Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če avg 05, 2010 12:38 am

4tuning_team je napisal/-a:...jaz na tvojem mestu vzamem dizla in nič drugega. Itak se bo plin s časoma še podražal in ne vidim v tem nič drugega, kot modno muho. Nekje sem zasledil, da se je cena plina iz xx leta do yy leta podražala za 40%.
Zanima pa me še, kako je kaj s servisiranjem teh plinskih naprav oz. cena le tega?
lp

torej en + pli plinu je za kupce, ki kupujejo avto za par tisočakov.
dobiš avto na plin za isto ceno, torej prišparaš inštalacijo :)
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če avg 05, 2010 8:15 am

M je napisal/-a:J

- plina ne moreš tankat sam, treba je čakat črpalkarja (vem, sliši se banalno, ampak čas je redka dobrina);

Nevem kje si to slisal, ampak jaz sem plin sam tankal skoraj po celotni Sloveniji... :?:
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če avg 05, 2010 9:54 am

ja ponekje si ga res ne moreš sam tankat, npr. Verovškova LJ, plinarna MB in CE, pa OMV Koper, no sj tle sm js bil in zato vem

a33
Novinec

Re: dizel ali bencin + plin

Napisal/-a a33 Če avg 05, 2010 9:55 am

rs1975 je napisal/-a:malo si ogledujem oglase na netu. iščem avto srednjega razeda (focus karavan, octavia karavan, morda kak enoprostorec), star 3 leta, z največ cca. 80k km. cena do max 13000 EUR. letno naredim okoli 25000 km.
nekaj mi ja padlo na misel; kaj je po vaše bolj smotrno - nakup dizla za max 13000 EUR ali pa morda isti avto, le da je bencinar, ki so cenejši in dam potem nakandno vgraditi še plin? predvidevam, da na koncu prideš nekako do iste cene, s tem da je vožnja s plinom občutno cenejša.
ena primerjava glede porabe za Ford Focus 1.6 dizel ali bencin + plin:
dizel: poraba 5.3 l, mesečni strošek cca. 130 EUR
bencin + plin: poraba 6,7 L, mesečni strošek cca. 90 EUR

bencin + plin ne bo manj kot 8 lit plina + nekaj benza, zan pa bit še vedno cenej kot dizel

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Če avg 05, 2010 10:46 am

Plin se po moje v vsakem primeru SPLAČA... ( razen če se avto prodaja )

zgorevanje je čisto ekološko in ni premierljivo z dislom oz na benz. Vsi deli izpuha lambda, kat in motorno olje so dosti bolj obstojni, motor ostane znotraj čist,
zadeva se amortizira po ca 30000 km - tako se je moja... če koga zanima kvaliteten sistem multi point za ugodno ceno ca 800 do 1000 eur z dvoletno garancijo pa več na zs.

plin se da premontirat tud na drug avto, kar v praksi popolnoma izniči dobo amortizacije saj je precej cenejši od benza.

Servisi:

nič hudega poceni so na 20000 km menjajo sam filtre in to je vsepa še to ni nujno če avto dela ok. torej ga lahk zamudiš prestaviš ipd. v primeru problemov pač voziš na benz.

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Če avg 05, 2010 11:37 am

Da se jaz pristavim piskrcek:

+ pri avtomobilu z veliko porabo (V6, V8) se plin vsekakor splaca

+ povecan doseg avtomobila

+ vzdrzevanje par let starega NA motorja zna biti dosti dosti cenejse od vzdrzevanja par let starega dizla z neznano zgodovino (beri astronomski kilometri, turbina, mogoce dpf ce ga ma, EGR, sobe in cel kup pizdarij, ki lahko grejo narobe)
Ta tocka je verjetno edini pameten razlog, zakaj se bi odlocil za vgradnjo kvalitetnega plinskega sistema, razen seveda pri mocnejsih motorjih...

- plinarji govorijo o manjsi obrabi motorja, noben pa ne govori o povecani temperaturi izpusnega sistema, potrebno mazanje za nekatere motorje itd...

- plinski sistem je zelo obcutrljiv, pri meni avto tece na bencin brez napak, na plin (zelo kvalitetna in draga vgradnja, pustimo znamko, hkrati sem zelo zadovoljen) pa kljub novi lambdi, LMM, novim originalnim sveckam ter brezhibnim vzigalnim tuljavam kdaj pa kdaj rahlo nemirno zatrese.To opazim seveda izkljucno in samo jaz, ker sem zelo pozoren.

- ni rezervnega kolesa, potreben nakup nadomestka (Slimkit ipd.)

- zmanjsan prtljazni prostor...

- dodaten servios za plin

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Če avg 05, 2010 11:48 am

PeterStegnar je napisal/-a:
T1cK0 je napisal/-a: Jest nimam lih dobrih izkušenj s tem plinom pa se že lep cajt matram, da bi mi ga porihtal tklo, da bi delal normalno :roll:

Kje si pa vgradil sistem? S cim imas tezave?

Avto sem že kupil tak. Težave so pa take, da mi po servisu po izpraznjenem enem oz. dvema tankoma (550-1200 km) avto v prostem teku izgublja obrate, v kabino je vonjati plin, ... več objav sem že naredil v temi Avtoplin-stari znanec.

Tele teme pa ne bi rad še naprej zasmetil ;)

Torej z moje strani - dizel, sam osebno pa še raje obični bencinar :)

4tuning_team je napisal/-a:...jaz na tvojem mestu vzamem dizla in nič drugega. Itak se bo plin s časoma še podražal in ne vidim v tem nič drugega, kot modno muho. Nekje sem zasledil, da se je cena plina iz xx leta do yy leta podražala za 40%. Zanima pa me še, kako je kaj s servisiranjem teh plinskih naprav oz. cena le tega?
lp

Se popolnoma strinjam s tole modno muho :lol: Tukaj pa so cene plina skozi leta ...

http://www.petrol.si/index.php?sv_path= ... o&x=29&y=5
Slika

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Če avg 05, 2010 2:31 pm

Bencin se je podražil še več...ko t 50%...Vsi ki mislijo da je plin modna muha mal premislite- uničujete zemljo. plin je daleč najčistejša zadeva za vozit.

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Pe avg 06, 2010 12:35 pm

Tudi jaz imam avto predelan na plin in te opozarjam na dodaten strošek kot nekateri pred mano:
- tekočina oz. sistem za mazanje ventilov
- dodaten servis na 15k km (cca 50€)
- povečana poraba (moj MeganeII 1,6 prej 8l benza/100km zdaj cca. 10l plina)...ceneješa naprava tako da vzamem v zakup.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov