Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če jun 03, 2010 10:16 am

Moj glas gre tudi za hondo. Če je prodajalec trd kot les se zmeni naj vzame preizkušnjo in če boš potem avto kupil, jo plača prodajalec, če pa avta neboš kupil pa jo plačaš ti. Saj ni tako drago .... daš tistih dobrih 30€ in se prepričaš v svoj nakup. To je še najmanj kar lahko daš. Če bo avto ok nimaš stroškov, če avto ne bo ok je to še najmajn kar si spušil, glede na to, da bi drugače kupil škart avto. Če pa še na to nebo pristal, potem naj si jo pa kar v rit zatakne.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če jun 03, 2010 10:42 am

@ Grega_
ja, to je neka normalna cena kar si napisal, samo sem ugotovil, da cena zna kar hitro odstopat tudi od servisa do servisa (pooblaščene mam v mislih), pa tudi od tega kaka stranka si... saj nočem strašit, samo pravi servis je treba dobit, pa se da marsikaj zmenit in potem se da prit tudi velik pod te zneske, kot si jih ti napisal.. :D sicer pa ja, pri bencinarjih pa itak ni panike.. :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 03, 2010 1:08 pm

Grega_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Grega_ je napisal/-a:Med najdražjimi?? Tole je servis za M6 diesel na pooblaščencu, v avto gre 6l olja:

1 preventivni servis 5000km = 119€
servis 15.000 = 244,86
servis 30.000 = 285€ (s filtrom kabine 33€!)
servis 45.000 = 260€ ob tem še dodatno 70€ za meglenko + brisalce 30 eur

In to naj bi kao bilo poceni al kaj bi rad povedal?

Drugače gre pa moj glas Hondi, če je v zelo dobrem stanju. V nasprotnem primeru predlagam nekoliko novejšo Mazdo za podoben denar.

..napiši ceno servisa honde pa naj se primerja, seveda sem dal podatke za dizla, za bencinarja je ceneje. Verjetno je kakšen lastnik Honde na forumu in naj napiše. Kaj pa je zate poceni??? Servis lahko vsak naredi sam, to je pač dejstvo, ampak če že govorimo o pooblaščencih...

Glede na to, da je v prvih 15k km že dobrih 360€ stroškov, se mi nikakor ne zdi poceni! Najbolj smešnih je 119€ za preventivni servis, ki verjetno traja 15min. In na 30k km kar 285€, to definitivno ni poceni za moje pojme in govorim o pooblaščencih! Ni čudno, da ostajajo takšne cene servisov, če narod tako razmišlja...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Če jun 03, 2010 6:54 pm

Danes sem si šel ogledat tole hondo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3744166&show=1 , moram rečt da sem se prvič sploh peljal z accordom.
O znucanosti notranjosti ne bom govoril, všečna vožnja, kot nekateri pravijo je "trd" pa v kar pozitivnem smislu, grbine lepo požira, ovinek prav lepo čutiš v hrbtu, zvok in dinamika motorja - kapo dol. Edina srvar ki me je rahlo negativno presenetila je precej trda sklopka, je pa res, da ko stisneš sklopko v cliotu je kot da bi v kravji drek stopil.
Naslednjič grem še mazdo pogledat in se bom sigurno lažje odločil. accord za 10500 pa se mi zdi predrag. Zato sem tudi odprl to temo, da malo vidim mnenja, ali je accord res toliko bolj kvaliteten kot so razlike v ceni...
aaaaaa...KONJA!

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe jun 04, 2010 7:13 am

tommy tako ali tako so vsi pooblaščenci dragi, nekateri so pač predragi za razred avtomobila, treba je tudi tako razmišljati, napiši koliko pride redni servis na pooblaščencu za tvojega in kaj spada pod ta servis, pa ne boš prav daleč od teh cen. Če sam delaš servis te pride enako na avtu za 500 eur oz avtu za 15.000 eur, ok liter olja gor dol

HPfreak tale lepo zgleda, tudi cena je bolj normalno, vsekakor sprobaj še Mazdo pa boš videl kaj ti bolje odgovarja. Je pa konjenica tukaj v prid Hondi in zav. razred višje. :) malo preračunaj tudi glede tega,razen če ti to ni preveč tehtna stvar :)

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe jun 04, 2010 8:08 am

@ HPFreak
tudi pri mazdi je sklopka ful trda, tako da ne boš presenečen..

