Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
JapToyota*
Nov uporabnik

Napisal/-a JapToyota* Ne jul 04, 2010 9:58 pm

Evo končno sem prispel domov s poti iz Tirola (tj. Austrija) in sem imel pri Beljaku prometno nesrečo. Ni nekaj velik sam se pozna. Sem hotel na eno hladno pivo, pa me je starejša ženska izsilila na križišču in sem se zaletu s sprednjim delom v njena zadnja leva vrata. . .

Zdaj pa odgovori na vaše citate :D

tristan01 je napisal/-a:
JapToyota* je napisal/-a:Samo še en podatek bo povedal. Letno naredim pribliđno 80k-100k kilometrov.

Potem pa pozabi na zmahana j***a iz uvoza, zato da boš vozil Audija in kupi raje za isti denar malce manjši avto - morda celo novega. Tudi sam veliko potujem (letno 80.000+), zato razumem tvojo željo po udobnem potovanju. Pred kratkim sem bil v podobni dilemi. S proračunom cca 15.000 EUR sem želel nabaviti dober rabljen avtomobil ranga Audi A4 ali BMW serija 3, za družinske potrebe. Po več mesecih in preverjanju skoraj vsega kar je avto.net ponujal se je zgodba zaključila z nakupom novega vozla manjše velikosti. Zakaj?

Zato, ker boš 99% ponudbe našel uvoženih vozil iz "preverjenih" in "zanesljivih" avtohiš iz Belgije, Nizozemske, Italije... Vsi avtomobili so od prvega lastnika (lizing hiša), imajo magičnih 120.000km in so redno vzdrževani. Servisne knjige ne obstojajo, v elektronski servisni evidenci (kjer ta obstaja) o vozilu ni zabeleženega nič...

In s tašnim "zanesljivim" ter "preverjenim" vozilom misliš prevoziti v naslednjem letu 100.000km?

Predlagam da se še enkrat vsedeš ob hladnem pivu, premisliš kaj v resnici potrebuješ v vozilu, do kod seže tvoja denarnica (ne samo nakup ampak tudi vzdrževanje) in se podaš na lov za novim avtomobilom.

LP Tristan01

Tristan01 lep pozdrav tudi tebi in to kar si napisal je zelo dobro in pametno, vendar jaz potrebujem večje avto, seveda karavana nujno in to ni za družinske namene. Kar se tiče teh avtomobilov iz tujine pa vem kakšni so, ker sem prejšno leto vozil za nekega Srbijanca iz Italije v Srbijo in kaka vsa avta sem vozil, samo.... Vse je tako kot si ti rekel. Manjše vozilo odpade. . .

sxuy01 je napisal/-a:Smem vprašat kaj se je zgodilo s Toyoto Starlet? Takrat si bil zelo navdušen nad obnovo.

Kaj se dogaja s to Toyoto nevem kaj dosti, ker temule user-ju se je zamenjal lastnik. hehe :D Vem samo to, da je v neki predelavi, kajti pred tremi oz. dvemi meseci sem bil pri njemu in je pesku neke dele. Zrihtu je vse blatnike, kao malo šerši, in dost ostalih stvari. Po mojem mnenju je on zelo smešen kar dela, ker je in še bo vložil velik denarja, tko da . . . Smešen je! :lol:

a4 je napisal/-a:vem da je v naslovu omejen nakup na audije, a vendarle bi za dolge vožnje kak citroen 5 bil skoraj primernejši

Citroena C5 sem danes razbil kakor sem že omenil na začetku. :( Ja drugače pa tudi nisem bil nekaj zadovoljen znjo. . . :( [/quote]

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jul 05, 2010 11:32 am

Lepo da si se vrnil. Pločevino boš že popravil, samo da udeležencem ni nič.

Glede moje pripombe. Nisem vedel da je velikost nujen pogoj. Tudi če je avtomobil za druge potrebe preveri kako je z zanesljivostjo in seveda zgodovino. Kot so ti nekateri svetovali razmisli še o ostalih avtomobilih. Na tvojem mestu bi pogledal še za kakšno Hondo Acord, Mazdo 6 in podobnimi. Če že mora biti iz VAG skupine pa poglej še pri Škodi. Za isti denar dobiš precej mlajšo in lepo ohranjeno Octavio (ob trenutnih akcijah verjetno skoraj novo).

Je pa res dosti žalostno da danes za okrog 15.000 EUR, kar ni malo denarja (še posebej ob delavski plači) ne moreš kupiti preverjenega vozila.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To jul 06, 2010 10:26 pm

Mah pomojem najbolje da vzameš nekaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3915644&show=1
vzameš še magari 10k€ krede, pa imaš 4 leta oz. 400.000km v tvojem primeru mir (4 leta garancije z neomejenimi km). če vzameš dve leti starega s cca.100.000 prevoženimi bo imel v 2 letih 300.000 in nič več garancije, po 4 letih pa pol milijona, kar sigurno ne bo preživel brez večjega servisa.

Če je pa Octavija dosti velika, lahko še nekaj € privarčuješ. Seveda je pa druga zgodba, če misliš avto po enem letu prodati...
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jul 07, 2010 7:44 am

Kak lahko nekdo napiše: kupi to pa boš mel 400 000 kilometrov mir??? :roll:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr jul 07, 2010 11:34 am

xandrej je napisal/-a:Kak lahko nekdo napiše: kupi to pa boš mel 400 000 kilometrov mir??? :roll:

Preden napišeš post malo razmisli. Na vozilu lahko nastaneta dve vrsti stroškov. Stroški rendega vzdrževanja in potrošnega materiala. Drugi stroški so pa izredni, kot npr okvare, napake v materialu in ostalo.

Garancija načeloma vse te stroške pokriva. In v tem smislu kot lastnik novega sigurno nima kaj dosti skrbeti. In če se še zavedaš nakup rabljenega vozila za sabo potegne neznano zgodovino (ker 99,9% dilerjev v slo preprodaja preverjena vozila iz tujih lizing hiš) je izjava da pri nakupu novega vozila 4 leta oz. v njegovem primeru 400.000 km brez glavobola povsem na mestu. Seveda pa je vprašanje če prenese tako razmišljanje tudi denarnica. Ta odgovor pa pozna le avtor te teme. Upam pa da ga bo delil tudi z nami, saj bo lažje pametno svetovati.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr jul 07, 2010 11:52 am

sem mislil, da bom v tej temi našel kakšnega strokovnjaka za 2.0 tdi 170 letnik 2007 pa očitno nič nebo :)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jul 07, 2010 12:58 pm

tristan01 je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Kak lahko nekdo napiše: kupi to pa boš mel 400 000 kilometrov mir??? :roll:

Preden napišeš post malo razmisli. Na vozilu lahko nastaneta dve vrsti stroškov. Stroški rendega vzdrževanja in potrošnega materiala. Drugi stroški so pa izredni, kot npr okvare, napake v materialu in ostalo.

Garancija načeloma vse te stroške pokriva. In v tem smislu kot lastnik novega sigurno nima kaj dosti skrbeti. In če se še zavedaš nakup rabljenega vozila za sabo potegne neznano zgodovino (ker 99,9% dilerjev v slo preprodaja preverjena vozila iz tujih lizing hiš) je izjava da pri nakupu novega vozila 4 leta oz. v njegovem primeru 400.000 km brez glavobola povsem na mestu. Seveda pa je vprašanje če prenese tako razmišljanje tudi denarnica. Ta odgovor pa pozna le avtor te teme. Upam pa da ga bo delil tudi z nami, saj bo lažje pametno svetovati.

LP Tristan01

Se pravičujem sem nekaj prebral na pol... Zdaj je jasno...! Brez zamere.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jul 07, 2010 10:22 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:kaj pa pravite na 2.0 tdi 170 letnik 2007? ima kakšne hibe?

IMA; Piezo brizgaljke delajo probleme....

Od 2008 oz. vsi CR motorji jih imajo tudi, vendar zadeva dela kot je treba, tako da so verjetno že "druge" generacije, kajti težave so se pojavljale tudi na MB in BMW teh letnikov....kot pravim, sedaj težav ni, pa tudi nafta je "boljša" kot pa pred parimi leti....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če jul 08, 2010 11:04 am

sašo5 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:kaj pa pravite na 2.0 tdi 170 letnik 2007? ima kakšne hibe?

Od 2008 oz. vsi CR motorji jih imajo tudi, vendar zadeva dela kot je treba, tako da so verjetno že "druge" generacije, kajti težave so se pojavljale tudi na MB in BMW teh letnikov....kot pravim, sedaj težav ni, pa tudi nafta je "boljša" kot pa pred parimi leti....

Tale z nafto je pa malo bosa. Standard za kakovost nafte je že nekaj let isti. Vse kar se razlikuje so aditivi v gorivu, ki pa ne vplivajo veliko na kakovost nafte, da bi lahko trdil da je dosti boljša kot pred 2 ali 3 leti.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Če jul 08, 2010 12:34 pm

Imam omenjen motor v Golfu l.2007 in od žene sestra v Audiu A4 l.2007. Golf 50.000 km., Audi 70.000 km. Do zdaj oba brez napake.

LP Baro

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 08, 2010 4:06 pm

tristan01 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Tale z nafto je pa malo bosa. Standard za kakovost nafte je že nekaj let isti. Vse kar se razlikuje so aditivi v gorivu, ki pa ne vplivajo veliko na kakovost nafte, da bi lahko trdil da je dosti boljša kot pred 2 ali 3 leti.

kr čist brez veze je verjetno prav zgoraj omenjeni čas MB dal Slo na stop listo za prodajo novega Blue Efficiency motorja...........in še nekaj znamk je bilo, ko so dale Slo na črno listo glede nafte....................PROBLEM JE PA BOLJ KOT NE V ŽVEPLU, NAJ BI GA BILO 0,05/lit včasih je pa količina presegala 10x - seveda to ne moremo vedet, kajti na performanse količina žvepla ne vpliva.....

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 09, 2010 4:19 am

pa grema kam avto s tem motorjem glede na 170 konjev?

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Pe jul 09, 2010 5:08 am

SAVINJCAN je napisal/-a:pa grema kam avto s tem motorjem glede na 170 konjev?

Ja, golf gre kr dobro, audi malo slabše (karavan, quattro)

lp Baro

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe jul 09, 2010 7:28 am

Imam 1,9 tdi. Kupil novega l. 2003. Zdaj je čipan že kakšna 3 leta na 160 HP. Nikoli nobenih napak. Trenutno 145.000 km. Motor popolnoma zadostuje. 200 km/h imaš za šalo vedno in povsod. Jaz sem zelo zadovoljen in ga ne bi menjal za nič, četudi mi pri dveh otrocih že zmanjkuje prostora, ampak ne, ne grem stran... :)

Če veliko potuješ, pa ne vem, če je A4 najboljša izbira. Namesto tebe bi raje vzel A8 3.0 tdi in boš res v udobju, kot se šika...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 09, 2010 7:48 am

normalno, da gre...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So jul 10, 2010 11:08 pm

baroax je napisal/-a:

lp Baro

kake bucke. ponavadi od folka ko se avta vido ni kaj sele da bi se peljal z njim.

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Ne jul 11, 2010 7:40 pm

Courage™ je napisal/-a:
baroax je napisal/-a:

lp Baro

kake bucke. ponavadi od folka ko se avta vido ni kaj sele da bi se peljal z njim.

Ne vem če si prebral moj prejšnji post in ne vem kaj je tukaj narobe v tem postu da pišem bučke.

lp Baro

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 11, 2010 10:52 pm

Kako lahko trdis da Audi z 170 km gre slabo ? Da gre slabse od Golfa je itak jasno kot noc in dan, to sta dva zelo razlicna avtomobila, da pa trdis da gre slabo pa ne razumem.

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax Ne jul 11, 2010 11:14 pm

Courage™ je napisal/-a:Kako lahko trdis da Audi z 170 km gre slabo ? Da gre slabse od Golfa je itak jasno kot noc in dan, to sta dva zelo razlicna avtomobila, da pa trdis da gre slabo pa ne razumem.

Napisal sem da gre slabše od golfa in v oklepaju razlog za kaj gre slabše, ne pa da gre slabo. Če je tebi jasno da gre slabše od golfa morda nekomu ni in to niso bučke ampak resnica. Pač dal sem primer teh dveh avtov ki jih vozim oziroma sem vozil. Po tebi je tudi vprašanje zastavljeno brez veze, če je vse tako jasno zakaj sprašuje če avto od 170km gre, seveda gre. Itak z besedami nekomu povedat kako gre avto, se ne da, ki če ne probaš ne veš in kako kaj gre je relativna stvar posameznika, vsak oceni po svojem občutku.

lp. Baro

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa To jul 13, 2010 8:26 pm

Predvidevam, da še gledaš PD motor in ne CR.

Ko sem jaz kupoval, so mi na Bosch in Porche servisih zatrjevali, da naj bi ti motorji bili že pošlihtani, tudi tako glasni BMM različica, ki je imela problem s pokanjem glav. Je pa res, da so se v različne modele vgrajevale različne šobe, v ene Siemensove - z njimi bojda sami problemi, predvsem pri passatih, v druge pa Boscheve, ki naj ne bi imele problemov. Jaz sem nato vzel 2.0 TDi (16V, BPW oznaka), po napotkih Boschevih in porchejevih serviserjev sem iskal ta tip, in ga nato tudi našel. Zdaj ima 200.000 in brez vsakršnega problema (moram potrkati na les). BPW tip so svetovali iz razloga, ker je bil splavljen že leta 2004, in je imel do začetka 2005 odpravljene vse hibe. Moj pa je bil izdelan 6/2006.

Upam da ti je kaj pomagalo.

Heh, ne pričakovati, da bo to kakšna dirkačina oz. kaj podobnega. Avto, če je Quattro ima prazen 1640kg + gorivo in voznik, pa si hitro na 1.8 tone. Ima solidne pospeške, po avtobanu in dinamičnih cestah se počuti prav udobno, mesto pa mu ni kaj preveč pri srcu, glede parkinga in porabe.

Občutek pri višjih hitrostih je super, tudi če se pelješ 200km/h, pospeški pa kot pravim čisto na mestu, za dokaj težko 'kravo'.

Za klasičnega, ne quattro, pa naj drugi povedo.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov