Napisal/-a lizard Sr okt 06, 2010 4:40 pm
Bejbo,
mi smo primerjali Cliota in A6. Normalne gume za Cliota so pod 80 €, normalne za Audija pa čez 100, pri štirih je razlika že precejšnja, pri 8-ih gumah pa še bolj. Poraba je 2x manjša pri Cliotu, tudi zavarovanje je zaradi kW pecej cenejše pri CLiu, v aprih letih je razlika že ogromna.
Nihče ne govorio kaj je komu drago in kaj ni (ne vem zakaj v vsakem postu to pišeš), ampak to, da na letni ravni pride med tema dvema avtoma do precejšnih razlik, zato pa ne vozijo vsi A6-ke, a ne?
Da pa ne menajvaš delov podvozja (amortizerji po teh letih in kilometrih recimo niti slučajno več niso dobri, kot primer), diske in ploščice je pa tvoja stvar. Jaz jih, in ker pač rajši kupujem boljšo robo, so me samo diski+ploščice stali 700€. Seveda bi lahko prišel skozi cenej, ampak v nobenem primeru tako poceni kot pri Cliu.
Kakšen je dejansko Audijev V6 nimam pojma in kaj ga žene, jaz vem, da vsaj jermene vedno kupujem orginal, ti pa kupuj kjer hočeš. In pri meni stane velik servis kolko pač stane, pri tebi pa kot vidiš 3-krat do 4-krat manj, čeprav imava oba V6.
Sicer pa nihče ne trdi da je A6 nevem kako drag za vzdrževanje, je pa drag napram Cliu! In to je poanta vsega kar jaz pišem.