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jun 04, 2010 11:30 am

~toMmy~ je napisal/-a:Glede na to, da je v prvih 15k km že dobrih 360€ stroškov, se mi nikakor ne zdi poceni! Najbolj smešnih je 119€ za preventivni servis, ki verjetno traja 15min. In na 30k km kar 285€, to definitivno ni poceni za moje pojme in govorim o pooblaščencih! Ni čudno, da ostajajo takšne cene servisov, če narod tako razmišlja...

Samo za info: Preventivni servis pri Mazdi zajema tudi menjavo olja, oljnega filtra in pregled ostalih sistemov, če vse deluje kot mora. Je pa dejstvo, da ta servis NI nujen, da ti obvelja garancija. Je zgolj priporočilo. Meni osebno se to npr. zdi veliko bolje, kot pri nekaterih znamkah, ko je prvi servis šele po 2 letih oz. pri 30.000 km. Potem se pa folk čudi, zakaj ribajo razne turbine še pred prevoženimi 100k km in to ob pravilni uporabi le teh. Tako, da se poraja vprašanje, kdo je tu dejansko nategnjen! :idea:

Je pa res, da so mazdini pooblaščeni servisi dražji od primerljive EU konkurence, ampak nikar ne pričakovat, da bodo pa hondini ali pri ostali japonski ter korejski konkurenci pa poceni oz. kaj cenejši. Cene so tu tu. Sicer pa zgoraj zapisani zneski veljajo za dizla, za bencinarja je ceneje.

Avtorju teme: Pojdi še na vožnjo z Mazdo in vzami tisto kar ti bolj ustreza. Kot že rečeno z nobenim ne boš falil.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak So jun 05, 2010 1:00 pm

Živjo,

Mazda je šla, tako, da je niti nisem šel gledat, po ogledu honde v dupleku sem si včeraj šel ogledat modro hondo v kranj http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3827082&show=1 , ta modri accord mi ni bil pretirano všeč, pa tudi vožnja ni nekaj štimala, ogret motor je rabil dobre dve sekundi verglanja, da je sploh vžgal, tudi navedbe človeka so sumljive, me je minlo, sklopka trda (vretn je to normalno al kaj).
Danes sem si šel še ogledat srebrni accord, naveden v prvem postu, prodajalec na AC - Mobil aroganten in nadut (razumem, če osebno itak nima nič od te prodaje), avto je dlje časa stal, vožnje po ulici ni mogel urediti, tudi omenil je, da je akumulator fuč oz. da je prazen (odklenil je s ključem), po parih sekundah tišine le reče "aja, sej mislm, da pa mam ene kleme, čak grem gledat". Prinese kleme in zalaufa avto, vžig takojšen, prodajalec je pustil vsaj, da sem po parkplacu malo volan obračal, občutek je bil lep, speljevanje super, nobenega cukanja,...skratka na prvi pogled avto za vzet.
Po havbi ima rjave pikice, spredaj desno odbijač rahlo zbit, verjetno od parkinga, to niti ni nek problem, notranjost lepo ohranjena.Aha, sklopka je zelo mehka, kaj je zdaj to? Je to boljše ali slabše, zakaj sta dve hondi kateri sem si šel ogledat s trdo sklopko, tale pa ma mehko, lih kot bi mi pasalo? Hehe.... Prodajalec omeni, da je ta avto prvo imel direktor prodaje, nato so ga imeli fantje na servisu, zdaj pa ca 2 leti stoji na parkplacu v prodaji. Brez zimskih gum, brez vinjete, neregistriran,... in hočjo 10500, rekel sem gospodu prodajalcu, da po eurotaxu je vrednost prav tega avta 8250eur, osebno dam 8500, največ 9k....v istem momentu se je obrnil in odšel na pol besede, ja OK te ne, te čuj te ne.

