Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jun 06, 2010 11:33 am

Rabil bi par pojasnil :

Pri 150 na uro motorja praktično nisem slišal.

To se mi zdi dokaj čudno - predvsem pri TDIju. Ali so bile gume toliko glasne ali kaj?

Še najlepš je pa to, ko po cca 100 kilometrih dokaj hitre vožnje (večina avtocesta) pogledaš porabo in je ta 5l (po računalniku seveda)

Po AC si najverjetneje vozil okrog 130km/h, vendar dvomim, da je bila poraba 5l.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne jun 06, 2010 12:03 pm

simply je napisal/-a:

To se mi zdi dokaj čudno - predvsem pri TDIju. Ali so bile gume toliko glasne ali kaj?

Sam dostikrat vozim Golfa 1.6 TDI (105 KM)...Pri 130 km/h imaš cca. 2400 vrt/min medtem ko pri 150 km/h cca. 3.000 vrt/min in praktično vse kar se sliši je piš vetra ter v manjši meri trenje gum. Časi traktorsko glasnih TDI-jev so pa tudi že mimo...

simply je napisal/-a:
Še najlepš je pa to, ko po cca 100 kilometrih dokaj hitre vožnje (večina avtocesta) pogledaš porabo in je ta 5l (po računalniku seveda)

Po AC si najverjetneje vozil okrog 130km/h, vendar dvomim, da je bila poraba 5l.

Pri 130 km/h po tempomatu se poraba po računalniku giba med 5 in 5,5 l/100 km.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne jun 06, 2010 12:37 pm

Čeprav imam v avatarju 1ko, ki je bil dolgo časa moja želja bi ti bolj priporočal Golfa. Enka je super za vozit, vendar je tako na zunaj kot znotraj že zastarela. Prav tako materiali v notranjosti niso na ravni BMW-ja.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne jun 06, 2010 12:39 pm

Sam dostikrat vozim Golfa 1.6 TDI (105 KM)...Pri 130 km/h imaš cca. 2400 vrt/min medtem ko pri 150 km/h cca. 3.000 vrt/min in praktično vse kar se sliši je piš vetra ter v manjši meri trenje gum. Časi traktorsko glasnih TDI-jev so pa tudi že mimo...

Sam vozim službeni Audi A6 3.0 TDI in Passat CC 2.0 TDI DSG in pri obeh je pri 150km/h slišen motor.

Mogoče sem preveč picajzlast.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Ne jun 06, 2010 2:45 pm

OFF: Ja kaj nj rečem. Napisal sem, da ga "praktično" nisem slišal. Normalno da se ga sliši, samo presenetljivo tih je. Kdo bi pa rad vozu avto, ki ga ne sliši. Blo je točn tko kot je nekdo nad menoj napisal. Bolj kot pospešuješ, bolj piha - motor pa zato ne "upije" nič bolj. Da ga pa primerjaš s 3.0 tdi je pa tud smešno. Če bi se rad pohvalu kako dobre službene avte voziš pa odpri novo temo.

še bolj OFF: Na kratko. Nove tdi mašine so precej tišje (kot itak vsi vedo). Kar se pa porabe tiče. Na relaciji Trebnje . LJ - po Ljubljani - nazaj v Trebnje sem se po avtocesti vozu skoz 140 - 150, razen seveda na cestninski postaji. Vmes je šlo tud hitreje, pa po obvoznici normalno počasneje. Kar sem hotu povedat je to, da ga nisem vozu na način, da bo poraba čim manjša, ampak normalno, kot se sam na tej relaciji vozim ponavadi. Potovalni računalnik sem resetiral. Poraba pa je bla 5,2. Če je bla dejanska poraba 6 al pa več ne vem, pa se prav veliko tudi nebi sekiral za to, če bi bila.

ON : nikoli nisem bil pristaš Golfa. Ta pa me je prijetno presenetil. Verjamem da je na splošno Bmw boljši avto, samo za ta denar gre moj glas golfu - to je tud namen teme, da kdo pove kakšne izkušnje in ne da se pametuje.

Uporabniški avatar
krizo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a krizo Ne jun 06, 2010 2:54 pm

solidno opremljen golf VS. osnovni bmw :roll:

moje mnenje... meni več pomenijo kakšni "bombončki" kot pa znamka :)

bmw1 je že malce zastarela oblika,pa že v štartu se mi ta oblika ni dopadla :-P tudi notranjost mi je preveč klasična, preveč zadržana... je že lepši pogled na monitor v golfu, kot pa vse tiste knofe v bmwju :-P
netehničen tip :)
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 06, 2010 3:43 pm

simply je napisal/-a:

Sam vozim službeni Audi A6 3.0 TDI in Passat CC 2.0 TDI DSG in pri obeh je pri 150km/h slišen motor.

Mogoče sem preveč picajzlast.

Nič nisi picajzlat, le objektiven :).

@RobberDuck: Daj ne s*** s takimi, da se takoj nekdo hvali s tem ko pove kaj v službi vozi. Mislim kje jih eni pobirate, pač je pveodal na realnem primeru, kar ne more drugače povedat, kot če ne pove kaj vozi. Ti pa takoj serješ s hvaljenjem. Pač voziš 1.6, on pa 3.0, eni pa vozijo tudi 6.0.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jun 06, 2010 4:54 pm

krizo je napisal/-a:solidno opremljen golf VS. osnovni bmw :roll:

moje mnenje... meni več pomenijo kakšni "bombončki" kot pa znamka :)

bmw1 je že malce zastarela oblika,pa že v štartu se mi ta oblika ni dopadla :-P tudi notranjost mi je preveč klasična, preveč zadržana... je že lepši pogled na monitor v golfu, kot pa vse tiste knofe v bmwju :-P

Osnovni BMW1 ki je v akciji mislim, da ima avtomatsko klimo, xenon žaromete....pa še kaj bi se našlo.... ( mislim, da je za oboje doplačilo na 21.900).
Ni gol, kot nekdo omenja....golf 6 je gol....šele GT ima kako spodobno opremo.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne jun 06, 2010 7:30 pm

WMB je napisal/-a:Ni gol, kot nekdo omenja....golf 6 je gol....šele GT ima kako spodobno opremo.

Ti Golfa 6 očitno sploh še nisi videl od blizu, če tudi nivojev opreme ne poznaš?! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne jun 06, 2010 7:44 pm

Pri BMWju 1 so xenonski žarometi dokaj ugodni - zdi se mi, da okrog 800 EUR - no vsaj pri seriji 3 so bili, pri VWju pa 1500 EUR.

Kako je pa z servisi pri seriji 1 - 5 let brezplačno ali je kakšen haklc kje?

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jun 06, 2010 8:13 pm

Tattoo- je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Ni gol, kot nekdo omenja....golf 6 je gol....šele GT ima kako spodobno opremo.

Ti Golfa 6 očitno sploh še nisi videl od blizu, če tudi nivojev opreme ne poznaš?! :roll:

Verjemi da poznam :) Tudi prevozil sem kar nekaj kilometrov z enim in drugim...

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Ne jun 06, 2010 8:20 pm

Pri nakupu nove serije 1 dobiš 5 let servisa, od opreme pa ima denimo moja 118d 2.0 motor s 143 konji in 300 Nm navora, 6 air bagov, vsa elektronska pomagala, dvopodročno avtomatsko klimo, potovalni računalnik, tempomat, 4 x električna stekla, biksenonske žaromete, meglenke, start-stop funkcijo, usnjen multifunkcijski volan, naslon za roke spredaj, 16 " alu platišča, run-flat pnevmatike... skratka to je oprema vseh teh enkic v akciji. Cena je bila pa za 118d 22.300 €. Pri seriji 1 je (zastarela) oblika pač stvar okusa, sem imel v izboru tudi golfa, ki mi pa oblikovno ni preveč všeč, pa še preveč jih je na cesti. BMW 1 ni poceni, je pa v tej akciji zelo ugoden.
Slika

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne jun 06, 2010 8:35 pm

Najprej naj povem da nisem še nobenga vozil, tako da lahko ocenjujem le po "babje." Sem pa mnenja da mora pravi bavarc imeti M-paket, ker drugače zgleda popvprečno, pa ni važno katere serije je.
Slika

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Ne jun 06, 2010 9:28 pm

Jaz sem za BMW, vendar me motijo nekatere stvari. Najslabša stvar pri BMW-ju, ki me zelo moti, je osnovni radio (enovrstičen - zelo kratek displej), za doplačilo so boljši. Nima tudi zračnikov v sredinski konzoli zadaj in naslona za roko zadaj. Čeprov bi vse požrl, če bi ga ponovno vozil :D . Tudi cena ni zadnja. Sem bral nekje, da ga ponujajo za 19.500 EUR, zraven dobiš tudi zastonj servise do 5 let ali 100.000 km, neprimerljivo veselje v vožnji in nenazadnje najboljšo tehniko posledično zelo malo porabo goriva :-P .

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jun 07, 2010 10:31 am

Od teh dveh, bi sam verjetno izbral Golfa, ampak sam bi se ozrl za TSI motorji, če pa že dizel potem pa raje 2.0 tdi (110 km - če se ga še dobi?). BMW1 mi ni nikoli sedel (oblika, manjša prostornost,...), verjamem pa da je zelo dober avto za vozit. Osebno bi se pa za ta denar ozrl raje razred višje, če ne drugega dobiš kak malo rabljen avto z garancijo, boljšim motorjem in veliko več opreme. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po jun 07, 2010 10:52 am

Vsekakor bi od teh dveh vzel BMW-ja. Drugače bi pa za ta denar pogledal še druga vozila. Za ta denar je že lepa izbira.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 07, 2010 11:02 am

Vsekakor golfa.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Po jun 07, 2010 12:25 pm

Sicer bi izbral kaj drugega ampak v tem primeru BMW 1.

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Po jun 07, 2010 12:59 pm

Sej vem da ma vsak svoj okus, sam se mi zdi zelo slaba izbira za tak denar. Za 20k gor dol 2k dobiš naprimer: opel insignia http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2622058&show=1
citroen C5 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3824978&show=1
ford mondeo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1614745&show=1
škoda superb http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2817953&show=1

Drgač bi pa raj vzel BMW1. V tem rangu razmisl še o Audi A3, kr lep avto in bolj prostoren ko BMW.

Lp vsem

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po jun 07, 2010 1:17 pm

WMB je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Verjemi da poznam :) Tudi prevozil sem kar nekaj kilometrov z enim in drugim...

Lej, ti je povedal da ne poznaš niti nivojev opreme in ti še kar trdiš, da poznaš?
Kako, če pa govoriš o neki GT opremi, ki sploh ne obstaja?

Maš trendline, comfortline, highline. Potem maš pa še izvedbe GTI, GTD, R. Pa bluemotion.
GT je bil nekaj let nazaj in že dolgo ne obstaja več, pri šestici pa nikoli ni bil na voljo.

Glede avtov pa težka izbira. Ker ne gre za neko športno različico golfa, katere so mi pač všeč, bi se morda odločil za serijo 1. Po izgledu mi sicer noben neki ne izstopa, notranjost oz. armaturka mi je pri golfu lepša, le ta je tudi bolj prostoren, kar pa verjetno ne igra posebne vloge. Zadnji pogon pri teh konjih ne pride do izraza, tako da to tudi nima neke veze..
Naj pogleda finančno kolk ga ker pride in potem naj se ravna po občutku, kateri ga bolj privlači.. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov