Slicker je napisal/-a:pa dajte ljudje... človek kupuje bmw-ja a vi mu vsiljujete alfe pa neke ople. bi razumem da bi ponujali alternativo kot je audi ali mercedes recimo. človek išče premium segment, kamor pa alfa in opel definitivno NE pašeta!
Eeeem, 159 je direktni konkurent 3-seriji, imata tudi kakšen skupni sestavni del
Po testih je handling nekje na rangu BMW 3-serije, nekateri pravijo da je boljši eden, drugi pa da drugi. Lega na cesti zna biti pa pri 159 celo boljša zaradi večje torzijske trdnosti. O notranjosti in zunanjosti pa raje ne bi
Če bi rad užitek v vožnji vzemi 159 200HP turbobencinar novega (nekje 30k€+), če bi pa rad rabljeno 3-serijo pa res poglej v Nemčiji in Italiji, ter uvozi sam.
Samo moraš paziti, DMV je kar visok, pa obračuna se na vrednost vozila po EUROTAXU, ne pa po računu!! Tako so tudi mene upalili za višji DMV pri Alfi, ocenili so jo na 4k€ več, kot sem dal dejansko zanjo... Model je kar malo debelo pogledal, ko sem mu dal na mizo ključe pa rekel "prodano"
DDV pa seveda plačaš že prej, če seveda kupiš v EU.
...zdajle že ima alfa za isto ceno boljšo opremo...me pa prav zanima cena te alfe čez 6 let v primerjavi z bmw-jem + kdo jo bo sploh kupil...
Uvoženo... Težko, ker je čedalje več ponudbe, vsak popoldanski s.p. si jih uvozi 3 komade in jim "khm" priredi kilometre. Če pa kupi novo (kjer prihrani skoraj 10k€ v primerjavi s 3-serijo) pa jo bo prodal brez težav, ker bo pač slovenska in znana zgodovina, servisna knjiga in tako naprej.