Tako da, če kdo koga pozna, da prodaja ali namerava prodati hondo accord l.03-05 po zmerni ceni, zmerno ohranjenega, se komot zmenmo, do takrat pa bom že spremljal trg. :)

lp Uroš
aaaaaa...KONJA!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jun 05, 2010 2:41 pm

euro tax pa prodajna cena nimata nič skupnega, in dejansko si bil po napisanem ti aroganten
lp

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 So jun 05, 2010 8:10 pm

V tem primeru se mi zdi da je prodajalec aroganten. Tako da mislm da maš ti Uroš prav. Dejstvo je da majo te prodajalci dostikrat takšne fore. Vsekakor je čudno da kupuješ avto za 8-10k evrov pa da ga pred nakupom ne sprobaš!? :?
Predvidevam pa da si mu preveč nakazu da ti je všeč avto pa te pol tako prodajalc zabije k ve da ti je všeč pa noče spusti. Tko to gre sm biv tut sam na tem (se je za mn dnarja) pa sem sam šov stran .
Drugače pa na tvojem mestu bi mu še manj ponudu. Dejstvo je da se cene prilagajajo trgu oz. povpraševanju ne evrotaxu. Dejstvo je če bi bil avto vreden tega denarja bi biv že prodan ;) tipu bo še žal da ti ga ni dav, verjem. Priporočam ti da čez čas pokličeš in prašaš za ceno če bo kej spustu, ampak mu ponudiš vedno manj kokr bi mu res dav.
Lep Pozdrav Matjaž
Pa srečno

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Ne jun 06, 2010 8:09 am

Enako smo se doma odločal pred 7-imi leti. Mazda 6 dizel ali accord bencinar, takrat še ni blo accorda dizla. Na koncu se je oče odloču za accorda, predvsem zaradi oblike znotraj kot zunaj, pregovorne zanesljivosti, močan motor, in pa tudi zato ker bi moral mazdo čakat 3 mesece ta accord pa je bil že kupljen potem pa so se prejšnji kupci premisll.

Dobre lastnosti so ti že drugi naštel, slaba je edino ta da so letniki 03-04 imel tovarniško napako da so se rosile prednje luči, ki pa jih v garanciji zamenjajo če maš štempl od servisa za vsako leto. Če po pravici povem druge očitne slabe slabe lastnosti nima vsaj naš ne.
Poraba je preračunano na roke, po mestu,AC in regionalka pa da po AC voziš tja do 160km/h, 8.2l. Se ga pa da z lahkoto spravt na 12l.
Kar se cene tiče, honde vse držijo ceno tako da če boš kupu poceni boš kupu slabo.
Servis jst delam sam doma, material te pa pride okol 50€. Jst sem dau mal več ker sem natoču Mobil olje.

Avto kot si najbrž že ugotovu se pelje lepo in mirno, pod štandgasom ga skoraj ne slišiš laufat na obratih pa prav lepo zapoje.
Naš je zdaj star sicer 7 let je pa ravno včerak obrnu 30k km tako da za 1x ne morem govort o problemih.

Skratka super avto čeprav je malo dražji bi se jaz sigurno odloču za accorda.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Ne jun 06, 2010 10:26 am

pr mazdi so zadnje robove menjaval (saj tako delajo pri mazda as skornšek) ker je bil problem med pločevinami ker niso bile zatesnjene z karoserisko maso in sta vmes rjavele. kar se tiče pa testne vožnje z hondo bi pa moral imeti vsak trgovec kovinko preiskušnjo (v okolici velenja jo imajo vsi trgovci).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jun 06, 2010 11:29 am

Naš je zdaj star sicer 7 let je pa ravno včerak obrnu 30k km

:shock:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov