Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe jun 04, 2010 12:42 pm

Kaj pa peđa 307? 1,6 hdi je super zadeva - sploh 80kw. Ga uporabljajo od forda, volvota do mazde. Pa tudi avto kot tak se mi zdi bolje skupaj zbit kot megane, nakdanda vgradnja tempomata pa je precej cenejša, ker kupiš samo ročko in sprogramiraš ecu.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jun 04, 2010 7:30 pm

Mislim da smo našli zelo solidno zadevo Peugeout 206 letnik 2003 precej opreme za ta letnik, 87.000 km prevoženih, 1.4 HDI s 68 KM za okoli 3.8000 €. Vsi servisi narejeni, 1.lastnik, avto tipi topi pa še poznamo.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne jun 06, 2010 6:13 pm

Kael je napisal/-a:Mislim da smo našli zelo solidno zadevo Peugeout 206 letnik 2003 precej opreme za ta letnik, 87.000 km prevoženih, 1.4 HDI s 68 KM za okoli 3.8000 €. Vsi servisi narejeni, 1.lastnik, avto tipi topi pa še poznamo.

Če ga boste kupili, boste kupili dober voz. Sicer nič posebnega, ampak vzdržljiv. Za po avtocesti je varčen do 130km/h, nad to brzino se približuje sedmim litrom, če pa vozim konstantno v peti pri 4000 obratih (tj. 160km/h) pa pije nekaj nad 7 litrov. Ravno pred kako uro sem prišel iz 600-kilometrske poti v eno smer; brez težav, vozil konstantno 150-160km/h + kakih 150km po mestu in izven mesta, poraba na koncu - izračunana - (porabil en tank in pol) 6,4l/100km. Vozili smo se štirje, prtljažnik napolnjen do zadnjega kotička.
Porabo po mestu imam dobrih šest litrov na stotaka, na avtocesti pri 110km/h pije približno 4,5l/100km, izven mesta se porabo da spraviti tudi pod toliko.
Pa imam precej težko nogo, po mestu se avto vozi med 2500 in 3000 obrati, na avtocesti pod 3000 obrati nikoli ne prestavljam.

Lastim si ga dve leti, prevozil skupno skoraj 30.000 kilometrov, kupil sem ga od prve lastnice. Avto ima skoraj 100.000 kilometrov. V tem času brez problemov, zamenjal sem zgolj zadnji lonec in števec.

Zdaj sem dobil novo službo v istem kraju kjer živim, ampak sem se kljub temu odločil avto obdržati, neglede na to da dvomim da bom odslej delal več kot 7.000 kilometrov letno. Avto vseeno potrebujem.
Cena zadnjega rednega servisa je bila ok. 140€.

Skratka : priporočam nakup !

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jun 06, 2010 8:19 pm

Antiznačkar je napisal/-a:Za po avtocesti je varčen do 130km/h, nad to brzino se približuje sedmim litrom

Na drugi strani moj Megane 1.9 dci s šesto prestavo pije pri 140 kmh (tempomat) 5,8 litrov na relaciji Ljubljana - Milano.

Jaz vem, da avta brez 6 prestave nebi več kupil.

So pa pežoji res fletkani avti.

LP.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne jun 06, 2010 9:30 pm

belkaena je napisal/-a:
Antiznačkar je napisal/-a:Za po avtocesti je varčen do 130km/h, nad to brzino se približuje sedmim litrom

Na drugi strani moj Megane 1.9 dci s šesto prestavo pije pri 140 kmh (tempomat) 5,8 litrov na relaciji Ljubljana - Milano.

Jaz vem, da avta brez 6 prestave nebi več kupil.

So pa pežoji res fletkani avti.

LP.

Hja, 1.4 HDI mašinca ima zgolj 68KM medtem ko jih ima 1.9 DCI 120 (najbolj pogosta (če ne edina) verzija) ;)
Odvisno je tudi kako je narejena šesta prestava... pri vw touranu 2.0 TDI so obrati mnogo manjši v šesti kot v peti prestavi in je le-ta uporabna, recimo pri novi corsi sem vozil 75 in 90-konjska dizla in slednji ima šesto prestavo, ki pa skoraj ne prinaša bistvenih prednosti - poraba je skoraj enaka pri 90-konjski s šest prestavami kot pri 75-konjski s petimi pri enaki hitrosti. Pri corsi je pa šesta prestava bolj ali manj za okras - no, motor je malce tišji.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne jun 06, 2010 10:41 pm

najbolše je avto kupit od znanega lastnika!

drugače pa take peugeot pije kakšen liter več ko renaulti ja..

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne jun 06, 2010 10:46 pm

kolesar je napisal/-a:najbolše je avto kupit od znanega lastnika!

Pa lahko nehaš bit tečen s temi renaulti? Clia DCI (druga generacija) sem vozil že sigurno 10x, dvakrat na daljše proge in nisem nameril prav nobene porabe, ki bi bila znantno nižja od konkurence. Ob moji vožnji se je tudi pri DCI-ju vedno gibala okoli 6 litrov na stotaka, na avtocesti okoli 160km/h tudi podobno kot HDI motor.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jun 06, 2010 11:07 pm

kolesar je napisal/-a:najbolše je avto kupit od znanega lastnika!

A je treba?

Seat ima približno 15% manjšo obrabo gum kot Škoda...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To jun 08, 2010 6:43 am

Punca bo vozila okoli 110 km / h, tako, da potrebe po ne vem kakšni moči ni, saj se ji razlika 110 / 130 pri poti do Domžal iz Celja [ne pozabit, da so vmes Trojane, tak da se tretjino poti tak pelje 100 na uro] pozna le za par minut. Edino kar morem zrihtat je to, da v ta avto spravimo tempomat, če je to le mogoče -> morem danes poklicat na Peugeot Slovenija, pa se pozanimat.

Drugače idealna zadeva bi bil avto velikosti Megane / Laguna, vendar zaradi nevarnosti odpovedi dCIja, nisem tvegal nakupa (sva našla npr. laguno 2004 z vso opremo, 1. lastnik, 120.000 prevoženih, usnje, xenon za 6.000 - kar je bla men skoraj malo čudna cena, sploh če primerjam z VW, kjer dobiš avto z enkrat tuk prevoženimi pa gol i bos je). Sploh ker je za en čas - slabo leto plača za določen čas, potem ko bo pa nedoločen čas, si pa lahko tudi kaj večjega privoščima. Ko pa bodo dve plače za ziher, pa je možnost, da kupima renaulta, vendar bi ga pomoje potem najraje vzel v kakšni avtohiši, kjer dobiš zraven 1 leto garancije...

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar To jun 08, 2010 1:34 pm

Kael je napisal/-a:Punca bo vozila okoli 110 km / h, tako, da potrebe po ne vem kakšni moči ni, saj se ji razlika 110 / 130 pri poti do Domžal iz Celja [ne pozabit, da so vmes Trojane, tak da se tretjino poti tak pelje 100 na uro] pozna le za par minut. Edino kar morem zrihtat je to, da v ta avto spravimo tempomat, če je to le mogoče -> morem danes poklicat na Peugeot Slovenija, pa se pozanimat.

Drugače idealna zadeva bi bil avto velikosti Megane / Laguna, vendar zaradi nevarnosti odpovedi dCIja, nisem tvegal nakupa (sva našla npr. laguno 2004 z vso opremo, 1. lastnik, 120.000 prevoženih, usnje, xenon za 6.000 - kar je bla men skoraj malo čudna cena, sploh če primerjam z VW, kjer dobiš avto z enkrat tuk prevoženimi pa gol i bos je). Sploh ker je za en čas - slabo leto plača za določen čas, potem ko bo pa nedoločen čas, si pa lahko tudi kaj večjega privoščima. Ko pa bodo dve plače za ziher, pa je možnost, da kupima renaulta, vendar bi ga pomoje potem najraje vzel v kakšni avtohiši, kjer dobiš zraven 1 leto garancije...

Hja, res da za ta denar, ki ga nameravaš dati za 206-ico, dobiš precej večji, udobnejši, bolje opremljen avto. Ampak temu primerni bi bili tudi stroški vzdrževanja (laguna je le 2 razreda višje). Morda bi res bilo pametno ob taki kilometrini poseči za avto vsaj golfovega razreda, ampak če je res, da ne bo vozila krepko nad 110 km/h, bo vožnja precej udobna pa tudi mašina se bo vozila pri ugodnih 2500 vrtljajih na minuto, poraba pa bo okoli 4,5l/100km. Praktično bo z enim tankom prevozila okoli 1000 kilometrov, če ne še kakšnega več.
Sam bi sicer res raje vzel avto golfovega razreda, ampak vsakemu svoje. Če pa še ni definitivno odločena za to 206-ico, naj pogleda še kakšno 307 1.6 HDI (zelo varčen motor v nasprotju z 2.0 HDI - upam trditi, da bolj kot 1.4 HDI), če že megana ne upa kupiti. Golfa v tem cenovnem razredu ne bi bilo najbolj pametno kupiti, saj dobiš zgolj dve generacije nazaj staro štirico, katera je bila zasnovana daljnega 1998.

Od 206-ice naj ne pričakuje veliko, še posebej v kolikor ima avto samo najosnovnejšo opremo (klima, ABS, centralno daljinsko zaklepanje in el. pomik prednjih stekel). Plastika je pač kakršna je, sedeži pa so precej udobni. Tudi po 600-kilometrski poti sem iz njega prišel ven presenetljivo neutrujen, seveda s tem, da sem se ustavil cca 3 krat.

Mojo porabo (več ali manj samo mesto) si lahko pogleda tukaj:
http://www.poraba.com/usage_enter.php?

Likalnik
Nov uporabnik

Re: Renault Megane Grandtour dCI

Napisal/-a Likalnik Če jan 08, 2015 11:16 am

Fantje eno pomoč rabim....imam možnost dobiti Megana karavan letnik 2006, 1.6 bencinski motor...100k kilometrov, prvi lastnik, za 3k€. Kako je kaj s tem avtomobilom, se izplača ali ne...vozil se bom vsak dan v službo 50km v eno stran...se pravi minimalno 100km na dan...
Fora je da lastnika poznam in je avto 1 A kar se servisev tiče in ohranjenosti....res pa je, da bo potrebno v kratkem narediti veliki servis...zaradi starosti, če že ne zaradi kilometrov...lastnik mi je tako rekel...

vaša mnenja prosim?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če jan 08, 2015 12:04 pm

Če te skrbi kvaliteta bo delal brez problema. Porabo lahko pričakuješ nekje med 7,5 in 8, sploh na avtocesti. Velik servis te pride cca. 400€. Problemov načeloma z avtom ni. Al si imel kakšne drugačne skrbi? :) poskočen je pa tko tko, enim zadošča, drugim pač ne. :)

Likalnik
Nov uporabnik

Napisal/-a Likalnik Če jan 08, 2015 12:21 pm

Hvala za odgovor...glede velikega servisa, ga bom peljal k mojem lokalnem serviserju in bo povedal, če je že zrel avto za veliki servis...lastnik je bolj "ziher" sorte in raje preventino da popravljat...kar načeloma ni nič narobe.

Malo me moti samo moč motorja 1.6. ne vem, če je dovolj močan, da pač zaradi tega ne bo več pokuril....več ali manj bo relacijska vožnja...pelem počasi 110-120kmh...čez 130kmh redko kdaj.

na splošno me zanima, če so to vredu avtomobili ali ne....vzel bi ga samo za to, ker poznam lastnika in ker je avto res kot nov...

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če jan 08, 2015 1:19 pm

Najlažje boš videl če ti lastnik pusti da gresta na testno vožnjo, če ti bo dovolj ali ne. Če si do sedaj vozil dizle ti bo mogoče premalo, ker bencinarja je treba stisnt v obrate da se kam premakne, za vzdrževat hitrost na avtocesti pa ni nobene panike. Najlažje boš pa videl sam. Napak pa te avtomobili razen malenkosti niso imeli, sem pisal že v eni drugi temi, ti skopiram:

Cefizelj je napisal/-a:Hmm napake motorjev: tuljave (že bile pomenjane pri vseh teh tako da ni skrbi), variabilna jermenica (se ne pojavi pri vseh, strošek cca 150€).
Napake avta: gumbi za zaklepanje na vratih crkujejo (popravila če se znajdeš sam 0,8€), pogoni električnih šip (zobčki na koleščku se znucajo, posledično pade šipa dol, včasih si moral menjat komplet sistem cca. 180€, zdaj dobiš posamezne dele, več kot 10€ z malo znanja ne boš dal.) Rad crkne presostat klime (nadomestni 70€), nekateri avtoradii občasno "zmrznejo" ob temperaturah globoko pod ničlo (se je dogajalo tudi pri Trafficih) - rešitev je odklop radia za minuto in ponovni priklop. Meni se je to zgodilo 1x-2x na zimo ob ekstremnem mrazu.
Česa drugega pa ni.

P.S. Aja pa sprednje žarnice so nočna mora za menjavat.

To so možne napake, ni pa nujno da se pojavijo...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jan 08, 2015 3:22 pm

Pri čitalcu kartice se rado polomi plastično stikalo (verzije, ki nimajo prostoročne kartice), ki se ga enostavno zalepi oz nadomesti z delom vezice. Vsak mehanik diagnosticira menjavo (150+ €).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Likalnik
Nov uporabnik

Napisal/-a Likalnik Če jan 08, 2015 6:33 pm

Hvala za pomoc, sem ga vzel...jutri se uredim zavarovanje...omenil mi je edino...da mu je ene dvakrat zasvetila lucka za air bag...ko se je imel namen odpraviti k mehaniku je pa baje ugasnila...kakorkoli...bom pozoren na to...potem bomo pa videli kako pa kaj

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Če jan 08, 2015 10:45 pm

Lučka za airbag sveti iz dveh razlogov: pod sedežem so kabli in konektor (malo ga premakni, odpri, lahko ga našpricaš s kontakt sprejem in težava bo izginila) nima stika ali pa je pokvarjena volanska ovojnica, ampak takrat airbag lučka ne neha svetiti ter rahlo občasno poka v volanu. LP

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Pe jan 09, 2015 8:03 am

Pri moji laguni je airbag lučka svetila zaradi defektnega senzorja pospeškov v desnem stebričku. Menjava je prišla 150€.
Slika

Likalnik
Nov uporabnik

Napisal/-a Likalnik Pe jan 09, 2015 5:18 pm

Kako je z velikim servisom...avto ima 97k km ampak je star 9 let....tako da bi blo pametno menjati...ne vem pa kaj tocno...jermeni...vodno pumpo...oziroma kaj naj bi moral menjati....cenovno pa tudi ni najbolj poceni.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe jan 09, 2015 5:22 pm

To ni prvi veliki servis ane? Ker se drugače avto že en čas vozi na podarjen čas.... :) Zamenjati pa: glavni jermen, pomožni jermen, vodno pumpo (in kar paše zraven pri menjavi jermenov - rolce, šponarje itd.). Glede na kilometre in zadnji servis pa naredi še mali servis, priporočam vsaj 1x letno.

P.S. Glede na prejšnje servisiranje pa še: hladilno tekočino, zavorno tekočino, filtri itd. Malo se pozanimaj kako je bilo do sedaj menjano..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov