Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr jun 30, 2010 8:58 am

Oče je pred slabim letom tudi kupoval Passata 2.0 TDI (DSG) pa je bilo 95 % avtomobilov, ki smo si jih ogledali, uvoženih - večinoma iz Italije. Slovenski in dobro ohranjeni pa so bili posledično dražji. Na koncu je dal tri tisočake zraven in kupil novega Golfa Siddharto.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr jun 30, 2010 9:01 am

Pismo, vedel sem da se to precej dogaja, ampak da je tako hudo si pa nisem mislil...huh

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jun 30, 2010 9:06 am

Kot so omenili že predhodniki, bi gledal prvenstveno za avtomobili slovenskega porekla oz. preveril pri VW trgovcu, kateri lahko ponudi omejeno garancijo na rabljeno vozilo. Če gledaš modele z DSG-jem, jih je bilo sicer v Slo malo število. DSG- manija (ter tudi ostala menjalniška avtomatika) je šele sedaj dosegla naše loge.
Pri Passatih je potrebna previdnost (že omenjene hibe starejših 2.0 TDI motorjev - do letnika 2007), marsikateri je žal "ponedeljkov".
Je iskanje prvenstveno osredotočeno na Passata ali je opcija tudi kakšen novejši Golf / Octavia, ipd?

Cene rabljenim Passatom bodo najverjetneje padle koncem leta, ko prihaja na trg faceliftan model.

cray
Nov uporabnik

Napisal/-a cray Sr jun 30, 2010 2:11 pm

CHAN je napisal/-a:Je iskanje prvenstveno osredotočeno na Passata ali je opcija tudi kakšen novejši Golf / Octavia, ipd?

Cene rabljenim Passatom bodo najverjetneje padle koncem leta, ko prihaja na trg faceliftan model.

Hvala vsem za obširen odziv.
Gledam izključno Passat Variant, DSG je opcija, ni pa nujno, zaželjen Highline. Cena, dokler je razumljiva, sploh ni več faktor.
Glede na to, da cene v tujini niso tako nizke, dvomim, da bo cena kaj dosti padla, tudi ko pride nov model, ki je znan že sedaj...

Me pa prav zanima, če je situacija pri dealerjih v tujini kaj drugačna. Saj v Nemčji ne živijo samo disciplinirni, oblasti boječi Nemci, a veste, da je tam več Turkov kot Slovencev v Sloveniji? Pa ne da bi mel kaj proti komu, ampak verjetno se tudi tam dogaja, kljub ostrejši zakonodaji.

Lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr jun 30, 2010 3:52 pm

Malo off...
Nekaj je pa tudi res... razni Passati, Golfi, BMW-ji so iskana roba in 95% je ovuženih in sumljivih. In 3/4 folka hoče te Passate :roll:
Saj ne obstajajo samo Passati? Sej razumem, da je nekomu ta avto všeč... je pa še drugih odličnih in celo boljših avtov - samo za premislek.
Redno spremljam avto.net in moja opažanja so sledeča... v tej klasi (Passat) je najmanj uvoženih in sigurnih nakupov od privat osebe: Honda Accord, Citroen C5, ...korejce pa itak noben ne kupuje, ker so nezanimivi in slovenski z znano zgodovino.
Drugače je pa največ uvoženih v tej klasi: VW Passat, AR 159, BMW 3, Ford Mondeo, Audi A4, Opel Vectra,...

Sam sem spogledeval za AR 159, ma sploh ne dobiš nič pametnega. Vse uvoženo!

Drugače pa najboljše, da ga greš v Nemčijo iskat.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jun 30, 2010 11:51 pm

Problem, vsaj zame, pri konkurenci je da imajo vsi z izjemo nove C5 v pizdi sedeže (pri passatu in A4, ter bmwju imajo športne), potem je tu še druga oprema, kot je ksenon, pdc in pa močna mašina. Recimo mazda 6 meni vrhunski avto po obliki, vendar močnejših motorjev skoraj ni, če že je ostala oprema, nima dobrih sedežev. Pri C5, ki mi je tudi zelo lep, so samo 140 konjski dizli (lepo vas prosim v avtu težkem skoraj 1,7tone, pa to je nepremičnina), ksenon je redek. Torej edina opcija je nemška trojica.

Drugače pa.Najti rabljen avto od kakega znanca, ali vsaj kolko tolko poznanega lastnika z dobro opremo, je misija nemogoče. Taki avti se povečini prodajo še preden gredo na avto.net, ali pa jih dajo kar avtohišam, ki jim zbijejo kilometre. Dokler se slovenski narod nebo spremenil in bil izredno kritičen, bodo trgovci to počeli. Vendar je problem ker velika večina, ki kupuje avto je nepoznavalska in naivna.
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jul 01, 2010 7:57 am

Tudi slovenskih Passatov je veliko število, če sklepam po prodaji novih modelov v Slo. Uvoženi na drugi strani pa se "ponašajo" z veliko dodatne opreme (npr. navigacija, ksenon - ki ni bil ravno pogosta opcija slovenskih kupcev, ipd...ter večinoma v izvedbi Highline), ki premamijo skupaj z zelo ugodno ceno! Vendar skupaj v paketu dobi kupec tudi sumljive kilometre. Slovenski so povečini opremsko revnejši (npr. Comfortline), z manj odatne opreme.
Vendar tudi slovenski Passati niso imuni na napake, osebno poznane hibe: problem z elektronsko ročno zavoro, pokvarjeni senzorji, turbina, pa še kaj bi se našlo. Glede znanih in neznanih napak pa predlagam pregled kakšnega nemškega VW foruma.

Uporabniški avatar
slku8a
Nov uporabnik

Napisal/-a slku8a Če jul 01, 2010 8:35 am

Pasat je kralj pri uvoženih avtomobilih. Sanjski avto za Slovence iz srednjega razreda. Tole je statistika uvoženih avtomobilov po modelih za zadnjih nekaj mesecev:

Slika

Tole pa primerjava med uvoženimi (zgoraj) in novimi, kupljenimi v Sloveniji (spodaj)

Slika

4x več je uvoženih, ampak opazi se, da se je po uvedbi novega DDV uvoz zmanjšal :roll:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jul 01, 2010 12:09 pm

slku8a je napisal/-a:Pasat je kralj pri uvoženih avtomobilih. Sanjski avto za Slovence iz srednjega razreda.

Jaz ne vem kaj folk vidi v teh Passatih, glede na to, da konkurenca ponuja boljša, kvalitetnejša in tudi cenovno ugodnejša vozila?! Nevem, ampak toliko okvar kot jih zadnje čase slišim prav glede teh avtov se na koncu res vprašam, a je res ta kur**va značka na nosu tolk vredna?! :roll: In povrh vsega še vse kar se prodaja, je uvoženo in z zbitimi kilometri. Ma 100x rajš imam Mazdo 6, Hondo Accord, tudi Mondeota, Avensisa ali Insignio s preverjeno zgodovino.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jul 01, 2010 12:22 pm

Polo78 je napisal/-a:
Jaz ne vem kaj folk vidi v teh Passatih, glede na to, da konkurenca ponuja boljša, kvalitetnejša in tudi cenovno ugodnejša vozila?!

Osredotočam se sicer na nova vozila. Pred cca 3 leti in pol pa je veljal Passat za zelo dobro opcijo, primerljiva konkurenca mu tedaj ni bila dorasla. Cenovno je ponujal ogromno (primer paket higline!), podobno opremljena in motorizirana konkurenca je bila dražja!

Konkurenca ga je sicer danes dohitela, nekatera tudi prehitela; še vedno pa je vrhu primerljivih vozil v ergonomiji, voznih lastnostih, uporabljenih materialih. Danes mu tržni delež že odžira znotraj koncerna Škodin Superb, tudi Laguna III se izkazuje z neprimerljivo večjo kvaliteto napram prejšnji generaciji, ljudje so pozitivno presenečeni tudi nad novim C5. Japonska konkurenca atakira z vseh vetrov, vendar razen Mazdine 6-ice, Toyotin Avensis ter Hondin Accord skačeta v cenovne višave.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jul 01, 2010 12:54 pm

Polo78 je napisal/-a:
slku8a je napisal/-a:Pasat je kralj pri uvoženih avtomobilih. Sanjski avto za Slovence iz srednjega razreda.

Jaz ne vem kaj folk vidi v teh Passatih, glede na to, da konkurenca ponuja boljša, kvalitetnejša in tudi cenovno ugodnejša vozila?! Nevem, ampak toliko okvar kot jih zadnje čase slišim prav glede teh avtov se na koncu res vprašam, a je res ta kur**va značka na nosu tolk vredna?! :roll: In povrh vsega še vse kar se prodaja, je uvoženo in z zbitimi kilometri. Ma 100x rajš imam Mazdo 6, Hondo Accord, tudi Mondeota, Avensisa ali Insignio s preverjeno zgodovino.

Kot sem že zgpraj med vrsticami napisal. Kvaliteta izdelave in pa predvsem splošni občutek tako v vožnji kot materiali na otip in izgled, je v trenutni generaciji passata na višji ravni v primerjavi z akordom, mondeotom, laguno, tudi mazdo6 (laguno in mazdo sem sprobal samo na hitro). C5 mu odlično konkurira tako kot A4, 3er in pa C klasa. Žal je tako. Dopuščam pa možnost da je marsikomu vseno za te prednosti. Kar se tiče motorjev (razen ponudbe, ki je pri passatu širša) ni nekih razlik, oziroma glede na probleme 2,0 dizla je tukaj passat dosti zadaj. Glede na konkurenco je zadaj tudi zato, ker ponudbe bencinarjev praktično ni.

In ja, večina slovenskih passatov je z opremo trendline in comfortline, ki premore v najboljšem primeru avtomatsko klimo in športni volan, tukaj se pa spisek zanimive opreme neha. Sicer je pa tukaj situacija podobna pri večini avtomobilov.
To je samo moje mnenje, nisem nek značkar gledam tisto kar hočem dobit od nekega avta in jih primerjam.

Avtorju teme svetujem da je potrpežljiv in naj ne štarta na prvi interesanten avto, čakanje se pri nakupu rabljenega avtomobila v večini obrestuje. Splača se avto pelat tudi k enemu dobremu in poštenemu serviserju na pregled. Vendar je marsikomu žal teh 70€.
Slika

Uporabniški avatar
ophidian
Nov uporabnik

Napisal/-a ophidian Če jul 01, 2010 12:57 pm

lani sem kupoval nov avto (karavana), in v finalu sem mel passata 2.0tdi, accord 2.2 dizel in mazdo 6 2.0 dizel. Peugeot 407 sem izločil, ker sem prevelik in nisem dobro not sedel, C5 so mi odsvetovali, avensis je mel takrat sam 120km motor...res pa da nisem proval mondeota, ampak mi tako ali tako ni bil všeč.

Mazda je imela res več opreme za isti denar...ne pa ravno veliko več...star motor, honda draga in čuden prtljažnik in motor tko tko.....po premljevanju je padel passat...sploh pa tak mi je všeč

Slika oops

to so bila samo moja razmišljanja.

cray
Nov uporabnik

Napisal/-a cray Če jul 01, 2010 2:27 pm

Tema je predvsem bila namenjena Passatu in problemu prevar s kilometri itd. Vem, da so Accord, Mazda 6, Avensis, Mondeo dobri avtomobili. Na zunaj sta nov Accord in nov C5 celo lepša. Ampak rabljen avto ni najbolje kupit takoj po izzidu nove verzije, letnik 2007 so pa pri omenjenih modelih še stare oblike, torej bi bilo potrebno kupiti 2009. Znotraj mi Passat najbolj ustreza in tam bom prebil tudi svoj čas z avtom.
To, da ima "vsak drug" Passata me ne moti, če je dober avto, da jih je veliko v ponudbi, je za nakup samo pozitivno. In rabljen avto ne kupujem, ker bi bil za 3 jurje cenejši od novega, potem raje vzamem novega, kupujem ga, ker po treh letih smiselno pade cena. Če bi delal 45 kkm na leto ,bi kupil novega, tako kot zdaj, pač ne.

In ves problem je v tem, ker se Slovencem zdi normalno, da preprodajalci poneverjajo listine in molčijo o skritih napakah ali pa so preneumni, da bi jih sploh opazili. Potem pa se jajčkaj z njim na sodišču. Par bi jih bilo treba zapreti, potem pa bi se situacija malo izboljšala. A mislite, da avti iz Italije nimajo veze z mafijo? Lizing hiše, ki že same prirejajo km, preden grejo avti na licitacije? A mislite, da sodobna mafija izgleda kot iz trilogije Boter? Trgovina z rabljenimi avtomobili je biznis, umazan biznis. In to v vseh členih prodajne verige.
in zakaj država nič ne naredi? Ker je svoj davek pobrala. Koga briga kaj drugega.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če jul 01, 2010 4:40 pm

Polo78 je napisal/-a:

:roll: ;)

Uporabniški avatar
ophidian
Nov uporabnik

Napisal/-a ophidian Če jul 01, 2010 4:47 pm

pred par leti sem sodeloval v nakupu lagune iz italije, iz neaplja. Uvažal jih je en iz grosupljega, sicer pa smo do njega prišli po nekih vezah. Zaradi tega smo bili malo manj nategnjeni...avto mel po števcu 30k km, v resnici blizu 60k km, drugo je blo vse ok.

Moje mnenje je, da so in bodo prevaranti vedno 2 koraka pred vsako obliko zakonodaje...torej pred preventivo in odkrivanjem takih dejanj. Mene moti tudi to, da dobim kao tovarniško obnovljen kak del....za mene isto sranje kot zbijanje kilometrov....še malo bodo tovarne zbijale km, ker bodo dale štempelj :)

Glede na to, kako se sedaj vse dele obnavlja, menim, da bo to postalo bolj al manj legalno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost