domen_ je napisal/-a:Zadnje case so dizli tako popularni, da se mi zdi kot da je bencinar nek bav-bav ratal.. Pa ni, js bi mu tudi raje priporocal majhnega bencinarja, ce hoce nizke stroske in manjso moznost potencialnih okvar.
Maxl1 je napisal/-a:Upam, da ne zameriš, ker si bom malo sposodil temo... Sem mladi voznik in se odločam za nakup dizla - ali Fiat Punto ali Peugeot 206.
Zanima me, ali ima Fiat dobre 1.9 JTD mašine in če je nakup na primer tega primerka dober: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3752509&show=1
Enako me zanima za P206 HDi mašine in nakup tega primerka: http://www.avto.net/ad.asp?id=3886606
Katerega mi priporočate, Fiat ali Peugeot? Je možno čipiranje (čip tuning) in ali se ga sploh splača narediti?
Hvala za odgovore.
Blaz1234 je napisal/-a:Prevrteni kilometri so lahko tudi pri avtomobilu ki stane 5.000e. To je loterija, na kasen avto naletis? Ali pac ne? Stiloti v tem rangu so toliko in tudi kiloetri so po vecini tu nekje od 200k naprej. Glede elektronike je menda Abs senzor, ki je pod voznikovim sedezem, strosek 70e. Je sej kaj drugega, mene bolj podvozje skrbi, roke, amortrji, sploh roke, to ni glih potrosen material... Drugace mi svetujes nakup, ali ne? Bi mi svetoval kaksen drugi avto (mislis da bi bolje bilo meti bencinarja?) samo pri stilotih so bencinarji zelo slabi motorji, 1.6 je Oplov motor, ki je avto vec na servis kot ga bom pa jaz uporabljal. Zato ce ze stilota, bi imel dizla, razlog, kot si sam omenil. Zanesljivost JTD motorjev.
maniaxxx je napisal/-a:25kkm na leto je pa dokaj malo btw...
maniaxxx je napisal/-a:25kkm na leto je pa dokaj malo btw...
Blaz1234 je napisal/-a:@Daedalus
Ce povzamem tvoj odgovor oz. Mnenje na moje zastavljeno vprasanje, je ta, da avta naj ne kupujem, razlog prevertenost km..
Kateri drug avto pa priporocas? Ki ne bo toliko km in kljub temu vizualno dovolj ''nov''
Torej naj crtam dizle iz izbire in ostajam na bencinarju?
Lp.
Daedalus je napisal/-a:Pravilno razmišljaš. Edino če boš zdaj delal še naprej tako malo kilometrov, bi morda vseeno lahko razmislil o bencinarju. Pri 12k km na leto je ob razliki v porabi 2 litra prihranek samo še dobrih 300€...in potem je tu še cestnina, ki bo verjetno dražja dobrih 50€ ker dizli so večinoma nad 1800ccm...pa take fore. Si že skoraj tam-tam, pa s precej manjšim tveganjem. Tako, zgolj v razmislek, pa srečno.
_furby_ je napisal/-a:Ze ce se ti ne mudi z nakupom, pol malo poglej kdaj se bo prodajal kak slovenski od prvega lastnika. Bo dosti bolj sigurno kot da gres kupovat nekaj o cemer nic ne ves. Kilometri pa jah ... recimo jaz jih imam na 200 konjski corsi (kao avto za se ganjat za vikend okoli) 140.000 pa je avto star 6 let![]()
tako da zelo hitro se da pridet do 200.000 in nima veze al je bencin al dizel.
ojnica je napisal/-a:Če ima avto preko 200.000km so 90% realni.
Ker ne vem kdo bi šel vrtet iz 350.000km na 220.000km. Prej na 160-180.000km.
peroRS je napisal/-a:ojnica je napisal/-a:Če ima avto preko 200.000km so 90% realni.
hahah, optimist.
~toMmy~ je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:ojnica je napisal/-a:Če ima avto preko 200.000km so 90% realni.
hahah, optimist.
x2
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov