Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Sr jun 16, 2010 3:35 pm

Ne pa nek passat...pojdi v garažo pa malo pomastrubiraj in se vrni. Drugič pa ko linke lepiš, poizkusi vsaj enega brez uvoza in, ki ni od ALD leasinga. Aja pa pri enem so vrata slabo pobarvana...pa od privat lastnika tako kot so predhodnjiki omenili ;)

h4ck
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Sr jun 16, 2010 7:13 pm

Fiat klub Slovenija

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Sr jun 16, 2010 10:02 pm

Pozdravljeni..

Hvala najprej za vse nasvete...

Sem bil danes malo naokrog in probal sedet v Seat Altea (presentljivo ok, ampak se ne bom zaletel ker je 2005 letnik)..šel pogledat enega lepega Peugeot 407SW (ma so lepi ti francoski avtomobili) a kaj ko za menoj ne obstaja milimeter..

še vedno čakam na lepega C-Maxa Ghio oprema pa tistega z 85kw/120KM..čim mlajšega pa seveda čim manj prevoženih (aja Ghio opremo iščem zarad konzole pa dodatnih zadev ki so uporabne)..

Imam komentar na VW vsem ljubiteljem..priznam dolga leta so na vrhu v evropskem trgu in verjetno tudi najbolj zanesljivi(ali pa tud ne pri drugih)..ampak so mi grdi za znoret, trdi za vozit, v glavnem vse preveč jih kujemo med zvezde..da ne ponovim še enkrat da so glavna roba za krajo vsepovsod..

Aja Fiat mi vseeno pride kot zadnja možnost...sem bil na forumu slovenskih Fiat fanov pa kar naprej berem o težavah z lučkami(servis pri vsake 30000km) pa ljudje si nabavljajo testerje prek ebaya da ugasnejo te nenehne piske..v glavnem še kar preveč dela.. čeprav vsi hvalijo motor..
Ne vem..če imate še kake predloge (tudi konkretne kjer kdo kaj uporabnega prodaja), ampak vseeno čakam Forda..

aja C5..ogromna zadeva, osebni prijatelj je zadovoljen ..ni lep je pa za premislit..
Hvala vsem še enkrat..
LP

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Sr jun 16, 2010 10:06 pm

ElvisAta je napisal/-a:..ampak so mi grdi za znoret, trdi za vozit, v glavnem vse preveč jih kujemo med zvezde..

WORD :)

Srečen nakup.

PS: c-max ima 1.8 TDCI motor z 85kW/116KM. ;) Na tvojem mestu bi raje vzel francoskega 1.6 TDCI z 80kW/109KM - padeš v nižji razred, poraba je opazno manjša od prvega, pa bolj uglajen je in občutek daje, da bolje potegne.

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Sr jun 16, 2010 10:07 pm

Lepa zadnja Vectra z 82000km prevoženih...mogoč grem jutr pogledat..
Hvala in LP

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Sr jun 16, 2010 10:10 pm

ja res da je 1.6 TDCi manjši razred...sam se bom tud mučil ko bo treba v hrib s polnim avtom...pa še froc na zadnjem sedžu ;)
aja vectra je od druzga lastnika, če ga ne bo dal na računalnik se kr obrnem..

LP

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Sr jun 16, 2010 10:44 pm

Za vw-ja si kr zadel, ja. :lol:

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če jun 17, 2010 9:47 am

ElvisAta je napisal/-a:
Aja Fiat mi vseeno pride kot zadnja možnost...sem bil na forumu slovenskih Fiat fanov pa kar naprej berem o težavah z lučkami(servis pri vsake 30000km) pa ljudje si nabavljajo testerje prek ebaya da ugasnejo te nenehne piske..v glavnem še kar preveč dela.. čeprav vsi hvalijo motor..

LP

Zaradi takih, ki to počnejo, potem taki kot ti ustavrijo napačno mišlenje o tej znamki. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jun 17, 2010 10:08 am

ElvisAta je napisal/-a:Lepa zadnja Vectra z 82000km prevoženih...mogoč grem jutr pogledat..
Hvala in LP

dober preveri če ma res tolk km, servisno zgodovino..

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jun 17, 2010 2:10 pm

ElvisAta je napisal/-a:Imam komentar na VW vsem ljubiteljem..priznam dolga leta so na vrhu v evropskem trgu in verjetno tudi najbolj zanesljivi(ali pa tud ne pri drugih)..ampak so mi grdi za znoret, trdi za vozit, v glavnem vse preveč jih kujemo med zvezde..da ne ponovim še enkrat da so glavna roba za krajo vsepovsod..
LP
Ja, vsem res ne pašejo VWji, kaj čmo.

Se ti pa ni treba sekirat, mirno lahko pozabiš na VW, ker ti tourana toplo odsvetujem.

Sicer se mi zdi naravnost odličen enoprostorec in za moj okus najboljša izbira v tem velikostnem razredu - ampak če imaš omejitev proračuna 9000 EUR, raje pusti tourana pri miru.
Ker za ta denar niti pod razno ne boš dobil faceliftanega primerka (torej l. 2007 ali novejši) s kolikor toliko spodobno opremo in ohranjenostjo - moraš vsaj 4-5 jurjev dodatno pripraviti, ali celo še več.
Pet in več let starega tourana s staro obliko (in tudi slabšo notranjostjo kot faceliftani!), z le osnovno opremo in po možnosti 150kkm prevoženih pa najbrž res nima smisla kupovati...

Če imaš rad mehke avte, je morda C5 verjetno še najboljša izbira. Če enoprostorca, pa morda tudi slovenska klasika - R Scenic (predvidevam da je mehak, se motim?)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Če jun 17, 2010 3:43 pm

carloabarth je napisal/-a:
ElvisAta je napisal/-a:

LP

Zaradi takih, ki to počnejo, potem taki kot ti ustavrijo napačno mišlenje o tej znamki. 8)

Ne počnem to iz neke žlehnobe..pač sem brskal po Fiat forumih in to so napisali sami lastniki Fiat avtomobilov..pa da ne bo pomote, raje Cromo kot Passata..
nič slabega nisem mislil, pač se tako počutim zaradi informacij ki sem jih prejel..
LP
I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark.
Muhammad Ali

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Če jun 17, 2010 3:51 pm

sonic je napisal/-a:
ElvisAta je napisal/-a:Imam komentar na VW vsem ljubiteljem..priznam dolga leta so na vrhu v evropskem trgu in verjetno tudi najbolj zanesljivi(ali pa tud ne pri drugih)..ampak so mi grdi za znoret, trdi za vozit, v glavnem vse preveč jih kujemo med zvezde..da ne ponovim še enkrat da so glavna roba za krajo vsepovsod..
LP
Ja, vsem res ne pašejo VWji, kaj čmo.

Se ti pa ni treba sekirat, mirno lahko pozabiš na VW, ker ti tourana toplo odsvetujem.

Sicer se mi zdi naravnost odličen enoprostorec in za moj okus najboljša izbira v tem velikostnem razredu - ampak če imaš omejitev proračuna 9000 EUR, raje pusti tourana pri miru.
Ker za ta denar niti pod razno ne boš dobil faceliftanega primerka (torej l. 2007 ali novejši) s kolikor toliko spodobno opremo in ohranjenostjo - moraš vsaj 4-5 jurjev dodatno pripraviti, ali celo še več.
Pet in več let starega tourana s staro obliko (in tudi slabšo notranjostjo kot faceliftani!), z le osnovno opremo in po možnosti 150kkm prevoženih pa najbrž res nima smisla kupovati...

Če imaš rad mehke avte, je morda C5 verjetno še najboljša izbira. Če enoprostorca, pa morda tudi slovenska klasika - R Scenic (predvidevam da je mehak, se motim?)

Najprej,
nočem se preko interneta kregat kot neka baba...
priznati moraš da vsakomur izkušnja z VW ni najboljša in imamo vsi pravico do kritičnega mišljenja (pa ne samo pri avtomobilih)..
Kot si omenil, moja meja denarja (pa ne da jo imam, ker sem se pač odločil toliko zapraviti za potrošno stvar kot je avto in mi je NEPREMIČNINA - FACELIFTANA veliko bolj pomembna, ne dopušča da mislim o nekem Touranu (faceliftanem al kako?))...
vprašaj pa se nekaj..če se odločim porabit kaj, recimo 14, 15k eurov za Tourana mi bo spet neki "diplomiranec" predlagal, češ sej daš pa par k eurov in kupiš Tiguana, ali celo Touarega..
samo dejstvo je da mi VW niso všeč in pika..upam da je sedaj bolj jasno in ne mislim še naprej pljuvat tvoje faceliftane znamke..
Lep dan in čimprej sonce vsem..
I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark.
Muhammad Ali

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če jun 17, 2010 6:55 pm

Zgrešil si bistvo, tudi teme.
Povej raje kaj imaš nagledano 8)

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Če jun 17, 2010 7:44 pm

Imaš prav..sej ne vem zakaj se ubadam..
zaenkrat samo tole..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3816753&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3574907&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3572310&show=1
ta zdnji mi je najbolj kul..že zarad letnika..
če najdete kaj bolšga za ta dnar..lepo prosim..
LP
Muhammad Ali

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Če jun 17, 2010 8:03 pm

ElvisAta je napisal/-a:Imaš prav..sej ne vem zakaj se ubadam..
zaenkrat samo tole..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3816753&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3574907&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3572310&show=1
ta zdnji mi je najbolj kul..že zarad letnika..
če najdete kaj bolšga za ta dnar..lepo prosim..
LP

pazi zdele pametnjakovice,k se bodo oglasil,ker so vsi avti uvozeni

drugace pa sem jaz za zadnjega c maxa
Forza Fiat!!

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če jun 17, 2010 8:09 pm

Tako je, vsi avto so uvoženi. Servisna knjiga prazna, poštempljana pa tista rdeča od ALD-ja. Drugače pa se jaz na forde spoznam kot na vesolje.
Mi je pa zadnji vizualno najbolj všeč, sploh kombinacija črno/bež
Zadnjič spremenil maliBobi, dne Če jun 17, 2010 8:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če jun 17, 2010 8:11 pm

ElvisAta, mislim, da nisi razumel bistvo posta @Sonica :?

ElvisAta
Nov uporabnik

Napisal/-a ElvisAta Če jun 17, 2010 8:26 pm

BBS
Ma sej nima veze...mogoče sem pretirano odreagiral..
dejstvo je da sem prišel na ta forum po nasvete..
ne pa se pričkat..

v glavnem..uvoženi ali ne uvoženi, zahteval zgodovino, plačal bom priklop na računalnik pa se bo videlo..a je še kaj takega kar bi lahko zahteval pri pogovorih?
koliko se da kaj ceno zbijat pri hišah pa pri fizičnih osebah?

aja pa za strokovnjake Fordov..a je res toliko važno da je 1.6 dizel pri C-Maxu (glede na njegovo težo) ali mi bo bolje če poiščem 1.8 dizla?

Hvala za nasvete..
LP
Muhammad Ali

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jun 17, 2010 9:23 pm

ElvisAta je napisal/-a:Najprej,
nočem se preko interneta kregat kot neka baba...
priznati moraš da vsakomur izkušnja z VW ni najboljša in imamo vsi pravico do kritičnega mišljenja (pa ne samo pri avtomobilih)..
Kot si omenil, moja meja denarja (pa ne da jo imam, ker sem se pač odločil toliko zapraviti za potrošno stvar kot je avto in mi je NEPREMIČNINA - FACELIFTANA veliko bolj pomembna, ne dopušča da mislim o nekem Touranu (faceliftanem al kako?))...
vprašaj pa se nekaj..če se odločim porabit kaj, recimo 14, 15k eurov za Tourana mi bo spet neki "diplomiranec" predlagal, češ sej daš pa par k eurov in kupiš Tiguana, ali celo Touarega..
samo dejstvo je da mi VW niso všeč in pika..upam da je sedaj bolj jasno in ne mislim še naprej pljuvat tvoje faceliftane znamke..
Lep dan in čimprej sonce vsem..

Pa kaj je tvoj problem? Daj se malo umiri.

Ja, OK, ti pač VW ni všeč - sam sem najprej priznal, da pač vsak avto ne ustreza vsakomur.
In jasno mi je, da očitno ne gledaš touranov oziroma VWjev na splošno. Ampak nekdo je pač prej omenjal tourana in sem pač povedal svoje mnenje, če bo še kdo drug bral to temo in potreboval informacije...

Glede C-maxa pa najprej preveri če ti bo dovolj velik in predvsem če boš v prtljažnik spravil otroški voziček, kakšnega boste imeli. Sicer nisem strokovnjak za Forde, ampak C-max se mi zdi manjši od enoprostorcev tipa touran, scenic ipd. Se mi zdi da je to v bistvu le malo povišan Focus in zato bolj primerljiv z recimo Golfom Plus, ki ni ravno velik...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost