Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 08, 2010 9:51 am

Subaru impreza?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jun 08, 2010 9:53 am

Ne razumem vas - če ni 100+ kW ni avto, sploh če je bencinar... :shock: Doma je 15 let stara laguna 1.8, ki ima celih 69 kW, pa smo v avtu 4 osebe in prtljaga, pa se je normalno prehitevalo. Navora je pa tudi dovolj in je tam, kjer ga potrebujem, v nižjem območju vrtljajev. Res je, da ima avto "le" tono, samo novejše limuzince srednjega razreda imajo cca 300 kg več in 20 do 30 kW več (mislm osnovni motorji), tako da ne vidim težav. Mam pa tud 300 kg težjega dizla z 79 kW - če se spravim prehitevati mi je isto z obema...

Aja, glede prehitevanja - pregledne ravnice, v zaprtih ovinkih se ne prehiteva tudi če ima avto 300 kW.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To jun 08, 2010 10:46 am

odprti clio je napisal/-a:Ne razumem vas - če ni 100+ kW ni avto, sploh če je bencinar... :shock: Doma je 15 let stara laguna 1.8, ki ima celih 69 kW, pa smo v avtu 4 osebe in prtljaga, pa se je normalno prehitevalo. Navora je pa tudi dovolj in je tam, kjer ga potrebujem, v nižjem območju vrtljajev. Res je, da ima avto "le" tono, samo novejše limuzince srednjega razreda imajo cca 300 kg več in 20 do 30 kW več (mislm osnovni motorji), tako da ne vidim težav. Mam pa tud 300 kg težjega dizla z 79 kW - če se spravim prehitevati mi je isto z obema...

Aja, glede prehitevanja - pregledne ravnice, v zaprtih ovinkih se ne prehiteva tudi če ima avto 300 kW.

Si siguren? :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jun 08, 2010 10:54 am

Sem siguren! V zaprtih in nepreglednih ovinkih se ne prehiteva četudi ima avtomobil 300 kW. Cesta ni adrenalinski park. Pa sem se peljal v nečem podobnem, kot je v tvojem podpisu (GT3 997). Samo - vsakodnevno imam otroka na zadnjem sedežu... Ne pravim zaradi avta, amapk zaradi vsega drugega.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 08, 2010 10:58 am

BBS je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Ne razumem vas - če ni 100+ kW ni avto, sploh če je bencinar... :shock: Doma je 15 let stara laguna 1.8, ki ima celih 69 kW, pa smo v avtu 4 osebe in prtljaga, pa se je normalno prehitevalo. Navora je pa tudi dovolj in je tam, kjer ga potrebujem, v nižjem območju vrtljajev. Res je, da ima avto "le" tono, samo novejše limuzince srednjega razreda imajo cca 300 kg več in 20 do 30 kW več (mislm osnovni motorji), tako da ne vidim težav. Mam pa tud 300 kg težjega dizla z 79 kW - če se spravim prehitevati mi je isto z obema...

Si siguren? :D

Verjetno je mislil če je ovinek nepregleden oz. prehitevanje brez vednosti kakšno je stanje na cesti pred tabo.

EDIT: Me je že sam prehitel. In se popolnoma strinjam!

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek To jun 08, 2010 1:11 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:amm...se mi zdi,da si malo pobrkal..Jest sem ti predlagal Focusa s 85Kw...
glede na zahteve (4 osebe + prtljaga), bi ti skoraj bolj svetoval kakšnega malo močnejšega dizla (rezimo 85Kw-100kw).

LP!

Pardon. Predlog za Avensisa je od Mad Iggy-ja.

No, glede 4 ih oseb in prtljage, to ni za vsak dan, vendar, ko jih imaš res notri in še nekaj prtljage je res, da pa nekaj več moči mora avto imet.

Še nekaj, če lahko pokomentirate (bencinarja): mazda6 vs. avensis (95kw/130KM)
Vse kar zmorem.

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 To jun 08, 2010 2:47 pm

Če je res vse kar je napisal prodajalec, bi jaz na tvojem mestu bil že zdavnaj pri njemu.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3818131&show=1

Lp TAdej

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To jun 08, 2010 2:52 pm

Letnico izdelave si videl?

LpF

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek To jun 08, 2010 4:42 pm

gofra je napisal/-a:Letnico izdelave si videl?

LpF

Kupljen pri Autodelti???? Kilometri!?
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 To jun 08, 2010 5:34 pm

ban je napisal/-a:
8000rpm je napisal/-a:Bencinar, 85kw in navor + 4 osebe v avtu z prtljago? To je vic mogoče?
Če hočeš navor, rabiš dizla, če hočeš navor ko imaš 4 v avtu in prtljago rabiš vsaj 100kw.

Ali pa turbo bencinarja.

:clapclap :tomidelej:

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To jun 08, 2010 6:06 pm

Ce ti to odtehta, da je avto star 9 let, potem izvoli - gor v eni alineji si navedel, da te zanima cim mlajsi letnik avta...

LpF

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jun 08, 2010 6:24 pm

ribcek je napisal/-a:Potem bi bil tale nakup Avensisa zadetek v polno (predlog @trijoadijo) - a lahko še kaj pri ceni naredim?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3840034&show=1

Prosim še za komentar >mazda6 vs. avensis<
Ufff, ta je zadetek v polno. Na tvojem mestu bi ta ze bil v garazi! Aensis je super, sem vozil kaz nekaj krat D4D 85kw zadevo in se pelje kot predsedniski. Ta 1.8 VVTi zadevica pa je sploh zelo dobra. Masina je preverjena, z verigo, zanesljiva, varcana, no skratka jaz bi tega letel kupit in basta! Pa se NCAP je 5*.lp.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek To jun 08, 2010 6:54 pm

fare je napisal/-a:
ribcek je napisal/-a:Potem bi bil tale nakup Avensisa zadetek v polno (predlog @trijoadijo) - a lahko še kaj pri ceni naredim?

Ufff, ta je zadetek v polno. Na tvojem mestu bi ta ze bil v garazi! Aensis je super, sem vozil kaz nekaj krat D4D 85kw zadevo in se pelje kot predsedniski. Ta 1.8 VVTi zadevica pa je sploh zelo dobra. Masina je preverjena, z verigo, zanesljiva, varcana, no skratka jaz bi tega letel kupit in basta! Pa se NCAP je 5*.lp.

Ja, res je. Lastnik se ponaša korektno in bi moral to biti best buy. Ga grem pogledat.

@fare in ostali poznavalci, kaj še lahko naredim pri ceni? Na kaj moram biti še pozoren?
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jun 08, 2010 7:26 pm

ribcek je napisal/-a:
fare je napisal/-a:

Ja, res je. Lastnik se ponaša korektno in bi moral to biti best buy. Ga grem pogledat.

@fare in ostali poznavalci, kaj še lahko naredim pri ceni? Na kaj moram biti še pozoren?
Cena je kar primerljiva ce jo primerjas z onimi na avtonetu. Ceno seveda lahko probas se znizati ce je lastnik na to pripravljen. Glej takih avtov-novih ne kupujejo ljudje ki so brez dnara in je moje mnenje da nimas kaj faliti. POGLEJ OZADJE, hiška,garaža,lepu vse ureheno..... idlila. Pa Avensis je itak tak bolj gosposki avto. Mislim da tu vse stima od urejene dokumentacije da samega servisiranja. Za tak avto in masino je 75000 mala malica in je pomoje avto komaj da lepo zvozen, sem pa tudi preprican da je ohranjen brezhibno! Avensis je pa tak kvalitetno narejen da se nimas kaj bali glede kakih serijskih napak itd... Leti pa kupi preden ti ga ne speljejo! lp.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user To jun 08, 2010 8:09 pm

Tistale toyota avensis je karjola, samo tolk lahko rečem...
pa kdaj boste spoznali, da toyota ni več to, kar je bila v 90-ih letih??!
Da od današnjega časa ne govorim, precenjena j***a, pokvarljiva, veliko konjev-slab izkoristek... Zame je tisti, ki danes kupi toyoto totalen Bu.ec!

Kako octavio al pa kej tacga bi jst...

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To jun 08, 2010 8:14 pm

Pejt bučke kam drugajam prodajat.Kvaliteta je padla tistim modelom ki se sestavljajo v evropi. Npr. Auris Made in Turkey. Yaris Made in France itd... Tale avensiska je kompet delana na japonskem in se ne more primerjati z evropsko šlamparijo.

Toyota ni za vsakega idiota ;)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jun 08, 2010 8:17 pm

Renault_user je napisal/-a:Tistale toyota avensis je karjola, samo tolk lahko rečem...
pa kdaj boste spoznali, da toyota ni več to, kar je bila v 90-ih letih??!
Da od današnjega časa ne govorim, precenjena j***a, pokvarljiva, veliko konjev-slab izkoristek... Zame je tisti, ki danes kupi toyoto totalen Bu.ec!

Kako octavio al pa kej tacga bi jst...
:roll: :roll: :roll: :bonk

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user To jun 08, 2010 8:21 pm

No, kupi, pa boš pol povedal....
:bonk :bonk

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 08, 2010 8:22 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Pejt bučke kam drugajam prodajat.Kvaliteta je padla tistim modelom ki se sestavljajo v evropi. Npr. Auris Made in Turkey. Yaris Made in France itd... Tale avensiska je kompet delana na japonskem in se ne more primerjati z evropsko šlamparijo.

Toyota ni za vsakega idiota ;)

Kaj pa vem, vsaj Auris se zame pelje precej žalostno. Odzadaj me je dobesedno premetavalo, avto pa je odznotraj dišal še po novem (resda sem navajen na velike limuzine, ampak vseeno...), tako da je podvozje verjetno še bilo dobro. Notranjost pa tak plastik fatastik, da bog pomagaj. Sicer pa ima večina japoncev notranjost opazno manj kvalitetno kot evropejci. To ne pomeni slabo sestavljene, ampak iz materialov, ki niso na nivoju. Lexus, tudi ta največji, v interieru nima za burek proti S, A8, 7. Pravtako kakšne Mazde in Toyote, pa tudi Honde niso ne vem kaj, plastika izgleda ceneno in dosti je je. Toliko o tej tvoji kvaliteti ki jo tako rad povdarjaš v vsakem postu glede japonskih vozil.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jun 08, 2010 8:49 pm

Renault_user je napisal/-a:No, kupi, pa boš pol povedal....
:bonk :bonk
Kja pa lahko Škoda ponudi za -10.000??? Kako zguncano Octavio z kako masino iz skoraj II SVV 1.6mpi. Da primerjaš Avensisa in Octavio, bolano!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov