljši radio in senzor za tlak v gumah) cena: 15.650€ ! In naj me koklja brcne, če se ni octavia na cesti obnesla boljše..Tud oče je bil presenečen, ker smo mislili, da zaradi teže avtomobila itd. ne bo to šlo nikamor...

Edina stvar, ki me moti pri Škodi je antena.. Vem rekli boste, da sem pikolovski in da sem tečen, ampak res me zanima ali se da to random zamenjati z recimo kakšno shark? Ker na katalogu piše nezamenljiva antena..

še enkrat hvala vsem.

lp Nejc

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So maj 29, 2010 11:38 am

Dobro si se odločil. Pri golfu za ta denar ne bi dobil niti usnjenega volana, tukaj pa to in še precej več.
Morda bi ti priporočal le še, da pogledaš za octavio greenline 1.6 TDI 105KM, katero dobiš zelo dobro opremljeno že za 16.500€, če pa še malo zatežiš za popuste, si na 16.000€ in imaš dobro opremljen voz, ki bo poleg vsega še veliki varčnež.

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 So maj 29, 2010 2:14 pm

3 mesece nazaj sva s punco kupila Octavia Business 1.6, ki je bila v akciji za 14.444 €, vzela sva še za okoli 2000€ dodatne opreme in na koncu naju je prišlo 16.000€. Za najine potrebe je super avtoček.

Zdaj vidim, da so jo podražili za 500€ in je Octavia Business 1.2 TSI 14.444 €.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So maj 29, 2010 2:30 pm

Octavie so odlični avti! Ta teden je bil brat z octavio na prvem preventivnem servisu pri 10.000km in mu je rekle prodajalec: imate edino takšno prodano octavio v Sloveniji :lol: To je pa že eksluziva, in to pri Škodi :tomidelej: Mal heca 8)

Vsekakor dobra odločitev za octavio!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar So maj 29, 2010 4:10 pm

Imam Octavio Combi business. Z izbiro zaenkrat zadovoljen ko šus; tok-tok.
Od dodatne opreme (zraven business) priporočam:
- avtomatsko klimo,
- ESP
- elektriko na zadnjih šipah,
- dodatne štiri zvočnike (oriđinal so zvočniki samo v prednjih vratih),
- odvisno od osebnih preferenc pa še zračne zavese in tempomat.

Vse našteto + metalik barva + srebrne sanke na strehi in še kaka malenkost je mene prišlo dobrih 17k. Glede na razliko v ceni med limuzino in karavanom bi 1.2TSI limo s tako opremo moral biti dobrih 16k.
Sicer je to stvar osebnega okusa, ampak zame je to trenutno najboljši price/performance.

PDC je mislim da okoli 300€. Raje daj noter kak soliden aftermarket, če ga res nujno rabiš.

Čaka pa se 6 - 8 tednov. Ampak se splača, ker vzameš opremo, ki jo želiš in ne tisto, ki je trenutno na zalogi.

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 So maj 29, 2010 4:47 pm

tesfalar je napisal/-a:Imam Octavio Combi business. Z izbiro zaenkrat zadovoljen ko šus; tok-tok.
Od dodatne opreme (zraven business) priporočam:
- avtomatsko klimo,
- ESP
- elektriko na zadnjih šipah,
- dodatne štiri zvočnike (oriđinal so zvočniki samo v prednjih vratih),
- odvisno od osebnih preferenc pa še zračne zavese in tempomat.

Vse našteto + metalik barva + srebrne sanke na strehi in še kaka malenkost je mene prišlo dobrih 17k. Glede na razliko v ceni med limuzino in karavanom bi 1.2TSI limo s tako opremo moral biti dobrih 16k.
Sicer je to stvar osebnega okusa, ampak zame je to trenutno najboljši price/performance.

PDC je mislim da okoli 300€. Raje daj noter kak soliden aftermarket, če ga res nujno rabiš.

Čaka pa se 6 - 8 tednov. Ampak se splača, ker vzameš opremo, ki jo želiš in ne tisto, ki je trenutno na zalogi.

Klima je serijsko dvoconska če se ne motim? Kaj pa so zračne zavese in pdc? Vzel bi pa limuzino in ne karavna. lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So maj 29, 2010 4:58 pm

Zračne zavese so v bistvu air-bagi oz. tak velik airbaig ki pokrije a, b in c stebriček, ki izgleda kot zavesa, od tu tudi ime.

PDC pa je pripmoček za parkiranje, torej senzorji na zadnjem (tudi prednjem) odbijaču, ki s piskanjem opozarjajo na oddaljenost ovire.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So maj 29, 2010 5:00 pm

Dvoconska klima ni serijsko!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So maj 29, 2010 7:41 pm

davorz je napisal/-a:Dvoconska klima ni serijsko!

Pri Business opremi ni, samo pri elegance :pop:

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso So maj 29, 2010 9:16 pm

štirje :)

krencar
Nov uporabnik

Napisal/-a krencar Ne maj 30, 2010 12:22 am

Jaz bi vzel 1.2 TSI.
Si morda pogledal za čem temu podobnim (1.4 TSI, vendar malo over budget): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3767837&show=1

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 Ne maj 30, 2010 5:24 pm

Ta teden grem v malo obsežnejšo akcijo po salonih, da vidim kje lahko iztržim čim več. Še priporočate mogoče kakšnega prodajalca razen Porsche (maribor) ?

mirko123
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko123 Ne maj 30, 2010 6:14 pm

V avtomerkurju so res zelo zelo prijazni, bolj kot v katerikoli drugi avtohiši (Porsche, citroen, honda, ford, ...) Meni je prodajal najprej gospod Rado, res zelo prijazen možakar in vse ti lepo svetuje. Vmes pa tudi gospodična Ingrid, tudi vse brez problema.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne maj 30, 2010 11:04 pm

nejc4321 je napisal/-a:Opravil sem testno vožnjo s golf 1.4 tsi (16.000€) in dobil sem občutek cenenosti predvsem v notranjosti (volan itd.). Med tem ko sem na testni vožnji s škodo dobil povsem drugačen občutek. Ali menite, da škoda hitro izgubi na ceni? Ter, da me bodo ljudje gledali čudno, ko bom pri svojih 22 letih vozil škodo, ki je avto za resne gospode, med tem ko je golf namenjen bolj mulcem kot sem sam :D
Hm, ne vem od kod občutek cenenosti v golfu (razen če si prej od VWjev vajen samo highline opreme) - razen seveda če je na ta občutek vplival plastični volan.
Slednje je tudi mene motilo, ko sem na kratek test dobil golfa 1.2 TSI (moja edina pripomba na avto): volan je sicer dobre oblike, ampak ni bil usnjen in zato neprijeten na dotik.
Stvar pa se da rešiti preprosto in ne predrago - dobrih 160 EUR doplačila pri opremi za usnjen volan...

Moram pa nekoliko pritrditi tvojim dvomom glede primernosti Octavie za 22-letnega študenta - golf se mi zdi v tej primerjavi bolj ustrezen. Tako da če nimaš tehtnega razloga (npr.če bi rabil velik prtljažnik ali bil velik ljubitelj limuzinske oblike), ne vem zakaj sploh gledaš Octavio... pa da ne bo pomote, Škoda se mi zdi odlična firma.
Verjamem pa da pri Octavii morda res dobiš več opreme za isti denar...

Vseeno jaz glasujem za golfa 1.2 TSI.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne maj 30, 2010 11:12 pm

@sonic: Mah kakšen Golf, če bi Bob Dylan vozil Golfa ne bi bil tako kulten umetnik, ker bi spadal med vsakdanjo povprečno glasbeno sceno :D (glih je Dylan po radiu, pa še ti ga maš v avatarju, pa je malo naneslo na to). Je lepše met malo manj vsakdanji avto, da se ne izgubiš med turobnostjo evropske populacije.

Octavia je zato iz moejga vidika sigurno boljša izbira, precej več prostora, dobiš dosti za sorazmerno normalen denar, mogoče ni najlepši avto, mogoče ni najboj zanimiv, ampak sigurno bolj kot Golf. Kaj me veze kaj si (študent,...), važno je kaj tebi v srcu bolj ugaja. Če ti Škoda ti pač Škoda. Jaz bi sicer bil razočaran sam s sabo če bi izbiral med takimi nezanimivimi avti, ampak... eh dovolj bo, zgleda me to noč malo suka :).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne maj 30, 2010 11:30 pm

lizard je napisal/-a:@sonic: Mah kakšen Golf, če bi Bob Dylan vozil Golfa ne bi bil tako kulten umetnik, ker bi spadal med vsakdanjo povprečno glasbeno sceno :D (glih je Dylan po radiu, pa še ti ga maš v avatarju, pa je malo naneslo na to). Je lepše met malo manj vsakdanji avto, da se ne izgubiš med turobnostjo evropske populacije.
A pol to v mojem avatarju je res Bob Dylan? Ker nisem bil zher (res!), slika mi je bila predvsem vizualno/kompozicijsko zanimiva. Dylana pa itak ne maram poslušati, ker je uiber zatežen. Bo treba najti nov avatar, hehe....

OK, nazaj k stvari: ne vem kaj gre enim tako v nos golf. Golf VI s primerno izbiro barve je lahko čisto lušten avto in načeloma lahko povsem primeren za študentskega 'frajerčka'. Pa še v mestu bo imel manj težav s parkingi kot pri večji Octaviji.

Če se 22-letni študent pripelje v Octaviji, pa si človek lahko postavi le naslednje vprašannje: "mu je avto posodil fotr ali dedek?"...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne maj 30, 2010 11:33 pm

lizard je napisal/-a:@sonic: Mah kakšen Golf, če bi Bob Dylan vozil Golfa ne bi bil tako kulten umetnik, ker bi spadal med vsakdanjo povprečno glasbeno sceno :D (glih je Dylan po radiu, pa še ti ga maš v avatarju, pa je malo naneslo na to). Je lepše met malo manj vsakdanji avto, da se ne izgubiš med turobnostjo evropske populacije.

Octavia je zato iz moejga vidika sigurno boljša izbira, precej več prostora, dobiš dosti za sorazmerno normalen denar, mogoče ni najlepši avto, mogoče ni najboj zanimiv, ampak sigurno bolj kot Golf. Kaj me veze kaj si (študent,...), važno je kaj tebi v srcu bolj ugaja. Če ti Škoda ti pač Škoda. Jaz bi sicer bil razočaran sam s sabo če bi izbiral med takimi nezanimivimi avti, ampak... eh dovolj bo, zgleda me to noč malo suka :).

Z drugim odstavkom se načeloma popolnoma strinjam, s prvim pa ne. Nekaterim "anonimnost" tudi ustreza, oz. na avto ne gledajo kot na ID njihovega karakterja. :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne maj 30, 2010 11:45 pm

@sonic: Tega o avatarju ti sicer ne bi bio treba povedat, si mi pa pojasnil nekaj kar mi nikoli ni bilo najbolj jasno. No zdaj mi je :)... Sicer pa glede Golfa, saj na da bi šel v nos (jaz ga zelo redko sploh opazim, ko se pelje mimo mene), je zelo dober avto, sigurno v vrhu v samem razredu, ampak meni je pač preveč vsakdanji, dolgočasen, neopazen, itd ... In ker sem individualist, in sem rad drugačen od večine, pač Golfa ne morem imeti rad. Eh smo že prevel off-topic.

@Daedalus: Malo kontradiktoren stavek si sestavil, če imajo nekateri radi "anonimnost", a ni tudi to potem ID njihovega karakterja? :) Jaz sme še vedno mnena, da avto lahko pove recej o osebnosti posameznika, le dobro je treba opazovat.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 31, 2010 12:37 am

Ah, ja...maš prav. :lol: Ma sej veš, kaj hočem povedat...nekateri si bodo kupili Golfa, ker želijo bit anonimni...nekateri zato, ker jim je všeč...in nekateri samo zato, ker je Das Auto. :) Pomoje je brezeveze takoj metati vse v isti "dolgočasneži" koš. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov